Dog.bg Форуми : Болести и лечение при Мопс

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Болести и лечение при Мопс

#101 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2008 - 12:00 PM

Цитат

Ето го нагледно "Майкъл Джексън" намазан с цинкова паста... ;D Лошото е, че сега нослето му е бяло, защото "бялото" не се маха.. :rolleyes:

Остави нослето, ама виж какъв поглед е извадил муцунчо  ;D
Горкия, гледа така все едно си отказала да му дадеш саламче  :P
Гушки на Буда и целувки  :wub:
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#102 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 12:03 PM

Стелче, душичка е той-спор няма. И откъде ги вади тези погледииии...само той си знае!  :blink:
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#103 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 12:34 PM

Цитат

Стелче, душичка е той-спор няма. И поткъде ги вади тези погледииии...само той си знае!  :blink:

Не съм съгласна-давай саламче да видиш как ще върти дупето и ще гледа щастливо  :P
Пък ти с тия диети го умори горкия, сега и нослето бяло го направи...ми как да гледа горканчо  :'(
А сега сериозно де, надявам се да се оправи скоро нослето. Стискам палци!  :wub:
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#104 Потребителят е офлайн   Pentarex Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 05:39 PM

Така относно питанията на hubavajena6. Значи гърча го получи като стана някъде на 3 месеца (ако ли не не и по малък) не мога да кажа с точност. Причината за гърча не можаха да ми я кажат, доктора каза може и от паразити да е, но каза и също, че както и при хората има урочасване може и кучето да се е урочасало. Това вече е мойта теза: едната е за урочасването, а другата е, че кучетата приличат много на стопаните си, а от нашето семейство всички момчета са претърпявали гърч и това ме води на мисълта (смисъл това си е моя теза нали... има за опровержение, но да не стигаме чак до там.. всеки си има вярвания и предпочитания  :P ) А относно помагането: Значи бяхме си в къщи аз майка ми и една нейна приятелка (мед. сестра) седяхме си и си приказвахме и по едно време Ерос стана (той беше заспал) и почна да обикаля около нас и едното му краче беше като схванато и аз почнах да го разтривам обаче изведнъж почна една бяла пяна от устата да му излиза и аз му отворих устата и той почна да си гъне езика и аз му го хванах нали да не вземе да го глътне, докато го държах майка ми се обади на доктора (човека за 5 минути в 12 часа вечерта пристигна), а приятелката на майка ми почна да го плиска с вода и по едно време той се отпусна и издиша аз си виккам на акъла .... туй куче умря и някъв такав го оставих и почнах да се просълзявам, тази приятелка на майка ми обаче почна да му прави сърдечен масаж (незнам ква е процедурата, която се прави при гърч) и вика едла изкуствено дишане да му правиш (не ме питайте как се прави изкуствено дишане на куче  :P в паниката всичко бях готов да направя за да му спася живота) и тай се осъзна някакъв и се изака ама супер яко акане  :o чак си виках това от наш Ерос ли излезе и тогава доктора дойде и му би едни инжекций. След това 2 - 3 дена само лежа..... И вече си е наред смисъл не е епилептик. А за езичето аз си го обяснявам по тоя начин... а пък да ви кажа в това му е чара и е по готин  :->) Това беше... За критики и прочие отправяйте ама станалото станало не можем да го променим  :P
П.П. относно 3тия въпрос не прясно, а кисело мляко  :P

#105 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 10:36 PM

Цитат

Така относно питанията на hubavajena6. Значи гърча го получи като стана някъде на 3 месеца (ако ли не не и по малък) не мога да кажа с точност. Причината за гърча не можаха да ми я кажат, доктора каза може и от паразити да е, но каза и също, че както и при хората има урочасване може и кучето да се е урочасало. Това вече е мойта теза: едната е за урочасването, а другата е, че кучетата приличат много на стопаните си, а от нашето семейство всички момчета са претърпявали гърч и това ме води на мисълта (смисъл това си е моя теза нали... има за опровержение, но да не стигаме чак до там.. всеки си има вярвания и предпочитания  :P ) А относно помагането: Значи бяхме си в къщи аз майка ми и една нейна приятелка (мед. сестра) седяхме си и си приказвахме и по едно време Ерос стана (той беше заспал) и почна да обикаля около нас и едното му краче беше като схванато и аз почнах да го разтривам обаче изведнъж почна една бяла пяна от устата да му излиза и аз му отворих устата и той почна да си гъне езика и аз му го хванах нали да не вземе да го глътне, докато го държах майка ми се обади на доктора (човека за 5 минути в 12 часа вечерта пристигна), а приятелката на майка ми почна да го плиска с вода и по едно време той се отпусна и издиша аз си виккам на акъла .... туй куче умря и някъв такав го оставих и почнах да се просълзявам, тази приятелка на майка ми обаче почна да му прави сърдечен масаж (незнам ква е процедурата, която се прави при гърч) и вика едла изкуствено дишане да му правиш (не ме питайте как се прави изкуствено дишане на куче  :P в паниката всичко бях готов да направя за да му спася живота) и тай се осъзна някакъв и се изака ама супер яко акане  :o чак си виках това от наш Ерос ли излезе и тогава доктора дойде и му би едни инжекций. След това 2 - 3 дена само лежа..... И вече си е наред смисъл не е епилептик. А за езичето аз си го обяснявам по тоя начин... а пък да ви кажа в това му е чара и е по готин  :->) Това беше... За критики и прочие отправяйте ама станалото станало не можем да го променим  :P
П.П. относно 3тия въпрос не прясно, а кисело мляко  :P

Приятно ,че не лъжеш и не мажеш ,а открито си сподели всичко за кучето и за себе си.Правилно ,че имаш свое мнение за нещата и надали някой ще те убеди в нещо друго ,а и няма смисъл.Имаш хубаво приятелче в лицето на твоя мопси Ерос.Пожелавам ти успех и дано да срещам повече такива открити хора като теб.Ако имаш въпроси ,в този форум, винаги съм насреща. :blink:Забравих да кажа - Добре дошли при нас ,ти и твоя Ерос! ;)
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#106 Потребителят е офлайн   Pentarex Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 11:09 PM

Една хубава самурайска поговорка - В усмихнато лице стрела не пускат.... според мен и така за откровенноста ;)

#107 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2008 - 11:21 PM

Pentarex
Благодаря за отговорите и откровеноста :drugarche: :wub:
Надявам се всичко лошо да е зад гърба ви,и никога повече да не изпадате в такива ситуации! :blink:
Пазете го от емоционални преживелици!
Не на последно място -Добре дошли във форума,ще се радваме-поне аз, да споделяш с нас всичко свързано с вашето Мопсче!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#108 Потребителят е офлайн   Pentarex Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 11:35 PM

Ако ми остава време ще съм редовен просто сега - училище, кормуване, уроци по немски, тренировки, математика, развеждане на куче  :P просто от гледна страна на физиката и земната ос, въртенето на земята и слънцето няма как да се събере в 24 часа, а и не на последно място един айде да не казвам голяма дума ама що годе голям проект, който ще засегне общността в едно цяло, съжалявам не ме питайте скоро ще разберете.... може би след Нова Година  :yahoo: съжалявам за оффтопика  :podigravka:

#109 Потребителят е офлайн   milena_ddd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 06:28 PM

Здравейте от нас с Лъки , имаме малък проблем и решихме да споделим с вас...Лявото ушенце на Лъки е възпалено доста силно и от 4 дена сме на капки сутрин и вечер ,  днес бяхме на контролен преглед и външната част на ухото се е успокоила , но ни казаха , че навътре възпалението все още си го има и то доста силно . Продължаваме с капките и почистването до понеделник и тогава отново сме на контролен преглед и ни казаха , че ако до тогава ухото не се е изчистило навътре ще се наложи да му се сложи лека упойка за да се почисти ухото добре и на вътре . Притеснявам се , защото на много места съм чела , че мопсовете не понасят добре упойките . Лекарите ми казаха , че разполагат с лека упойка , с която гарантират , че най-вероятно няма да има проблем ако се наложи да се прави манипулацията . Затова искам да ви питам какво е вашето мнение - дали да съм спокойна ако все пак се наложи да се ползва упойка ?
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 07:06 PM

Цитат

Здравейте от нас с Лъки , имаме малък проблем и решихме да споделим с вас...Лявото ушенце на Лъки е възпалено доста силно и от 4 дена сме на капки сутрин и вечер ,  днес бяхме на контролен преглед и външната част на ухото се е успокоила , но ни казаха , че навътре възпалението все още си го има и то доста силно . Продължаваме с капките и почистването до понеделник и тогава отново сме на контролен преглед и ни казаха , че ако до тогава ухото не се е изчистило навътре ще се наложи да му се сложи лека упойка за да се почисти ухото добре и на вътре . Притеснявам се , защото на много места съм чела , че мопсовете не понасят добре упойките . Лекарите ми казаха , че разполагат с лека упойка , с която гарантират , че най-вероятно няма да има проблем ако се наложи да се прави манипулацията . Затова искам да ви питам какво е вашето мнение - дали да съм спокойна ако все пак се наложи да се ползва упойка ?

Здравей,незнам защо искат да почистват навътре в ухото,попитай ги ветовете,защото според мене ,когато е възпалено ухото естествено е ,че ще има повече секрет,защо им е да го чистят,като не е излекувано?По добре знаят те но....Не се притеснявай!А за леката упойка няма нищо страшно според мене,те ще го зашеметят,но все пак си е упойка.Имахме същия проблем и ние преди време,но слагахме капките докато се излекуваха ушите.

Нека да се изкажат по компитентните,това беше мое мнение!
Но и до колкото знам,там където ходиш ветеринарите са добри. :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   milena_ddd Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 08:16 PM

Обясниха ми , че тъй като секретът , който изтича е доста голямо количество и като засъхне капките , които слагаме не могат да достигнат достатъчно навътре или достига малка част от количеството , което слагаме. Казаха , че по този начин лечението може да не е ефикасно . Днес го почистиха добре и веднага сложиха капки и ни казаха опърво да почистваме с памуче напоено с обикновени капки за почистване на уши , за да може те да размекнат малко засъхналия секрет , да изчакаме малко и след това да сложим капките , с които го лекуваме .
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   kootko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Развъдник ДемиДиор - померан и малък шпиц

Публикувано: 12 November 2008 - 10:19 PM

ние имахме същия проблем. с ушичките......така не се разбра от какво е. но с търпение и с много инат и постоянство сега всичко е наред...........само ще кажа, че положението беше много сериозно Арчи НЕчУВАшЕ..... НО СЕГА елате го вижте :yahoo: сигурна съм, че всичко ще е наред :wub:
User's Signature

Качена снимка

#113 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 10:09 AM

Някой има ли компетентно мнение по въпроса дали да направя ваксинация на моя мъник против болести хващани по въздушно-капков път. Аз съм по принцип против човешкия им еквивалент, но не знам при кученцата как стоят нещата, а и не бях чувала за такава ваксина - моят ветеринар каза че е по желание и сега съм пред дилема.
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2008 - 03:55 PM

Цитат

Някой има ли компетентно мнение по въпроса дали да направя ваксинация на моя мъник против болести хващани по въздушно-капков път. Аз съм по принцип против човешкия им еквивалент, но не знам при кученцата как стоят нещата, а и не бях чувала за такава ваксина - моят ветеринар каза че е по желание и сега съм пред дилема.

Я сподели как се казва таз ваксина за въздушно капкови кучешки заболявания? :o
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#115 Потребителят е офлайн   miass Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 07:18 PM

Да - ваксина срещу болести предавани по въздушно-капков път. Ще се опитам да я препиша, но не гарантирам, че ще е точно така - Bordetella / Iufervet
User's Signature

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   taraa Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 31 December 2008 - 03:10 PM

Искам да кажа,че при мен също беше станало като при Марсел.Само,че Таричка беше на 7 месеца.Беше Бъдни вечер.Дойде свако ми,играха си.Но след като си тръгнаха беше омърлушена и нямаше причина да се сърди.Така беше 4-5 дни,не я водихме на вет,но накрая се оказа,че искала на РАЗХОДКА!  ;D
User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   вессо Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 11:04 AM

Здравейте на всички!Искам да споделя моята болка и грешка.Преди 40 дена и ние си взехме мопсче,от зоомагазн РОДИ във Варна (намираше се на Патриарха).Още от втория ден кученцето(Бруно) го почнахме на антибиотици.Почти всеки ден да не кажа всеки ден бяхме на ветеринар.За жалост кученцето си отиде на 22.12.08  :'(.Не превете тази фатална грешка като нас -не си купувайте куче от зоомагазин и то внос от вън.Мъчно ни е за малкия особено дъщеря ми и се надяваме когато отмине болката през лятото да си вземе друго мопсче,но не знаеме от къде.Бихте ли ни посъветвали за да не направим същата грешка.ЧНГ!!!

#118 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 12:30 PM

Цитат

Здравейте на всички!Искам да споделя моята болка и грешка.Преди 40 дена и ние си взехме мопсче,от зоомагазн РОДИ във Варна (намираше се на Патриарха).Още от втория ден кученцето(Бруно) го почнахме на антибиотици.Почти всеки ден да не кажа всеки ден бяхме на ветеринар.За жалост кученцето си отиде на 22.12.08  :'(.Не превете тази фатална грешка като нас -не си купувайте куче от зоомагазин и то внос от вън.Мъчно ни е за малкия особено дъщеря ми и се надяваме когато отмине болката през лятото да си вземе друго мопсче,но не знаеме от къде.Бихте ли ни посъветвали за да не направим същата грешка.ЧНГ!!!

Съжелявам за Вашето кученце и за това че дъщеря Ви загуби приятелче , сигурна съм че тя ще го помни цял живот,децата не забравят. :'(
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#119 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 01:08 PM

Цитат

Много жалко за мопсчето.Ние винаги сме казвали да не се купува от зоомагазини и борси,защото има много пострадали хора като вас.Винаги се пита и се проучва преди такава решителна стъпка.Но сега няма какво да ви критикуваме.Мъката ви за тази бедна душица няма да премине толкова бързо ,особенно за дъщеричката ви.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#120 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2009 - 02:36 PM

Много интересно и полезно видео,особено за развъдчиците!
За нашата порода към трийстата минута на филма!
http://www.croxbox.bg/crew
Pedigree Dogs Exposed
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8