Болести и лечение при Мопс
Публикувано: 07 January 2009 - 12:58 PM
Публикувано: 07 January 2009 - 01:28 PM
Когато го заведохте на лекар първия път той обясни ли ви от какво точно първо е получена кашлицата-от простуда или ви изтъкна директно причината че мекото небце е виновно?
А това с прохъркването точно какво означава че прохърква на вътре в смисал когато е прав дърпа главата на зад и нагоре по скоро наподобяващо като продължително хълцикане,или по време на прохъркването главата е наведена на долу и самата позиция на тялото е приведена на долу?Тези неща са от голямо значение в смисъл подробното описание на ситуацията.
При какви обстоятелства прохърква-в покой,след тичане или след хранене?
Единственото което мога да ти кажа е че му стискам палци всичко да е наред!
Разкажи после какво точно е станало и каво е констатирал лекаря!
Дано всичко да е наред! :palec:
Публикувано: 07 January 2009 - 01:38 PM
Публикувано: 07 January 2009 - 01:41 PM
Цитат
Каква операция? Май се чудите как да уморите кучето.Сигурно лекаря си решил да свлече малко парички и почва да си измисля.Проверете и при други лекари,съмнявам се проблема е небцето.Може да е параинфлуенца,сега е сезона на гриповете ,както е и при хората. Пожелавам Ви успех и да се оправи бързо. :blink:
Публикувано: 07 January 2009 - 03:25 PM
Но това е една от многото причини които могат да доведат до тази ситуация,други са-бързо излапване на храната,засядане нещо в гърлото и още куп подобни.
Ама това с кашлицата и аз съм на същото мнение като Светла и си мисля че се е простодил,просто не ми се вярва от веднъж да почне да кашля и хърколеви,ако беше небцето щеше да си хърколеви нон стоп а не примерно само след физическо натоварване или пък докато спи както е обикновено при тази порода.
Милена потърсете и второ лекарско мнение моля ви :kisel:Никой не иска и не желае кучето му да страда от лекарска грешка!
Ако се решите и ви обедят че е наложително да се приложи упойка ги помолете да му сложат местна-тя е по лека и при нея има по малко рискове :blink:
В никакъв случай не се съгласявайте да му бият днес упойка :sos: :sos: :sos:ако е ял защото съществува не малка опастност от задавяне,задушаване-понеже упойката има страничен ефект-проявава в гадене и повръщане и тъй като самата упойка забавя пулса и ритъма на сърцето следователно и дишането се забавя и точно това може да доведе до задушаване-недостатъчната сила на кучето да си поема въздух особено с надигаща се храна в гърлото.Не зная дали съм обяснила точно ама ако някой е по в час да го обясни.А по принцип всеки кадърен ветеринарен лекар обяснява че кучето трябва да не е хранено в деня в който ще се прилага упойката.
Публикувано: 07 January 2009 - 07:37 PM
Публикувано: 07 January 2009 - 07:54 PM
Публикувано: 07 January 2009 - 07:56 PM
п.с. Въпреки всичко, не съм видял специално този мопс как го прави хъркането, така че това е само мое мнение и не искам да ангажирам никого с него.
Публикувано: 07 January 2009 - 08:15 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 08:54 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 09:25 PM
Публикувано: 11 January 2009 - 09:36 PM
Иначе да, пада си яко, яко се и чисти през ден вкъщи, защото е много наистина. А за ресането не знам да има некви ограничения, ако кучето си пада по това и стои - и 100 пъти можеш да го решиш според мен. :blink:
Публикувано: 11 January 2009 - 10:19 PM
Публикувано: 02 February 2009 - 05:35 PM
Цитат