Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#1041 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 02 June 2010 - 05:53 PM

Софиянци освен, че могат да се включат в Сангрия партито, могат да се възползват и от това: (поканата е и за всички останали, разбира се). Хайде народе!
Икона за мнението Публикувано: Днес, 03:27 PM
От 1 Юни до 1 Септември ще се проведе Кампания за набиране на дарения за приюта за бездомни кучета в Богров, организирана от Първи Български Зоопортал и младата българска организация Animal Rescue Sofia, заедно с Еконт Експрес.

Animal Rescue Sofia, Зоопортала и Еконт Експрес, обединиха усилия, около каузата „Да направим дарение за бездомните кучета” и да компенсираме липсата на стопанин и редовна грижа за тях.

Еконт в тримесечен период ще осигурява транспортирането на всички дарения до приюта в Богров, безплатно.

Всеки може да стана дарител, като подготви пратка с желаните артикули, които иска да дари и посети най-близкия офис на Еконт Експрес, за да ги остави за Кампанията.

Направеното дарението осигурява отстъпка при покупка на стоки от Зоомагазин Моя Зона shop.zoomania.org.

Излишни или неща които вече не ползвате но според вас могат да влезнат в употреба на бездомните кучета. Дарителният акт не е ангажиран с покупката. Тя е просто възможност на мястото на дареният продукт да получите чисто нов и т н...

Стари нашийници; поводи; купи; легла; клетки и т н...
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1042 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 11:07 AM

Здравейте всички съфорумци, най- вече софиянци! Вижте с каква новина усъмнахме: http://paper.standar...article=327156! Една добра новина и стъпка напред за нашите любимци! :af_089:

#1043 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 02:35 PM

Показване на мнениетоElizabet, в 03 June 2010 - 11:12 AM, написа:

Здравейте всички съфорумци, най- вече софиянци! Вижте с каква новина усъмнахме: http://paper.standar...article=327156! Една добра новина и стъпка напред за нашите любимци! :af_089:

Мдаааа старата верига клиники Анимо се разширява :ab_041:По-голямата част от екипа в новата клиника е работил през годините в клона на клиника Анимо в Младост 1 зад пазарчето :ab_041:Нищо лошо не казвам с това си мнение,просто хората явно по разни държавни програмки са си субсидирали нова клиника със съвремена апаратурка,само дето ценоразиса им е доооста соленичък и трудно се преглъща без чашка "студена вода" :ab_041: :ab_041: :ab_041:
http://centralvetclinic.com/

Както и в новинарската тема писах-пожелавам им спорна работа и повече щастливо напускащи човешки лица клиниката им,и дано спасените домашни любимци са повече от останалите които не завършват с добър край! :rc_036:
Заинтригуваните и заинтересуваните да следят темата! :md_064:
http://forum.dog.bg/..._0&#entry826775
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1044 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 01:03 PM

:re_037: Имам въпросче. Някой от вас хранил ли е кучовците си с Eukanuba? Имате ли впечатления за качеството на ханата?
Аз категорично се отказвам от Роял Канин. Докато бях на Акана Берта не беше изяла нито един боклук, нито треви, нито акита нито нищо. Взех и един килограм Роял Канин, защото тук Акана няма а в Пловдив я имат само в някои магазини. Откакто пак се върнахме на РК пак започна да яде акита :ud_009: Аз вече си мисля, че това е някакъв недостиг на витамини. Не знам. Сега ще опитаме Eukanuba-та пък да видим. Някой ако има впечатления да пише. Как е като клас и качество.
Дистрибутора на Акана казал, че тя е премиум клас. Колко е вярно не знам :dh_188:

#1045 Потребителят е офлайн   alekslovecat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 04:03 PM

За да кажеш,че някакъв проблем е от храната трябва да си я ползвала минимум месец,та не знам дали това е от храната,но мопса не бива да яде акита,това е много опасно,много,особедно ако наоколо се навъртат непознати,трябва да го наблюдавш,а причината да хапва непозволени неща може би е коплексна,какви акита яде котешки,кучешки,човешки,или на някой преживни животни,моят съвет е да го обезпаразитиш с препарат на bayer,ако не си го правила от месец и половина,и да се посъветваш с тякой вет.,ако това продължава,може да поискат и кякакви иследвания да направиш,но не го оставай да ги яде

#1046 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 04:18 PM

Естествено, че не оставям да яде. А за храната ми е ясно, че трябва поне месец да се изпробва, за да се види как действа. Но специално за Канина ми направи впечатление, защото още като започнах да я храня с нея се започна и с дъвченето на треви и други боклуци. Друг е въпроса, че некога го прави, за да си играем на 'чакай да те хвана аз тебе'.

#1047 Потребителят е офлайн   alekslovecat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 04:33 PM

е,добре,Eukanuba,е по-добра от Канина и аз така мисля.

#1048 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 04:37 PM

Показване на мнениетоnETq, в 09 June 2010 - 11:08 AM, написа:

:re_037: Имам въпросче. Някой от вас хранил ли е кучовците си с Eukanuba? Имате ли впечатления за качеството на ханата?
Аз категорично се отказвам от Роял Канин. Докато бях на Акана Берта не беше изяла нито един боклук, нито треви, нито акита нито нищо. Взех и един килограм Роял Канин, защото тук Акана няма а в Пловдив я имат само в някои магазини. Откакто пак се върнахме на РК пак започна да яде акита :ud_009: Аз вече си мисля, че това е някакъв недостиг на витамини. Не знам. Сега ще опитаме Eukanuba-та пък да видим. Някой ако има впечатления да пише. Как е като клас и качество.
Дистрибутора на Акана казал, че тя е премиум клас. Колко е вярно не знам :dh_188:

Eukanuba много хубава храна и ако опиташ няма да съжеляваш, вземи агнешко с ориз.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1049 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 05:49 PM

svetamops, надявам се да е така :ba_025: Сега съм взела само да пробвам как и понася и ако няма жестоко пръцкане и притеснителни акита ще и взема още, за да видя как и действа в дългосрочен период. Единственото което ме притеснява, е че гранулите са малки и пак няма да ги дъвче.

#1050 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 09:15 PM

Показване на мнениетоnETq, в 09 June 2010 - 03:54 PM, написа:

svetamops, надявам се да е така :ba_025: Сега съм взела само да пробвам как и понася и ако няма жестоко пръцкане и притеснителни акита ще и взема още, за да видя как и действа в дългосрочен период. Единственото което ме притеснява, е че гранулите са малки и пак няма да ги дъвче.

Смесвай гранулите с малка консервичка или пастетче.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1051 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 10:42 AM

Смесвала съм с какво ли не. Не дъвче и това си е :dh_188:

#1052 Потребителят е офлайн   alpam Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 11:21 AM

Показване на мнениетоMalaika wa mbinguni, в 01 June 2010 - 10:56 AM, написа:

"alpam" Само да вметна че пишете доста неразбираемо-не се сърдете но половината от по-горе написаното не се разбира какво сте искали да напишете!
1.Как се казва развъдника от който сте закупили вашия Портос?Име на развъдник а не града от който е развъдника!
2.Ако Портос е взет от развъдник който е регистриран във FCI-то той би трябвало да има освен първото именце и второ а понякога и трето-давам премер-(Грегъри-МД Фон Баскервил)-ако вашето кученце няма пред името си или след името си името на развъдника в който е роден то вашето кученце не е с родословие от FCI-затова ви помолих да пишете името на развъдника както и цялото име на вашето кученце!
3.За каква картичка говорите-и какво означава това офиса на ФЦИ бил затворен-затворен поради отпуска или затворен като закрит-и ако е бил закрит вие съвсем спокойно можехте да се обърнете към офис на ФЦИ който е работещ в съседна вам държава за да ви бъде издадено родословие-а и във Молдова да не би новия собственик на кучето да се занимава с родословията и тяхното издаване-във всички държави които са членки на ФЦИ със издаването на родословия се занимават ОРД(отговорник по развъдна дейност) на даден породен клуб!От написаното от вас това което успях да разбера е че вашето мопсче има родословие което е издадено от "алтернативна"организация която обаче няма нищо общо със ФЦИ и не е членка на международната киноложка организация!
Свържете се със председателя на клуба и ОРД на клуба изратете преснимани документи за да се разбере за какво всъщност става въпрос!Мен ми е много страно как така ще имате някаква картичка от ФЦИ а ще ви бъде издадено родословие от алтернативна организация-по този начин вие доста сте ощетили вашето кученце-ако се докаже че документите ви са издадени от УЦИ то вие няма как да се явите на изложби организирани от БРФК и ФЦИ и съответно няма как вашето куче да стане разплодник на клубна мопска от БКК-Мопс.

Здравейте! Извинявайте,ако мнението не отговори на всички въпроси, аз още лошо говоря по-български и затова не всичко мога да кажа както трябва. В нашата родословна наистина само едно име както и у баща му и у майка му. Само у баба му и дядо му имат по три и четири имена.А разведник няма имя - той е човек, който регистриран в киноложски клуб в Кишинев.
Имаме официално издадена родословна карта с генеалогическо дърво.

#1053 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 11:50 AM

Показване на мнениетоalpam, в 10 June 2010 - 09:26 AM, написа:

Показване на мнениетоMalaika wa mbinguni, в 01 June 2010 - 10:56 AM, написа:

"alpam" Само да вметна че пишете доста неразбираемо-не се сърдете но половината от по-горе написаното не се разбира какво сте искали да напишете!
1.Как се казва развъдника от който сте закупили вашия Портос?Име на развъдник а не града от който е развъдника!
2.Ако Портос е взет от развъдник който е регистриран във FCI-то той би трябвало да има освен първото именце и второ а понякога и трето-давам премер-(Грегъри-МД Фон Баскервил)-ако вашето кученце няма пред името си или след името си името на развъдника в който е роден то вашето кученце не е с родословие от FCI-затова ви помолих да пишете името на развъдника както и цялото име на вашето кученце!
3.За каква картичка говорите-и какво означава това офиса на ФЦИ бил затворен-затворен поради отпуска или затворен като закрит-и ако е бил закрит вие съвсем спокойно можехте да се обърнете към офис на ФЦИ който е работещ в съседна вам държава за да ви бъде издадено родословие-а и във Молдова да не би новия собственик на кучето да се занимава с родословията и тяхното издаване-във всички държави които са членки на ФЦИ със издаването на родословия се занимават ОРД(отговорник по развъдна дейност) на даден породен клуб!От написаното от вас това което успях да разбера е че вашето мопсче има родословие което е издадено от "алтернативна"организация която обаче няма нищо общо със ФЦИ и не е членка на международната киноложка организация!
Свържете се със председателя на клуба и ОРД на клуба изратете преснимани документи за да се разбере за какво всъщност става въпрос!Мен ми е много страно как така ще имате някаква картичка от ФЦИ а ще ви бъде издадено родословие от алтернативна организация-по този начин вие доста сте ощетили вашето кученце-ако се докаже че документите ви са издадени от УЦИ то вие няма как да се явите на изложби организирани от БРФК и ФЦИ и съответно няма как вашето куче да стане разплодник на клубна мопска от БКК-Мопс.

Здравейте! Извинявайте,ако мнението не отговори на всички въпроси, аз още лошо говоря по-български и затова не всичко мога да кажа както трябва. В нашата родословна наистина само едно име както и у баща му и у майка му. Само у баба му и дядо му имат по три и четири имена.А разведник няма имя - той е човек, който регистриран в киноложски клуб в Кишинев.

Какво има и какво няма кучето ще видиме, добре дошли в нашия форум:re_037: ,тук нашите момичета винаги ще Ви бъдат полезни ,лично за мен не е много от значение какво има и какво няма кучето ,ваен е човека, защото има много хора с родословни кучета ,на които ,едно здравей не бих им казала ,но има и без родословия но с големи сърца и добри души.Ще научите български,аз също вече колко години живея в България,но не винаги говоря и пиша правилно ,но се старая.Пожелавам Ви приятно прекарване при нас и да знаете ,че в нашия форум цари разбиране и добронамереност ,ще го видите,а забележките от страна на модераторите са с цел съфорумците да пишат и задават въпросите си в правилните теми.:ae_085:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1054 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 12:37 PM

Колко е хубаво, когато хората са добри и позитивни :ba_025: Накарахте ме да се усмихна ей, браво на вас.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#1055 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2010 - 12:41 PM

:dry:

Показване на мнениетоnETq, в 09 June 2010 - 01:08 PM, написа:

Пете Бертичка не е единственото мопсче което се опитва да замести на разходка нормалната храна с екзотични вкуснотийки било то фасове,листенца,тревичка или акита-без значение от двукрако или четирикрако млекопитаещо са :ab_041: Миналия ден на гости ми беше още една такава палава и красива госпожица на гости :ab_041: тя също обича екзотичните ястия които й се предлагат безплатно по земята-апропо за тази ситуация сме си виновни само и единствено ние хората-понякога се чудя дали животните не са по културни от нас :dry: нали наша е грижата да събираме ароматните тортички след като любимците ни се освободят от тях :ba_025: -за жалост не всички постъпват така обаче,както и да е да се върна на проблема-може да чиста игра,може да има нещо което да липсва в храната и тя да се опитва да си го набави по този начин-обикновено когато обаче кучето пасе трева това е показател че нещо със стомахчето не е наред-обикновено налапват трева за да могат да повърнат нещо което са изяли-поне едната ми немска овчарка така реагира и то много рядко,изяде тревичка два три стръка и няма и две минути по късно повърне и до там се приключва но когато куче системно яде трева това може да е показател че нещо не е наред-все пак кучето не от семейство тревопастни.Пете дано смяната на храната да й подейства добре,а и при теб има и друг проблем-имай напредвид че заради пателата ти даваш по малка доза храна на Берти това също може да е причина за постояното й привличане от такива "деликатесчета" по пътя :md_064: старай се да пресичаш всеки нейн опит още в зародиш преди още да се е навела към това което иска да излапа-и определено смени тона от тон за игра в интонация на строга забележка за да свикне че това не е игра а е нещо лошо което тя прави и те кара да се ядосваш-тя ще усети скоро че това не е редно което тя прави и че ти й се сърдиш-а знаеш много добре че мопсовете са готови и челна стойка да направят само и само за да угодят на своите собственици които пък от своя страна ще възнаградят кученцето си с внимание и обич!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1056 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2010 - 01:06 PM

[/quote]

Надеюсь, Вы не сердитесь, что я перевела то ,что Вы писали в правильную тему , но Ваше сообщение на самом деле вопрос, а в теме- мопсосрещи пишем о наших встречах! А тема-говорилня, чтобы писать о почти всем остальном связанном с нашими любимыми сабачками!
Опять Добро Пожаловать :rc_036: в клубный форум породы Мопс, я искренно надеюсь, что здесь Вы найдете много новых друзей, которые поделятся красивыми, и душераздирающими моментами совмесного проживания с любимой собакой!

Надявам се ти не ми се сърдиш че си позволих да преместя във правилната тема вашите постове но наистина в тема мопсосрещи се пише единствено за уговорка на срещи!А в тема говорилня се пише за почти всичко останало свързано с нашите кученца!
Още веднъж Добре Дошли на страниците на клубния форум на порода Мопс!Аз силно се надявам че тук ще намерите много нови друзя с които ще споделяте и хубавите и тъжните моменти от съжителството си с вашето любимо куче!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1057 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2010 - 11:01 PM

Malaika wa mbinguni, като цяло за тревите ми е ясно, че загатват за стомашен проблем, но тя няма такъв и не е повръщала. Интересно ми стана просто дали е съвпадение, че започна да похапва акита и боклуци, когато започнах да давам РК.
Вече като ходя да купувам храна и пада голямо чудене. Да е за мопсове, да е против зъбен камък, да е за ставни проблеми или да е за кастрирани кучета :ab_041:

#1058 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 01:45 PM

Някой да има идея как мога да изпратя куче до определен град? Куриер? От Еконт и Спиди ми отказаха. Става въпрос за малко хъски.
User's Signature

Качена снимка

#1059 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2010 - 04:28 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 11 June 2010 - 01:50 PM, написа:

Някой да има идея как мога да изпратя куче до определен град? Куриер? От Еконт и Спиди ми отказаха. Става въпрос за малко хъски.

Вили за съжаление системата за транспортиране на животни в Бг. е все още на абуригено ниво :dh_188: Освен по твой познат който да пътувя до съответния град,другия ти вариянт е по влак при машиниста или кондуктора-ако изобщо се навият но мисля че ще ти трябва клетка за целта-и по никакъв начин не го пращай по автобус ако не си сигорна че ще бъде в кабината при хората а не да го заврат в багажното отделение където буквално ще се свари-по миналата година така умря едно мопсче!!!
Виж в нета условията и на другите куриерски служби!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1060 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 04:54 PM

Благодаря Ани. Още търся варианти, познати, коли, че не ми се иска по разни транспорти и хора които не познавам. Пък и искам да го задомя, че сегашния му живот е ужасен. А това за мопсчето...просто ужасно, нямам думи, само за миг си го представих и настръхнах... :zz_020:
User's Signature

Качена снимка

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема