Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#1061 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 June 2010 - 05:06 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 11 June 2010 - 11:50 AM, написа:

Някой да има идея как мога да изпратя куче до определен град? Куриер? От Еконт и Спиди ми отказаха. Става въпрос за малко хъски.

В кой град,трябва да го пратиш? Сега в Варна ще почнат изложби ,може да се договори с хората които след изложба ще се връщат през града които ти трябва и ще го оставят.Пиши за кой град става дума и ще мислим нещо.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1062 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 11 June 2010 - 05:24 PM

До Плевен. Изказвам благодарности за всякакви идеи.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1063 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 07:19 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 11 June 2010 - 03:29 PM, написа:

До Плевен. Изказвам благодарности за всякакви идеи.

Дай ми два дена да ти го организирам ,ще звънна на приятели които са от София, само трябва да проверя дали пътя от Варна навръщане минава през Плевен.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1064 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2010 - 11:08 AM

Много благодаря на svetamops, но кученцето от вчера вече си има дом, и няма да се налага да пътува. Остава си във Варна. Което, разбира се е по-добрия вариянт. Още веднъж, благодаря за съдействието, дано не съм създала грижи на някого.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#1065 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 02:58 PM

Със споменаването на една книга в темата за Храненето, ми дойде на акъла да се поразровя за още. Рових, рових и всъщност осъзнах, че има хубави книги, има ги и на нашия пазар (е нищо че в амазона струва 4 долара, а тук 56 лв...), но са само на чужд език. Най-вече на английски. Няма ли преведена такава книга на български. Много бих се зарадвала да има, искам дори да си я купя. А ако няма превод, друго ми се върти в главата...аз съм завършил преводач с англиски и немски език, бих могла да направя превод. Дори съм готова напълно безплатно да го направя, само някой да има идеи за отпечатването? Или мога да си я направя в он-лайн формат. Една такава книга ще бъде в много голяма полза на един бъдещ мопсособственик. Могат да се напишат дори едни хубави уводни думи, защо не е хубаво да се купуват кучета от магазин. Аз се размечтах...дори я видях с твърда корица...а на последната страница една напътстваща информационна страничка с всички бг развъдници, контакти и адреси... :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#1066 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 06:03 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 15 June 2010 - 01:03 PM, написа:

Със споменаването на една книга в темата за Храненето, ми дойде на акъла да се поразровя за още. Рових, рових и всъщност осъзнах, че има хубави книги, има ги и на нашия пазар (е нищо че в амазона струва 4 долара, а тук 56 лв...), но са само на чужд език. Най-вече на английски. Няма ли преведена такава книга на български. Много бих се зарадвала да има, искам дори да си я купя. А ако няма превод, друго ми се върти в главата...аз съм завършил преводач с англиски и немски език, бих могла да направя превод. Дори съм готова напълно безплатно да го направя, само някой да има идеи за отпечатването? Или мога да си я направя в он-лайн формат. Една такава книга ще бъде в много голяма полза на един бъдещ мопсособственик. Могат да се напишат дори едни хубави уводни думи, защо не е хубаво да се купуват кучета от магазин. Аз се размечтах...дори я видях с твърда корица...а на последната страница една напътстваща информационна страничка с всички бг развъдници, контакти и адреси... :af_089:

Страхотна идея, наистина няма книга за мопсове на български ,би била много полезна.Имаш добри идеи!:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1067 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 09:44 AM

Радвам се, че моята идея Ви хареса :) Също така ще се радвам и да ме насочите, коя книга си заслужава да се преведе. Видях, че Ани е посочила една. А някой дали знае как седят нещата с правото за превод, трябва ли да искам разрешение от автора? Още съм доста нова в това, и много бих се радвала първия ми опит да е точно такъв, с литература която ще ми бъде хем интересна да преведа, хем полезна. Остава само да се сдобия с оригинал и да стартирам...
User's Signature

Качена снимка

#1068 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2010 - 10:10 AM

Показване на мнениетоArchiball, в 16 June 2010 - 07:49 AM, написа:

Радвам се, че моята идея Ви хареса :) Също така ще се радвам и да ме насочите, коя книга си заслужава да се преведе. Видях, че Ани е посочила една. А някой дали знае как седят нещата с правото за превод, трябва ли да искам разрешение от автора? Още съм доста нова в това, и много бих се радвала първия ми опит да е точно такъв, с литература която ще ми бъде хем интересна да преведа, хем полезна. Остава само да се сдобия с оригинал и да стартирам...

Идеята наистина е много хубава.
Очертава ми се път до там през Август, ако искате мога да Ви го донеса. Но не е 100% сигурно. тази събота и неделя ще стане ясно...
Не знам каква е процедурата, но не трябва ли да се пита автора на книгата за превода?
User's Signature

Качена снимка

#1069 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 10:29 AM

Сега се поразрових из разни форуми, където се обсъжда точно това...и май работата отива да бъде мааалко, ама съвсем малко нелегална. Купуването на правата е с доста сериозна цифра, а и трябвало някоя печатница да е заинтересувана, и може би ще си останем на вариант превод без знанието на авторката, и разпространение само в интернет.
User's Signature

Качена снимка

#1070 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2010 - 12:46 PM

Сама по себе си идеята за издаване на книга на български език за мопсове е страхотна,вярно че пътя от добри намерения е осеян с бодливи трънаци ама може и да успеем,ако се свържем с определен автор и му обясним как стоят в бг. нещата-всъщност ако е американски писателя-първо ще се наложи най вероятно да обясним къде се намира България,и да обясним човешки че нашата държавица е доста бедна и за интелектуална собственост средства няма да могат да се съберат,но има група от ентусиасти които харесват книгата но нямат средства да закупят правата за нея за България-дали ще може нещо като с благотворителна цел автора да се съгласи да преведем книгата на Български език и да я разпечатаме в малък тираж от 100бр.?Знае ли човек,може пък и да е останала капчица съпричастност към по бедни държави като нашата :dh_188:
Иначе дори намерих печатница която да оформи и изпечата кинжката-калкулирала съм 100бр книжки от по 100странички!Ето и сбора за 100бр. книжки :md_064:
Формат на изданието-А5
Тираж-100бр
Хартия за тялото-вестникарска
Цветност на корицата-4-4
Електронен монтаж на корицата-да
Дизайн на корицата-малка сложност
Набор и страниране
Крайна цена за 100бр.-567лв.20ст. :af_089:

http://www.ecoprogre...-SITE/START.htm
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1071 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 01:47 PM

Добра работа Аниии :ba_025: Браво за инфото. Аз допълвам малко, значи за дизайна на корицата и снимки вътре мога да използвам брат ми, той ги умее добре тези неща и може да ми помогне. Това набор и страниране не разбрах какво е. С тази крайна сума книжката излиза на 5.68 лв. Веднага ми хрумва, че ако се продава за по 7-8 лв, освен че ще се покрият разходите по закупуване и доставка на книгата (оригинал), но могат и да се съберат парички за благотворителна цел (нямаше как да не го вметна, отвътре ме гризе просто, пари събират ли се...все за животинки в беда си мисля) :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#1072 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2010 - 07:47 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 15 June 2010 - 03:03 PM, написа:

Притежавам книгата за Мопс,но е на руски и е от 1998 година.Ако това ви върши работа готова съм да помогна с книгата.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#1073 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 11:01 AM

За съжаление не говоря и не разбирам руски, само английски и немски. Аз пък друго си мисля, защо пък трябва да се купува, дали няма да я има в някоя по голяма чуждоезикова библиотека? Трябва да проверя в нашата.
User's Signature

Качена снимка

#1074 Потребителят е офлайн   sineokataaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2010 - 08:24 PM

С каквото мога бих искала да Ви помогна. Можем да я купим на английски по интернет и аз мога да Ви я донеса, ако ви устройва-август. С преводаческата дейност и аз мога да помогна.
Ще поразпитам и аз за цени, а и мисля, че родителите ми имат 10% отстъпка в една печатница.
User's Signature

Качена снимка

#1075 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 03:56 PM

Хора много хубави идейки си разменяте ама да ви попитам нещо между другото.
Какво смятате за http://www.eukanuba....kin.html#cnt_26 ?
Мисля да взема на Берта един чувал, но не съм взимала точно такава, а ми се ще да вярвам, че ще и помогне за проблема с оголената козинка :(
Не съм спирала да мажа раната с екзиматин и ефекта е доста добър, но ми се иска и вътрешно да се подхранва организма, за да зарасне напълно. Вие какво мислите по въпроса?

#1076 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 04:49 PM

Показване на мнениетоnETq, в 18 June 2010 - 02:01 PM, написа:

Хора много хубави идейки си разменяте ама да ви попитам нещо между другото.
Какво смятате за http://www.eukanuba....kin.html#cnt_26 ?
Мисля да взема на Берта един чувал, но не съм взимала точно такава, а ми се ще да вярвам, че ще и помогне за проблема с оголената козинка :(
Не съм спирала да мажа раната с екзиматин и ефекта е доста добър, но ми се иска и вътрешно да се подхранва организма, за да зарасне напълно. Вие какво мислите по въпроса?

Тази марка храна е доста добра ,но малко ме озадачи ,защо в състава ,първото стои царевица? Преди много време когато храних моята дъщеря с бурканчета, гледах едно предаване и там казаха, че ако на детската храна в началото стои вода ,значи тя е основната в този продукт ,от тогава гледам ,проверявам сокове и други неща ,какво стои в начало.Аз съм малко чалната на такива работи и гледам и за ета и за други не много полезни добавки в храната, но не знам може би при храната на кучета по друг начин се гледа.За моите кучета сега съм на нова вълна ,купувам им суха храна само агнешко с ориз.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1077 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 05:06 PM

Виж как тук стои въпроса ,първото е агнешко и после пълнежа ,така по ми харесва.
http://brocland.co.c...carocroc-junior

Между друго ,момичета това не лошо да гледате и за вашите в къщи какво купувате, такива неща чета ,как ни лъжат с храната ,че вече оглеждам се отвсякъде какво ни пробутват по магазините.Бях в метро и купих сокове на промоция ,значи дават ти два сока и една минерална вода ,понеже бяха упаковани ,та не съм докопала състава вътре ,но като се прибрах ,какво виждам ,единия сок от начало пише не вода ,а натурален сок от ананас и не помня нещо друго , но другия като тръгна от водата , та стигна до оцветители и какви ли не глупости вътре, те затова ги събрали заедно ,защото сигурно този никой не го купуваше заради съставките.Сорри ,че направих отскок от темата.
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1078 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 05:06 PM

И аз уж гледам какво има в състава ама някога човек може да се побърка ако следи всичко. Може би има някаква логика в това което казваш. Сега и взех един килограм да пробвам как се отразява на стомашния тракт и най много ако няма проблеми да поръчам едно чувалче апък каквото такова.
По-нататък като внесат в БГ новите си продукти ще пробваме и тях. Но като цяло останах доволна от марката май дори повече от РК и Акана. Гранулите се разграждат лесно във вода (наподобяват тези на Хилс, което за нас е в + защото дъвченето ни е непонятен процес :ab_041:

#1079 Потребителят е офлайн   alekslovecat Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 June 2010 - 04:26 PM

Да ви кажа честно,мисля че за последния един месец докато бях в този сайт,бях най-полезна от всички власт имеещи лица,но хората в стремежа си за размножаване, на кучета имам впредвид,не го разбраха.За този месец въпреки огромната съпротива показах,че има литература за породата МОПС,книжки,които са важни,за които развъчиците знаят и ползват,но ...айде да не казвам,осведомих любителите на кученца,че антибиотик не се слага за щяло и не щяло,но аз разбира се не държа родословия а просто обичам Мопса,като порода и ще се боря за тяхното добруване по друг начин,възможности колкото щеш. Сега с удоволствие напускам този сайт защото той е по скоро вреден!!За един месец нищо не научих,освен,че кученцата много се чешат,зълзят и кашлят.А и от снимките се вижда,че имат проблеми от Ани и Ежи ... абе какво да говоря....нямам думи :flagbg:

#1080 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2010 - 09:05 PM

Показване на мнениетоalekslovecat, в 24 June 2010 - 04:31 PM, написа:

Да ви кажа честно,мисля че за последния един месец докато бях в този сайт,бях най-полезна от всички власт имеещи лица,но хората в стремежа си за размножаване, на кучета имам впредвид,не го разбраха.За този месец въпреки огромната съпротива показах,че има литература за породата МОПС,книжки,които са важни,за които развъчиците знаят и ползват,но ...айде да не казвам,осведомих любителите на кученца,че антибиотик не се слага за щяло и не щяло,но аз разбира се не държа родословия а просто обичам Мопса,като порода и ще се боря за тяхното добруване по друг начин,възможности колкото щеш. Сега с удоволствие напускам този сайт защото той е по скоро вреден!!За един месец нищо не научих,освен,че кученцата много се чешат,зълзят и кашлят.А и от снимките се вижда,че имат проблеми от Ани и Ежи ... абе какво да говоря....нямам думи :flagbg:

На такъв повик какво да отговоря освен саркастично :ab_041: :tb_195:
Греем от щастие че най накрая разбрахте че на никого не сте полезна-напротив единственото вредно присъствие на страниците на този форум бе вашето!На изпроводяк ще ви изпратим с тържествени фанфари!Вредните съвети от един месец ги давате само и единствено вие-пожелавам единствено вашите добре гледани и хранени с мед и кокали мопсове да оцелеят до дълбоки старини :ba_025:
Само да вметна профилактично, въпреки че форума е клубен по-голямата част от писъруващите и търсещи съвети са хора с неродословни мопсчета-сиреч закупени не от развъдници!
Истински се смея от сърце за какъв стремеж за развъждане говорите изобщо вие :ud_009: :ab_041: единственото развъждане в целия клуб за сега се извършва в три основни развъдника,всички останали с по две или три кучета ходим повече по изложби отколкото да развъждаме :ab_041: мопсове!
Ако ви бяхме оказали съпротива одавна нямаше да можете да писърувати в този форум и изобщо в този сайт,но както и преди съм казвала ние сме толерантни към всички!
Отностно въпросната книжка от която сте цитирали невероятния буламач с мед-моите уважения ама за тези 20години от публикацията и излизането на бал свят на въпросната книжка не само храната за мопсове но и самата порода мопс се е променила и генетично и екстериорно,така че много ви моля тези морално остарели книги са ненужни никому-дори бих казала че в някои случаи са вредни!!!
Леле голямо откритие сте направили че сте осведомили и без това осведомените потребители на този форум че антибиотик не се дава за щяло и нещяло-тука да вметна че имате предвид -гаразона-а случайно да сте прочели задълбочено че в капките е използвано производно на антибиотик а не самия антибиотик точно заради евентуални алергични реакции-мммм май не сте-ама както и да е де, вие сте най осведомената :ab_041: и всъщност когато имахте възможност да бъдете някому полезна вие подехте битка която от началото си бе обречена на провал :rc_036:
В този сайт и форум пишат хора и с родословни и неродсловни мопсчета,и всички са обединени в една единствена цел-добруването на нашите малки слънчица,как да направим живота им по щастлив и безопасен!А какво направихте вие за този един месец-нищо абсолютно нищо-напротив постарахте се да направите всичко възможно за да отблъснете и настроите хората срещу себе си!Още в началото ми стана ясно че дори и да имате родословен мопс вие не държите на родословието-даже ми стана страно защо изобщо питате за изложбите като халхабер си нямате по каква система се оценяват изобщо кучетата :ab_041:Накрая дори не разбрахме какво имахте предвид като написахте безпочвеното си обвинение че видиш ли кучетата видимо от снимките имали проблеми та даже и имена сте писали-извинете ме но май верно дълго време не сте били в час със развъждането :ab_041: Апропо да ви питам понеже сте цитирали две имена -Ани и Езжи-а сега ми кажете кое от кучетата на снимките е от тях двамата???- :zz_218: въпросът е с повишена трудност :ab_041: Единствено съжалявам че повдигате кучешките им кокалчета от гроба-засрамете се!!!
И още нещо да вметна моето куче е наследник на генетичният материал на двете цитирани по горе от вас кучета,за тези две години и половина същото това куче нееднократно е доказало на ен брой изложби и тук и в чужбина-включително и световно дог шоу че няма породни недостатъци-един съдия не се намери който да ми каже че кучето ми има проблеми-странна работа-вие в качеството си на каква правите това обвинение защото колкото и нескромно да звучи,колкото и да ми е неудобно :bm_008: , ще оборя вашето безпочвено обвинение колкото и нескромно :blush: да звучи моят мопс смело може да претендира за един от най-титулованите мопсове в България и ако си мислите че говоря празни приказки много се заблуждавате, от изложби по света моето куче е спечелило за две години и половина само отлични оценки които доказват и затвърждават качествата му!
ЦАЦ-27бр.
ЦАЦИБ-16бр.
БОБ-19бр.
Бест Джуниър Цац-9бр.
мн.перспективно бебе-4бр.
мн.перспективно подрастващо-4бр.
БОГ-5бр.
БИС джуниър-2бр.
БИС подрастващо-1бр.
Съжалявам ако звучи грубо и хвалебствено но това е реалната равносметка от ходене по изложби и оценяване на моето куче което вие обвинявате че имало проблеми,засягате ме лично защото той е носител на гените на прародителите си Ризбергмен Ани и Езжи Де Гонзик-ако беше така то съдиите нямаше да го харесват,и нямаше да му отсъждат най високите оценки!И да довметна че моето куче не е единствения наследник и потомък на Ани и Езжи а едно от многото които са оценявани толко високо от международни съдии на международни изложби,има и още много горди собственици като мен чиито мопсита-наследници на тези деди са доказали нееднократно качеството си на изложбения ринг! :rc_036:
А сега преди да ни напуснете лично аз бих искала да ви задам няколко въпроса!-Колко пъти сте водили вашето куче на изложби за да ви каже някой съдия дали кучето ви има проблеми или не(или вие сама си знаете това по снимките на вашето куче-Джошуа ли беше или и това не е истинското му име)понеже бяхте "така любезна" да представите себе си и вашето куче както подобава,нито казахте от къде е кучето нито дали е родословно или не-(щото апропо ако вие не виждате на снимките на вашето куче че нещо не му е наред то аз като съдия да ви кажа че виждам-и то колкото и да се опитвате да замаскирате и обработите снимките които качихте пак си остава видно),колко пъти кучето или кучетата ви са печелили толко важната за вас БОГ- титлата за която питахте в раздел изложби-бест оф груп-само да ви вметна че лекинко се съмнявам дали знаете какво означава това та да ви направя един "транслейт" най-добро куче сред всички породи в цялата девета група!?

Колко кучета вие сте обичали, развъдили,отгледали,завели на изложба?
Колко кучета от произведено от вас потомство могат да се похвалят с успехи като по горе цитираните-защото изложбите и родословието са единствения начин в кинологията за доказването на качеството на дадено поколение,както и развитието на поколението към по добро,защото кинологията се занимава точно с това,с чистопородно развъждане което да дава поколения колкото се може по малко обременени от към генни недостатъци!
На колко кучета вие лично сте помогнали да избегнат гибелта?
Колко хора са ви благодарни за съветите които сте им дали-тук поне няма нито един човек който да ви е благодарил за каквото и да е,май всъщност като се замисля никой изобщо не е коментирал постовете ви-освен мен , г-жа Конова и Рацинка двете ги коментираха защото не издържаха на глупостите и обидния тон с който ги пишете,а аз ги коментирах заради абсурдните неща които пишехте в тях!!!
Ако е останала капчица достойнство във вас моля отговорете на зададените от мен въпроси за което ще благодаря предварително!А ако не желаете да пишете повече в този "вреден" сайт и форум можем да ви пожелае единствено успешна борба с която да осигорите добруването на порода Мопс по света :ba_025:
Лично аз ви пожелавам попътен вятър! :re_037:

И последно да спомена че Ани и Езжи не са между живите от може би повече от 7години,питам се как по снимките разпознахте кои са мопсовете наследници на двамата? :cd_045: :me_065:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема