alekslovecat, в 24 June 2010 - 04:31 PM, написа:
Да ви кажа честно,мисля че за последния един месец докато бях в този сайт,бях най-полезна от всички власт имеещи лица,но хората в стремежа си за размножаване, на кучета имам впредвид,не го разбраха.За този месец въпреки огромната съпротива показах,че има литература за породата МОПС,книжки,които са важни,за които развъчиците знаят и ползват,но ...айде да не казвам,осведомих любителите на кученца,че антибиотик не се слага за щяло и не щяло,но аз разбира се не държа родословия а просто обичам Мопса,като порода и ще се боря за тяхното добруване по друг начин,възможности колкото щеш. Сега с удоволствие напускам този сайт защото той е по скоро вреден!!За един месец нищо не научих,освен,че кученцата много се чешат,зълзят и кашлят.А и от снимките се вижда,че имат проблеми от Ани и Ежи ... абе какво да говоря....нямам думи

На такъв повик какво да отговоря освен саркастично
Греем от щастие че най накрая разбрахте че на никого не сте полезна-напротив единственото вредно присъствие на страниците на този форум бе вашето!На изпроводяк ще ви изпратим с тържествени фанфари!Вредните съвети от един месец ги давате само и единствено вие-пожелавам единствено вашите добре гледани и хранени с мед и кокали мопсове да оцелеят до дълбоки старини
Само да вметна профилактично, въпреки че форума е клубен по-голямата част от писъруващите и търсещи съвети са хора с неродословни мопсчета-сиреч закупени не от развъдници!
Истински се смея от сърце за какъв стремеж за развъждане говорите изобщо вие

единственото развъждане в целия клуб за сега се извършва в три основни развъдника,всички останали с по две или три кучета ходим повече по изложби отколкото да развъждаме

мопсове!
Ако ви бяхме оказали съпротива одавна нямаше да можете да писърувати в този форум и изобщо в този сайт,но както и преди съм казвала ние сме толерантни към всички!
Отностно въпросната книжка от която сте цитирали невероятния буламач с мед-моите уважения ама за тези 20години от публикацията и излизането на бал свят на въпросната книжка не само храната за мопсове но и самата порода мопс се е променила и генетично и екстериорно,така че много ви моля тези морално остарели книги са ненужни никому-дори бих казала че в някои случаи са вредни!!!
Леле голямо откритие сте направили че сте осведомили и без това осведомените потребители на този форум че антибиотик не се дава за щяло и нещяло-тука да вметна че имате предвид -гаразона-а случайно да сте прочели задълбочено че в капките е използвано производно на антибиотик а не самия антибиотик точно заради евентуални алергични реакции-мммм май не сте-ама както и да е де, вие сте най осведомената

и всъщност когато имахте възможност да бъдете някому полезна вие подехте битка която от началото си бе обречена на провал
В този сайт и форум пишат хора и с родословни и неродсловни мопсчета,и всички са обединени в една единствена цел-добруването на нашите малки слънчица,как да направим живота им по щастлив и безопасен!А какво направихте вие за този един месец-нищо абсолютно нищо-напротив постарахте се да направите всичко възможно за да отблъснете и настроите хората срещу себе си!Още в началото ми стана ясно че дори и да имате родословен мопс вие не държите на родословието-даже ми стана страно защо изобщо питате за изложбите като халхабер си нямате по каква система се оценяват изобщо кучетата

Накрая дори не разбрахме какво имахте предвид като написахте безпочвеното си обвинение че видиш ли кучетата видимо от снимките имали проблеми та даже и имена сте писали-извинете ме но май верно дълго време не сте били в час със развъждането

Апропо да ви питам понеже сте цитирали две имена -Ани и Езжи-а сега ми кажете кое от кучетата на снимките е от тях двамата???-

въпросът е с повишена трудност

Единствено съжалявам че повдигате кучешките им кокалчета от гроба-засрамете се!!!
И още нещо да вметна моето куче е наследник на генетичният материал на двете цитирани по горе от вас кучета,за тези две години и половина същото това куче нееднократно е доказало на ен брой изложби и тук и в чужбина-включително и световно дог шоу че няма породни недостатъци-един съдия не се намери който да ми каже че кучето ми има проблеми-странна работа-вие в качеството си на каква правите това обвинение защото колкото и нескромно да звучи,колкото и да ми е неудобно

, ще оборя вашето безпочвено обвинение колкото и нескромно

да звучи моят мопс смело може да претендира за един от най-титулованите мопсове в България и ако си мислите че говоря празни приказки много се заблуждавате, от изложби по света моето куче е спечелило за две години и половина само отлични оценки които доказват и затвърждават качествата му!
ЦАЦ-27бр.
ЦАЦИБ-16бр.
БОБ-19бр.
Бест Джуниър Цац-9бр.
мн.перспективно бебе-4бр.
мн.перспективно подрастващо-4бр.
БОГ-5бр.
БИС джуниър-2бр.
БИС подрастващо-1бр.
Съжалявам ако звучи грубо и хвалебствено но това е реалната равносметка от ходене по изложби и оценяване на моето куче което вие обвинявате че имало проблеми,засягате ме лично защото той е носител на гените на прародителите си Ризбергмен Ани и Езжи Де Гонзик-ако беше така то съдиите нямаше да го харесват,и нямаше да му отсъждат най високите оценки!И да довметна че моето куче не е единствения наследник и потомък на Ани и Езжи а едно от многото които са оценявани толко високо от международни съдии на международни изложби,има и още много горди собственици като мен чиито мопсита-наследници на тези деди са доказали нееднократно качеството си на изложбения ринг!
А сега преди да ни напуснете лично аз бих искала да ви задам няколко въпроса!-Колко пъти сте водили вашето куче на изложби за да ви каже някой съдия дали кучето ви има проблеми или не(или вие сама си знаете това по снимките на вашето куче-Джошуа ли беше или и това не е истинското му име)понеже бяхте "така любезна" да представите себе си и вашето куче както подобава,нито казахте от къде е кучето нито дали е родословно или не-(щото апропо ако вие не виждате на снимките на вашето куче че нещо не му е наред то аз като съдия да ви кажа че виждам-и то колкото и да се опитвате да замаскирате и обработите снимките които качихте пак си остава видно),колко пъти кучето или кучетата ви са печелили толко важната за вас БОГ- титлата за която питахте в раздел изложби-бест оф груп-само да ви вметна че лекинко се съмнявам дали знаете какво означава това та да ви направя един "транслейт" най-добро куче сред всички породи в цялата девета група!?
Колко кучета вие сте обичали, развъдили,отгледали,завели на изложба?
Колко кучета от произведено от вас потомство могат да се похвалят с успехи като по горе цитираните-защото изложбите и родословието са единствения начин в кинологията за доказването на качеството на дадено поколение,както и развитието на поколението към по добро,защото кинологията се занимава точно с това,с чистопородно развъждане което да дава поколения колкото се може по малко обременени от към генни недостатъци!
На колко кучета вие лично сте помогнали да избегнат гибелта?
Колко хора са ви благодарни за съветите които сте им дали-тук поне няма нито един човек който да ви е благодарил за каквото и да е,май всъщност като се замисля никой изобщо не е коментирал постовете ви-освен мен , г-жа Конова и Рацинка двете ги коментираха защото не издържаха на глупостите и обидния тон с който ги пишете,а аз ги коментирах заради абсурдните неща които пишехте в тях!!!
Ако е останала капчица достойнство във вас моля отговорете на зададените от мен въпроси за което ще благодаря предварително!А ако не желаете да пишете повече в този "вреден" сайт и форум можем да ви пожелае единствено успешна борба с която да осигорите добруването на порода Мопс по света
Лично аз ви пожелавам попътен вятър!
И последно да спомена че Ани и Езжи не са между живите от може би повече от 7години,питам се как по снимките разпознахте кои са мопсовете наследници на двамата?