neron tiberius, в 30 July 2010 - 02:17 PM, написа:
Днешната тема бе повлияна от едни нелеп инцидент, който те кара да се замслиш дали наистина съществува приятелство и каква е неговата цена! Нерон-Тиберий е вече почти на 4 години. Все същия калпазанин, който обичаме безкрайно. Днес сутринта докато правеше обичайната игра с ротвайлера Аякс, който е отраснал с Неро, и е куче на друг приател, изведнъж полудя и стисна нашия мопс за врата в смъртоносна хватка с многотонните си челюсти! Нерон започна неистово да пищи, всички наоколо гледаха сеир, а стопанина на ротвайлера ("моят приятел") се смееше и викаше "Не Аякси, Нерончо не е играчка" докато аз се опитвах да си отсукбна кучето от огромната муцуна на ротвайлера! След като успях да вдигна Нерон на ръце, ротвайлера който е около 50-60 кг. скочи върху мене и отново успя да свали мопсчето на земята! Тогава изгубих контрол и всякакъв хуманизъм в мене на секундата се изпари и с неистови шутове успях да си оттърва "детето"! Нерон се спаси с леки белези от зъби, слава Богу няма разкъсвания, но повярвайте ШОКА Е НЕОПИСУЕМ за когото й да е! Мисля, че довечера ще се състой най-нечовешкия скандал, който квартала е чувал и виждал за последните 50 години!!!!! Просто си нямате представа, колко страшно ще е! Ако този ротвайлер, още един път бъде пуснат без каишка, ние също ще захвърлим добрите обноски и тогава.....................!!!!!!!!! Искам да го щажа: Жална им майка на всички и на всеки, който само докосне Нерон! Другото, което искам да кажа вече цинизъм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Приятелю за българската "абсурдизация" може много да се изпише и изговори,докато самите ние като човеци не се променим нищо хубаво не ни очаква!
Почти всеки ден неволно ставам свидетел на такива гротескни сцени-нямаш представа как боли,боли и се задушавам чак от болка и се питам до кога,защо когато аз извеждам кучетата си на разходка те са с нашийник и повод,събирам всички акита в предварително приготвена за целта торбичка,мъкна бутилка с вода с която поливам всеки един препикан стълб сред населението(до нас не го правя щото живея у гората-полването след пикане имам предвид,иначе акитата и там ак си г събрам)до кога ще тичат озъбени големи песове насреща ни пуснати без повод-при услове че има закон и забрана за това,до кога ще се сускат срещу моите малки и безащитни бъчвички-това е пълен абсурд!!!
Подкрепям те с две ръце не само за скандала който може да вдигнеш но и за шутовете които може да изядът и рота "балабар" с "отговорния му" весел собственик-вярвай ми ако аз бях там хич нямаше да му е смешно,следващия път ако ти се случи -не дай си боже такава случка-стискаш кучето за топките колкото сла имаш,както и за шията-има риск да те нахапе но поне ще пусне от захапката си "малкото кученце което видиш ли за него е като плюшена играчка"!
Ако имаш нужда от помощ пиши-може да подадеш жалба до полцията срещу безотговорния стопанин ако ситуацията загрубее-трябва да имаш и свидетели,както и твоето куче да е било в момента на захапването с повод а не пуснато!