Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#1121 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 July 2010 - 03:10 PM

Показване на мнениетоneron tiberius, в 30 July 2010 - 02:17 PM, написа:

Здравейте приятели! Не сме влизали повече от година във форма, за което съжаляваме, но искрено се надаваме всички Вие да сте добре (ако това може да се каже за някой, който живее в БГ)
Днешната тема бе повлияна от едни нелеп инцидент, който те кара да се замслиш дали наистина съществува приятелство и каква е неговата цена! Нерон-Тиберий е вече почти на 4 години. Все същия калпазанин, който обичаме безкрайно. Днес сутринта докато правеше обичайната игра с ротвайлера Аякс, който е отраснал с Неро, и е куче на друг приател, изведнъж полудя и стисна нашия мопс за врата в смъртоносна хватка с многотонните си челюсти! Нерон започна неистово да пищи, всички наоколо гледаха сеир, а стопанина на ротвайлера ("моят приятел") се смееше и викаше "Не Аякси, Нерончо не е играчка" докато аз се опитвах да си отсукбна кучето от огромната муцуна на ротвайлера! След като успях да вдигна Нерон на ръце, ротвайлера който е около 50-60 кг. скочи върху мене и отново успя да свали мопсчето на земята! Тогава изгубих контрол и всякакъв хуманизъм в мене на секундата се изпари и с неистови шутове успях да си оттърва "детето"! Нерон се спаси с леки белези от зъби, слава Богу няма разкъсвания, но повярвайте ШОКА Е НЕОПИСУЕМ за когото й да е! Мисля, че довечера ще се състой най-нечовешкия скандал, който квартала е чувал и виждал за последните 50 години!!!!! Просто си нямате представа, колко страшно ще е! Ако този ротвайлер, още един път бъде пуснат без каишка, ние също ще захвърлим добрите обноски и тогава.....................!!!!!!!!! Искам да го щажа: Жална им майка на всички и на всеки, който само докосне Нерон! Другото, което искам да кажа вече цинизъм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Приятелю за българската "абсурдизация" може много да се изпише и изговори,докато самите ние като човеци не се променим нищо хубаво не ни очаква!
Почти всеки ден неволно ставам свидетел на такива гротескни сцени-нямаш представа как боли,боли и се задушавам чак от болка и се питам до кога,защо когато аз извеждам кучетата си на разходка те са с нашийник и повод,събирам всички акита в предварително приготвена за целта торбичка,мъкна бутилка с вода с която поливам всеки един препикан стълб сред населението(до нас не го правя щото живея у гората-полването след пикане имам предвид,иначе акитата и там ак си г събрам)до кога ще тичат озъбени големи песове насреща ни пуснати без повод-при услове че има закон и забрана за това,до кога ще се сускат срещу моите малки и безащитни бъчвички-това е пълен абсурд!!!
Подкрепям те с две ръце не само за скандала който може да вдигнеш но и за шутовете които може да изядът и рота "балабар" с "отговорния му" весел собственик-вярвай ми ако аз бях там хич нямаше да му е смешно,следващия път ако ти се случи -не дай си боже такава случка-стискаш кучето за топките колкото сла имаш,както и за шията-има риск да те нахапе но поне ще пусне от захапката си "малкото кученце което видиш ли за него е като плюшена играчка"!
Ако имаш нужда от помощ пиши-може да подадеш жалба до полцията срещу безотговорния стопанин ако ситуацията загрубее-трябва да имаш и свидетели,както и твоето куче да е било в момента на захапването с повод а не пуснато!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1122 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 July 2010 - 05:26 PM

Преживяла съм същия ад и знам,какво е!Последствията при нас бяха повече стрес може би за мен, отколкото за него,сега рядко го пускам без повод, боя се от всяко по-голямо куче.Той малко трудно се социализира после, но го преодоля стреса,но аз постоянно съм под напрежение.А жаната собственичка на хъскито,което нахапа моя Айки, си живее съвсем спокойно с нейния любимец,пуска си го да се разхожда скопойно,даже в някой случах без нея :eg_033: Не са виновни кучетата а безодговорните им стопани!Ето и закони си има вече ама няма кой да ги спазва и забелязвам,че собствениците на малки породи са по изпълнителни.Всяко второ голямо куче се разхожда спокойно и без повод.
User's Signature

Качена снимка

#1123 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 30 July 2010 - 11:34 PM

Ох напълно Ви разбирам. Аз изживях същото с Арчи и пак ротвайлер, на една приятелка. Кучето и към хора наистина е адски добро, а и тя твърди че е като котка (макар и 70 кг), този рот е огромен. По същия начин захапа Арчи, а тя само му викаше, нее Алекс, недей. И аз вече имам много голям страх към големи, особено ротове. Пазете си кучетата хора.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1124 Потребителят е офлайн   neron tiberius Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 08:38 AM

Лекаря ни обясни, че такива доминантни агресии могат до бъдат отключени, когато едно от кучетата по време на игра случайно бъде докоснато или погалено от стопанин. Някаква първична животинска ревност. Най-ужасното нещо, което каза, че ако ротвайлера е искал да убие Нерон е нямало просто да го търкаля, а на момента е щял да му пречупи гръбнака! Посъветва ни каквото и да се случи, след такова нещо "никога не напускайте бойното поле, гушнали любимица си"! Това инстиктивно събужда още по-голяма агресия и ревност, и вероятността да ви нападне отново е още по-голяма. Всички обичаме животинките си, но помнете - те са животни и имат своя йерархия и психика. Никога не показвайте симпатия към някое куче в повече, когато са събрани заедно - независимо дали са пудел, пинчер, мопс или ротвайлер. В животното първичната ревност понякога е неконтролируема!!! Нерон вече е добре, с леко нахапано дупе, а ние малко по-дълго ще лекуваме гнева от нехайното отношение на "приятелите" си! Просто пазете кучетата си!
User's Signature

Качена снимка

#1125 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 July 2010 - 08:58 AM

Благодаря за полезната информация :rc_036:
В кръга на шегата-вашият лекар да не би и да е кучешки психолог :ab_041: -шегувам се!
Напълно подкрепям твърдението,много точно описано-апропо нека после някой да дойде и да ми твърди че кучетата не изпитвали чувства и че при тях всико се свежда до двуична система-да ама не,изпитват чувства по силни дори и от нашите!Затова и ги обичаме,а понякога ги обичаме повече от колкото обичаме хората! :smile:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1126 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 July 2010 - 02:29 PM

Може би тези захапвания са си точно показване на превъзходство, всеки да си знае мястото, все пак при кучетата всичко е йерархия.

А аз да споделя моето чудене цял ден днес.Та по Анимал планет дават едно предаване 101 породи и днес хванах ,за жалост обобщението накрая :dry: бяха давали за мопса.Всяка седмица го следя и чакам и сега да го изтърва :eg_033: но както и да е.В обобщението казаха,че това са безстрашни кученца,страхотна компания,много чувствителни и едно нещото,което ме изуми беше "Имат изхвръкнали очи и ако не внимавате,може да изхвръкнат наистина!!!!!" :ud_009: Какво значи това,как така, могат да изпаднат от очната ябълка ли?И какво трябва да не се прави за да не се случи това? :dh_188: Кажете ако знаете,че цял ден ме гложди това.Всичко що има в нета съм изчела за мопса,но такова нещо за пръв път чувам!
User's Signature

Качена снимка

#1127 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2010 - 07:04 PM

Показване на мнениетоradoslava, в 31 July 2010 - 02:34 PM, написа:

: Кажете ако знаете,че цял ден ме гложди това.Всичко що има в нета съм изчела за мопса,но такова нещо за пръв път чувам!

Възможно е наистина. И аз така съм чувала, но тук става въпрос за единични случаи според мен при ситуации като силен удар, скок от високо и от тоя род. Аз затова гледам да не давам на Берта да скача от високо, а тя с удоволствие прави еленски скок от фотьойла на дивана :ab_041:

#1128 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 August 2010 - 02:36 PM

Показване на мнениетоnETq, в 31 July 2010 - 07:09 PM, написа:

: Кажете ако знаете,че цял ден ме гложди това.Всичко що има в нета съм изчела за мопса,но такова нещо за пръв път чувам!

Възможно е наистина. И аз така съм чувала, но тук става въпрос за единични случаи според мен при ситуации като силен удар, скок от високо и от тоя род. Аз затова гледам да не давам на Берта да скача от високо, а тя с удоволствие прави еленски скок от фотьойла на дивана :ab_041:

Странна работа,може наистина при такива ситуации да се получи нещо такова,като се замислиш.
А Берта си прави скоковете без притеснение,защото те все пак са БЕЗСТРАШНИ кучета :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#1129 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 06:57 PM

Предстои ми пътуване извън страната и реших да оставя Арчи при майка ми и брат ми (както и Спайк). Давайте съвети, аз основното си го знам де, те не го виждат за 1ви път, имат си и куче, знаят как се гледа. Но никога не сме се разделяли, да се претиснявам ли от стреса за него?
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#1130 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 August 2010 - 07:05 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 02 August 2010 - 07:02 PM, написа:

Предстои ми пътуване извън страната и реших да оставя Арчи при майка ми и брат ми (както и Спайк). Давайте съвети, аз основното си го знам де, те не го виждат за 1ви път, имат си и куче, знаят как се гледа. Но никога не сме се разделяли, да се претиснявам ли от стреса за него?

Ако имаш доверие на вашите не се притеснявай,само ги инструктирай за храната да не стане така,когато се прибереш да е качил 5 кила :ab_041: При нас така се получава,когато го оставя при наще,колкото и да ги инструктирам :dry:
User's Signature

Качена снимка

#1131 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2010 - 07:56 PM

Милото мопсче :(
User's Signature

Качена снимка

#1132 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 10:48 AM

radoslava, даам точно това е най-важното. Даже мисля и да направя списък с какво може и не може да се дава за ядене, и кога може. Че майка ми хич не издържа на миловидни погледи... :ab_041:

Показване на мнениетоAlia_V, в 02 August 2010 - 08:01 PM, написа:

А това какво беше? Нали не си мислите, че си изпращам кучето на някакво заточение?
User's Signature

Качена снимка

#1133 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 12:13 PM

Здравей Арчибалт, Не..., разбрали сте ме погрешно аз изказвах съболезнования за мопсчето на Светамопс (починало по време на пътя). И бях отговорила след тези съобщения незнам защо се е отпечатало като последно съобщение. Извинявайте ако съм ви обидила не съм искала.Качена снимка Много харесвам мопсове и следя внимателно вашия раздел.Качена снимка Много хубави и забавни снимки имате!Качена снимка Да са ви живи и здрави мопсчетата. Дарявайки ви с любов и преданост!
User's Signature

Качена снимка

#1134 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 12:17 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 03 August 2010 - 10:53 AM, написа:

radoslava, даам точно това е най-важното. Даже мисля и да направя списък с какво може и не може да се дава за ядене, и кога може. Че майка ми хич не издържа на миловидни погледи... :ab_041:

Показване на мнениетоAlia_V, в 02 August 2010 - 08:01 PM, написа:

А това какво беше? Нали не си мислите, че си изпращам кучето на някакво заточение?

Вили не обръщай внимание на тези постове-не са важни за теб а и се пишат ей така колкото да се напише нещо,бъди над нещата :md_064: :ba_025:
Ради е права-обясни внимателно за праната и водата!За горещините,за обезпаразитяването-ако ще отсъстваш по дълго от половин месец!
Не инструкции а цял ферман с какво може и не може,така ще е най безопасно за него!И не забравяй да оставиш дреха която си носила за да му мирише на теб-и кажи на майка ти дори и цалото да е в косми,улигавена и миришеща на куче-да не я пере!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1135 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 12:25 PM

Ало нали обясних по нагоре защо се получи това недоразумение.

Какво означава не обръщай внимание на такива хора като мен в случая!!!!
User's Signature

Качена снимка

#1136 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 August 2010 - 12:26 PM

Да Вили направи един хубав списък и кажи задължително да се спазва без отклонения и че така е казал вета.!Моята майка също не издържа на погледите и "Все е гладно горкото!"Последния път им казах,че е много дебел и вета е казал,че трябва да свали,ела да видиш как е ял само гранули :ab_041: А идеята на Ани с дрехата е страхотна,не се бях сещала следващия път и аз така ще направя,че моя Айки доста тежко приема отсъствието ми.И всеки ден им се обаждай да питаш как е, за твое спокойствие.
User's Signature

Качена снимка

#1137 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 12:50 PM

И аз винаги като я оставя качва задължително половин кило и започва един спор:
- Ама ние не сме и давали много!
- Покажи ми колко сте слагали в мерителната чашка.
Показва двойна доза!! :ud_009: (добре че вече не е на РК)
След което Берта бива претеглена и следва отговор.
- Ами тооооооо тя все си просешееееее ...

И всеки път е така без значение дали отсъствам 5 дни или 2 седмици :ab_041:

#1138 Потребителят е офлайн   svetamops Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2010 - 02:47 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 02 August 2010 - 05:02 PM, написа:

Пожелавам ти чудесно пътуване и много положителни емоции , и да не забравиш че в къщи те чака едно прекрасно същество което те обича най много на света! Сигурна съм ,че твоите ще се погрижат добре за него ,имай им доверие , и понеже е твое ще го гледат още по добре!:re_037:
User's Signature

Качена снимка

www.bullgary.com
www.kingonaleash.com

#1139 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 04:20 PM

Може би тези захапвания са си точно показване на превъзходство, всеки да си знае мястото, все пак при кучетата всичко е йерархия.

А аз да споделя моето чудене цял ден днес.Та по Анимал планет дават едно предаване 101 породи и днес хванах ,за жалост обобщението накрая :dry: бяха давали за мопса.Всяка седмица го следя и чакам и сега да го изтърва :eg_033: но както и да е.В обобщението казаха,че това са безстрашни кученца,страхотна компания,много чувствителни и едно нещото,което ме изуми беше "Имат изхвръкнали очи и ако не внимавате,може да изхвръкнат наистина!!!!!" :ud_009: Какво значи това,как така, могат да изпаднат от очната ябълка ли?И какво трябва да не се прави за да не се случи това? :dh_188: Кажете ако знаете,че цял ден ме гложди това.Всичко що има в нета съм изчела за мопса,но такова нещо за пръв път чувам!

http://animal.discov...gs-101-pug.html

Май за това говориш! Любимо ми е мопсчето сърфист.

А за твоето притеснение, мисля, че просто не трябва да се дърпа рязко козината назад, да се стяга нашийник ( ако носите такъв). Виж тук

http://en.wikipedia....i/Eye_proptosis
User's Signature

Качена снимка

#1140 Потребителят е офлайн   Tania Toteva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2010 - 04:28 PM

Показване на мнениетоArchiball, в 02 August 2010 - 07:02 PM, написа:

Преживях го преди месец и за това спомените ми са "пресни". Както всички останали са казали, ще го гледат мноого добре, повярвай.:db_046: Аз си го взех с увеличено тегло от 500 гр. за 2 седмици ( прословутото просене!) и научен да става в 5:30 часа сутринта - баща ми не може да спи до по-късно и сутрешната разходка била тогава.:zz_020: Още се борим с последствията.
User's Signature

Качена снимка

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема