Не знам дали въпросът ми ще се повтори , но ме интересува какво е вашено мнение относно този проблем при нашата порода! Защо мопсчетата се задушават, имам в предвид, че не могат да си поемат въздух и очичките им се изцаклят, съжелявам ,но не зная по- какъв друг начин да го обесня. От какво се получава този процес и може ли да се помогне на кученцето? Благодаря предварително на всеки отговор
Говорилня
Публикувано: 26 October 2010 - 09:31 PM
Не знам дали въпросът ми ще се повтори , но ме интересува какво е вашено мнение относно този проблем при нашата порода! Защо мопсчетата се задушават, имам в предвид, че не могат да си поемат въздух и очичките им се изцаклят, съжелявам ,но не зная по- какъв друг начин да го обесня. От какво се получава този процес и може ли да се помогне на кученцето? Благодаря предварително на всеки отговор
Публикувано: 26 October 2010 - 11:35 PM
Elizabet, в 26 October 2010 - 09:36 PM, написа:
http://centralvetcli...80%D0%BE%D0%BC/
Публикувано: 27 October 2010 - 02:50 PM
Публикувано: 27 October 2010 - 05:23 PM
Радинка докторите просто се презастраховат ако операцията се окаже неуспешна
Тези операции са наложащи-поне според мен-изказвам лично мнение-само тогава когато проблема наистина е на лице не само се чува но се и вижда-сиреч нежелание за ходене,движение,постоянна кашлица и задъхване при условие че температурите са нормални-сиреч нито високи нито ниски и не са на лице други фактори утежняващи полужението!
Твърде често тези хрипове и кашлица-все едно кучето се опитва да повърне-са свързани със сезонните настинки както и кучешсия грип-и за съжаление докторите понякога без да искат, а по някога и умишлено казват(бъркат) че проблема е от брахицефалния синдром-доводите ми за тези изказвания са последствие от доста споделени истории с мен на собственици на мопсове които са пострадали точно от такива (пишман ветове)затова казвам че трябва внимателно да си избирате доктор-все едно го избирате за самите вас!
В тоя ред на мисли да напомня че времето захладня и простудите както при хората така и при кучетата се разразяват като снеговита буря-така че взимайте необходимите мерки като-дрешки за кучетата-хубаво е при рязка смяна на температурата да се обличат за по дългите разходки че то някои казават-абе дрешката си е чиста проба кич и "гъзария" ама си върши чудесна работа при по кекавите породи като нашите
Пожелавам ви весели разходки и много,много здраве на вас и вашите четириноги приятели!
Публикувано: 27 October 2010 - 06:56 PM
Ооо а дрешките в студа за мопса са задължителни въобще не е гъзария,това го казват хора с големи породи и дълги козинки.Ама нашите тупарлачета са изнежени и им трябват палтенца.Аз съм му взела едно непромукаемо гащеризонче и зимата си е екипиран.Надявам се всичко да е наред и да не ни се налагат такива интервенции.
Публикувано: 27 October 2010 - 07:30 PM
Публикувано: 28 October 2010 - 12:16 AM
По късно ще бъде преместен към темата за брахицефалния синдром.
Публикувано: 28 October 2010 - 06:09 PM
Публикувано: 28 October 2010 - 10:17 PM
elibaby, в 28 October 2010 - 08:28 PM, написа:
Ами пази си тиквите
Сериозно сега! Не и давай. Тиквата действа разхлабително като е сварена а за сурова не знам... но като цяло не мисля, че е добре.
Публикувано: 29 October 2010 - 11:44 AM
elibaby, в 28 October 2010 - 08:28 PM, написа:
Ели ти какво се чудиш че Зинка яде тиква,ами тя просто се подготвя за празника на си светии
Както каза Петя тиквичката може да й подейства разхлабително,опитай се да замениш хрупкавото парченце тиквичка с вкусно парченце-морков!
Публикувано: 05 November 2010 - 10:35 AM
Публикувано: 05 November 2010 - 11:24 AM
mimidog, в 05 November 2010 - 09:40 AM, написа:
Привет Мими
На този въпрос следва да ти отговорят развъдчиците!
Публикувано: 05 November 2010 - 02:48 PM
Malaika wa mbinguni, в 05 November 2010 - 09:29 AM, написа:
mimidog, в 05 November 2010 - 09:40 AM, написа:
Привет Мими
На този въпрос следва да ти отговорят развъдчиците!
Аз се ориентирах горе-долу във форума и открих координати на развъдниците и ще се свържа направо с тях. Благодаря все пак!
Публикувано: 01 December 2010 - 09:24 PM
Моите съболезнования!Това е все едно да загубиш най-добрият си приятел.Не съм сигурна,че това е мястото,но искам да питам нещо.В този момент нямам куче,а много ми се иска.
Предварително благодаря!
Публикувано: 05 December 2010 - 02:07 PM
За скъсана пателарна връзка на нас ни казаха 150 лв

Вход

Горе
Цитиране +