Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#1181 Потребителят е офлайн   Elizabet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 October 2010 - 09:31 PM

Здравейте всички!

Не знам дали въпросът ми ще се повтори , но ме интересува какво е вашено мнение относно този проблем при нашата порода! Защо мопсчетата се задушават, имам в предвид, че не могат да си поемат въздух и очичките им се изцаклят, съжелявам ,но не зная по- какъв друг начин да го обесня. От какво се получава този процес и може ли да се помогне на кученцето? Благодаря предварително на всеки отговор :ba_025:

#1182 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2010 - 11:35 PM

Показване на мнениетоElizabet, в 26 October 2010 - 09:36 PM, написа:

Здравейте всички!

Не знам дали въпросът ми ще се повтори , но ме интересува какво е вашено мнение относно този проблем при нашата порода! Защо мопсчетата се задушават, имам в предвид, че не могат да си поемат въздух и очичките им се изцаклят, съжелявам ,но не зная по- какъв друг начин да го обесня. От какво се получава този процес и може ли да се помогне на кученцето? Благодаря предварително на всеки отговор :ba_025:
Както е известно мопса е брахицефал.Причината за тежкото дишане може да се дължи на удължено меко небце ,или на стеснени ноздри.Това може да се коригира оперативно .Желателно е да се направи такава операция още в млада възраст.Ето линк към материал обясняващ този проблем.

http://centralvetcli...80%D0%BE%D0%BC/
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#1183 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 October 2010 - 02:50 PM

При Айк се появява това с дългото небце.Лекаря каза,че ако се влоши ще трябва да се оперира.Пише,че операцията е добре да се направи до 24месечна възраст а това "При по-възрастни пациенти прогнозата е по-съмнителна, особено при започнал процес на ларингеален колапс" ме притесни :unsure: Лошо ли е ако се оперира на 2 -3 години примерно?Дано при нас не се наложи,но все пак......
User's Signature

Качена снимка

#1184 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 October 2010 - 05:23 PM

Ето как от една на пръв поглед полезна статия-(до"Ф"торска) може да се изкара акъла на бъдещи пациенти :dry:
Радинка докторите просто се презастраховат ако операцията се окаже неуспешна :ab_041: -както не веднъж съм казвала-един доктор може да помогне по много начини на едно куче или пък човек,но може и да му навреди също така!
Тези операции са наложащи-поне според мен-изказвам лично мнение-само тогава когато проблема наистина е на лице не само се чува но се и вижда-сиреч нежелание за ходене,движение,постоянна кашлица и задъхване при условие че температурите са нормални-сиреч нито високи нито ниски и не са на лице други фактори утежняващи полужението!
Твърде често тези хрипове и кашлица-все едно кучето се опитва да повърне-са свързани със сезонните настинки както и кучешсия грип-и за съжаление докторите понякога без да искат, а по някога и умишлено казват(бъркат) че проблема е от брахицефалния синдром-доводите ми за тези изказвания са последствие от доста споделени истории с мен на собственици на мопсове които са пострадали точно от такива (пишман ветове)затова казвам че трябва внимателно да си избирате доктор-все едно го избирате за самите вас!
В тоя ред на мисли да напомня че времето захладня и простудите както при хората така и при кучетата се разразяват като снеговита буря-така че взимайте необходимите мерки като-дрешки за кучетата-хубаво е при рязка смяна на температурата да се обличат за по дългите разходки че то някои казават-абе дрешката си е чиста проба кич и "гъзария" ама си върши чудесна работа при по кекавите породи като нашите :ab_041: та освен дрешките,не забравяйте и ваксината против кучешката кашлица-на фирма Нобивак-тя се слага през носа-като капки за нос-слага се еднократно всяка година!
Пожелавам ви весели разходки и много,много здраве на вас и вашите четириноги приятели! :rc_036: :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1185 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 October 2010 - 06:56 PM

Мерси за успокоението Ани :vc_038: Много се бях притеснила последния месец,заради тези давения отвреме на време.Не беше правил така до сега и като прочетох статията съвсем се паникьосах.А на моя вет. имам пълна вяра,винаги ни е помагал и не е от тези "големите разбирачи" дето искат само да ти вземат парите.Той обясни,че е възможно да е от това,засега е добре,но да го наблюдаваме и ако започне да се влошава ще се наложи операция.Ще му кажа да направи тази ваксина за кашлицата.
Ооо а дрешките в студа за мопса са задължителни въобще не е гъзария,това го казват хора с големи породи и дълги козинки.Ама нашите тупарлачета са изнежени и им трябват палтенца.Аз съм му взела едно непромукаемо гащеризонче и зимата си е екипиран.Надявам се всичко да е наред и да не ни се налагат такива интервенции.
User's Signature

Качена снимка

#1186 Потребителят е офлайн   md_baskervil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2010 - 07:30 PM

Сложих статията с цел хората да се запознаят за една от причините за тежко дишане при мопса,но в никакъв случай хората не трябва да се паникьосват.Причините могат да са от най различно естество.Както пише в статията това се случва и при други породи,а не само при мопса.Самата операция не е чак толкова сложна и се прилага само ако е крайно наложително.Така,че не се стряскайте толкова,но все пак е добре хората да са информирани за една от причините за подобни случаи.Правени са такива операции и на 2-3 годишни кучета успешно,но е препоръчително при усложнения от такова естество да се оперира в по млада възраст.Явно статията е смущаваща и затова моля модераторите да махнат поста ми с този линк.
User's Signature

Големи черни очи,пълни с любов и ласки.Забавно като дете от чудна дивна приказка. 

Качена снимка
www.mops-baskervil.com

#1187 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 October 2010 - 12:16 AM

Линка със статията е много,много полезен!И аз лично Благодаря за него,смущаващо е в първия момент,защото информацията е поднесена-доста медицински а човешкия фактор и разбиране са сведени до минимум и в първия момент от прочетеното човек си вади грешни изводи и се паникьосва.Иначе статията е полезна и не виждам причина да се трие полезния линк и Благодаря за него! :rc_036:
По късно ще бъде преместен към темата за брахицефалния синдром. :smile:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1188 Потребителят е офлайн   radoslava Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 October 2010 - 06:09 PM

О не, не, не го трийте много е полезна статията.Аз съм си малко паника по принцип, :blush: няма да ви казвам за какви смешни неща съм звъняла на вета.Добре,че сте вие да ме успокойте,че на следващия ден сигурно щях да тръгна да го оперирам за нищо.Вече е много добре Айки и кашля само ако е нагълтал някоя топка от космите си,която не съм успяла да извадя от устата му, незнам какъв е тоя негов афинитет към топки с косми и чорапи :wa_048: цят ден се гоним с него да му ги вадя от устата :wacko:
User's Signature

Качена снимка

#1189 Потребителят е офлайн   elibaby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2010 - 08:23 PM

Хора! Зина много обича сурова тиква :ud_009: :ud_009: :ud_009: Трепери от кеф когато я яде и даже краде от масата!!! КАКВО ДА ПРАВЯ?????
User's Signature

Качена снимка

#1190 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2010 - 10:17 PM

Показване на мнениетоelibaby, в 28 October 2010 - 08:28 PM, написа:

Хора! Зина много обича сурова тиква :ud_009: :ud_009: :ud_009: Трепери от кеф когато я яде и даже краде от масата!!! КАКВО ДА ПРАВЯ?????

Ами пази си тиквите :ab_041:
Сериозно сега! Не и давай. Тиквата действа разхлабително като е сварена а за сурова не знам... но като цяло не мисля, че е добре.

#1191 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2010 - 11:44 AM

Показване на мнениетоelibaby, в 28 October 2010 - 08:28 PM, написа:

:zz_227: :zh_112: :wc_055: :zz_223:

Ели ти какво се чудиш че Зинка яде тиква,ами тя просто се подготвя за празника на си светии :go_169: :gk_164:
Както каза Петя тиквичката може да й подейства разхлабително,опитай се да замениш хрупкавото парченце тиквичка с вкусно парченце-морков! :bb_032:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1192 Потребителят е офлайн   mimidog Икона

Публикувано: 05 November 2010 - 10:35 AM

Здравейте! Предстои ми да направя подарък на мой близък човек кученце, но все още не съм решила дали да е мопс или френски булдог, единствено държа кученцето да е черничко. Интересуваме има ли в момента свободни черни мопсчета с родословие? Иначе форума и кученцата ви са страхотни. Приятен ден на всички!

#1193 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 11:24 AM

Показване на мнениетоmimidog, в 05 November 2010 - 09:40 AM, написа:

Здравейте! Предстои ми да направя подарък на мой близък човек кученце, но все още не съм решила дали да е мопс или френски булдог, единствено държа кученцето да е черничко. Интересуваме има ли в момента свободни черни мопсчета с родословие? Иначе форума и кученцата ви са страхотни. Приятен ден на всички!

Привет Мими :re_037:
На този въпрос следва да ти отговорят развъдчиците! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1194 Потребителят е офлайн   mimidog Икона

Публикувано: 05 November 2010 - 02:48 PM

Показване на мнениетоMalaika wa mbinguni, в 05 November 2010 - 09:29 AM, написа:

Показване на мнениетоmimidog, в 05 November 2010 - 09:40 AM, написа:

Привет Мими :re_037:
На този въпрос следва да ти отговорят развъдчиците! :rc_036:

Аз се ориентирах горе-долу във форума и открих координати на развъдниците и ще се свържа направо с тях. Благодаря все пак!

#1195 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 08:33 PM

Дали ще си вземете мопс, френски булдог или полска мишка все едно :db_046:

#1196 Потребителят е офлайн   dilqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2010 - 04:09 AM

какво имаш в предвид?Качена снимка

#1197 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 01 December 2010 - 12:48 PM

dilqn мисля, че е поредния форумен трол, не обръщай внимание.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1198 Потребителят е офлайн   LoRiTo Икона

Публикувано: 01 December 2010 - 09:24 PM

Здравейте!
Моите съболезнования!Това е все едно да загубиш най-добрият си приятел.Не съм сигурна,че това е мястото,но искам да питам нещо.В този момент нямам куче,а много ми се иска. :dog: Моите родители са съгласни да си купя мопс.Лично аз много ги харесвам.Въпроса ми е:колко (горе-долу) струва една операция на краче на мопс?
Предварително благодаря! :smile:

#1199 Потребителят е офлайн   nETq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2010 - 02:07 PM

Зависи за каква операция става въпрос.
За скъсана пателарна връзка на нас ни казаха 150 лв :ba_025:

#1200 Потребителят е офлайн   Гергана М. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 03:12 PM

Здравейте на всички!
С голямо съжаление искам да съобщя,че си продавам кучетата по неизбежни причини.Повярвайте ми няма други вариянти освен този,искаме да попаднат в добри ръце!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема