Ето как от една на пръв поглед полезна статия-(до"Ф"торска) може да се изкара акъла на бъдещи пациенти
Радинка докторите просто се презастраховат ако операцията се окаже неуспешна

-както не веднъж съм казвала-един доктор може да помогне по много начини на едно куче или пък човек,но може и да му навреди също така!
Тези операции са наложащи-поне според мен-изказвам лично мнение-само тогава когато проблема наистина е на лице не само се чува но се и вижда-сиреч нежелание за ходене,движение,постоянна кашлица и задъхване при условие че температурите са нормални-сиреч нито високи нито ниски и не са на лице други фактори утежняващи полужението!
Твърде често тези хрипове и кашлица-все едно кучето се опитва да повърне-са свързани със сезонните настинки както и кучешсия грип-и за съжаление докторите понякога без да искат, а по някога и умишлено казват(бъркат) че проблема е от брахицефалния синдром-доводите ми за тези изказвания са последствие от доста споделени истории с мен на собственици на мопсове които са пострадали точно от такива (пишман ветове)затова казвам че трябва внимателно да си избирате доктор-все едно го избирате за самите вас!
В тоя ред на мисли да напомня че времето захладня и простудите както при хората така и при кучетата се разразяват като снеговита буря-така че взимайте необходимите мерки като-дрешки за кучетата-хубаво е при рязка смяна на температурата да се обличат за по дългите разходки че то някои казават-абе дрешката си е чиста проба кич и "гъзария" ама си върши чудесна работа при по кекавите породи като нашите

та освен дрешките,не забравяйте и ваксината против кучешката кашлица-на фирма Нобивак-тя се слага през носа-като капки за нос-слага се еднократно всяка година!
Пожелавам ви весели разходки и много,много здраве на вас и вашите четириноги приятели!