Благодаря ви за изчерпателната информация. Аз четох от този зайт
http://www.animobg.c...o...5&Itemid=15 Във форума има тема за това, но реших да попитам вас понеже не знаех случва ли се и при мопсчетата.
При Берта се е получило в следствие на травма.
"Понякога причината е скъсване на предната кръстосана колена връзка"
Като се има предвид дивотията й, нищо чудно да е скочила от прекалено високо или нещо подобно. Няма как да се разбере.
При нея се е скъсала тази Феморопателарна връзка

И когато тича или се натовари капачето на коляното се измества в страни понеже няма какво да го задържа в средата, после сяда и почва да тича сякаш нищо не е било. Тя не изпитва болка, но това местене на патела наляво надясно има опасност да износи ставата по-бързо и после се образуват артрози и подобни.Иначе по мускулите и ставите всичко си е наред.
Malaika wa mbinguni, снимаката от рентгена остана в клиниката в картона й. Не знам дали има смисъл да ходя да си я взимам за да търся второ мнение. Едва ли ще ми кажат нещо по-различно от операция

С ветовете се уговорихме да го отложим за лятото, за да не е операция след операция. Просто искам до тогава да разбера има ли алтернативи и случвало ли се е на други мопсчета. Общо взето нужно ми е да се подготвя.
Иначе тя не е притеснена. Много е кротка и само спинка заради упойката. Беше малко страшно да я гледам докато е под наркоза, но пък не исках да я оставям сама докато и правят снимката. Ще се оправим предполагам просто изобщо не ми се иска да я оперират вече за каквото и да било. Това ще и е 3та операция а е само на 11 месеца