Благодаря dog.bg за мен нещата са ясни. Знам за раздел-представяне на кучила, те са радост, но и едните и другите вършат нередности или отиват на лични.../недиректна продажба и уж не в темата/. Правилата може да се тълкуват....имат много близка граница, за кой може и за кой не може, дори модовете се объркват как да подходят. В този случай аз не съм видяла под снимките уточнение за продажба, иначе не бих го коментирала....но щом Вие сте го видели и преценили....В предния ми пост за отглеждането точно това беше моята мисъл, дадено куче може да е с родословие, и да е два пъти по-болно и с дефекти ако не е селектирано. Това поне мога да го докажа /не конкретно за чау/.Благодаря за тактичния и спокоен разговор.
Надявам се разговорите да са такива в този форум. Все пак сме заради животинките, които обичаме, нали ?
Всички постове са в архив. Ще прегледам отново всичко, което е от тази тема, напълно възможно е и аз някъде да съм объркал и да съм изтрил нещо, което не е трябвало - човек съм и не винаги съм прав и не съм безгрешен. Ако има нещо, което не е трябвало да бъде изтривано - ще бъде върнато на мястото му с моето извинение, обещавам.
В случая - опитайте се да ни разберете. Не става дума за реклама, става дума за кучета. Дори и срещу пари пак не бих приел да има такава реклама ... не трябва да се размножават кучета по този начин. Не става дума само за чау чау, въпрос на принципи и отношение към кучето като към куче. Махам думата пари, разбирам че много хора обичат свойте кучета като деца и ги гледат добре и отговорно. Обичат ги, очовечават ги в представите си и за тях те са член от семейството, напълно равноправен. Въпроса е какво става, когато нагона заговори ... въпроса е, че искаме да накараме всеки един човек, който има куче да се замисли - защо ? Каква е целта на това, което правя ? Ако е само за моя радост, да роди, да имаме малки - заслужава ли си, при положение че раждането при тази порода е проблем ? Какво ще правя малките, как ще им намеря отговорни стопани, а после те какво ще правят малките ? Ами ако я купят и почнат да я плодят на всеки 6 месеца, как да ги спра да не я мъчат ? Дали ще бъдат добри хора ? Ами те после как ще и изберат мъжки ? Ами ако не им пука ... и я пуснат на немска овчарка ? Как да запазя тази хубава нейна грива и този поглед ?
За това го правим, не че някой има нещо против които и да са кученца, бога ми ... въпроса е да се замислим, преди да вземем решение, да ви накараме да помислите, да кажете на познатите ви в парка и те да се замислят, ако наистина искат да го правят и си мислят, че "така трябва" ... е, има и хора, които не се замислят - има ферми, там също има хора, които "обичат" кучетата си и парите, които им носят. Тези ферми не са оод - та с отчетност, а заградени дворове или апартаменти, в които се въдят нон стоп кученца и да, въдят ги хора, а не други кучета - отиват в агенциите, на пазарите на животни, по обяви в интернет - там отиват, не другаде, за да попаднат в хора като вас, които обичат породата и се възхищават от кучето, от легендата чау чау.
За това - преди да създадете живот, замислете се - има ли кой да поеме отговорност за него ...
Това по темата ...