Dog.bg Форуми : Заплождане,бременност и раждане при чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (20 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Заплождане,бременност и раждане при чау-чау

#321 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 July 2009 - 12:04 PM

Цитат(IA--- @ Jul 27 2009, 12:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Сашето просто е обиден от поведението на бижу .Не това което пише ,а начина по който го прави.И не го приема- много съжалявам за него.

IA, хората са различни. Форум е ... едни пишат едно, други трето ... за съжаление или не, интернет общуването е доста по освободено от задръжките, които имаме, когато говорим очи в очи с другия. Понякога изказа, понякога неволно написана дума може да обидят или засегнат отстрещната страна, тя да отвърне и така ...

Няма защо да се обиждате. Никой не е искал да обиди който и да е или което и да е кученце - те всички са, за да ги обичаме и те да ни обичат. Но нека да бъдем малко по отговорни именно към тях и това, което са те.

Още веднъж се извинявам, ако някой е обиден. Никога това не е било цел на този форум и няма и да бъде.

#322 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 July 2009 - 12:04 PM

Цитат(IA--- @ Jul 27 2009, 10:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Сашето просто е обиден от поведението на бижу .Не това което пише ,а начина по който го прови.И не го приема- много съжалявам за него.

Мда,обидено е детенцето от една загоряла комплексарка,моля те не думай! oc_191.gif
Ия,вие като съжалявате за регистрацията си тук защо продължавате да влизате??? Никой не те е стиснал за врата да пишеш тук.
Странно ми е защо омаловажавате труда на Дог.бг , в спора се ражда истината ,а тук освен спорове има и много полезна информация за породата,начина и на отглеждане,хранене,поведение и т.н
Хората са казали "На сила можеш да вземеш,но не и да дадеш" .
На мен ми писна от 2г да си плямпам едно и също и някой хора да се запинят като магарета над проблема.

Сара92,браво много точно казано.

АКО БЯХТЕ ПРОЧЕЛИ последните постове в тази тема,нямаше да коментирате моите кучета и моята гледна точка,ама разбираш ли по-лесно е да се дракаме ИСКАМ ЧАУ-ЧАУ
User's Signature

Качена снимка

#323 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 July 2009 - 12:10 PM

Саше, не се обиждай, ти просто има много още да четеш и да се учиш, остани така ще бъдеш отговорен към кучето си. Този форум трябва да поема млади хора и да ги учи на нещо добро, а не те да търсят лоши поприща. Примерно да търсят наркотици или да пушат, тук се научават да бъдат отговорни, любознателни, съпричастни и благородни към животните, независимо какъв вид и цвят са!!! wb_052.gif

#324 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 12:25 PM

Цитат(sashe @ Jul 27 2009, 01:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Бих останал с удоволствие но Бижу ми убива желанието от всякъде
Ако можеше профила ми да не вижда коментарите щеше да бъде чудесно
Ние пак посещаваме форуми но само за чау чау

Мисля, че има възможност за игнориране на даден потребител - така той не чете вашите коментари, ако не се лъжа, не съм го пробвал.

#325 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 12:29 PM

Цитат(sashe @ Jul 27 2009, 01:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Aко може ще сме много благодарни

Влезте в Контролния си панел - най горе, вляво, до потребителското ви име. В най долния блок ще намирите - Игнорирани потребители.

Настройки на игнорирани потребителиТази опция позволява да добавите потребители към Вашия списък с игнорирани потребители.
Когато добавите потребител в този списък, всички изпратени от него съобщения ще бъдат невидими за Вас, докато не решите, че искате да ги прочетете. Не можете да игнорирате потребители от някои потребителски групи.

#326 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 12:47 PM

Опитайте се да ни разберете - същите проблеми ги има при всички породи. Наслоени неща - да роди поне веднъж, за здраве, прилича, значи е порода, внос значи качествено и още много, много ... трудно е да се борим с търговците, с фермите, с хора, вярващи че няхното е най най ... опитваме, но тази битка би била изгубена, ако ги няма хората, които да подкрепят самата порода, да направят опити вместо да купят от далавера. нет или от поредния размножител, да се поинтересуват, да купят куче с родословие било то отвън или отвътре, да станат членове на клуба, да посетят изложби, да спазват някакъв развъден правилник, малките им да имат и те педигрита, въобще - не е лесно, но не е и невъзможно и зависи само и единствено от хората, които обичат породата. Факт е, че откакто съществува форума много породи, които до преди няколко години ги нямаше в бг, се появиха, други се развиха и все повече хора внасят породни животни - поне това може да се наблюдава, да се види, прочете. По трудно е при вас, защото има огромна популация, която вече е изтървана и не представлява породна ценност - не се води в племенна книга, размножава се на съседски принцип, качеството се определя от думата прилича или не се търси такова, като приликата в ранна възраст се приема за достатъчно условие ...

Трудно е, но не и невъзможно.

#327 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 July 2009 - 12:53 PM

dog.bg, едно куче за да прилича значи има ген.Точно тази порода е много разводнена, поради лошите скачки, и аз съм върло против това. Това трябва да се ограничи, да не се разраства, вие ограничавате според вашата компетентност и тук не ме касае чий са кучетата и доколко са родословни, а дали е имало повод за свалянето.Имало ли е "Продава се", поставен тел. за връзка, дори да пише подаряват се пак има възможност това да е завоалирана обява. В този случай имаше ли тази предпоставка? За отглеждането не сте ме разбрали , друга беше мисълта ми...нищо. Аз имах конкретен въпрос ако излезнат кучилата на родословните кучета ще се свалят ли снимките дори да не пише продава се? Утре може да имам родословно кучило и да остана с впечатлението, че тук ще стане добър бизнес! Толерира ли се това ???2 smile.gif

#328 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 01:10 PM

Цитат(sara92 @ Jul 27 2009, 01:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dog.bg, едно куче за да прилича значи има ген.Точно тази порода е много разводнена, поради лошите скачки, и аз съм върло против това. Това трябва да се ограничи, да не се разраства, вие ограничавате според вашата компетентност и тук не ме касае чий са кучетата и доколко са родословни, а дали е имало повод за свалянето.Имало ли е "Продава се", поставен тел. за връзка, дори да пише подаряват се пак има възможност това да е завоалирана обява. В този случай имаше ли тази предпоставка? За отглеждането не сте ме разбрали , друга беше мисълта ми...нищо. Аз имах конкретен въпрос ако излезнат кучилата на родословните кучета ще се свалят ли снимките дори да не пише продава се? Утре може да имам родословно кучило и да остана с впечатлението, че тук ще стане добър бизнес! Толерира ли се това ???2 smile.gif

То, както видяхте и чау с немска овчарка прилича и има ген ... вижте, това, което вие наричате ген и дава приликата не е нещо постоянно или непроменящо се. Без контрол и селекция този тен се изражда в времето, независимо дали кучето е с родословие или не, или по друг начин казано - липсата на селекция води до израждане на кучето и за да се поддържа породата, трябва да се селектира на основата на стандарта от кучета с доказан произход и породни качества.

С случая махнах снимки, под които имаше уточнение че се продават и че потребители ще се разбират на лични съобщения. Доколкото до родословни кученца - всяко едно раждане на кученца с родословие е повод за радост, независимо от коя порода са. Те са бъдещето на породата. Не, няма да бъдат премахнати, за тях има и отделен раздел - представяне на кучила, но ако има опити за директна продажба и разбиране за цени в темата, ще бъдат ограничени.

#329 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 July 2009 - 04:15 PM

rc_036.gif Благодаря dog.bg за мен нещата са ясни. Знам за раздел-представяне на кучила, те са радост, но и едните и другите вършат нередности или отиват на лични.../недиректна продажба и уж не в темата/. Правилата може да се тълкуват....имат много близка граница, за кой може и за кой не може, дори модовете се объркват как да подходят. В този случай аз не съм видяла под снимките уточнение за продажба, иначе не бих го коментирала....но щом Вие сте го видели и преценили....В предния ми пост за отглеждането точно това беше моята мисъл, дадено куче може да е с родословие, и да е два пъти по-болно и с дефекти ако не е селектирано. Това поне мога да го докажа /не конкретно за чау/.Благодаря за тактичния и спокоен разговор.

#330 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 07:05 PM

Цитат(sara92 @ Jul 27 2009, 05:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
rc_036.gif Благодаря dog.bg за мен нещата са ясни. Знам за раздел-представяне на кучила, те са радост, но и едните и другите вършат нередности или отиват на лични.../недиректна продажба и уж не в темата/. Правилата може да се тълкуват....имат много близка граница, за кой може и за кой не може, дори модовете се объркват как да подходят. В този случай аз не съм видяла под снимките уточнение за продажба, иначе не бих го коментирала....но щом Вие сте го видели и преценили....В предния ми пост за отглеждането точно това беше моята мисъл, дадено куче може да е с родословие, и да е два пъти по-болно и с дефекти ако не е селектирано. Това поне мога да го докажа /не конкретно за чау/.Благодаря за тактичния и спокоен разговор.

Надявам се разговорите да са такива в този форум. Все пак сме заради животинките, които обичаме, нали ?
Всички постове са в архив. Ще прегледам отново всичко, което е от тази тема, напълно възможно е и аз някъде да съм объркал и да съм изтрил нещо, което не е трябвало - човек съм и не винаги съм прав и не съм безгрешен. Ако има нещо, което не е трябвало да бъде изтривано - ще бъде върнато на мястото му с моето извинение, обещавам.

В случая - опитайте се да ни разберете. Не става дума за реклама, става дума за кучета. Дори и срещу пари пак не бих приел да има такава реклама ... не трябва да се размножават кучета по този начин. Не става дума само за чау чау, въпрос на принципи и отношение към кучето като към куче. Махам думата пари, разбирам че много хора обичат свойте кучета като деца и ги гледат добре и отговорно. Обичат ги, очовечават ги в представите си и за тях те са член от семейството, напълно равноправен. Въпроса е какво става, когато нагона заговори ... въпроса е, че искаме да накараме всеки един човек, който има куче да се замисли - защо ? Каква е целта на това, което правя ? Ако е само за моя радост, да роди, да имаме малки - заслужава ли си, при положение че раждането при тази порода е проблем ? Какво ще правя малките, как ще им намеря отговорни стопани, а после те какво ще правят малките ? Ами ако я купят и почнат да я плодят на всеки 6 месеца, как да ги спра да не я мъчат ? Дали ще бъдат добри хора ? Ами те после как ще и изберат мъжки ? Ами ако не им пука ... и я пуснат на немска овчарка ? Как да запазя тази хубава нейна грива и този поглед ?
За това го правим, не че някой има нещо против които и да са кученца, бога ми ... въпроса е да се замислим, преди да вземем решение, да ви накараме да помислите, да кажете на познатите ви в парка и те да се замислят, ако наистина искат да го правят и си мислят, че "така трябва" ... е, има и хора, които не се замислят - има ферми, там също има хора, които "обичат" кучетата си и парите, които им носят. Тези ферми не са оод - та с отчетност, а заградени дворове или апартаменти, в които се въдят нон стоп кученца и да, въдят ги хора, а не други кучета - отиват в агенциите, на пазарите на животни, по обяви в интернет - там отиват, не другаде, за да попаднат в хора като вас, които обичат породата и се възхищават от кучето, от легендата чау чау.

За това - преди да създадете живот, замислете се - има ли кой да поеме отговорност за него ...

Това по темата ...

#331 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2009 - 01:31 PM

Здравейте на всички! smile.gif

След известно прекъсване ето ни отново! С радост искам да ви съобщя, че имаме добра новина! В началото на месец септември най-после успяхме да направим успешно заплождане между Лаурентина и Торнадо! В два дни с помощта на един много опитен човек, без абсолютно никакви проблеми Торнадо и Лаура направиха две "скачки".С опита от предишните опити, в кой ден Лаурентина е най-благосклонна и опита на този помощник за когото споменах, всичко мина перфектно, без никакви драми, ръмжене или нещо подобно.
Много сме обнадеждени и се надяваме че първото кучило на нашия развъдник "Realnature" най-после ще е факт в началото на ноември!Ще бъде чудесно най-после да имаме потомство от скъпите вносни кучета, но вече произведени в България след близо 4 години грижи, труд и изложби, за да се получи очакваното развитие на породата в България!Дано всичко да е наред!
Стискайте палци и вие smile.gif
Поздрави на всички!
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#332 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2009 - 01:40 PM

tornado, чудесна новина! af_089.gif Стискаме палци и ви пожелавам всичко да мине добре! Най-после и в България да се родят кучета от световна класа! На бъдещите мама и татко пращам много целувки от мен и Ира! gb_023.gif gb_023.gif
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#333 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 September 2009 - 01:47 PM

Ех, каква прекрасна новина! Ще чакаме с нетърпение снимки на прекрасните малчугани... Надяваме се на безпроблемно раждане. wub.gif
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2009 - 01:52 PM

Благодаря ви Цеце и Норита!
Норита, дай боже наистина да направя такава тема и тя да расте и да се развива! smile.gif
User's Signature

www.chowchowbg.com

#335 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2009 - 02:45 PM

Торнадо,честито и от нас wub.gif af_089.gif

Знаеш колко много се радвам за вас и колко много стискам палци всичко да е ок и първото родословно кучило в БГ да бъде факт живот и здраве през ноември.
Макар да не сме клубен форум,наистина ще е добре да се направи такава тема за обявяване на новите кучила ....... този път чистопородни обаче!!!
Аз също имам рожден ден на 4 ноември,ще празнуваме значи ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 13 September 2009 - 07:18 PM

63-ДЕНА не са много успех на майката, да мине леко!!! smile.gif

#337 Потребителят е офлайн   verchetoooo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 October 2009 - 04:56 PM

Имаме проблем. Ние имаме мъжкар и го събрахме с женска. Тя го допуска, играят си, харесват се. Той се качва на нея, но явно не може да уцели, а когато се опитваме да го държим и се дърпа. Какво да правим?
User's Signature

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   nansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 08:48 AM

Браво на Торнадо af_089.gif ние също се радваме за вас дано всичко мине благополучно и да си потътрите краката както се казва smile.gif smile.gif ,че ние вървим след вас .Успех още веднъж.

#339 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2009 - 09:21 PM

Здравейте на всички!
Благодаря за хубавите пожелания още веднъж smile.gif
Вчера заведохме Лаурентина на видеозон и въпреки, че доста се дърпаше и мърдаше, доктора каза че вижда плодове, но не може да преброи точно колко са.Но важното е, че според него е бременна!Каза, че след две седмици ще може да каже със сигурност точната бройка, а то реално след още 2 седмици трябва да се раждат.Всички сме много обнадеждени и чакаме с нетърпение щастливото събитие и с огромно любопитство какви полове, цветове, късо или дългокосмести мъници ще ни предложи природата ab_041.gif
Иначе Лаурентина си се чувства страхотно, храни се с апетит, играе си.По съвет на моите холандски приятели и давам едни хомеопатични хапчета за бремени кучета, които те бяха така добри да ми изпратят, понеже тук ги няма.
Това е засега от нас!Поздрави на всички и дай боже да влизам тук с хубави новини!

User's Signature

www.chowchowbg.com

#340 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 09 October 2009 - 11:55 PM

tornado, Много се радваме и стискаме палци всичко да е наред.Пуснете малко снимчици в Галерията ,че скоро не сме виждали вашите сладури.

• (20 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни