Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#261 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 September 2009 - 07:03 PM

Цитат(Itsko_EliNka_ @ Sep 15 2009, 10:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами аз днеска почнах да смятам,защото гранули отказва вече или с голяма мъка ще ги изяде като стои по 3-4 дена без нищо да е хапнала.И на първата страница пишеше,че за нейните кг. трябва да изяжда 926 калории.И реших да и сготвим пилешки кожички(надявам се да ги яде) около 250-300 грама,кашкавал 100 грама и едно варено яйце.Така по таблицата,която гледах се получават калориите даже и малко повече.Дано така да почне да се храни,че направо се виждаме в чудо с това злоядо същество. smile.gif ab_041.gif

На пръв поглед, без да съм изчислявала, не достигат протеини. Недей само с кожи, протеинът в тях не е качествен, добави месо.

#262 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 21 October 2009 - 09:24 AM

Аз преди готвих кожички на котките ми -много мазнооооо пускат направо лой - те горките чак им беше тежко да ядат.Друго си е месото.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 12:42 AM

Оххх,не мога да се оправя с тези таблици и пресмятания.Имам много капризно куче и вече пощи не яде,не само гранули а и нашите манджи.Така ,че ако може да ми предложите някаква рецепта за 5 килограмово куче ще съм ви много благодарна.В темата има няколко рецепти ,но мисля че са смятани по килограмите на кучето за което са и заради това ви питам .
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#264 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 02 December 2009 - 09:35 PM

Някаква рецепта за смеска с барак и дратхаар,12 кг.,32 см.?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#265 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2009 - 09:59 PM

Кучетата са месядни животни и основното им ядене трябва да бъде месо. Ако се комбинира с оризче и варени или пресни зеленчуци (настръгани ) - ще е чудесно.
Аз купувам от телешкото рагу, в Елемаг - понякога има страшно ного месо по него и струва около 1.20 лв кг за най-месните кокалчета. Сварявам ги и отделям месото. Кълцам го и добавям ориз и бульон - готово.
От същото телешко рагу може да се прави страхотня кучешка пача - за такива злояди кучета, кат моето ab_041.gif Само че кокалите се варят 5-6 часа минимум и след това месото се кълца, заедно с МЕКИ хрущяли в няколко паничкии се залива с бульон, добавя се 1 скилитка чесън за миризма и се оставя да изстине. Чудесна храна, мн я харесва кучето. wb_052.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#266 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 09:40 AM

При това блюдо сигурна съм,че много хора биха се облизали,да не говорим за кучетата!!! zz_227.gif zz_223.gif А като прибавиме и чесънче и малко лютичко....... af_089.gif af_089.gif af_089.gif
User's Signature

www.streletz.eu

#267 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2009 - 02:24 PM

Цитат(streletz2009 @ Dec 4 2009, 09:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
При това блюдо сигурна съм,че много хора биха се облизали,да не говорим за кучетата!!! zz_227.gif zz_223.gif А като прибавиме и чесънче и малко лютичко....... af_089.gif af_089.gif af_089.gif

Преди какви ли не гимнастики правих с гранулите че да ги прояде, но само когато е а припадъци от глад ги яде, иначе обича да му готвят манджичкиии af_089.gif ab_041.gif

То ква миризма се разнася вкъщи, като му се готви, направо ме гледат вече накриво, че кучо яде пача, а останалите - кренвирши и то мн рядко ab_041.gif

И още една рецепта, или по-скоро идея, мн хубаво реагира на банани, обожава ги. Добро средсто е, ако кучето има разстройство, бананите го оправят. wb_052.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#268 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2009 - 12:11 AM

Какво мога да давам на кучето, за да си набавя необходимите за през зимата мазнини и други необходими вещества??? Полезно ли е да давам свинска кайма, тъй като е по-мазна?
User's Signature

Качена снимка

#269 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2009 - 01:17 PM

Цитат(streletz2009 @ Dec 4 2009, 09:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Шегата настрана, чесънът ми е голям помощник в овкусяването. Т.к. моето население гледа на сухата гранула с презрение им я пробутвам с разни допълнения. Като им опържа кайма с малко чесън да видиш как настава задълбочено хрупане ab_041.gif Чесънът е полезен в скромни количества.
User's Signature

Качена снимка

#270 Потребителят е офлайн   husko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 08:25 PM

ами аз кучето ми го храня с гранулки но може ли да изпусне и нещо готвено := даам мо плодове обича ги мн и зеленчуците също! ab_041.gif ама някаде бях чела че не е хубаово да се дават консери за наяждане . Незнам защо но на закс му купуам мн рядко ноо му даам отнего самокогато добар и не му даам за наяждане smile.gif
иначе неесме мн дебелички нито слаби нормални сме на тегло тоа го каза ветеринарят. иначе е хубао да спазаме таблиците от пакетите на гранулите!!! smile.gif ae_085.gif wb_052.gif af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#271 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2009 - 09:03 PM

Цитат(insult @ Dec 16 2009, 01:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Шегата настрана, чесънът ми е голям помощник в овкусяването. Т.к. моето население гледа на сухата гранула с презрение им я пробутвам с разни допълнения. Като им опържа кайма с малко чесън да видиш как настава задълбочено хрупане ab_041.gif Чесънът е полезен в скромни количества.

Това за чесъна - сериозно ли е?
Само за това не бях се сетила!
Храня моята с гранули, но събирам рецепти за овкусяване, че моята лигла гранули без "бонус" не яде, пък и държи и "бонусите" да сменям...
Вече ми се изчерпа въображението. dh_188.gif
Сори, ако спамя по темата, ама няма отделна такава "Овкусяване", а май си трябва.
Явно не съм сама с проблема си...

#272 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2009 - 09:48 PM

Цитат(rimela @ Dec 16 2009, 09:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Явно не съм сама с проблема си...

Цитат(Nickey @ Mar 29 2009, 04:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Както казах и в една друга тема, оставам с впечатлението, че много шар-пей са злояди.
Това може да се изрази както в нежелание да ядат гранулите си (говорим за висококачествени такива), така и в интересни прояви от сорта на разнасяне на купата из цялото помещение с побутване с муцуна, ядене само от земята, но не и от купата и т.н.

Тъй като и аз си имам такова злоядо екземплярче (макар че като малка не беше такава), мога да ви препоръчам няколко тактики, с които да поддържате кучето си във форма.

Овкусяване
Към порцията гранули может да добавяте по малко нещица, които да предизвикат интереса на кучето. Добавяйки ги, обаче, никога не забравяйте кои са много вредните неща за кучето (подправки, сол, захар, цитрусови плодове, грозде, ядки, прясно мляко и т.н.). Тоест, ЗАБРАВЕТЕ за всякакви колбаси или лакомства от човешкото меню! Да, те може би ще се усладят много на кучето, но много повече могат да му навредят!
Идеи за овкусяване:
- кисело мляко (2-3 лъжици, не повече)
- паучове (в малки количества, тоест не един пауч наведнъж), като е добре да не купувате от нискокачествените такива от рoда на Pedigree, а например можете да опитвате и с по една малка лъжичка от котешките паучове на Royal Canin (т.е. един пауч ще ви стигне за 4-5 дажби)
- зехтин (пак в малки количества, 1 супена лъжица например - в зависимост и от количеството гранули)
- масло (разтапя се 1 лъжичка в чашка в микровълновата и после разбърквате с гранулите)
- парченца плод, който кучето ви обича (не забравяйте никога - без семки, дръжки и люспи!!)
- домашно приготвена храна за кучето (тоест НЕ остатъци от вашата!) - например сварено пилешко или телешко месо (без кости!) с моркови, овесени ядки/ориз и зехтин/масло (без никакви подправки, вкл. никаква сол!)

"Заработване" на храната
Можете да намерите и от тези играчки, вътре в които се слагат гранули, които падат малко по малко докато кучето си играе с тях. Тогава, например, отделяте от дажбата толкова, колкото се събира в играчката, в която слагате и по-миризливи лакомства или кучешки бисквити, а останалата част от дажбата давате както обичано.

Важно е и да разберете, че карайки кучето да седне например, преди да му поставите купата с храната, не само му показвате мястото вкъщи, но и му давате вътрешното усещане, че то прави нещо, за да я спечели. Кучето е хищник, макар и отдавна одомашен, за него е удоволствие да "спечели" храната си. Това виждате и в желанието му да седне или да изпълни друго нещо, когато държите бисквитка в ръка. Затова, не считайте за ваша прищявка да искате нещо от кучето преди да му дадете храната.

Не забравяйте да наградите кучето си след като е изляло цялата или повечето си храна! Похвалете го, дайте му лакомство - както с останалите неща, на които го приучавате- покажете му, че е направило нещо правилно. Освен това, кучешките бисквити, кожени лакомства и т.н. са полезни за след хранене, тъй като почистват зъбите на кучето!

Режим
Не оставяйте пълната купа на кучтео непрекъснато на негово разположение. Така то ще знае, че може да яде когато си поиска и може и да изяде изобщо порцията си. В определеното от вас време му дайте купата, изчакайте го 10тина минути и я приберете! Дори и кучето нищо да не е яло, пак я махнете! Обикновено за няколко дни се усещат, че ако не ядат когато им се даде, няма да ядат изобщо.

Постарайте се да спазвате приблизително едно и също време за хранене всеки ден! Опитайте се да го спазвате дори и дасте някъде другаде на почивка с кучето (разбира се, ако кучето например повръща в кола не го хранете пред това, но и не оствяйте стомаха му съвсем празен- дайте му поне 1-2 бисквитки).

Има и злояди кучета, които обаче въпреки ината си да не ядат, повръщат ако не са яли изобщо. Ако случаят при вас се окаже такъв, давайте на кучето по една кучешка бисквитка, дори и да не е яло храната си.

...

ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#273 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2009 - 09:59 PM

Пилешки кости af_089.gif Йеееей, вие май обичате руската рулетка и перфорираните вътрешности!
Ама нека поне не съветвате и другите, хм? ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

#274 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2009 - 10:06 PM

То лошо няма в крилата. Но ако са СУРОВИ. Иначе са си бомба със закъснител...
User's Signature

Качена снимка

#275 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2009 - 10:07 PM

Тъй, де.
User's Signature

Качена снимка

#276 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 10:16 PM

Често си мисля,че всяко куче си има "начин",
и почти никое куче не е злоядо,а е научено,
така или пък е доста разглезено.Личен пример-
куче на познат не иска и да погледне дажбата гранули
трябва хиляди молитви и добавки - бульони на меса,
по малко месо в купата и хранене от ръка за да прояде,
а като посети моят дом,за около 2 дни влезе в крак.
Общо взето проблема на много от собствениците идва
от това,че кучетата не са изморени достатъчно,не израз
ходват енергията си пълноценно така - както трябва,
и на тях едно добро насищане с гранула,малко повече
от необходимата дажба,би ги заситила за доста дълъг
период от време при полужение,че само лежат в къщи
и се разхождат за по 10-15 минути.
А и лично наблюдение,че си трябва маалко по-дълъг
период от време за разграждането им в организма -
първо минава процеса "раздуване" в стомаха - няма значение
марката. ae_085.gif
Съгласен съм и с двете публикации от Nickey!
И понеже малко се отплеснах от темата - за всички желаещи
добри хранителни натурални рецепти и знаят английски език
нека погледнат този сайт : http://www.naturaldogfood.com/
Можете да си купите една много полезна книга за натурално
хранене.

#277 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 10:26 PM

Цитат(Breas @ Dec 16 2009, 11:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кой е казал ,че са сурови ,напротив варя си ги.. С булиьонче или нещо подобно се наяждат като прасенца , но трябва да се редува и с гранули wb_052.gif А за изкормването за моя радост не изкормвам пилетата аз ab_041.gif Както се казва "Кучето обича кокали ,а котката - рибата.." ae_085.gif

Кучето е хищник и обича месото,не кокалите.Както обичат и риба. dry.gif

#278 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2009 - 10:28 PM

Цитат(Breas @ Dec 16 2009, 10:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кой е казал ,че са сурови ,напротив варя си ги.. С булиьонче или нещо подобно се наяждат като прасенца , но трябва да се редува и с гранули wb_052.gif А за изкормването за моя радост не изкормвам пилетата аз ab_041.gif Както се казва "Кучето обича кокали ,а котката - рибата.." ae_085.gif

Мда, така казват капацитетите, вижда се кой си е научил урока. Ние пък с Ники скромно ти казахме, че правиш лоша услуга на прасенцата си. Че пилешките кости са добро нещо само, когато са сурови, както и че може да стане голяма беля ако продължиш да ги храниш така. Пък ти си прави каквото знаеш.
User's Signature

Качена снимка

#279 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 10:29 PM

Аз от време на време давам натурална храна, но не следя особено какво точно трябва да съдържа, за да бъде възможно най-добре балансирана, а давам продукти в количества, които общо взето съм чела, че е добре да се дават.
Ето някои от нашите менюта в кухнята. Понякога ястията са сурови, понякога попарени. Не зная наистина до колко е правилно това, но така го виждам аз. И без това натуралното хранене е когато имам време, обикновено 3-4 порции в седмицата.

Пилешки филе попарено

Пил. филе, ориз, краставица, морков и по 1 - 2 лъжици зехтин във всяка купа

Телешка плешка в суров вид - 4кг за 3те лабрадора за деня.

Много обичат горното с ориз и ябълка!

Попарено телешко - когато имам време.

И пак теле с ориз и зеленчуци. Понякога може и макаронки :)

Закуска за тримата, телешко директно суровинко.

И специалитета, който редовно кремирам и по чудо не запалвам къщата..... свински дроб - награди! ab_041.gif

Също така давам яйца - понякога сурови с черупките, понякога сварени - като се разгони кученце жълтъка е супер, давам извара, кисело мляко, патетче обожават. А като я закъсаме с парите... купувам бутчета пилешки и обезкостявам след варене - чудни са с макаронки или оризче. Може и сух хлебец, ама не много. Та такива са менютата вкъщи, оплакали се няма, добре изглеждащи и чувстващи се кучета има, така че сме спокойни.

п.с. Забравих да добавя, че хапват и риба веднъж на седмицата.

#280 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 10:35 PM

Milla, за кучовете не знам, ма и аз бих хапнала от това меню. zz_227.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 12