Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#301 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 February 2010 - 03:22 PM

чери,
С тия сурови неща освен всичко друго можеш яко да ги опаразитиш.
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   ___Love___ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2010 - 04:15 PM

Здравейте , дано някой ми помогне.
Имам Бигълче на 2 год. -10 -14 кг .

Правя му микс от пилешки бульон , варено чисто без подправки и т.н. обезкостено пилешко месце и варен чист ориз ...
Само ,че не знам колко като грамаж е достатъчно да и давам за деня и в какво съотношение (примерно - 300 мл бульон , 150 гр месце и 200 гр ориз ).

#303 Потребителят е офлайн   BummeR Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 October 2010 - 10:41 AM

Здравейте! Изчетох цялата тема и ми хареса много, но нещо не ми се отдава да смятам калорий. Имам подрастващо Дого аржентино и не ми е ясно дали мога да го хряня с натурална храна. Моля някой от спецовете да ми драсне някои ред и да ми обясни на 2 на 3. Имам птицеферма и практически неизчерпаем ресурс от пилешко месо. Ако може някоя рецептичка (в която протейните са от пилешко месо) да ми препоръчате и да е подходяща за подрастващо куче , ще съм ви много благодарен.
Поздрави :ba_025:

#304 Потребителят е офлайн   gogobyte Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 12:05 PM

Кой с какво храни своето куче? И как приготвяте храната :)

За моето куче - немска овчарка на 6 месеца (към 25кг в момента) приготвям следното меню, което ми стига за 10 хранения и излиза на цена около 20лв.

1 седмица
- ориз 500гр.
- зеленчуци - грах, царавица, чушки, броколи, цвекло, моркови (взимам замразен пакет)
- пилешко месо (бут или гърди) 1кг.
- извара 300гр.
- яйца 10бр.

2 седмица
- ориз 500гр.
- зеленчуци - грах, царавица, чушки, броколи, цвекло, моркови (взимам замразен пакет)
- телешка кайма - 1кг.
- нискомаслено сирене (обезсолено)
- яйца 10бр. (2-3 с черупките)

1-път в месеца - печена риба на скара със малко хляб и пресни зеленчуци (моркови, малко зеле или маруля), рибата предварително се обезкостява (ако е по-голяма стига за 2-3 хранения)

Всяка събота или неделя получава бонус плодове, ябълка, банан, диня, пъпеш абе каквото съм взел :)

Посочените рецепти ги приготвям по следния начин
Ориза предварително се измива, вари се 10-15 мин до омекване, добавят се зеленчуците 10мин, добявам месото 10мин, и махам от огъня след което добавям предварително сварените яйца и изварата или сиренето.
През седмица добавям и един хляб начупен към манджата :)

Ще се радвам и други да споделят своята рецепта :)
Бон апети :)

#305 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 25 May 2011 - 03:32 PM

тези рецепти отнемат време(хубаво е да споделиш колко ти отнема за покупки и приготвяне) и все ще има недостиг на вит., калций и минерали от които кучето има нужда :ba_025:
иначе съм го правил преди 20год.като се редяхме за кучешки кайми и салами в първия зоомагазин на Раковска :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#306 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2011 - 03:47 PM

http://forum.dog.bg/...BF%D1%82%D0%B8/

#307 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 May 2011 - 09:52 PM

Ужасно малко е месото, мисля. Както и рибата - една риба за 2-3 хранения, на 25 кг куче - не мисля, че е достатъчно.
Освен това не може това нещо да струва 20 лв.
Недостатъка на натуралното хранене е именно, че излиза доста скъпо (особено, ако кучето получава нужното количество месо, а не 1 кг на седмица). Иначе аз съм привърженик на натуралното хранене.

Суровите моркови - гледал ли си какво излиза отзад след консумацията им? Обикновено са си цели, не усвояват нищичко от тях.
Зелето образува газове, а едва ли има нещо много ценно в него за куче.

Данди, подобно хранене отнема 1 час на седмица за готвене. Ако не искаш да седи храната цяла седмица, може и 1 час на 3 дена - по избор. При така посоченото меню, с малко корекции и допълнения (например зехтин - студено пресован към всяко ядене, както и кисело мляко) - на кучето няма да му липсва нищо.
Колко време отнема пазаруването? Това е смешен довод.

п.п. При това меню, няма нищо, което да кара кучето да дъвче. Да ползва зъбите си, да масажира венците си. Месото (което трябва да е доста повече :md_064: ) е по-добре да е на големи парчета, с такъв размер, че да се налага на кучето да ги дъвче, да ги "джвака", като използва и задните си зъби.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#308 Потребителят е офлайн   ivo. Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 11:14 PM

Здравейте,
Имам малко кученце на 2м. от дребна порода е, и го храня основно с кайма, ориз, яйца, кисело мляко и хляб, 4 пъти дневно. Отделно му давам остатъци от храна, гледам го че гризе и кокалчета от ребра. Не разбирам от кучета но като го гледам на вид изглежда добре. Мислех да го храня с гранули, но се отказах.
Поздрави !

#309 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 11:21 PM

Много ми е интересна темата, изчетох абсолютно целя раздел хранене и съм решена да премина след известно време към натуралното хранене. Не ми е много ясно обаче, могат ли да се прибавят гранули към основното ядене, заради това че са по-твърдички или не е правилно да се смесват продуктите?
User's Signature

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2011 - 03:30 PM

Показване на мнениетоivo., в 26 May 2011 - 12:14 AM, написа:

Здравейте,
Имам малко кученце на 2м. от дребна порода е, и го храня основно с кайма, ориз, яйца, кисело мляко и хляб, 4 пъти дневно. Отделно му давам остатъци от храна, гледам го че гризе и кокалчета от ребра. Не разбирам от кучета но като го гледам на вид изглежда добре. Мислех да го храня с гранули, но се отказах.
Поздрави !

В гранулите висок клас има достатъчно витамини кучето ти да расте жизнено и здраво. Ако решиш да храниш с натурална храна трябва да знаеш храната какво съдържа, какви витамини, колко калорий и т.н. Мисля, че в първите няколко страници имаше скала за това. Общо взето искам да кажа че гранулите са по-добрия вариант, всичко е балансирано и си спестяваш време от готвене.

#311 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 07:47 AM

Показване на мнениетоgogobyte, в 25 May 2011 - 12:05 PM, написа:

Кой с какво храни своето куче? И как приготвяте храната :)

За моето куче - немска овчарка на 6 месеца (към 25кг в момента) приготвям следното меню, което ми стига за 10 хранения и излиза на цена около 20лв.

1 седмица
- ориз 500гр.
- пилешко месо (бут или гърди) 1кг.
- извара 300гр.
- яйца 10бр.

2 седмица
- ориз 500гр.
- телешка кайма - 1кг.
- нискомаслено сирене (обезсолено)
- яйца 10бр. (2-3 с черупките)

1-път в месеца - печена риба на скара със малко хляб и пресни зеленчуци (моркови, малко зеле или маруля), рибата предварително се обезкостява (ако е по-голяма стига за 2-3 хранения)

Всяка събота или неделя получава бонус плодове, ябълка, банан, диня, пъпеш абе каквото съм взел :)

Посочените рецепти ги приготвям по следния начин
Ориза предварително се измива, вари се 10-15 мин до омекване, добавят се зеленчуците 10мин, добявам месото 10мин, и махам от огъня след което добавям предварително сварените яйца и изварата или сиренето.
През седмица добавям и един хляб начупен към манджата :)

Ще се радвам и други да споделят своята рецепта :)
Бон апети :)

Йоу-много яйца,бре!На моя НОК вета му бе казал до 3 седмично през ден-два.И с тая целулоза в пресните зеленчуци какво целите?Колитче?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#312 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2011 - 08:13 AM

Показване на мнениетоgogobyte, в 25 May 2011 - 12:05 PM, написа:

Рибката...много пестеливо за 6-7 месечна овчарка. Че и на 2-3 пъти? Що за риба е? Ама много празничн го карате- събота и неделя:), ох кеф. По отношение на хляба, ветеринар изказа мнение, че не се усвоява, а и от собствени впечатления, когато не знаех това и кучето ми ядеше и хляб, се изхождаше многобройно, и се чудя, какво ли е оставало за черпене от него в организма и.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#313 Потребителят е офлайн   gogobyte Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 08:51 AM

Ариел, засега не е имал видими проблеми
когато е на гранули има ужасно много изпражнения имам чуството че квото яде 2-но го изкарва :)
при гранулите повече се притеснявам за коремни проблеми да не говорим за газовете...:zz_020:

tigi, рибата или е някой голям шаран или пангасиус към 1-2кг. и немисля че му е малко като се омеси със хляба и зеленчуците :)

#314 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 09:13 AM

Аз също приготвям натурална храна за кучетата.
Ето количествата, продукти, цени.

За 1 месец за куче Лабрадор ретривър, 42кг., мъжко, 5г.

20 цели пилета
1кг. ориз
2кг. макарони
2кг. риба цаца
12 пакетчета по 350гр. извара
40 айца
28 средно големи моркова
14 средно големи краставици
8 ябълки
зехтин

Пилетата се сваряват и обезкостяват. Чисто месо от 31кг. излиза 18кг. като месото е цедено за поне 1 час! Има една особеност. Трябва да се сварят много добре, почти до разкапване, за да падат и хрущялите от костите, които са много полезни. Освен това не остава никакво месо и така използвате всичко налично!
Оризът и макароните варя и оставям да донабъбнат докато приготвям другите продукти. Тях също цедя за около 20 мин.
Сварява се и рибата.
Яйцата поставям във вряща вода за около 3 мин, след което с пасатор ги разбивам заедно с черупките, които стават на "сол".
Морковите, ябълките и краставиците в суров вид настъргвам.
Всичко се смесва и разбърква много добре! Аз слагам зехтин на око, нещо от рода на 1с.л. на 1кг. готов продукт. Но може да се добавя във всяка порция в последствие.
Всички варени продукти са цедени, не е нужно да слагате излишна вода във фризера, като можете да добавите в последствие при хранене. Слагала съм по ч.л. сол във водите на по 1кг. макарони/ориз, а рибата си беше осолена, но само тази сол, никъде другаде.
Излиза 38кг. готов продукт.
Разпределям в пакетчета по 1кг. и слагам във фризера.
Кучето ми яде дневно 1.5кг. през лятото, 2кг. зимата.
Отделно черпя ежедневно със сухари, приготвени от останал обикновен домашен хляб. Дробя на хапки според устището и оставям да съхне. Давам по 2-3 хапки през деня като се завъртим през кухнята.
Държа да отбележа, че количеството готов продукт не съвпада точно с количеството на порциите, за да стигне за 1 месец, понеже понякога пропускам умишлено ядене, когато е много жега например, защото го усещам, че е по-добре да се плацика в кофата с вода, не че ще ми откаже хапване. Или след много интензивна тренировка оставям организма да почине вечер и сутрин с по-малка разходка, когато се е наспал давам по-стабилно количество. Така че всичко е въпрос на куче!

Като цена горното ми излезе миналият уикенд 174лв.
Пилета 115лв. (намерила съм си замръцени, които не дават повече от 20гр. фира на парче)
Ориз - 2лв.
Макарони 2кг. - 4лв.
Краставици, Моркови, Ябълки - 12-15лв. (според сезона и цените)
Извара от най-скъпата в Била, 12 пакетчета Маджаров- 22лв.
Яйца 40бр. по 13 ст. - 5.20лв.
Риба цаца - 2кг. - 4лв.
Зехтин 7лв.

Аз приготвям пилетата на два пъти в голям казан на огън. Отнема ми 1 ден с помощ от "приятел" цялата процедура :) Но ако сте на ток, по-добре не се хващайте! Много "солено" ще излезе.
Успех!

#315 Потребителят е офлайн   gogobyte Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 09:27 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 25 May 2011 - 09:52 PM, написа:

Ужасно малко е месото, мисля. Както и рибата - една риба за 2-3 хранения, на 25 кг куче - не мисля, че е достатъчно.
Освен това не може това нещо да струва 20 лв.

20 лв излиза от единия вид не всичко :)

#316 Потребителят е офлайн   jullie_p Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 August 2011 - 08:44 AM

Рецептите,които видях са супер,аз на мойта красавица й направих няколко пъти ориз с бульон от варено заешко и някъде около 100 грама заешко,много й се ослади и оттогава се замисля на кучешката храна,но с бульон в нея си я яде.
Мое лично мнение е,че гранулите,какъвто е клас да са,не могат да се мерят с прясно приготвената храна,ако включва необходимите съставки,нужни за кучето.
Обаче въпросът ми е дали е подходящо на кученце на 3 месеца да се дава приготвена от мен храна,не за всеки ден,просто за разнообразие,например 1-2 пъти в седмицата?
User's Signature

Our dogs will love and admire the meanest of us, and feed our colossal vanity with their uncritical homage.

#317 Потребителят е офлайн   ivo. Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 August 2011 - 06:12 PM

Показване на мнениетоjullie_p, в 09 August 2011 - 08:44 AM, написа:

Рецептите,които видях са супер,аз на мойта красавица й направих няколко пъти ориз с бульон от варено заешко и някъде около 100 грама заешко,много й се ослади и оттогава се замисля на кучешката храна,но с бульон в нея си я яде.
Мое лично мнение е,че гранулите,какъвто е клас да са,не могат да се мерят с прясно приготвената храна,ако включва необходимите съставки,нужни за кучето.
Обаче въпросът ми е дали е подходящо на кученце на 3 месеца да се дава приготвена от мен храна,не за всеки ден,просто за разнообразие,например 1-2 пъти в седмицата?

Аз от двумесечно го храня с кайма, ориз, цаца, яйца, хляб, бульони, месо от пилешки фенери, кисело мляко и остатъци от храна. Общо взето все евтини неща. Не съм видял до сега разтройство. Сега е дебелак на 4,5м. Преболедува от E. Canis, не можа да го събори и да умършавее, можеби защото реагирах навреме и го заведох на вет. Това са ми наблюденията от както му приготвям храната и така...

#318 Потребителят е офлайн   jullie_p Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2011 - 01:16 PM

Изнамерих рецепти и даже има и линк да си го изтеглиш–безплатно
http://www.i-love-do...od-recipes.html
И въпреки това не успях да намеря в какво количество на ден от приготвената храна да се дава...
Гледлата отказва тотално да яде гранули,опитах дса я оставя да поогладнее,обаче не се получи,даже само хляб повече й се услажда...
Ако някой може да ми каже в какъв грамаж да се дава например от рецепта
500гр ориз
200гр пилешко
150 гр извара
и 400 гр микс от зеленчуци,примерно

Като си има предвид,че кучо е на 4 месеца
User's Signature

Our dogs will love and admire the meanest of us, and feed our colossal vanity with their uncritical homage.

#319 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 08 September 2011 - 03:04 PM

За натуралното хранене - ще ви издам една малка тайна.
Вместо зехтин потърсете облепихово масло или така нареченото "Меко злато" ( в пъти по - добро е от зехтина )
Ето линк да прочетете за облепиховото масло - http://www.zvkedri.com/p_oblepiha.html
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#320 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2011 - 11:29 AM

Показване на мнениетоMilla, в 27 May 2011 - 09:13 AM, написа:

Аз също приготвям натурална храна за кучетата.
Ето количествата, продукти, цени.

За 1 месец за куче Лабрадор ретривър, 42кг., мъжко, 5г.

20 цели пилета
1кг. ориз
2кг. макарони
2кг. риба цаца
12 пакетчета по 350гр. извара
40 айца
28 средно големи моркова
14 средно големи краставици
8 ябълки
зехтин

Mного ме заинтригува тази рецепта. Въпроса ми е ако заменя пилетата с телешка кайма, променя ли се съотношението на месото към зеленчуците? И съответно ако рибата не е цаца, а някаква друга? Ориза кафяв ли е или бял?
User's Signature

Качена снимка

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема