Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#321 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 October 2011 - 12:15 AM

Извинявам се, чак сега виждам!
Оризът - обикновен бисерен. Чак толкова подробности не прилагам.
Телешкото е по-сухо, няма мазнини. Ако сложа телешко, бих сложила и 1-2 патешки фенера (готвени, обезкостени, абе мас с една дума)
А за рибата нямам много опит. Рибните мазнини не са като животинските, така че смело слагайте каквото ви хареса :ba_025:

#322 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 12:29 PM

Показване на мнениетоMilla, в 20 October 2011 - 12:15 AM, написа:

А за рибата нямам много опит. Рибните мазнини не са като животинските, така че смело слагайте каквото ви хареса :ba_025:

Аз вземам замразена скумрия,нечистена,по 200-300гр. парчето.Вари се с ориз 10-15 мин.,махат се главата и централната кост, вътрешностите се оставят.Дажбата е на око,но поне килограм замразена за 40 кг. куче.Ако се мръщи на рибата в началото,може да се прибави месо на дребно и да се смеси.Яде ли редовно риба,косъмът заблестява като на арабски жребец :ba_025:

#323 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2011 - 10:25 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 20 October 2011 - 12:29 PM, написа:

Показване на мнениетоMilla, в 20 October 2011 - 12:15 AM, написа:

Аз вземам замразена скумрия,нечистена,по 200-300гр. парчето.Вари се с ориз 10-15 мин.,махат се главата и централната кост, вътрешностите се оставят.Дажбата е на око,но поне килограм замразена за 40 кг. куче.Ако се мръщи на рибата в началото,може да се прибави месо на дребно и да се смеси.Яде ли редовно риба,косъмът заблестява като на арабски жребец :ba_025:

Не оставяй никакви кости, играчка е докато ги махнеш, но е по -добре да ги няма!
User's Signature

Качена снимка

#324 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 06:14 AM

Ние това лято също карахме на натурално. Рецептата е за около 3 дни ядене-мъжко хъски, около 23-24кг:
-3 пилешки бутчета, зависи колко са големи. Варя го първо тях, после в същата вода - ориза. Защото иначе пробираме месото и не ядем нищо друго....
-ориз една голяма чаена чаша, или чаша и половина от по-тесния тип чаени.
-карантия - около 1кг (взимам няколко кутийки от по 400 или 500гр от борсата)
-спанак - от замразените отчупвам на око горе-долу една шепа
-яйца - допълнително ги слагам сурови накрая, по 1-2 на ден
-ябълки
-чушки
(и ябълките и чушките ги давам не толкова редовно, понеже в общи линии не ги яде...особено ябълките, чушките мога да ги замажа и да ги сваря с ориза)
-във фризера имаше и бут агнешко, от който режех някакви парченца, но според мен на порция не е било особено много
-зехтин или рибено масло
Отделно от това съм му давала домашно кисело мляко(собстевно производство) или извара.
Преди много ядеше риба и му варях и цаца, но тази година нещо не му хареса...

Въпреки че слагах доста мазнина, оризът все пак запича доста и се получаваше така, че по голяма нужда ходеше веднъж на ден.
Аз лично преди предпочитах да използвам гречка вместо ориз, но напоследък не я намирам около нас.

От целия бъркоч се получава нещо такова. Тук не е добавено пилето, а спанакът беше по-малко, понеже не бях видяла, че ми е на привършване.

Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#325 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 October 2011 - 09:59 AM

Супер е! Аз бих добавила само и настъргани моркови, малко преди да го махнеш от котлона, колкото да омекнат.
Не трябва обаче са е предимно пилешко. Бих редувала с агнешко или телешко, като основно месо.
За да е по-лесно, това чудо може да се готви на няколко дена в по-голямо количество. После се замразява на дневни порции. Всяка сутрин се вади пакета и се остава да се размрази на стайна температура (не набързо с микровълнова!). Това, ако храните кучето си вечер. Ако го храните сутрин - вадите от предишната вечер. Така се готви за около час, веднъж на колкото решите дена. Аз мисля, че си заслужава да се жертва този един час.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#326 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 10:45 AM

А аз бих добавил,че кучето не е прасе,че да му се дава само мека,кишава храна.Добре е основната храна да е месо,телешко,свинско или друго едро животно,на цяло парче.С кост ,за предпочитане сурово.А всички оризово-изварено-яечно-рибно-карантиено-зеленчукови бъркочи да редуват чисто месните дни.

#327 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 October 2011 - 10:47 AM

За кишавото - да. Заради това може да се дава месото на големи парчета, които да е принудено да дъвче и къса.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#328 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 10:48 AM

Моля, не давайте свинско, еле па сурово! :ud_009:

#329 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 October 2011 - 10:59 AM

Показване на мнениетоMilla, в 21 October 2011 - 10:48 AM, написа:

Защо?

#330 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 11:02 AM

Показване на мнениетоMilla, в 21 October 2011 - 10:48 AM, написа:

Темата е обширна и ще изпаднем в полемика.
Само ще кажа,че пилешкото,което давате,е възможно най-л...ното месо на пазара.Домашното и дивечово свинско,което аз давам,е пъти по чисто откъм боклуци и отрови.

#331 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 11:27 AM

Чела съм и съм чувала, че от свинското има най-голям риск от Салмонела, от общоразпространените продукти. Дори и да не е вярно, достатъчно близо до ума е да се замислим защо нито една компания не произвежда суха храна със съдържание на свинско, или поне не като основна съставка.

А относно произхода на пилетата МИ, не мисля, че някой е наясно от къде се сдобивам с тях. Ама ако говорим за тия от Кауфланд и не знам си къде - ми то да вземем и ние да не ядем, че е най-здравословно.

За телешко и агнешко и аз давам сурово със сигурен произход и на кайма, не давам да дъвчат, щото после ги карам да носят мърши (ловна порода) и не искам наръфани патици.

И все пак, ако купувате от магазин - задължително термична обработка, било то и за малко.

#332 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 11:44 AM

По отношение на паразити и бактерии опасностите не се различават особено в различните меса и яйцата, профилактиката би следвало да е една и съща.
Сухи храни, базирани на свинско няма заради един мит, че то причинява панкреатит.
То всъщност има, но не са познати у нас.

#333 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 11:48 AM

Показване на мнениетоMilla, в 21 October 2011 - 11:27 AM, написа:

Чела съм и съм чувала, че от свинското има най-голям риск от Салмонела, от общоразпространените продукти. Дори и да не е вярно, достатъчно близо до ума е да се замислим защо нито една компания не произвежда суха храна със съдържание на свинско, или поне не като основна съставка.

А относно произхода на пилетата МИ, не мисля, че някой е наясно от къде се сдобивам с тях. Ама ако говорим за тия от Кауфланд и не знам си къде - ми то да вземем и ние да не ядем, че е най-здравословно.

За телешко и агнешко и аз давам сурово със сигурен произход и на кайма, не давам да дъвчат, щото после ги карам да носят мърши (ловна порода) и не искам наръфани патици.

И все пак, ако купувате от магазин - задължително термична обработка, било то и за малко.

Рабирам,не приемам,горе-долу съображенията да не е сурово и цяло.А да не е свинско,защо?

#334 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 12:19 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 21 October 2011 - 09:48 AM, написа:

Рабирам,не приемам,горе-долу съображенията да не е сурово и цяло.А да не е свинско,защо?

Тежко и мазно месо, високо съдържание на мастни киселини и холестерол, няма големи ползи за организма и дори да има има и други източници по-бездведни.Вреди на черния дроб, освен това може да разтрои стомаха на куче в суров вид. Пропуснах, че в суров вид може да съдържа кучешка чума.
Пък що не цяло си е мое решение и смятам добре съм решила. Иначе познавам хора, които дават и големи парчета. Въпрос на избор, не съм казала непременно на кайма. :)

#335 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 12:39 PM

http://www.westonapr...out-cholesterol Голямо анатемосване на свинята... И все пак, ако толкоз ви притеснява дяволския холестерол и наситените мазнини, едно успокоение- кучетата не отлагат холестерол. ;) Не че холестерола в храната иначе би повишил нивата на този в кръвта, но да не навлизаме в дебрите на най-голямата заблуда в съвременната медицина. Който има очи- чете и се интересува. Ние с псето основно прасета ядем и пращим от здраве, амин.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#336 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 12:49 PM

Взе ми думите от устата :ae_085:
Ако за хората има лош и добър холесетерол, за кучетата всичкият холестерол е добър, добър. Той е транспортното средство на организма :dry:
Проблеми ще получи куче от свинско само при класическия сценарий - куче, свикнало на високовъглехидратните гранули получава за Коледа всички мазни изрезки от човешкия пир. Естествено, под свинско не бива да се разбира непременно потънало в лой месо. Сланината не е полезна за никого в големи количества по 2 причини - дисбаланс е да се храниш само с мазнини и второ тя е токсичният склад организма.

#337 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 12:56 PM

Ами... какво да кажа ... Bon Appétit. :rc_036:
Няма нищо полезно в големи количества и тъй като месото, поне в моите кучешки менюта е минимум 60% не смятам, че това трябва да е свинско.

#338 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 21 October 2011 - 12:58 PM

Сурово свинско не бих давала на куче, поради опасност от заразяване с трихинелоза. Нямам изобщо доверие на ветеринарния контрол.

#339 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 21 October 2011 - 12:59 PM

Да се изкажа и аз в подкрепа на свинята,давам от време на време свински бут или плешка без мазнини,кокали и тем подобни.На алергично куче съм давала и се отрази доста добре,дори го захранвахме със свинско с ориз.Бош имат храна със свинско,след направени изследвания,се установи ,че кучето я понася добре и няма проблем.Принципно давам зимата и не е основна храна,та стига с митовете и легендите. :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#340 Потребителят е офлайн   Milla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 01:09 PM

Вижте какво, целия дебат тръгна от ето това изречение:

Цитат

Добре е основната храна да е месо,телешко, свинско или друго едро животно,на цяло парче.

и именно одебеленото ме провокира да напиша каквото написах. И от следващите няколко опровержителни поста ако разбирам правилно са на същото мнение, че не биха дали свинско като основна храна, като примерно 60% от диетата на кучето. Или пък не съм разбрала?

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни