Ние това лято също карахме на натурално. Рецептата е за около 3 дни ядене-мъжко хъски, около 23-24кг:
-3 пилешки бутчета, зависи колко са големи. Варя го първо тях, после в същата вода - ориза. Защото иначе пробираме месото и не ядем нищо друго....
-ориз една голяма чаена чаша, или чаша и половина от по-тесния тип чаени.
-карантия - около 1кг (взимам няколко кутийки от по 400 или 500гр от борсата)
-спанак - от замразените отчупвам на око горе-долу една шепа
-яйца - допълнително ги слагам сурови накрая, по 1-2 на ден
-ябълки
-чушки
(и ябълките и чушките ги давам не толкова редовно, понеже в общи линии не ги яде...особено ябълките, чушките мога да ги замажа и да ги сваря с ориза)
-във фризера имаше и бут агнешко, от който режех някакви парченца, но според мен на порция не е било особено много
-зехтин или рибено масло
Отделно от това съм му давала домашно кисело мляко(собстевно производство) или извара.
Преди много ядеше риба и му варях и цаца, но тази година нещо не му хареса...
Въпреки че слагах доста мазнина, оризът все пак запича доста и се получаваше така, че по голяма нужда ходеше веднъж на ден.
Аз лично преди предпочитах да използвам гречка вместо ориз, но напоследък не я намирам около нас.
От целия бъркоч се получава нещо такова. Тук не е добавено пилето, а спанакът беше по-малко, понеже не бях видяла, че ми е на привършване.