Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#361 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 October 2011 - 04:42 PM

За угояване - макарони и ориз. Висока калорийност без мазнини е това.
Мазнотията - стомашно-чревният тракт може да привикне постепенно към усвояване на мазнините. Може да започнеш с добавяне на половин лъжичка зехтин и да увеличаваш постепенно. Въглехидратното хранене прави разграждането на мазнини "мързеливо", трябва постепенно да се активират ензимите, разграждащи мазнини, защото организмът е отвикнал да се труди по този въпрос когато получава лесноразградими захари. Освен това инсулинът блокира разграждането на мазнините, ето защо те остават във фекалиите и причиняват тези разстройства. Един нормален срок за привикване е 2 седмици, не изведнъж да добавиш мазнини.
Но!
Двата подхода, които ти казвам, са коренно противоположни. Протеините в двата случая са константа, тоест независимо дали ще избереш да добавиш калории чрез въглехидрати или чрез мазнини, протеините трябва да присъстват в достатъчно количество.
Лъжичка кисело мляко е пробиотик, който подобрява апетита, рибеното масло (омега 3) регулира мастната обмяна, това са добавки, които можеш да ползваш.

#362 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 October 2011 - 05:22 PM

Благодаря Мил,казано честно опитвах част от подходите,но пак безуспешно.От зехтина нямаше проблем,но и ефект нямаше.В продължение на доста време давах освен гранулите вечер(без да намалявам количеството им),готвено сутрин,точно със зехтин,при това на око,според мен идваше поне 3-4 с.л. на порция.Първата седмица заглади косъм,аз се зарадвах,но спря до там.После се напи с морска вода и се върнахме в начална позиция точно за един ден.Започнах отначало,но пак спря на едно ниво - имам чувството,че това куче има праг на килограмите.И не,че няма апетит - има,но колкото и да й давам - все тая.
Сега обаче,като прочетох по-внимателно поста ти останах с впечатлението,че не трябва да вдигам количеството ориз(макарони) и зехтин едновременно,а да избера едно от двете?Или не съм разбрала?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#363 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 October 2011 - 06:20 PM

Да, трябва да си избереш дали ще храниш високовъглехидратно или високомазнинно.
И мазнини, и въглехидрати трябва да присъстват, но едното да има превес. Многото бързи въглехидрати предизвикват бърз инсулинов отговор, в резултат на което се синтезират мазнини от излишните захари. Това блокира разграждането на поетите с храната мазнини, защото организмът не може едновременно да синтезира и да разгражда мазнини.

А за мускулна маса си трябват протеини, така че те са неотменими.
Има разлика дали целиш да натрупа мускулна маса или малко подкожна заглаждаща мазнинка. Може пък проблемът да е в усвояването на протеините? Няма как да ти кажа.
Що се отнася до енергия аз винаги ще препоръчвам мазнините като по-добрия източник, но си трябва приспособяване. Зехтинът го препоръчвам не като средство за увеличаване на калориите, защото с една-две лъжици кой знае какво не може да се постигне, той е начин постепенно да се привикне към добро усвояване на мазнините, плюс това е източник на незаменими мононенаситени мастни киселини омега 9, добро нещо е. Но ти като цяло трябва да мислиш как да увеличиш калорийната плътност на храната с неща, които тя харесва. Силно калорични откъм мазнини неща са например свинско врат, сметана, сирене, кашкавал.

#364 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 October 2011 - 06:32 PM

Не знам дали ще ти е от полза.Пак става въпрос за НОК-подобна-моята.
Самоцитирам се.Не казвам,че е правилно,а че помогна.Защото и ние сме с ужасни чувствителен стомах и разстройство като резултат.

Като взех Тина беше 27-28кг кожа и кости,залиташе от слабост и трябваше да почне да качва килограми.Ще ти кажа аз какво направих(тя също е с мн чувствителен стомах)
Давах извара,кисело мляко,булгур,ориз-кафяв и бял,домашен качамак и царевично брашно.Също така давах хляб,да!Слагах от всичко по малко общо 700-750гр като разделях на 2 хранения.
Също така първата седмица като я взех и направих атака по описание на темата за натуралното хранене:

Показване на мнениетоinsult, в 04 June 2008 - 07:11 PM, написа:
Рецепта за eнергийни бомбички - кюфтета
Много удобна на път, или когато има слабо куче за захранване. Дават се допълнително към храната или само те.

5кг кайма
1 голям пакет корн флейкс
1 голям пакет пшеничен зародиш
1,5 чаша зехтин
1,5 чаша меласа или мед
10 сурови яйца със смлените черупки ако може
10 пакетчета желатин без аромат

правиш на гнусна каша и лепиш кюфтенца според размера на устището
това са 10 порции

:blink: :blink: :blink: Даваш таквоз нещо 10-тина дена и после откриваш 10-те разлики ;D
Много е подходящо, когато имаш преболедувало или работещо животно. Подходящо и за злояда гад.

400гр месо
200гр извара
50-80гр зехтин
2 моркова
3 филии Бонус
:blink:

Резултата е ,че сега тя тежи 37 кг близо 10кг повече за 5 месеца.Сега изглежда едра,добре охранена със здрав и лъскав косъм.Тъй като нямах тогава възможност да й взема качествена гранула ''бабините'' рецепти я оправиха иначе щяхме да я изтървем.Не зная дали яде консерви-пробвай на Рояла и на Хилс са мн добри.Също така купувам от едно магазинче смляна кайма със зеленчуци-грах,царевица,чушка,което е годно и за човешка консумация.

Ако искаш мога да то покажа снимка-''преди'' и ''сега'' да видиш разликата.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#365 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 06:41 PM

Поизясни ми се.А някакви бавно разградими въглехидрати с постепено освобождаване?Овесени ядки?Това за сметаната е идея,може да я пробвам със заквасена по нататък,да видим какъв ще е резултатът. :ba_025: Скоро се очертава да се сдобия с пресни телешки кокали - предполагам бульонът също ще е добре.
Откровено казано не мога да си позволя изцяло натурално хранене по ред причини,но някак си ми се ще да опитам специално за нея смесено хранене - т.е. пълна доза гранули + нещо сготвено.
Благодаря ShiBumi_GirL,ще се опитам да поосмисля инфото и да подбера правилен подход за нея.Изварата е хубаво нещо,но тя е почти 100% протеин.Явно ще бъркам гнусни каши,както казваш
Имам подозрения,че проблемът при тази сладурка е,че тя не прави нищо спокойно и нормално,а всичко се прави на бегом,неизчерпаема енергия,батериите й никога не свършват .Това да си полегне блаженно - няма такъв филм,все нещо трябва да се лае,все трябва да се подскача,да се тича. :ab_041:
User's Signature

#366 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 October 2011 - 06:48 PM

От бульона на кокалите получаваме разстройство дори да е с ориз.Прави 2 хранения-1 натурално и 1 с гранула.Сутрин като бързам за работа давам гранула,а вечер и размразявам (от малки купички във фризера) домашно сготвено.Готвя веднъж и ми стига една голяма тенджера за 1 седмица и за двата НОК-а.
Същата дивачка е и моята.Другата предпочита да лежи като ги пусна на поляната,а тази дивотия дори я обикаля.''Като не ти се играе стой си аз ще те обикалвм ,ех че забавно'' :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 07:01 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 26 October 2011 - 07:48 PM, написа:

Същата дивачка е и моята.Другата предпочита да лежи като ги пусна на поляната,а тази дивотия дори я обикаля.''Като не ти се играе стой си аз ще те обикалвм ,ех че забавно'' :ab_041:

Само дето моите маймуни са на двора и цял ден и цяла нощ това прави.Ще хвана да й направя кочина,че да няма много много къде да се движи и дано да стане таман на килца за Коледа :ab_041:
User's Signature

#368 Потребителят е офлайн   _Натали_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 October 2011 - 02:44 PM

Благодаря ти Мил .
Не мисля, че бих се справила добре с разпределението на енергийните изсточници в този калориен диапазон . Изчетох това ,което сте написали и освен ,че осъзнах ,че нищо не разбирам се отчаях .
Моля ви помогнете ми да изготва меню на моето кученце ,което да е най-добре съобразено.
Кучето ми е на 3 годинки и половина ,приблизително 12 кг (11 и 700 последния път когато го мерих ) със средна активност ( градско чадо ) . Ще се постарая да и подсигура най-доброто като храна ( цяло пиле , ориз точно какъвто трябва ,месо от добри препоръчани магазини , а не от където продават вече бракувана стока , стига само да имам точните идникации на нещата , иначе любовта и желанието е на лице )
Моля ви , много ми е нужна вашата помощ .защото виждам ,че разбирате , не говорите празни приказки пък аз докато се отракам ще мине време ,а на нас днес гранулите ни свършиха вече .
User's Signature

ЛЮБОВ е да раздаваш душата си без жал и мигом да забравяш кому, какво си дал!

#369 Потребителят е офлайн   _Натали_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 02:19 PM

Никой ли няма да ми помогне ???
В момента храна кучето ми с пиле-цяло сварено , обекостено,ориз сварен в пилешки бульон вместо вода, настъргвам и малко ябълка и слагам варено яйчице .
User's Signature

#370 Guest_Стопанина на Тами_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 October 2011 - 09:22 AM

Тами много обича риба с морски водорасли (всеки делник й го готвя).Иначе за почивните дни си имаме отделно меню.В Събота ядем микс от свинско и телешко в собствен сос, а в Неделя - консервирана кучешка храна с гарнитура задушени зеленчуци.

#371 Потребителят е офлайн   _Натали_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 04:50 PM

50% зърно -25% месо-25 % Зеленчуци , добре ли е ??

Знам,че не е полезно да се дава прясно мляко,но според това което чета тук ,няма проблем с млечни производни ?
User's Signature

#372 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 30 October 2011 - 05:05 PM

По-добре е 50% месо, 20% вътрешности (дроб, сърца), 30% общо зърно и зеленчуци. Киселото мляко е ок.

#373 Потребителят е офлайн   _Натали_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 05:21 PM

Vesela_5 Благодаря ти за отговора , наистина моментът е много важен и спешен за мен . Благодаря още веднъж !
User's Signature

#374 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 06:35 PM

Как мога да давам енергийните бомбички? Имам хъски на една година, тежи 25кг, но искам да качи още малко - около 2-3кг. По едно средно голямо "кюфтенце" на ден ли?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#375 Потребителят е офлайн   _Натали_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 07:25 PM

Такаа.. да се отчета .
Дадох ,300 грама месце от пиле предимно месо от бут и гърди без кожа . 1 ябълка , 1 яйце( като калории колкото 20% сърце/дроб и т.н. ,понеже в момента не съм подготвена с тях ) и 60 гр. ориз ,водейки се по инфото ,че 100 гр кафяв ориз е 360 калории според линка на първа страница.
Когато яде гранула дневната дажба и е 150 гр, ветката ми е казала да я разделям на 2 хранения ,но често и я давам на един път . Сега при натуралната храна дажбата и е 400-470 гр .
Бих и я разделила на 2 или 3 ядения , само ,че няма ли да и е много 200 на прием при все ,че от гранулата яде 150 и то на два пъти по препоръка ?
User's Signature

#376 Потребителят е офлайн   Светла / Лия и Зоро / Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 08:10 PM

Ако кучето се чувства добре и е в добра кондиция трябва ли да е по-пълно?
Виждала съм хора, които пълнеят от вода и такива, които непрекъснато се тъпчат и остават слаби. И едните и другите са здрави. Възможен е и обратният вариант.
Трябва ли да се робува на някакви норми, създадени от човека? Мисля, че ако кучето е здраво, природата най-добре ще определи оптималното му тегло.
User's Signature

„ХОРАТА ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЧУДО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КУЧЕТАТА”
Джек Лондон

#377 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 08:20 PM

От гранулите е изтеглена водата, затова необходимият грамаж е в пъти по-малко, отколкото при натуралната храна.
Съжалявам, Натали, много ми е натоварено напоследък, изобщо не съм прочела молбата ти. Утре ще опитам да пресметна това, което даваш, дали е добре.
Когато правиш изчисления трябва да знаеш, че калориите са дадени за суров продукт, тоест меренето на грамовете става преди да го сготвиш.

#378 Потребителят е офлайн   _Натали_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 October 2011 - 04:21 PM

Мил , благодаря , ще съм много признателна и благодарна ако ми помогнеш .
Приемам всякакви препоръки и съвети . Ето първата грешка , която си отбелязвам , аз първо приготвям всичко след това мера.
User's Signature

#379 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2011 - 06:57 PM

Месо пиле гърди и бутче с кожата 170 г. (сурово) Вареното ще тежи по-малко.
Яйце варено 1 бр.
Кисело мляко 2% 50 г
Ориз бял варен 100 г (теглото на същото количество суров ориз е тройно по-малко, той поема много вода и разбухва при варене)
Моркови 50 (1 средно голям)
Зехтин 10 г

В проценти от калориите това са 20% въглехидрати, 30% протеини, 50% мазнини

При това положение се получава ~ 680 kcal, колкото горе - долу са нужни на твоето куче.
За моя вкус е малко свръхпротеиново, съдържа 50 г. протеин, като има цели три протеинови източника. Няма нужда да махаш кожата.
Не е зле да се добави рибено или ленено масло или пък два пъти седмично рибно меню за Омега 3.

И това го казвам с изричното уточнение, че не съм диетолог. Просто пресмятам при нещата, които предвиждаш в менюто, какви пропорции правят нормална дажба.

#380 Потребителят е офлайн   _Натали_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 November 2011 - 07:55 PM

Много ти благодаря Мил , златна си ! Започвам да и прилагам тази рецепта. А по принцип , как мога да нагодя нужното количество - пресмятам калориите в суров вид на съответните компоненти ?
Като имаш време , по нататък , би ли споделила нещо по твой вкус,прочетох ,че протеиновият режим не може да се прилага за дълъг период , а ние се нуждаем за нещо за по-дълго време .

Рибеното и/или лененото масло по колко и на какво време се дава ? Таблетка ,течно? Знам,че има и таблетки Омега3 ,тях да добавям ли или няколко дни в седмицата да е на рибно меню?
User's Signature

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни