Натурално хранене- рецепти
#662
Публикувано: 24 August 2013 - 03:11 PM
Обаче май не го усояват.....намирам го почти цял.
Да го варя или да продължавам да го давам така?
Вредно ли е толкова много да изяждат?
Спазвам 2 часа преди хранене и 4 след да давам зеленчуците.
#663
Публикувано: 26 August 2013 - 04:12 PM
#664
Публикувано: 26 August 2013 - 10:54 PM

Така де сериозно почти всички теми съм ги изчела преиди време явно това ми е убягнало.
Ама аз да кажа не го давам всеки ден,а 2-3 пъти като се сетя да им донеса от полето.
А за пасирането не разбрах варен пасиран или суров и по колко е добре да давам горе долу в сурово и в готвено състояние?
Благодаря за отговорите

Инак ги хапваме така

#665
Публикувано: 27 August 2013 - 03:13 AM
Нишестените задължително се варят.
Какво трябва да се има предвид, като се дават кръстоцветните - броколи, зеле, карфиол, брюкселско зеле. Тези зеленчуци, когато са сурови и цели се смилат трудно, причиняват газове... Освен това, имат способността да потискат и активността на щитовидната жлеза. Сварени ли са - този процес се елиминира и няма проблем да се включват в храната на кучето (понамачкани или на дребни парчета). Количеството им е 10-15% от цялата храна. Сурово-смлени, аз лично, не бих добавяла повече от 5%. Пратих ти и линк за НОК- дано ти послужи.
http://www.royalgerm...s.ca/nutritions
#666
Публикувано: 27 August 2013 - 06:39 PM

Много благодаря за съветите.
Зимата ги варях с месото от замразени миксове,ама си викам сега лято пресни ще ги давам......
Ясно ще ги варя

#667
Публикувано: 27 August 2013 - 09:47 PM
Кучето се храни само натурално и е много активно. Като казвам активно, значи че всекидневно извървява по няколко километра, почти всекидневно бяга няколко километра и отделно играе с топка доста дълго време. Трябва ми още някакъв източник на енергия. Мислех си за увеличаване на порцията ядене и я увеличих малко. По различни причини, точно в момента не мога да си позволя по-голямо увеличение. После си мислих за някакво масло, но не знам дали е подходящо. Ако да, какво да бъде и как да го давам - с храната, отделно? В момента му слагам по малко свинска мас в яденето, но по малко.


#668
Публикувано: 30 August 2013 - 09:11 PM
#669
Публикувано: 30 August 2013 - 10:35 PM


#674
Публикувано: 19 December 2013 - 01:37 PM
Моето куче - стара дакелка пък получава разстройство от дроб и сърца. От шкембе не, но май само от него. Дори от телешки език и става рядко акото.
Сега сме след операция и проблеми с бъбреци и черен дроб и за момента се храним предимно с лечебните храни на роял канин, но и зеленчучета похапваме вече. От тях никога не сме имали проблеми. Започнах да давам и по малко пилешко, рибка - варена и телешко в пресен вид.
Още не знам до кога ще караме на купешки храни и с какво да я храня. Принципно не харесвам купените храни - колкото и да са прекрасни, няма начин да няма някаква гнус в тях, била тя Е-та, консерванти, или просто прокиши някакви.
#675
Публикувано: 21 December 2013 - 11:36 PM
Искам да замразя протеини и витамини, обаче се чудя какво ще остане от витамините.
#676
Публикувано: 22 December 2013 - 02:51 PM
http://www.fao.org/d...9e/y5979e06.htm
Напиши кои точно зеленчуци те интересуват, и ще ги проучим обстойно. И аз се интересувам от тази тематика. Относно протеините, за замразено месо ли става въпрос?
http://www.ava.gov.s...Frozen+Meat.htm
#677
Публикувано: 25 December 2013 - 09:38 PM
#678
Публикувано: 04 February 2014 - 02:47 PM
Като искам едното ядене да е гранула,другото да е само месо.
Сурово ли да го давам или да го кипвам за няколко мин във вряла вода?
Tripe
Chicken mince
Chicken and tripe mince
Chicken & Beef
Lamb mince
Beef mince
Lamb and tripe mince
Beef and tripe mince
Game mince
Rabbit/chicken mince
Rabbit
Salmon
Salmon & tripe
Beef & heart
Beef & liver
Beef & kidney )
Chicken wings*
Chicken chunks
Beef chunk
Liver chunks
Heart chunks
Salmon chunks (when available)
Skinned -gutted pheasnntout of season
Pheasant Thighs
RABBITS- skinned and gutted organs still in,
RABBITS with fur
#679
Публикувано: 06 February 2014 - 09:02 AM
ShiBumi_GirL, в 04 February 2014 - 12:47 PM, написа:
Като искам едното ядене да е гранула,другото да е само месо.
Сурово ли да го давам или да го кипвам за няколко мин във вряла вода?
Tripe - сурово
Chicken mince - сурово
Chicken and tripe mince - сурово
Chicken & Beef - сурово
Lamb mince - сурово
Beef mince - сурово
Lamb and tripe mince - сурово
Beef and tripe mince - сурово
Game mince - варено
Rabbit/chicken mince - - сурово
Rabbit - сурово
Salmon - варено
Salmon & tripe - варено
Beef & heart - варено
Beef & liver - варено
Beef & kidney ) - варено (там където има органи е желателно да са преминали през термична обработка)
Chicken wings* - това пък е само кокали, няма смисъл
Chicken chunks - сурово
Beef chunk - сурово
Liver chunks - варено
Heart chunks - варено
Salmon chunks (when available) - варено
Skinned -gutted pheasnntout of season - варено
Pheasant Thighs - варено
RABBITS- skinned and gutted organs still in - сурово
RABBITS with fur - не!
Общо взето правилото е дивеч и риба да са сварени, а другото може да се дава сурово.