Дайте съвет
Публикувано: 01 June 2010 - 10:48 PM
Благодаря Ви за бързите отговори..
Публикувано: 02 June 2010 - 11:08 AM
sineokataaa, в 01 June 2010 - 08:53 PM, написа:
Ааааааааа Синеочке

Каишката аз я сменям всеки месец и си ползвам една и съща-"превентик"-нищо че пише че срока й е примерно три месеца или шест месеца!
Синеочке двора го пръскайте не три а на две седмици-а когато сте го напръскали и след това завали дъжд-все едно че нищо не сте правили,особено след като е валяло и е влажно и времето и двора това е идеална предпоставка за наличието на кърлежчета,затова от моя личен опит съветвам да се пръска на две седмици!С какъв препарт се обработва двора?
Бети каишката е още една предпазна мярка за здравето на твоето кученце,някои хора смятат че е малко прекалено да се слага и едното и другото като външно обезпаразитяване,лично аз слагам и двете но ако решиш да й сложиш и каишка винаги изчакай да мине поне седмица от външното третиране и чак след това сложи и каишка ако желаеш,но имай напредвид че трябва да е сложена така че малката да не успява да я захапе със зъби-все пак това е отровно!
Публикувано: 02 June 2010 - 11:21 AM
Malaika wa mbinguni, в 02 June 2010 - 10:13 AM, написа:
sineokataaa, в 01 June 2010 - 08:53 PM, написа:
Ааааааааа Синеочке

Каишката аз я сменям всеки месец и си ползвам една и съща-"превентик"-нищо че пише че срока й е примерно три месеца или шест месеца!
Синеочке двора го пръскайте не три а на две седмици-а когато сте го напръскали и след това завали дъжд-все едно че нищо не сте правили,особено след като е валяло и е влажно и времето и двора това е идеална предпоставка за наличието на кърлежчета,затова от моя личен опит съветвам да се пръска на две седмици!С какъв препарт се обработва двора?
Бети каишката е още една предпазна мярка за здравето на твоето кученце,някои хора смятат че е малко прекалено да се слага и едното и другото като външно обезпаразитяване,лично аз слагам и двете но ако решиш да й сложиш и каишка винаги изчакай да мине поне седмица от външното третиране и чак след това сложи и каишка ако желаеш,но имай напредвид че трябва да е сложена така че малката да не успява да я захапе със зъби-все пак това е отровно!
Вчера,търсих при нашия вет,но ги бяха свършили.Майка ми малко възропта, по този повод,защото сега да чукна на дърво,нищо до сега не ни е закачало и само ще я третирам двойно и не се знае как ще реагира лиглата.

Публикувано: 02 June 2010 - 02:53 PM

Публикувано: 03 June 2010 - 09:24 AM
Malaika wa mbinguni, в 02 June 2010 - 09:13 AM, написа:

Миналата седмица дойдоха от ХЕИ и пръскаха, но веднага след това заваля и след 2 дни се наложи пак да пръскаме и естествено малкият движещ се тъборетЧИК не го допускамедо двора. Листчето с името на препарата не мога да го намеря и имео беше много завъртяно и сега точно не мога да ти го кажа...
Публикувано: 04 June 2010 - 11:26 AM
А за почистване на зъбките,нещо което коментирахте по-рано,не забравяйте естествените кокалчета,с тях Мопса е толкова щастлив,само да са по-едри и плътни винаги са съветвали коленни говежди,но аз ползвм и други.

Публикувано: 04 June 2010 - 01:35 PM
vinizha, в 04 June 2010 - 11:31 AM, написа:
А за почистване на зъбките,нещо което коментирахте по-рано,не забравяйте естествените кокалчета,с тях Мопса е толкова щастлив,само да са по-едри и плътни винаги са съветвали коленни говежди,но аз ползвм и други.

Ще ви помоля когато давате съвет да се съобразите със правилното построяване на текста-сиреч пишете от ваш личен опит а не като цяло да промотирате и насочвате към даден продукт като заклеймявате че той е най добър-примерно пишете, че вие лично сте доволни от един или друг продукт а не че това или онова е най доброто на пазара

Одавна хората са измислили пресованите кокалчета,а сега вече има и зеленчукови,има и специални дентални пръчици-избора е голям,а да не забравяме че и генетиката има не по-малко важна роля като цяло при всеки един индивид!
Специално за дозировката при препаратите-тъй като едното от кучетата ми е над 10кг. аз вземам препарат който е за кучета до 25кг.и когато човек си направи правилно аритметичната сметка той дозира правилно препарата който е за 25килограмово куче така че да щади организма на 13кг. си куче!Просто е необходима спринцовка с която да се изтеглят точните предварително сметнати кубици!
И да ви подскажа че примерно има още доста препарати-които обаче са и доста по евтини като цени и от адвантикса и от фронтлайна и от вирбака-само че ако ветеринарите ви предложат от тях -няма да им излезнат печалбарските сметчици

Та като съм почнала в тоя ред на мисли да зарадвам всички ви че от средата или най късно от края на юни месец в България ще се внесе за свободна продажба препарата "Адвокат" който предпазва от коварната болест дирофилариоза а също и от демодекоза

Публикувано: 05 June 2010 - 04:43 PM

Публикувано: 23 June 2010 - 04:38 PM

И като сме се разприказвали за гадини. Някой може ли да ме светне точно какво трябва да се сложи при реваксинацията. Скоро наближава датата, а ще ни е за пръв път и искам да знам.
Публикувано: 24 June 2010 - 10:55 AM
nETq, в 23 June 2010 - 04:43 PM, написа:

И като сме се разприказвали за гадини. Някой може ли да ме светне точно какво трябва да се сложи при реваксинацията. Скоро наближава датата, а ще ни е за пръв път и искам да знам.
Пете при реваксинацията на кучето която се прави всяка година на една и съща дата-(това е обикновено датата когато е била поставена третата бебешка ваксина)се слага седемвалентна ваксина която е съвкупност от препарат за бяс и още няколко препарата които са също ефикасни срещу още няколко вида заразни и смъртоностни болести,аз освен тази задължителна реваксинация ваксинирам дундьовците и срещу кучешката кашлица-ваксината е на Нобивак и се слага през носа и е валидна една година!Кучешката кашлица е вирусно заболяване от което най често кучетата се разболяват при разходка като душат с муцунките си(пример-душат урина на куче което вече е заразено с тази болест и чрез самия контакт и допир заразата се придава и на здравото куче,също и при игра и хапане пак става по същия начин чрез контакт)!
Миналата седмица имунизирах малкия дзвер и им взех и пиети Адвокат така че вече са да не кажа тотално но почти тотално ваксинирани и обезпаразитени срещу почти всичко що лети,пълзи и скача

Само да вметна да не забравяте че при всяко обезпаразитяване било външно или вътрешно трябва да се мине поне седмица между обезпаразитяванията и ваксинациите за да не се натовари организма!

Публикувано: 24 June 2010 - 12:48 PM
До преди месец вета ни изписа капки за очи,защото много и сълзяха с името Тобракулин, ако не се лъжа,всичко бе наред,докато като ги спряхме,започна много да си търка муцунката, и другото което много ме е яд,че продължава сълзенето!Дали не е реакция от тях?Можете ли малко повече инфо за тези пипети ,които ги слагате в нослето на мопсито,бих искала и аз да взема от тях?Вие доволни ли сте?И последното ми въпросче, е относно отново това почесване,бихме скоро год.ваксинка,след няколко дни й сложиш пипетка за външно опезпаразитяване,но започна едно чешене в областта на вратлето и много се дразни!Тези дни ще отидем до вета,за преглед и консултация,но бих искала да чуя и вашите мнения!Благодаря Ви предварително!
Публикувано: 24 June 2010 - 02:18 PM
ruffy, в 24 June 2010 - 01:34 PM, написа:

Как се появи кашлицата,да се е врял в някакви високи треви,да е спал на течение или на студен под,да е стоял мокър на това студено време?Да е имал контакт със почистващи дезинфекциращи препарати,да е глътнал някоя по-голяма част от някое кожено кокълче без да го видиш,като кашля изхрачва ли слюнка опитвайки се да повърне или почва да кашля като едновремено се опитва да си вземе въздух-предполагам че си го водила вече при вета и има установена причина за кашлицата,не зная какво е положението и каква е ситуацията но ако продължава да кашля и няма предписано медикаментозно лечение попитай лекаря за какво става въпрос и къде е причината-ако не предпише антибиотици-(които са вече крайна мярка за кашлицата)поне да ти изпише дехидрин-доза според килограмите за да може Руф да диша по леко.
А и още един въпрос-преди да почне кашлицата залежавал ли се е дълго време на едно място в смисъл дълго време да е спал или пък да е бил затворен някъде?Сори че избълвам толкоз много въпроси ама опит "какво да го правиш"

Надявам се Руф да се оправи бързо и да забрави за досадната кашлица!И за да те успокоя "кучешката кашлица" се прихваща по често зимата отколкото лятото

Публикувано: 24 June 2010 - 02:43 PM
Elizabet, в 24 June 2010 - 12:53 PM, написа:
До преди месец вета ни изписа капки за очи,защото много и сълзяха с името Тобракулин, ако не се лъжа,всичко бе наред,докато като ги спряхме,започна много да си търка муцунката, и другото което много ме е яд,че продължава сълзенето!Дали не е реакция от тях?Можете ли малко повече инфо за тези пипети ,които ги слагате в нослето на мопсито,бих искала и аз да взема от тях?Вие доволни ли сте?И последното ми въпросче, е относно отново това почесване,бихме скоро год.ваксинка,след няколко дни й сложиш пипетка за външно опезпаразитяване,но започна едно чешене в областта на вратлето и много се дразни!Тези дни ще отидем до вета,за преглед и консултация,но бих искала да чуя и вашите мнения!Благодаря Ви предварително!
Елизабет какъв е бил точно проблема с очите на Ная в смисъл открил ли е доктора нещо обезпокояващо като раничка,язва и т.н за да изпише тобракулин?Не слагай повече капки ако кучето няма констатиран проблем с очите,вземи профилактичен препарат за почистване на очичките и около очичките и й ги почествай сутрин и вечер, и пак да повторя-всеки ден бършете гънката над нослето защото от праха,мрасотията,дори ако щете от остатъците от храна която се събират там като нищо може да се получи инфекция която също може да породи и сълзене,гънката също може да се почиства и с марличка напоена с малко риванол,след което със суха марличка се подсушава!
Отностно ваксината срещу кучешката кашлица-тя се слага веднъж годишно както се слага годишната реваксинация,тя е в шишенце а не на пипета,лекарят с помоща на капкомер изсмуква съдържанието на шишенцето и го капва на вътре в нослето на кучето като го разпределя равномерно в двете ноздри,след което лекаря е длъжен да залепи стикерчето оказващо ваксината в паспорта и датата на която тя е направена-тя се слага както вече казах веднъж годишно!Да аз съм доволна от ваксината,нямам проблеми!
Отностно пиетата за обезпаразитяване-съвет-следващия път като я слагаш не я слагай само на едно място -примерно само врата ами разпредели по целия гръбнак-така ще избегнеш този сърбеж-ако изобщо е причинен от обезпаразитяващото.Казваш че се чешка по вратлето а сигорна ли си че не се опитва да си чеше ушичките-виж дали са чистички,и ако са чистички разгледай местото-кожата където си сложила пипетата-ако има зачервяване на това място може и да е получила лека алергия от преппарата но ако кожата е нормална и няма зачервявания значи проблема е другаде.