Dog.bg Форуми : Добавки: омеги, витамини, минерали, милиграми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Добавки: омеги, витамини, минерали, милиграми Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 October 2008 - 03:43 PM

Свързах се с вета ни и каза ,че най-вероятно има недостиг на витаминии и минерали и ще ни даде някакви капки са слагам във водата,обаче иска за всеки случай да и направи и анализ на калции-фосфор.
mil_ можете ли да ми дадете мнение за витамините ще съм много по-спокойна ако чуя мнението ви по въпроса.

#62 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 October 2008 - 03:51 PM

Ама чакайте бе, хора.
Аз не съм лекар, нито диетолог. Не мога да ви предписвам лекарства и добавки.
Това, че пиша много, не значи, че знам най-много. Обичам да си пиша, особено като съм прочела нещо интересно. Пък и като ми доскучее работата, сигурно съм в професионална криза, си пиша още повече.
Каквото и решение да вземете за вашето куче, консултирайте се с вашите доктори.
Нямам мнение за витамини, още не съм стигнала до този урок в училище  ;)
ПП: За SA-37 мога само да споделя, че след дълго и редовно даване моето куче взе да се изприщва по краката и след много перипетии и пошепване от друг риджбекски стопанин като ги спряхме, се оправи. Ама това нищо особено не значи за твоите кучета.

#63 Потребителят е офлайн   taira_lora Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2008 - 03:59 PM

Извиняваи ако съм те засегнала просто исках да чуя мнението на чавек с повече опит.

#64 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2008 - 12:48 PM

Ще питам нещо и се извинявам, ако вече сте разнищили докраъ въпроса, но наистина сега нямам време да изчета всичко- за кучета на 10 години с известни здравословни проблеми- ленено масло (капсуловано) или рибно- кое биха усвоили по-добре? Ако може и приблизителна доза- едното куче е 35кг, другото 42.
Благодаря предварително!!!
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#65 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2008 - 12:52 PM

Рибено.
Бих давала по 2 капсули от 1000 мг, без да твърдя, че имам кой знае каква обосновка за дозата.

#66 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2008 - 11:44 PM

Благодаря mil_! Утре мисля да ида до био магазина на Журналист- спомням си беше писала, че там има всичко :) МОля те да ми препоръчаш и марка/и.
User's Signature

www.liebern.com

#67 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 12:11 AM

Не в био магазина, в аптеката на Журналист.  :blink: Има го и в аптеки Ремедиум, а последно открих в аптеката срещу хотел Хемус (голямата, зад магазинчето за цветя). А марката е GNC.
Не съм Мил, ма да кажа.  ;D
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   YANE Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 20 December 2008 - 12:18 AM

Отскоро съм в този форум,но някои неща ми правят впечатления.
Никому неизвестни хора си налагат мнението.Какво образование имат те,какво са постигнали в развъждане ,обучение,лечение и т.н.
Аз съм живял 12 години в Германия ,там влизах по форумите,но като тукашните специалисти не съм срещал.
Значи някой за да твърди нещо ,то трябва да е научно доказано.Какви сме ние Българите,че знаем всичко.Всяко твурдение трябва да бъде научно обосновано.Как може някой да казва,че еди кои си добавки са боклук,пък той знае с какви алтернативи да ги замени.Некайви рибени масла,некакви чудесии,абе вие нормални ли сте.По Света работят цели лаборатории,институти и пак не са сигурни,а тук некаква мил диктува модата в дог.бе.Какво образование има Мил.Какво е постигнала.Колко кучета и до колко години са доживяли при нея,за да и вярваме.
Явно там ни е проблема.
Обикновенно кучетата на такива специалисти ,като тези в този форум,рядко изкарват повече от 6-8 години,защото тяхните собственици експериментират върху тях.

#69 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 December 2008 - 12:23 AM

Цитат

Обикновенно кучетата на такива специалисти ,като тези в този форум,рядко изкарват повече от 6-8 години,защото тяхните собственици експериментират върху тях.
Страхотно заключение!
Пък ние без да живеем в Германия пак им влизаме във форумите  ;D

Цитат

Колко кучета и до колко години са доживяли при нея,за да и вярваме.

Ама моля, никой не ви кара - използвайте 2ро лице, мн. число.

Дали прочетохте поста на Мил, точно 6 броя над вашия?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#70 Потребителят е офлайн   YANE Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 01:04 AM

Цитат

Моля, дайте ми съвет. Храня кучето си с Nutra gold puppy latge breed принципно и се отразява добре (лъскава козина, нормали отпадъци) обаче от известно време започна да яде пръст ,стени и всичко от сорта което и попадне. Вета ни препоръча да и давам Са37 обаче ефект няма. Прочетох темата обаче несмея да давам нищо на своя глава.Моля кажете ми какви добавки мога да давам на 6,5 месечно куче.
Предварително ви благодаря и се извинявам ако въпроса ми не е за тук.

Това означава,че с тази храна с която храниш  не е качествена.Замисли се защо си даваш парите за храна ,която не дава необходимото на кучето.Когато една храна е некачествена,каквото и да добавяш,ще бъде грешка.Защото баланса е объркан.
Грешния баланс е по-вреден от липсата на храна.
Каквото и да добавяш няма как да се получи.Отиди някъде и направи изследване на кучето.Тогава,ще разбереш какво става с него.

#71 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 20 December 2008 - 01:06 AM

Г-н "бивш германски жител". Някои хора в този форум не разбираме от нищо  :wub: така че имаме нужда от някой (като Мил), който да разбира поне малко повече от собствен опит и да ни даде съвет. Не бъдете толкова краен, никой няма да даде съвет, който да навреди.

#72 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 December 2008 - 01:10 AM

Цитат

Това означава,че с тази храна с която храниш  не е качествена.Замисли се защо си даваш парите за храна ,която не дава необходимото на кучето.Когато една храна е некачествена,каквото и да добавяш,ще бъде грешка.Защото баланса е объркан.
Каквото и да добавяш няма как да се получи.Отиди някъде и направи изследване на кучето.Тогава,ще разбереш какво става с него.

Ъъъъъ? Заместете "Мил", с вашия ник  :rolleyes::

Цитат

Значи някой за да твърди нещо ,то трябва да е научно доказано.Какви сме ние Българите,че знаем всичко.Всяко твурдение трябва да бъде научно обосновано.Как може някой да казва,че еди кои си добавки са боклук,пък той знае с какви алтернативи да ги замени.Некайви рибени масла,некакви чудесии,абе вие нормални ли сте.По Света работят цели лаборатории,институти и пак не са сигурни,а тук некаква мил диктува модата в дог.бе.Какво образование има Мил.Какво е постигнала.Колко кучета и до колко години са доживяли при нея,за да и вярваме.
Явно там ни е проблема.

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#73 Потребителят е офлайн   YANE Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 01:16 AM

Цитат

Г-н "бивш германски жител". Някои хора в този форум не разбираме от нищо  :wub: така че имаме нужда от някой (като Мил), който да разбира поне малко повече от собствен опит и да ни даде съвет. Не бъдете толкова краен, никой няма да даде съвет, който да навреди.

калво значи собствен опит.И какъв съвет грешен или правилен.
По добре да не се дава съвет ако е грешен.Този съвет може да навреди на много животни.

#74 Потребителят е офлайн   YANE Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 01:25 AM

Цитат

Цитат

Ъъъъъ? Заместете "Мил", с вашия ник  :rolleyes::

Цитат

Явно там ни е проблема.

Бил съм при развъждач с 58 годишен стаж.
този човек,който знае всичко за кучетата,за хранене,добавки,селекция,генетика,не си позволява да дава съвети.
Тук някакви хлапета на по 20 години учат другите.
Няма ли развъждачи с 10-20 годишен стаж,да дават съвети?
Какво става в тая държава?
България -държавата на всезнайковци.

#75 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2008 - 07:14 AM

Не се хабете, граждани!
Господин YANE има пълното право да мисли така и да сподели това свое виждане с нас.  :wub:
А и като суетна квачка не мога да не оценя косвения комплимент за възрастта  :blink: .

#76 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 20 December 2008 - 10:04 AM

Цитат

развъждач

Качена снимка...тази думичка ми харесва- влияе ми добре на настроението, стимулирайки смеха Качена снимка!

Цитат

А марката е GNC.

Качена снимка..ползвала съм и в момента ползвам/давам на моите кучовци витамини на тази фирма  и съм доволна Качена снимка!

#77 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2008 - 10:35 AM

Благодаря на shadow и на LucaB- ще потърся в Ремедиум и ще давам на моите хубавци.
Весели празници на всички!!!  :wub:
User's Signature

www.liebern.com

• (4 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема