- (7 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Защо не трябва да се развъждат кучета без доказан произход
Публикувано: 12 June 2008 - 02:11 PM
Мнението е редактирано от модератор.
Темата е предназначена за коментари за и против развъждането на кучета без доказан произход в светлината на сегашното състояние на породата в България.
Предвид липсата на достатъчно родословни кучета за развъдна дейност (което не е изолиран случай само за Чау-чау) се дава възможност за по-широка дискусия, но само по темата.

Публикувано: 12 June 2008 - 03:10 PM
Цитат
Кьм потребителя който е написал това . Как ще прецените , че са суперуспешни ? Може би планирате посещения на изложби минимум от европейски ранг ?
И още нещо , вече 90% от ветеринарите са достатъчно грамотни за да не ви посьветват такова нещо , явно вашия лекар е в 10% , които малко са изостанали с информацията , че заплождането не влияе на здравословното сьстояие и на бьдещи проблеми .
Публикувано: 12 June 2008 - 03:26 PM
Публикувано: 12 June 2008 - 03:35 PM
Айде стига с това развъждане щото ни писна.Тоя форум ако се посещава само от стопани на клубни кучета ще си лафите няколко човека :huh:
Що не си направите един сайт за клубни кучета и да си приказвате там?
Нали този е за всички.Все цитирате кой какво казал кой какво направил и т.н.
Оставете хората които искат да имат поколения от любимците си.Е и какво като не са клубни.
Някой да внесе "2-3 хубави женски чау и да почне развъдна дейност".Никой не пречи на това.
Публикувано: 12 June 2008 - 03:50 PM
Вие не пречите специално на мен или на някой друг от този форум,вие пречите на развитието на породата чау-чау като пълните просто казано България с неродословни кучета.
Точно от такива като вас страната ни е плувнала с кучета без доказан произход и дори и с огромното желание от страна на някой бъдещ стопанин на чау-чау да си купи родословно куче,той НЯМА КАК да го направи поне не тук от България,а единствен начин чрез внос.
Отговорете ми на следните въпроси:
Защо след като не искате печалба от кучета,вие въобще запождате?
Защо минавате през всички тези тормозеници с бременност,грижи,пари и храна за бебетата и майка им?
Не знам дали бихте ми дали адекватен отговор.Ако наистина не ви беше грижа за парите просто щяхте да подарите бебетата и ако наистина вас ви беше грижа да се запази породата и да не въдят подобия на чау-чау,вие да речем може би щяхте да кастрирате вашите кученца и да ги раздадете?! :- ...
Защото дайте да говорим честно колко е гадно някой човечец който се е запленил по породата и не е запознат да тръгне да си купува куче без доказан произход и една година след това да установи,че всъщност кучето му няма нищо общо с чау-чау?!
Вие обърнали ли сте внимание всъщност как изглежда едно чау-чау,пак казвам дайте да говорим честно?!!? Има ли общо според вас едно чуждо чау-чау с българското?! ...Ами аз ще ви отговоря не няма и няма и да има докато има хора които мислят като вас.
Никой не ви е стиснал за гушите,правете си каквото сметнете за добре,но не забравайте,че тук в този форум подобно нещо не се толерира за стотен път ще го кажа?!
Ако искате понеже,ЯВНО не сте въобще запознати по този въпрос и аз като ви го казвам все едно никой не ви го е казал да поканя г-н И.Димитров Лайката председател на клуб Северни кучета и той да изкаже мнение по темата,белким го разберете?!

Публикувано: 12 June 2008 - 04:06 PM
Моля, не забравяйте целите и политиката на форумите на dog.bg и не се впускайте в пропаганда на безразборно развъждане.
От друга страна при положение, че липсват достатъчно родословни кучета, не можем да забраним на хората да изкажат мнение защо смятат, че са прави да развъждат неродословни. Ние не сме съд, правораздаващ орган или цензура.
Желая ви ползотворна дискусия.
Публикувано: 12 June 2008 - 04:55 PM
Аз в по горния ми пост съм изказа смятам достатъчно красноречиво мнение по въпроса.
Сега очаквам да получа отговор на този въпрос който смятам много точно зададе "липсват достатъчно родословни кучета, не можем да забраним на хората да изкажат мнение защо смятат, че са прави да развъждат неродословни."
Права си,нека и другата страна изложи своите аргументи по въпроса и един път завинаги това да се изясни,след което надявам се искрите които прехвърчат в този форум няма да ги има.
Темата освен това смятам би била полезна за всеки който е решил да запложда своето куче,от гледна точка на това какво трябва да знаем,какви правила въобще изобщо преди да си помислим да развъждаме.Имаме вече такава за вече осъществена връзка,нека има и една тема за това какво се прави преди заплождане.

Публикувано: 12 June 2008 - 05:23 PM
Цитат
Вие не пречите специално на мен или на някой друг от този форум,вие пречите на развитието на породата чау-чау като пълните просто казано България с неродословни кучета.
Точно от такива като вас страната ни е плувнала с кучета без доказан произход и дори и с огромното желание от страна на някой бъдещ стопанин на чау-чау да си купи родословно куче,той НЯМА КАК да го направи поне не тук от България,а единствен начин чрез внос.
Отговорете ми на следните въпроси:
Защо след като не искате печалба от кучета,вие въобще запождате?
Защо минавате през всички тези тормозеници с бременност,грижи,пари и храна за бебетата и майка им?
Не знам дали бихте ми дали адекватен отговор.Ако наистина не ви беше грижа за парите просто щяхте да подарите бебетата и ако наистина вас ви беше грижа да се запази породата и да не въдят подобия на чау-чау,вие да речем може би щяхте да кастрирате вашите кученца и да ги раздадете?! :- ...
Защото дайте да говорим честно колко е гадно някой човечец който се е запленил по породата и не е запознат да тръгне да си купува куче без доказан произход и една година след това да установи,че всъщност кучето му няма нищо общо с чау-чау?!
Вие обърнали ли сте внимание всъщност как изглежда едно чау-чау,пак казвам дайте да говорим честно?!!? Има ли общо според вас едно чуждо чау-чау с българското?! ...Ами аз ще ви отговоря не няма и няма и да има докато има хора които мислят като вас.
Никой не ви е стиснал за гушите,правете си каквото сметнете за добре,но не забравайте,че тук в този форум подобно нещо не се толерира за стотен път ще го кажа?!
Ако искате понеже,ЯВНО не сте въобще запознати по този въпрос и аз като ви го казвам все едно никой не ви го е казал да поканя г-н И.Димитров Лайката председател на клуб Северни кучета и той да изкаже мнение по темата,белким го разберете?!
"Бижу" ,естеството на природата е всеки индивид от женски пол да има поколение.Е някои не могат по различни причини.Независимо от това че моята женска няма родословие считам за редно да стане майка ,освен ако някакъв здравословен проблем не я лиши от това.Ако зависи живота на кучето ми и аз няма да го позволя.
Не сме малоумни и разбираме за какво става въпрос!Няма нужда някой да ни го обяснява по няколко пъти.
Виж спора отново от къде тръгна-от там че ти направиха забележка че си пуснала снимки еди къде си.И пак се стигна до развъждане.Считам за излишно да се продължава с това.Ние си говорим,споделяме и въпроса за произхода на кучетата е основен само за някои хора.
Публикувано: 12 June 2008 - 05:41 PM
Семейство кучета са различни от хората. Те не страдат и не се измъчват ако нямат поколение. Във вълчата глутница само един мъжки и една женска имат поколение.
Дали това задоволява някаква потребност на кучето - физиологична, медицинска, морална? Дали то изпитва чувство за изпълнен дълг когато отгледа поколение? Не задоволява ли твоя потребност - да се порадваш, да погушкаш глухарчета, да имаш чувство за съзидание?
Не зная защо и ти, и Бижу мислите, че този спор има начало и край. Няма да спрат да се повтарят тези неща в този форум, ако и да ви е писнало. Но пък тези, които ги повтарят, няма нужда да размахват пръст.
Публикувано: 12 June 2008 - 05:42 PM
Не знам за какви снимки ми говориш?! Ти въобще видя ли ЛС което получих и за какво е цялата тази история?.... Не аз съм заформила отново този спор.
Истината е,че никой не може да ви казва какво да правите с вашите любимци това вие го решавате,но недейте поне да наливате акъл по форума колко било добре да се пусне женската да роди поне веднъж,защото пак повтарям всичко е безумие.
Ако толкова обичахте породата и не гледахте само своите интересни,щяхте да вникнете в дълбочина и да проумеете какъв всъщност е основния проблем.
Защо според вас нямаме клубен форум?Защо хората знаят толкова малко за породата,защо нямаме собствен клуб?! Ами защото никой не го е грижа как ще просъществува породата у нас за напред.Всеки гледа пак казвам своите интереси и не го е грижа за другите които тепърва ще се сдобиват с такова куче.
Това малко кътче тук за което наистина се боря и искам да продължи да съществува е само една малка прашинка и крачка ... :-
Надявах се,че всички вие щяхте да подкрепите идеята,но уви ... все някой трябва да ви е крив.

Публикувано: 12 June 2008 - 06:17 PM
На никой не наливаме акъл.Нито поощрявам някого нито го спирам.Всеки прави и мисли каквото си иска.
Иаз не гледам своите интереси!Не знам защо си останала с такова впечатление.
И пак ще кажа-развъдниците в чужбина не са гаранция че кучето е с родословие.Лично съм видяла това.
Искат по 300 евро за документ.Ако кучето е с доказан произход нима няма да е една цената?
Поръчваш куче от развъдник от Унгария.Донасят го и започват пазарлък.Как да разбереш че кучето е с истинско родословие дори да платиш за него?
За това повечето разбират че това е "алъш вериш" и не искат документ.
Как ще спрете да се внасят такива кучета?
Публикувано: 12 June 2008 - 06:37 PM
Това го правят само по зоомагазините и борсите с вноса на куче от чужбина с фалшивите родословия.Точно за това е говорено,че кученце не се поръчва от такива места.
Като казвам внос на куче имам предвид или вие лично да пътувате до страната от където ще се внесе като преди това сте се уговорили с въпросния развъдчик или отново по предварителна уговорка,лично развъдника да ви прати бебето до България.
Казвам го като човек който се е интересувал и е осъществявал контакт с няколко руски развъдника.
Не мисля,че говорим на различни езици.Просто е факт,че вие сте си решили,че аз съм против вас,против кучетата ви и,че се налагам във форума.Не,няма такова нещо.
Аз обичам всички чау независимо дали те имат документи,но разберете,че ми се иска ние с общи усилия наистина да вървим нагоре.С наша помощ има възможност всеки нов потребител решил да прочете нещо преди да си купи чау да се "ограмоти" и да види двете страни на монетата както се казва.В спора се ражда истината.
Аз пак ще повторя защо не съм съгласна с всичко това ... просто по този начин с нищо не се допринася за развитието на породата и ако всички започнат да развъждат така безразборно,скоро няма и да има помен от тези кучета в БГ.
Иначе право е на всеки потребител да постъпва и да се разпорежда с живота на домашния си любимец както сметне за добре.
Още веднъж казвам,че този форум е за всички.За всички които обичат породата има място тук,без значение какви са домашните им любимци.
Всяко едно е прекрасно и носи своята уникалност.Не искам да ги делим.
Но аз говоря за в бъдеще,нека помогнем за развитието на форума.Нека помогнем на родословните чау-чау да се "родят" и тук в България.От нас зависи.

Публикувано: 12 June 2008 - 07:00 PM
Но все пак има прекалено много чау без родословие,като моята Джеси които имат и ще имат потомство.Това не може да се спре.А и не всеки може да си позволи едно чау с родословие и всичките му салтанати.Повечето хора взимат защото децата им искат,други са влюбени в тази порода и не държат на родословие и т.н.
А едно чау от истински лицензиран развъдник с истинско родословие не е по джоба на много хора,което води до размножаването на неродословни кучета.
Мисля, че това се отнася за много породи не само за тази!
Публикувано: 12 June 2008 - 07:22 PM
Но от друга страна това пък значи ли,че трябва да се развъждат масово кучета без доказан произход?! ...Права си,че това няма да спре,но нали точно за това пишем тук и дискутираме тази тема,за да може да я видят възможно най-много хора тръгнали по този път.
Има и нещо друго ако трябва да бъдем точни силното желание оправдава средствата,тоест ако едно семейство има силно желание да притежава куче точно от тази порода е редно да не избърза ... поне според мен.Да речем събрал си 700лв за чау-чау,но естествено без родословие .. при добро желание ще мине още малко време ще се съберат още толкова пари и ще можеш да си позволиш да притежаваш един уникален представител на тази порода.
Знаеш ли колко оплаквания чета и по други форуми от различни породи,хората се подлъгват и купуват такива кучета без доказан произход като преди това са видяли да речем някоя снимка на любимата порода от нета и имат надеждата,че това куче ще стане същото,да ама не -.... минава се година и разбираш,че кучето ти няма нищо общо с това което ти си видял.Големи уши,различна структура,по издължена муцуна .... по оскъдна козина изобщо всичко.Говорим си честно нали?Не искам да се заяждам. (и не визирам ничие куче от тук,говоря по принцип)
Има и друг вариант да си купиш куче пет класа пак от развъдник и пак с родословие което съвсем не е толкова скъпо като изложбеното,но ти имаш гаранция за произхода на това животно.
Жалко е,че в България до момента няма нито един действащ развъдник за чау-чау.
Няма към кой да се обърнеш за информация в интерес на истината.Аз го правя защото пак казвам и аз притежавам неродословни кучета и аз знам какво е.И аз съм минала по този път и съм се подлъгвала.
Просто не виждам смисъл да пускаш женската си?! ...Няма ли да е по-добре да си купите едно родословно женско кученце и наистина да направите нещо за породата у нас.И знаеш ли,повярвай ми тогава дори не е препоръчително да я пуснеш ами е задължително,защото у нас има нужда тази порода да се развие.
Благодаря НЕЛвит, за включването по темата,ТИ вэпреки,че нямаш бебета беше единствената от всички дигнали този "бунт" която се осмели да говори по темата и да изложи своите аргументи,за разлика от другите две потребителки на форума които си пишат необезпокоявани по другите теми и не искат да вземат отношение по въпроса,а повярвайте аз наистина исках да чуя и тяхната гледна точка.

Публикувано: 12 June 2008 - 07:50 PM
Публикувано: 12 June 2008 - 07:59 PM
И няма да пускаш Бела на мъжки?
Публикувано: 12 June 2008 - 08:04 PM
До колкото виждам темата е изчерпана поне откъм моя страна.Жалко,че не се включиха и другите потребители които всъщност пак казвам не бяха съгласни с моето мнение.

Публикувано: 12 June 2008 - 08:04 PM
Цитат
Но все пак има прекалено много чау без родословие,като моята Джеси които имат и ще имат потомство.Това не може да се спре.
А защо вие искате да размножавате вашето куче ? И защо и при вас да не може да се спре след като сте информирани ?Даже си мисля ,че е още по зле това че знаете аргументите на отсрешната страна и вьпреки всичко искате да разМНОЖИТЕ кучето си !
Прочети тази книжка , хората са се потрудили да я преведат ,Развьждане на кучета
дано разбереш колко е отговорна цялата работа...
"Кучето е най-добрия приятел на човека , но човека не е най добрия приятел на кучето ,защото...."- не продьлжавам цялото изречение ,защото след като прочетеш книжката ще си го продължиш сама!
Публикувано: 12 June 2008 - 08:17 PM
- (7 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »