Dog.bg Форуми : Сляпо коте търси дом (ОСИНОВЕНО!)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сляпо коте търси дом (ОСИНОВЕНО!)

#1 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 June 2008 - 09:46 AM

Котето е на около два месеца.Намерихме го преди две седмици с огромно подуто око.Когато го заведохме на доктор се оказа , че е абсолютно сляпо и с двете очи и няма шанс да прогледне.Докторите предложиха да го евтанизираме, но ние не сме съгласни.Моята котка също е сляпа, т.е сега вероятно вижда малко с половин око, но до 10 месечна възраст беше 100% сляпа и нямаше никакви проблеми.Тичаше като луда, скачаше и т.н. и никога не  се е блъскала.Сега малкото е на антибиотици, отока малко спадна, но явно го сърби окото и само си го дере та му тече кръв, но това ще отмине.Може да се наложи операция , за да се премахне каквото е останало поне от това подутото око.Иначе дребосъчката е весела, има огромен апетит, тича , играе си, гони топчета, голяма е сладурана :wub:.Знам , че в България няма шансове да намери семейство, но поне да пробваме.То и за чужбина няма голям шанс.Ако някой има желание може и временно да я приюти, защото тя има нужда от по- голямо внимание и би се чувствала по- добре в домашна среда.

Ето я пухкавелката

Качена снимка
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Mi6eto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 July 2008 - 02:02 PM

Какво се случва с котето, има ли развитие по неговото въпросче. Питам малко колебливо, защото много ми се иска да го взема, но не съм сигурна дали съм подходящ кандидат - просто имам много диво котараче в къщи, прибран като бебе от улицата и никога не е имал среща с други животни. Иначе ми напомня котето на моето старо такова - беше ослепяло след удар с кола или ритници, когато го прибрахме на очичките имаше големи, надути като балон кръвоизливи. След много лекарства и две операции всичко беше ОК. Живя щастливо в къщи 7-8 години, но почина от рак  :'(. Моля, споделяйте как вървят нещата. Ако няма други кандидати, у нас котето ще е добре дошло от всички двуноги  :blink:. Мога да помогна и с транспорт до всички точки на България, ако изникне подходящ кандидат.

#3 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 July 2008 - 03:17 PM

Ами най-общо казано ... нищо не става. Да не мислиш, че има опашка от желаещи за сляпо котенце  :'(. То за нормалните почти няма в този сезон. Какво остава за тези с недъзите  :(. Искаш ли да ни пишеш на cat.friends.bg@gmail.com? Така ще можем да си поговорим по-обстойно, да разменим телефони, да се уговорим да се видим евентуално ако желаеш  :blink:. В общи линии ние дори и на временни домове се радваме, защото ни е много притеснено в момента. Освен това слепичкото имаме и едно в клиника с много лошо наранен крак (още не се знае дали няма да се наложи ампутация :(), няколко с тежки очни проблеми и т.н и т.н., които седят по клиники и нито за тях е добре, нито за нас от гледна точка на сметките. Та идеята ми беше, че дори да се види, че котето и котарака ти не се погаждат и временен дом за малката душица ще ни е от огромна помощ  :blink:.

#4 Потребителят е офлайн   Mi6eto Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 July 2008 - 05:09 PM

Преди малко писах на посочения е-мейл. Оставих всички координати и, тъй като не намирам ваши освен е-пощата, чакам да се свържете с мен! Дано съм му на късмет на котето, и то на мен също  ;)

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 July 2008 - 05:11 PM

Ей, стискам палци, малко са хората като вас.  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 July 2008 - 10:58 PM

Пускам две клипчета да видите колко добре се справя едно 100% сляпо коте и как си играе точно като нормалните

На това клипче едното око на котето изглежда доста гадничко и който не може да гледа такива неща да не гледа.Изглежда така , защото явно я сърби и си го чеша и понеже то стърчи си го дере.В момента очето изглежда по- добре , а скоро й предстои операция , при която окото ще бъде извадено.

http://www.youtube.c...h?v=fXJ8sM1dsJ0

Тук Марто я гледа стреснато лудетината , а защо се стресна никой не знае, две минути преди това и той търчеше с нея.

http://www.youtube.c...h?v=jbj5Trj1RAY
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   vazduharka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 08:25 PM

Здравей,

Аз искам да попитам, от чисто любопитство, болното оче, ако остане, а не се отстранява опасно ли е?
Знам, че сте се консултирали вероятно с добри лекари и затова питам.
Пожелавам му да си намери най-отговорните стопани!

#8 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 July 2008 - 08:49 PM

Ако очето остане ще продължава да си го дере и да кърви, което не е особено приятно.От него постоянно тече секрет, окото се възпалява и затова трябва да се махне.Повярвайте ми без него котето ще изглежда и ще се чувства много по- добре.То и без това не служи за нищо, а само пречи.
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 August 2008 - 09:27 PM

Забравили сме да напишем :blink:Котанката е вече отдавна при Mi6eto :yahoo:
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема