прекрасните сестрички Сара Jr. и Нига търсят своите хора!
Публикувано: 14 July 2008 - 10:38 AM
Нига я няма от 3-4 дни, майка ми ходеше всеки ден да им носи храна и вода и ми каза... Дано я е взел някой... само че паспорта й с отбелязаната ваксина е у мен, а и днес трябваше да се бие и другата!
Сара Jr. или както май повече й викат- Ласи, днес беше ваксинирана пак - DHPPI + Lepto, както и RABIES. Поставиха й тази против бяс, въпреки че е сравнително рано, тъй като се притесняваме да не изчезне нанякъде или някой да я вземе...
Довечера или утре ще й взема пак и за вътрешно обезпаразитяване, сигурно и външно.
Момичето е супер, ще бъде по-едричка (като баща си), има хубави големи лапи и днес (на 2м 5 дни) тежеше 9кг.
Утре в 11ч съм записала час за кастрация на мама Сара. Лошото е, че в клиниката нямат стационар и ще трябва да я пуснат навън още същия ден. И вкъщи нямам условия да я взема, а и не мога да стоя вкъщи през деня... Но ветеринарите смятат, че няма да има проблем. Те си я познават- тя всеки път идва и чака пред кабинета, когато водим някое от малките й!!!
С таткото също ще оправим въпроса, но като се върна в София след +- 2 седмици.
Публикувано: 14 July 2008 - 04:59 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 15 July 2008 - 11:30 AM
Дърпа се, едва на няколко пъти въобще се доближи достатъчно. nort2005 се опита да ми помогне, бях я хванала за врата за момент, но ми се отскубна. Съжалявам, но нямам опит с улавяне на външно куче- направих каквото можах! Носих си смрадливи гранули и Шмакос, но другия път- кренвирши! Просто за днес се наплаши милата!
За момента малката Сара има временен дом, но все ще търси истински стопани!
Следващия опит ще ни бъде най-вероятно на 28ми (няма да бъда в София 17-27.07), като тогава ще хвана и още помагачи, включително детето, което се грижи за нея от малка- Бети (тя сега не е в София), ще говоря и с rali_ku4eto.
Не зная какво е станало с Нига и дали няма да се появи някъде, но съм много благодарна, че поне за момента Сара Jr. няма да бъде на улицата!!! :wub: за смелото момиче, което остана последно!
Публикувано: 15 July 2008 - 11:50 AM
Гледала съм 8 г. черен къдрав красавец с клепнали уши, порода между черен пудел и териер. Изчезна преди година и половина, много тъгувам и искам отново да имам куче. Живея в апартамент, затова кучето не трябва да израсне много голямо. Моля, ако някой има възможност, да ми подари кученце до една година, което да прилича на гореописаното. Ще Ви бъда много благодарна, ако ми се обадите на тел. 096/311245. Виолета
Може да ви потрябва :)
Публикувано: 17 July 2008 - 12:29 PM
Звъннах да видя как е малката муцунка- чувства се чудесно за момента, играе и се радва на две другарчета във временния си дом! Казаха ми, че е много социална, но и много послушна (ама аз това си го знам :P). Папка, спинка... умна хубава муцунка! В момента, в който види човек, започва да върти бясно опашле! А в момента, в който я погалиш, ляга по гръб да й чешем тумбачето! Сладурка!!!
Открили са й някакви гъбички зад едното уше и в момента я лекуват :( Като мине малко време след ваксината, ще й поставят и такава против гъбички. Положението не е страшно, но трябва да се лекува.
Радва всички кучонката- 2месечно бебе 9кг- ще стане още по-прекрасна!
Мама Сара пък малко ме отбягва милата... след опитите за хващане във вторник :'( Ще й мине, де. Като се върна в София сигурно ще е по-добре, а и ще си имам помагачи ;)
Като се върна след 10тина дни и малката ще отида да видя на място как е и ще доложа снимки, обещавам! ;)
Публикувано: 22 July 2008 - 06:41 PM
Публикувано: 24 July 2008 - 01:11 PM
Публикувано: 26 July 2008 - 05:34 PM
Тъй като през седмицата няма да имам възможност да заведа мама Сара на кастрация (най-ранен час могат да ми дадат 11-11.30, а и след това все пак трябва да се погрижим за нея), тъй като вече проста ми е невъзможно да отсъствам от работа, а си работя на пълен работен ден... уговорих се с момиченцето- Бети и съм записала и час в клиниката за 11.30ч в събота, 02 август.
Ще се разбера по-подробно и с nort2005 и с rali_ku4eto за малко помощ за хващането и воденето на Сара, защото както казах- нямам опит :(
Публикувано: 31 July 2008 - 11:10 AM
Цитат
Ми ще замре, като всички читатели сме с кучета вече. :( Ама ти си докладвай, хем ще сме информирани, хем може да попадне на вниманието на правилния човек като се вдига темата. :blink:
Успех с ухажването и кастрацията!

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 01 August 2008 - 04:36 PM
дам, за съжаление... чета и... виждам какво е!
Утре ще правим филмови рокади и мъчения за кастрацията, за Саричка мен не ме слуша достатъчно, а само малката Бети, която пък заминава извън СФ в 8.00 ... а часа за кастрацията ни е в 11.30ч...
стискайте палци, голямо мазало ще ми е утре :rolleyes: Добре, че си имам помощ!!!