Котката пишка на необичайни места - как да се справим?
Публикувано: 29 June 2008 - 04:42 AM
Публикувано: 18 July 2008 - 12:27 PM
някой има ли идея, как да отуча 2 мес. котка да не ходи под леглото. Не ми е първата котка, но за първи път имам такъв пенитрантен проблем - всички други се научиха, само тя не и не. Пръскам с ароматизатори, за да не и мирише, преместих си леглото... вчера вече дори я ударих :(... не помага. Имам и друга котка, която си ходи в банята, но това не ще и не ще. :angry:

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 18 July 2008 - 12:29 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 18 July 2008 - 06:27 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 July 2008 - 02:43 PM
Цитат
Публикувано: 22 July 2008 - 09:44 AM

Публикувано: 22 September 2008 - 11:09 AM
Изпрахме покривалката и на другите две единични диванчета, и тя днес там се изпишкала :mazohist: направо се побърках, така съм й крещяла, че незнам. Много се ядосах, незнам какво да правя. Можете ли да ми кажете защо започна да прави така?
Публикувано: 22 September 2008 - 04:28 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 22 September 2008 - 11:04 PM
Цитат
Изпрахме покривалката и на другите две единични диванчета, и тя днес там се изпишкала :mazohist: направо се побърках, така съм й крещяла, че незнам. Много се ядосах, незнам какво да правя. Можете ли да ми кажете защо започна да прави така?
Мисля,че и другаде някъде във форума го бях писала,но когато котарака ми започна да прави така при нас се оказаха уринарни проблеми.
Не мисля,че е нужно да махате котака заради бебо.Котарака ми е на 12 год.децата ми се родиха след него и израстнаха с него,а относно крещенето-споко почти всички бременни крещят ;DТо при тая хормонална буря....А като порастне бебо още по-често ще ти се налага да крещиш и да се чудиш к`во да правиш ;D

Публикувано: 23 September 2008 - 11:44 AM
лаки, тя си пишка в пясъка, по принцип, освен сутрин напоследък...., защо да и слагам парче? Тя си рови там в пясъка и си го зарива след това...но все пак благодаря
denicc благодаря ти за съветите, ще видя как се държи, и може и да я заведа на лекар. Вчера ходих и му обясних, и той каза, да сложа едно Пис/стоп, някакъв препарат, върху дивана. Та да видим.... А за крещенето, много се бях уплашила....горкото ми бебче сигурно е изпаднало в стрес, заради мойто крещене.....
Публикувано: 25 September 2008 - 11:40 AM
Цитат
лаки, тя си пишка в пясъка, по принцип, освен сутрин напоследък...., защо да и слагам парче? Тя си рови там в пясъка и си го зарива след това...но все пак благодаря
denicc благодаря ти за съветите, ще видя как се държи, и може и да я заведа на лекар. Вчера ходих и му обясних, и той каза, да сложа едно Пис/стоп, някакъв препарат, върху дивана. Та да видим.... А за крещенето, много се бях уплашила....горкото ми бебче сигурно е изпаднало в стрес, заради мойто крещене.....
С крещене няма да се оправят нещата, напротив. Моят съвет е да купиш препарат за обезмирисяване и с него да изпереш местата, на които е пишкала. Ако имаш възможност на тези места сложи храна и тя няма да пишка там. За всеки случай я заведи на лекар не е нормално така да прави, но може и да е разгонена. За всеки случай и вземи още една тоалетна. Трябва да знаеш, че за всичко се иска много търпение.

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 25 September 2008 - 01:22 PM
Цитат
Не за всеки случай,а на всяка цена на лекар.Ако има урологичен проблем никакви хитрини и ароматизатори няма да помогнат.И ако има проблем и е хроничен не се иска търпение,а примирение,защото когато получи криза той не го прави умишлено,просто получава спазми и въобще не може да стигне до тоалетната.При нас е така вече много години.Почти винаги на пролет и есен получава кризи и вече съм се примирила,че просто ще си пера до безкрай килими и холови гарнитури,защото котака ми е по-мил и скъп от мебелите.Пък и така в къщи винаги цари изрядна чистота ;D
Друг е въпроса,че са и злопаметни защото когато му се скарам например не случайно ми се "изтървава" в дамската чанта :rolleyes:и не случайно си отваря вратата на спалнята за да свърши същото и на леглото ми.

Публикувано: 25 September 2008 - 01:32 PM
Цитат
Отмъстителни гадинки! ;D Моята след една кавга, че не бива, не трябва, не може да краде боклук и да го яде тайно в някой ъгъл, ми се изпика в маратонката.

Публикувано: 25 September 2008 - 02:35 PM
Цитат
Цитат
Отмъстителни гадинки! ;D Моята след една кавга, че не бива, не трябва, не може да краде боклук и да го яде тайно в някой ъгъл, ми се изпика в маратонката.
Ооооо,преди години посред зима,в един сняг майка ми отиде с пролетно-лятни обувки на работа,тъй като тогавашната ми котка и се беше изчишала в единственните и ботуши,защото майка ми имаше неблагоразумието без да иска да я ритне,ама котана не и повярва,че не е нарочно ;D

Публикувано: 27 September 2008 - 10:20 PM
Публикувано: 30 September 2008 - 05:39 PM
Напръсках на дивана с онзи препарат, който мирише ужасно (на стара тапицерия)... и тя два дена не пишкаше там. От онзи ден обаче, я хванах две капки на дивана, на другата сутрин две капки на единичния, който също беше напръскан, и на другата вечер, две капки на хавлията в банята ???? Никога не е пишкала там. Пак си я беше сгънала така на топчица почти, сякаш е ровила в пръст и там 5 капки, хоп! Майка иска да я водим в събота на втеринаря, аз исках д ави попитам ако има цистит, как се разбира? От друга страна по 1 път н аден я чуваме да мяучи, така сякаш е разгонена, но мяучи само 5 пъти, и спира. Не е продължително и го прави по 1 път на ден. Не се търка на никого, нищо. А иначе е игрива, не е унила или нещо, като сякаш да е болна.
Крем, вие как се оправихте с този проблем с тоалетната, какво направи ти, какъв беше проблема от тоалетната...