Dog.bg Форуми : Котката пишка на необичайни места - как да се справим?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котката пишка на необичайни места - как да се справим?

#1 Потребителят е офлайн   slimex Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2008 - 04:42 AM

Здравейте приятели! Котката ми се казва Киска и е на 4 години.Много е жизнена и своенравна.До скоро пишкаше в сифона на душ-кабината.Така я научихме от малка.Но от известно веме навиците и се промениха и сега ходи по нужда само до входната врата.Душ кабината я поддаржаме в идеална чистота.но Киска отказва да влиза там за естествените си нужди.Не мога да си обясня рязката промяна.Иначе всички останали навици са си същите.Ако някой е имал подобен проблем или е компетентен по този въпрос, моля, да сподели.Благодаря на всички, които ще се притечат на помощ......... :sos:

#2 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2008 - 10:58 AM

просто й сложете една котешка тоалетна и нещата ще се оправят.

#3 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 July 2008 - 12:27 PM

Здравейте,
някой има ли идея, как да отуча 2 мес. котка да не ходи под леглото. Не ми е първата котка, но за първи път имам такъв пенитрантен проблем - всички други се научиха, само тя не и не. Пръскам с ароматизатори, за да не и мирише, преместих си леглото... вчера вече дори я ударих :(... не помага. Имам и друга котка, която си ходи в банята, но това не ще и не ще. :angry:
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#4 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 12:29 PM

извинявам се, може ли модераторът да оправи заглавието - пропуснах една буква упс...  :blink:
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 18 July 2008 - 06:27 PM

Има ли котешка тоалетна?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   laki_62 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 19 July 2008 - 02:43 PM

Цитат

Има ли котешка тоалетна?
За имането има.моят котак е на 3 години опитах се да го уча на котешка тоалетна,но не ще.мисля,че грешката е моя понеже купих мног голям съд.Сега пак ще го мъча,защото се каним да ходим за 3 дни на море и ще го оставя сам.

#7 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2008 - 09:44 AM

при мен проблемът се оказа явно ревност и правене на пук  ;D засега го оправихме неволно с принудителна изолация, защото едната котка беше болна и трябваше да ги разделя. оттогава си ходим на мястото, но да видим докога  :blink:
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   krisss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 11:09 AM

здравейте, имам проблем с пишкането. Котката е на година и половина и досега никога не е ходила на друго място, освен в нейния си пясък. Но от месец насам й стана нещо... Имаме един диван, който покриваме с покривалка чаршаф. Събира си го на топка и пишка там сутрин. На трите части от дивана *тройка е дивана. НЕпрестанно пера, защото много ми мирише, карам й се, навирам й муцунката там, и после я водя при пясъка.....но уви. На всичкото отгоре съм бременна и не ми се отразява никак добре този тормоз, а и мъжа ми непрестанно ме тормози да махнем котката, заради бебето.
Изпрахме покривалката и на другите две единични диванчета, и тя днес там се изпишкала  :mazohist: направо се побърках, така съм й крещяла, че незнам. Много се ядосах, незнам какво да правя. Можете ли да ми кажете защо започна да прави така?

#9 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2008 - 04:28 PM

Котка или котарак е?
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#10 Потребителят е офлайн   laki_62 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 22 September 2008 - 10:17 PM

крисс моя опит казва,намери едно парче плат,сложи го в банята и нека там пишка.аз така направих и без проблем.

#11 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 22 September 2008 - 11:04 PM

Цитат

здравейте, имам проблем с пишкането. Котката е на година и половина и досега никога не е ходила на друго място, освен в нейния си пясък. Но от месец насам й стана нещо... Имаме един диван, който покриваме с покривалка чаршаф. Събира си го на топка и пишка там сутрин. На трите части от дивана *тройка е дивана. НЕпрестанно пера, защото много ми мирише, карам й се, навирам й муцунката там, и после я водя при пясъка.....но уви. На всичкото отгоре съм бременна и не ми се отразява никак добре този тормоз, а и мъжа ми непрестанно ме тормози да махнем котката, заради бебето.
Изпрахме покривалката и на другите две единични диванчета, и тя днес там се изпишкала  :mazohist: направо се побърках, така съм й крещяла, че незнам. Много се ядосах, незнам какво да правя. Можете ли да ми кажете защо започна да прави така?

Мисля,че и другаде някъде във форума го бях писала,но когато котарака ми започна да прави така при нас се оказаха уринарни проблеми.
Не мисля,че е нужно да махате котака заради бебо.Котарака ми е на 12 год.децата ми се родиха след него и израстнаха с него,а относно крещенето-споко почти всички бременни крещят ;DТо при тая хормонална буря....А като порастне бебо още по-често ще ти се налага да крещиш и да се чудиш к`во да правиш ;D
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#12 Потребителят е офлайн   krisss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 11:44 AM

уенди, котка е, женска.

лаки, тя си пишка в пясъка, по принцип, освен сутрин напоследък...., защо да и слагам парче? Тя си рови там в пясъка и си го зарива след това...но все пак благодаря

denicc благодаря ти за съветите, ще видя как се държи, и може и да я заведа на лекар. Вчера ходих и му обясних, и той каза, да сложа едно Пис/стоп, някакъв препарат, върху дивана. Та да видим.... А за крещенето, много се бях уплашила....горкото ми бебче сигурно е изпаднало в стрес, заради мойто крещене.....

#13 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2008 - 01:39 PM

Имахме същия проблем с котарака ми преди да го кастрираме. Обаче той е мъжки и не знам дали има значение. Ако котката не е кастрирана може и това да е проблема-да е разгонена.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   wendy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2008 - 11:40 AM

Цитат

уенди, котка е, женска.

лаки, тя си пишка в пясъка, по принцип, освен сутрин напоследък...., защо да и слагам парче? Тя си рови там в пясъка и си го зарива след това...но все пак благодаря

denicc благодаря ти за съветите, ще видя как се държи, и може и да я заведа на лекар. Вчера ходих и му обясних, и той каза, да сложа едно Пис/стоп, някакъв препарат, върху дивана. Та да видим.... А за крещенето, много се бях уплашила....горкото ми бебче сигурно е изпаднало в стрес, заради мойто крещене.....

С крещене няма да се оправят нещата, напротив. Моят съвет е да купиш препарат за обезмирисяване и с него да изпереш местата, на които е пишкала. Ако имаш възможност на тези места сложи храна и тя няма да пишка там. За всеки случай я заведи на лекар не е нормално така да прави, но може и да е разгонена. За всеки случай и вземи още една тоалетна. Трябва да знаеш, че за всичко се иска много търпение.
User's Signature

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!

http://bendidas.com/

#15 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2008 - 01:22 PM

Цитат

С крещене няма да се оправят нещата, напротив. Моят съвет е да купиш препарат за обезмирисяване и с него да изпереш местата, на които е пишкала. Ако имаш възможност на тези места сложи храна и тя няма да пишка там. За всеки случай я заведи на лекар не е нормално така да прави, но може и да е разгонена. За всеки случай и вземи още една тоалетна. Трябва да знаеш, че за всичко се иска много търпение.

Не за всеки случай,а на всяка цена на лекар.Ако има урологичен проблем никакви хитрини и ароматизатори няма да помогнат.И ако има проблем и е хроничен не се иска търпение,а примирение,защото когато получи криза той не го прави умишлено,просто получава спазми и въобще не може да стигне до тоалетната.При нас е така вече много години.Почти винаги на пролет и есен получава кризи и вече съм се примирила,че просто ще си пера до безкрай килими и холови гарнитури,защото котака ми е по-мил и скъп от мебелите.Пък и така в къщи винаги цари изрядна чистота ;D
Друг е въпроса,че са и злопаметни защото когато му се скарам например не случайно ми се "изтървава" в дамската чанта :rolleyes:и не случайно си отваря вратата на спалнята за да свърши същото и на леглото ми.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#16 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 01:32 PM

Цитат

Друг е въпроса,че са и злопаметни защото когато му се скарам например не случайно ми се "изтървава" в дамската чанта :rolleyes:и не случайно си отваря вратата на спалнята за да свърши същото и на леглото ми.

Отмъстителни гадинки! ;D Моята след една кавга, че не бива, не трябва, не може да краде боклук и да го яде тайно в някой ъгъл, ми се изпика в маратонката.
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 September 2008 - 02:35 PM

Цитат

Цитат

Отмъстителни гадинки! ;D Моята след една кавга, че не бива, не трябва, не може да краде боклук и да го яде тайно в някой ъгъл, ми се изпика в маратонката.

Ооооо,преди години посред зима,в един сняг майка ми отиде с пролетно-лятни обувки на работа,тъй като тогавашната ми котка и се беше изчишала в единственните и ботуши,защото майка ми имаше неблагоразумието без да иска да я ритне,ама котана не и повярва,че не е нарочно ;D
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 September 2008 - 02:41 PM

;D ;D ;D
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   krem__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2008 - 10:20 PM

ММММ дааам имах подобен проблем като взех моята маца,оказа се че проблема е от тоалетната.Но преди няколко дни го направи нарочно,защото приятеля ми беше на гости(а тя него го обича наистина много като го види мен ме зарязва и само при него виси) и като си легнахме не я взехме при нас да си играем,а просто си легнахме. ;D Тя ни скача,скача отгоре хапа ни, но ние си заспахме и по някое време през ноща ни стана едно такова влажничко и топлоооо  :o

#20 Потребителят е офлайн   krisss Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 September 2008 - 05:39 PM

здравейте отново. Благодаря ви на всички за отговорите. А сега да ви разкажа как се развиха нещата -
Напръсках на дивана с онзи препарат, който мирише ужасно (на стара тапицерия)... и тя два дена не пишкаше там. От онзи ден обаче, я хванах две капки на дивана, на другата сутрин две капки на единичния, който също беше напръскан, и на другата вечер, две капки на хавлията в банята ???? Никога не е пишкала там. Пак си я беше сгънала така на топчица почти, сякаш е ровила в пръст и там 5 капки, хоп! Майка иска да я водим в събота на втеринаря, аз исках д ави попитам ако има цистит, как се разбира? От друга страна по 1 път н аден я чуваме да мяучи, така сякаш е разгонена, но мяучи само 5 пъти, и спира. Не е продължително и го прави по 1 път на ден. Не се търка на никого, нищо. А иначе е игрива, не е унила или нещо, като сякаш да е болна.
Крем, вие как се оправихте с този проблем с тоалетната, какво направи ти, какъв беше проблема от тоалетната...

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни