Dog.bg Форуми : Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

#41 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 July 2008 - 02:02 PM

Е не е така. За някои кучета просто двор не става и това си е. Пуууу
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#42 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 July 2008 - 02:04 PM

естествено, че не става
нали ако пуснеш пинчир да живее та двор на устринта комарите ще са му изсмукали кръвчицата

според тебе, samotnata
пит може ли да се гледа на двор
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#43 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 July 2008 - 02:07 PM

Може, НО с много съобразяване. Пит е със сложен характер, трябва постоянен контакт. Пит е  с къс косъм, не може да спи на двор. Пит е не много харесвано куче, аз лично бих се притеснила да го оставя на двор, притеснила за здравето му... По принцип може, но по-скоро като мойто виждане за живот на двор, а не твойто /изивинявай, че минах на ти/.
User's Signature

#44 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 02:19 PM

Цитат

естествено, че не става
нали ако пуснеш пинчир да живее та двор на устринта комарите ще са му изсмукали кръвчицата

Комшиите си гледат слепичкия пинчер на двора и мога да ви кажа, че е невероятен пазач! Почти всяко куче може да се приспособи навсякъде, ама като може да се гледа от някой както трябва защо да си правим експерименти?
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2008 - 02:42 PM

Цитат

ама като може да се гледа от някой както трябва

значи пак идваме на емата - "двор" равно на "не както трявбва" гледане  :OK:
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#46 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 05 July 2008 - 02:58 PM

Не, идваме на темата - за точно определено куче кое е по-добрия вариант. Определено за пинчер двора не е равно на добро гледане. Аз лично мисля, че кучето колкото и време да прекарва на двора накрая е хубаво да се прибере при мен. Да вечеря, да легне пред камината и да поспи на черджето. Това ако е едра порода. Ако е дребна просто трябва да има постоянен достъп през деня до двора. Но, мое мнение само.
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 03:08 PM

Цитат

Цитат

ама като може да се гледа от някой както трябва

значи пак идваме на емата - "двор" равно на "не както трявбва" гледане  :OK:

Ще го кажа възможно най - кратко. Пит, спящ на двора = кофти гледане! Особено през зимата! Не, че няма да свикне, ама като има кой да го прибере да спи на топло вкъщи защо да бере студ навън?
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 July 2008 - 04:35 PM

Моето куче например живее в апартамент,но мисля,че то по никакъв начин не е ощетено-излизаме сутрин и вечер на разходка за поне 2 часа-Рея си играе с другите кучета и тича на воля.На обяд също излизаме за около 1 час.Вкъщи и обръщаме предостатъчно внимание и тя не тича постоянно след нас като лепка.До като кучето на село седи през повечето време вързано-а щом го пуснат само тича по стопаните си и търси внимание-някой да го погали да си поиграе с него...
Ако кучето си има уютна къщичка на двора,с топла постелчица,пак е по-добър вариант от този,то да живее на улицата.А и все пак някои хора си гледат кучетата на двора,но през зимата ги пускат в къщата да спят или в мазето.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#49 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2008 - 06:15 PM

И моето бе на 2 седмичен домашен пансион имахме разтроиство на стомаха бе спрял храненето и ни предписаха антибиотици с хигиени навици не ми е давало никакъв проблем (то и в клетката на двора не си върши нуждите така е свикнал ) та справихме се оздравяхме
През този период бих казал че на нас ни бе по добре че е вътре а на него жега лягаше или в банята или до вратите (търсещ прохлада) след като минаха антибиотиците и се стабилизира (а мислех да го остава още вътре ) след една сутрешна разходка вместо да ме последва в входа си легна пред къщичката си в двора опулен в мен (от там мисля че тои си го избра )
Не че нямам възможност да го гледам вътре цялото семейство го обожаваме (и често е вътре ) но ни е като на гости за игра за лигавене
Определено смятам че в двора му по харесва и по му е забавно котки минават лаем ги много мразим боклукчиите (сигурно си мисли че няма да ни върнат варелите след като ги изхвърлят)

#50 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 06 July 2008 - 12:55 AM

Цитат

Вкъщи и обръщаме предостатъчно внимание и тя не тича постоянно след нас като лепка.До като кучето на село седи през повечето време вързано-а щом го пуснат само тича по стопаните си и търси внимание-някой да го погали да си поиграе с него...
Ако кучето си има уютна къщичка на двора,с топла постелчица,пак е по-добър вариант от този,то да живее на улицата.

Абе, хора, колко пъти трябва да се напише, че всичко си зависи от стопанина. Двор не значи непременно вързано куче и без разходки извън двора. Ами ако аз започна да говоря за това, колко хора си гледат кучетата в апартамента, без да ги разхождат, или в най-добрия случай за 10 минути до тоалетна? Аз пък не бих дала куче в такива условия, да се мъчи животното, особено по-едра порода. Та това си е чисто връзване на синджир! Ами на всичкото отгоре някои и в клетка ги поставят допълнително, щото рушели мебелите. Ами ще ги рушат, младо животно, кръвта му кипи, тича му се, играе му се. Осигурявай му ежедневно достатъчно разходки, да бяга, да се измори, да се наиграе, па да видим дали ще му хрумва да се закача с мебелите.
Дворът не бил подходящ за късокосмести кучета! По тази логика в гората трябваше да ходят само животни с руно, а сърни и елени  например изобщо нямаше да съществуват в нашите ширини. 
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#51 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2008 - 08:15 AM

Цитат

Ами ако аз започна да говоря за това, колко хора си гледат кучетата в апартамента, без да ги разхождат, или в най-добрия случай за 10 минути до тоалетна?

Уви, това е така. Като разбрах колко кученца от малки породи живеят без никаква разходка и се приучават да "ходят" в банята се втресох.
По темата. Каквото и да е куче е добре да има двор (мойто няма де). По преценка на стопанина е и според породата, дали да го пуска в къщата. Не мисля, че ако не влиза в къщата е нещо драматично. Е ако има всички удобства за спане, топло, вода и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   shooter Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 12:58 PM

много си прав Владо. И аз не мисля че не е голяма драма ако кучето не влиза в къщата. В края на краищата когато си избираш порода вземаш предвид и това къде ще го гледаш. Моя звяр въпреки че е на двора също го разхождам и сутрин и вечер. Смятам че се чуства добре. Не смятам обаче че НОК би се чуствало добре в апартамент

#53 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 05:32 PM

А защо трябва да е или на двора само или вътре само? Не може ли хората с двор да съчетават най-доброто от факта че могат да предложат на кучето си и място за разтоварване, освен разходките, ами и топъл дом? Извинявам се много, но както едно куче не трябва да стои само в къщи, така не трябва да стои и единствено на двора. Защо изобщо човек ще го държа единствено на двора, пък ако ще и да го разхожда?

shooter, колко овчарки си гледал в апартамент? Не че аз съм отгледала много, ама за да може човек да направи едно бегло сравнение дори, трябва да е пробвал и едното и другото при това със сравнително близки по характер животни, при сравнително близки останали условия на живот.

И не виждам защо се спори със самотната, тя носи отговорност за едно куче, на което търси стопани и след като е решила да не го дава за двор, няма да го даде за двор. Не виждам проблема тук, сериозно.

#54 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 July 2008 - 06:04 PM

Абе аз не го давам аз кучето, а само се застипих за тезата като такава.
И аз съм на мнение, че колкото и да е хубав двора няма по-хубаво нещо от топлата постеля в стаята на собствениците. То в крайна сметка вярно, че има разни кучета, които може и да не им харесва вътре, но смятам, че те са малък брой.
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:15 PM

Така и така, значение няма кой го дава кучето, след като е взето решението да не се дава само за двор, трбява да се приеме и няма смисъл от спор.

#56 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 06:32 PM

Цитат

А защо трябва да е или на двора само или вътре само? Не може ли хората с двор да съчетават най-доброто от факта че могат да предложат на кучето си и място за разтоварване, освен разходките, ами и топъл дом?

защото за да го рибереш вътре трябва да го искъпеш
а до колкото аз съм чела не е гот да се къпят често кучетата
User's Signature

#57 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:35 PM

Цитат

Цитат

А защо трябва да е или на двора само или вътре само? Не може ли хората с двор да съчетават най-доброто от факта че могат да предложат на кучето си и място за разтоварване, освен разходките, ами и топъл дом?

защото за да го рибереш вътре трябва да го искъпеш
а до колкото аз съм чела не е гот да се къпят често кучетата

:rolleyes: Значи хората, които гледат кучета в апартаменти, са ги скапали от къпане.. Моят първо минава през леген с белина и тогава влиза.. иначе си кисне навън.  :yahoo:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 06:38 PM

прощавай ама едно е да излезне кучето на плочките пред НДК за 30 мин и да му измиеш после само лапите
съвсем друго е да копае дупки и да лежи в тях
да се бори с друго куче в прахоляка
и т.н. и т.н
User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 09 July 2008 - 06:42 PM

ЗНачи моята преди малко съм я разхождала пред НДК, а не се е въргаляла с едно булоноподобно на поляната зад блока? Странно, все си мислех, че живея далеч от НДК и все пак не си нося кучето на ръце, докато се разхождаме.
Май имаш грешна представа за живота на кучетата по апартаментите.
User's Signature

#60 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 06:45 PM

за колко време беше вънка кучето?
час
два?????

айде пусни го за ден да видиш на какво ще се направи
или го пусни на село в пипера
моето когато гони котки се завира къде ли не
User's Signature

• (9 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни