Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?
Публикувано: 05 July 2008 - 02:04 PM
нали ако пуснеш пинчир да живее та двор на устринта комарите ще са му изсмукали кръвчицата
според тебе, samotnata
пит може ли да се гледа на двор

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!
Публикувано: 05 July 2008 - 02:07 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 05 July 2008 - 02:19 PM
Цитат
нали ако пуснеш пинчир да живее та двор на устринта комарите ще са му изсмукали кръвчицата
Комшиите си гледат слепичкия пинчер на двора и мога да ви кажа, че е невероятен пазач! Почти всяко куче може да се приспособи навсякъде, ама като може да се гледа от някой както трябва защо да си правим експерименти?

Публикувано: 05 July 2008 - 02:58 PM

Публикувано: 05 July 2008 - 03:08 PM
Цитат
Цитат
значи пак идваме на емата - "двор" равно на "не както трявбва" гледане :OK:
Ще го кажа възможно най - кратко. Пит, спящ на двора = кофти гледане! Особено през зимата! Не, че няма да свикне, ама като има кой да го прибере да спи на топло вкъщи защо да бере студ навън?

Публикувано: 05 July 2008 - 04:35 PM
Ако кучето си има уютна къщичка на двора,с топла постелчица,пак е по-добър вариант от този,то да живее на улицата.А и все пак някои хора си гледат кучетата на двора,но през зимата ги пускат в къщата да спят или в мазето.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 05 July 2008 - 06:15 PM
През този период бих казал че на нас ни бе по добре че е вътре а на него жега лягаше или в банята или до вратите (търсещ прохлада) след като минаха антибиотиците и се стабилизира (а мислех да го остава още вътре ) след една сутрешна разходка вместо да ме последва в входа си легна пред къщичката си в двора опулен в мен (от там мисля че тои си го избра )
Не че нямам възможност да го гледам вътре цялото семейство го обожаваме (и често е вътре ) но ни е като на гости за игра за лигавене
Определено смятам че в двора му по харесва и по му е забавно котки минават лаем ги много мразим боклукчиите (сигурно си мисли че няма да ни върнат варелите след като ги изхвърлят)
Публикувано: 06 July 2008 - 12:55 AM
Цитат
Ако кучето си има уютна къщичка на двора,с топла постелчица,пак е по-добър вариант от този,то да живее на улицата.
Абе, хора, колко пъти трябва да се напише, че всичко си зависи от стопанина. Двор не значи непременно вързано куче и без разходки извън двора. Ами ако аз започна да говоря за това, колко хора си гледат кучетата в апартамента, без да ги разхождат, или в най-добрия случай за 10 минути до тоалетна? Аз пък не бих дала куче в такива условия, да се мъчи животното, особено по-едра порода. Та това си е чисто връзване на синджир! Ами на всичкото отгоре някои и в клетка ги поставят допълнително, щото рушели мебелите. Ами ще ги рушат, младо животно, кръвта му кипи, тича му се, играе му се. Осигурявай му ежедневно достатъчно разходки, да бяга, да се измори, да се наиграе, па да видим дали ще му хрумва да се закача с мебелите.
Дворът не бил подходящ за късокосмести кучета! По тази логика в гората трябваше да ходят само животни с руно, а сърни и елени например изобщо нямаше да съществуват в нашите ширини.
Публикувано: 06 July 2008 - 08:15 AM
Цитат
Уви, това е така. Като разбрах колко кученца от малки породи живеят без никаква разходка и се приучават да "ходят" в банята се втресох.
По темата. Каквото и да е куче е добре да има двор (мойто няма де). По преценка на стопанина е и според породата, дали да го пуска в къщата. Не мисля, че ако не влиза в къщата е нещо драматично. Е ако има всички удобства за спане, топло, вода и т.н.
Публикувано: 09 July 2008 - 12:58 PM
Публикувано: 09 July 2008 - 05:32 PM
shooter, колко овчарки си гледал в апартамент? Не че аз съм отгледала много, ама за да може човек да направи едно бегло сравнение дори, трябва да е пробвал и едното и другото при това със сравнително близки по характер животни, при сравнително близки останали условия на живот.
И не виждам защо се спори със самотната, тя носи отговорност за едно куче, на което търси стопани и след като е решила да не го дава за двор, няма да го даде за двор. Не виждам проблема тук, сериозно.
Публикувано: 09 July 2008 - 06:04 PM
И аз съм на мнение, че колкото и да е хубав двора няма по-хубаво нещо от топлата постеля в стаята на собствениците. То в крайна сметка вярно, че има разни кучета, които може и да не им харесва вътре, но смятам, че те са малък брой.

Публикувано: 09 July 2008 - 06:32 PM
Цитат
защото за да го рибереш вътре трябва да го искъпеш
а до колкото аз съм чела не е гот да се къпят често кучетата

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!
Публикувано: 09 July 2008 - 06:35 PM
Цитат
Цитат
защото за да го рибереш вътре трябва да го искъпеш
а до колкото аз съм чела не е гот да се къпят често кучетата
:rolleyes: Значи хората, които гледат кучета в апартаменти, са ги скапали от къпане.. Моят първо минава през леген с белина и тогава влиза.. иначе си кисне навън. :yahoo:
Публикувано: 09 July 2008 - 06:38 PM
съвсем друго е да копае дупки и да лежи в тях
да се бори с друго куче в прахоляка
и т.н. и т.н

Публикувано: 09 July 2008 - 06:42 PM
Май имаш грешна представа за живота на кучетата по апартаментите.

Публикувано: 09 July 2008 - 06:45 PM
час
два?????
айде пусни го за ден да видиш на какво ще се направи
или го пусни на село в пипера
моето когато гони котки се завира къде ли не

Вход

Горе
Цитиране +