Dog.bg Форуми : Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

#121 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2008 - 01:04 PM

Цитат

Как ще ми отровят кучето в апартамента? И как ще го откраднат лично от мен, защото и аз работя подобно на теб - вкъщи? много просто - аз(хипотетично)съм крадец на кучета ;Dзнам,че ти имаш едикаква си порода и решавам да ти го открадна.Вариант 1 - чакам да го изведеш и щом завиеш зад блока-бия ти два шамара и ти го отмъквам;Вариант2 - звъня ти на вратата - бия ти два шамара и ти отмъквам освен кучето, и скъпоценностите,парите..може и някоя техника да ти взема.Ако се наложи ще си взема и авери да помагат.
Как ще забременее като е на каишка докато е разгонена за слизането за изпишкване?-когато е разгонена кучката обикновено мъжките от целият квартал разбират и ИДВАТ при нея.Ти ако щеш дърпай като дива каишката.Ако е писано - ще се случи
Това за бягството донякъде съм съгласна, има такива кучета, които биха могли да се измъкнат и от апартамент.
Като цяло смятам обаче, че в апартамента ИЛИ прибрано вечерта да спи в къщата /от двора/ е доста по-сигурно за кучето в сравнение с тъмна, непрогледна нощ, сам само в празният двор с неясна здравина на портата.здравината на портата зависи от теб, а вярвай ми - кучетата не се плашат от тъмното и виждат доста добре през ноща
Жалко, че няма интонация тук, щеше да разбереш, че не съм толкова агресивна :) - сигурна съм! ;)

#122 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 July 2008 - 01:08 PM

Аз се оттеглям, то е ясно, че ако искаме така можем да продължаваме до..... другата година. И "победител" нямаше да има, само щяхме да се замеряме с примери и хипотетични ситуации.
Слава богу досега не са ми били два шамара, надявам се и да не дойдеш да ми ги набиеш  ;) моята порода май не е като за теб  ;D
Но виж, по темата със забременяването на каишка имам бая опит /кучката ми 3 пъти се разгонва преди да я кастрирам/ и вярвай ми не става толкова лесно, ако ще и цяла глутница мъжкари да ме преследват. То в този случай нали не мислиш, че дадените като пример от теб гащички ще свършат работа в двора?
Не ми отговаряй, че и аз ще отговоря, и няма край.... А аз трябва да седна да работя.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#123 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 01:10 PM

от както си живея в къщицата
а това са вече.....22 години
за откраднато куче не съм чула
отравяне да
веднъж преди години
кучето на един комшия изяде кокошките на друг
първия отказа да му плати пиленцата  (междо друегото тоя комшия е голям серт)
и втория комши отрови кучето на първия

а за какво друго се сетих....
в апартамент ...кучето не създава ли неудобство на съседите???
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#124 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 01:12 PM

elrisha, не ми се влиза в подробности, само ще кажа, че начина на мислене "ако е писано" никак не ми допада. Според мен собственика трябва да направи зависещото от него да осигури максимална безопасност на кучето си. Дори ако за това се наложи да ограничи донякъде свободата му. Като с децата впрочем.  ;)
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#125 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 01:16 PM

insomnia , съгласна! особено за разгонването!...

#126 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2008 - 01:18 PM

Цитат

НЕ!  :blink:
User's Signature

#127 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 01:22 PM

не според комшиите или не според теб

защото когато живееш в блок ти не съседничиш с тия от ляаво, дясно горе и долу...
живееш с целия блок
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#128 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 01:25 PM

Цитат

Зависи и от кучето и от собственика, също както и при живеещо в двор куче. Защото и дворно куче лаещо по цяла нощ таралежи ли, какво ли, не е добър съсед, също като препускащо на горния етаж...
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#129 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2008 - 01:27 PM

И според двете страни. С повечето съседи се познаваме на по здравей, даже една гръмогласна съседка се научи да говори шепнейки, само за да не се "ядосва" Сара покрай нея и да може да я погали и да й се порадва. В асансьора съседите, с които не се познаваме редовно и се радват, разпитват ме за кученца от нея, някои даже се разхождат заедно с нас. За четири години съм имала едно единствено оплакване, което се оказа, че не е от кучето, а от мъжа ми, който в 5 следобяд влачел веригата по плочките с цел да я разиграе, а съседа предната нощ бил нощна смяна.
Достатъчно достоверен отговор ли дадох или ще продължи да не ти се вярва, че нямам проблеми със съседите и кучето ми ги тормози психически?  :blink:
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 01:28 PM

insomnia , може ли да ми обясниш какво толкова смешно казах?смятам поведението ти спрямо мен за невъзпитано. Ако нещо не сме се разбрали -има начин да поясним

#131 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 01:38 PM

Цитат

също както и при живеещо в двор куче. Защото и дворно куче лаещо по цяла нощ таралежи ли, какво ли, не е добър съсед, също като препускащо на горния етаж...

според пмен когато си в апартамент трябва да се съобразяваш много повече със съседите
тук във всеки двор има куче
било породисто или не
било добре гледано или не
и малко или много сме свикнали с кучешкия лай и не ни прави впечатление
имаме приятни съседи
имаме и неприятни
но никой до сега не ми е направил забележка за шум...
какъвто и да е
от купон
от кучета или.....от каквото и да е
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 01:40 PM

Цитат

insomnia , може ли да ми обясниш какво толкова смешно казах?смятам поведението ти спрямо мен за невъзпитано. Ако нещо не сме се разбрали -има начин да поясним

Ами очевидно грешно съм изтълкувала написаното, щом ме питаш, иначе е тъпо за обяснение и ще се въздържа....трия за да не настава обърквация, но да отбележа, не целях да иронизирам или нещо...
User's Signature

#133 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2008 - 01:41 PM

Имали сте късмет. Там, където аз имам вила за кучешки лай посред нощ от дворно куче могат да дойдат да ти застрелят кучето без да им мигне окото.
Същият късмет имат хората с едно невъзпитано куче в съседният блок - вие по цял ден а съседите не се оплакват особено.
Разлика няма. Всичко зависи от хората, които живеят покрай теб и от това как е възпитано кучето. Мястото като такова не е определящо.
User's Signature

#134 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 01:48 PM

Цитат

Същият късмет имат хората с едно невъзпитано куче в съседният блок - вие по цял ден а съседите не се оплакват особено.

едно е да не се оплават изощо
друго е да не се оплакват особено
а съвсем трето е да си мълчат, въпреки, че не им харесва
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2008 - 01:51 PM

Пак започнахме да си смучем пръстите.... Лек ден
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 11 July 2008 - 03:19 PM

Цитат

едно невъзпитано куче в съседният блок - вие по цял ден а съседите не се оплакват особено.

А защо кучето вие по цял ден? Нали живее при стопаните си в апартамента и трябва да е добре? Доколкото знам, кучетата вият от мъка.

Виждате, че и в апартамент кучетата могат да се чувстват зле. Зле могат да се чувстват и на двор. Въобще, когато стопанинът не се интересува много от кучето си, то ще се чувства зле навсякъде. Както и обратното. Радвам се, че има хора, които го осъзнават.

Относно опасността. Има една приказка, знаете я със сигурност. Предлекли на един, че ще умре от куче (в чест на форума избирам куче). Затворил се нашият човек, предприел всички предпазни мерки да не се среща с куче, не излизал никъде. Седял си той на терасата и размишлявал върху Живота, Вселената и Всичко Останало. И точно когато бил на ръба да открие отговора на Вечния въпрос, един добре засилен пепелник с формата на куче успял да го улучи смъртоносно по главата.

Въпреки, че е изменена, тази приказка е народна мъдрост. Народните мъдрости всъщност са били един вид училището на човечеството - така са се предавали познания в една епоха без интернет :)

Хайде мир! Драго ми е, че има мислещи хора.

ПС. Специални благодарности на samotnata и insomnia. Ако те не бяха подели този спор, толкова много неща щяха да останат неизказани и щеше да е малко вероятно някой да се замисли над този въпрос.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#137 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 July 2008 - 10:50 PM

Цитат

Пак започнахме да си смучем пръстите.... Лек ден

пръстите може би....но не и аз

тук кучият лай е нещо нормално и обичайно
толкова обичайно, колкото звука от трамвай по центъра
User's Signature

#138 Потребителят е офлайн   A.belov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 03:28 AM

Ли4но за мен най-важно е как се 4уства То..Ако то не оби4аше да жибее в двора с удоволствие бих го вкарал в къщатата!,но след като то дори не иска да влезе в къщата как да го накарам да живее там?Разбирасе ще го оставя в двора,защото там той се 4уства свободен и щастлив!А и мислите ли 4е след като живее на двора то не общува 4есто с мен?Напротив!По4ти по цял ден сме заедно/освен когато ве4ер заспиваме де/,но ина4е винаги намирам толкова много време да сме заедно 4е едвали на него му е нужно пове4е

didkata_s:
'а баш....
а такова куче н е екуче
това е жива играчка
която прави или не прави това
което и кажеш

това е робот
няма смелост да направи нищо без думата на стопанина
което е жалко'

Да,за разлика от тези ку4ета които живеят в "домовете" то няма да е като "игра4ка" която прави каквотп му кажеш и може би няма да те вазприеме като .. ШЕФ,а просто за неговия най-добър Приятел!

#139 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 04:59 PM

Цитат

Да,за разлика от тези ку4ета които живеят в "домовете" то няма да е като "игра4ка" която прави каквотп му кажеш и може би няма да те вазприеме като .. ШЕФ,а просто за неговия най-добър Приятел!

Независимо дали кучето живее на двора или вкъщи, то непременно трябва да знае, че Вие сте шефа. То възприема семейството като негова глутница. Ако сте шеф, значи сте по - високо в йерархията, а ако сте приятел - тогава сте по - ниско в йерархията и то командва Вас, а не Вие него (което на мен ми се е случвало и е много неприятно, особено ако кучето е по - едро).
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2008 - 06:35 PM

Според мен A.belov  искаше да каже, че кучето не трябва да се страхува от стопанина си. Не рябва да е под напрежение всеки момент да му бъде правена забележка или да му се повишава тон. На двора общуването, човек-куче, е съпътствано с повече търпимост  и компромиси. В затворено помещение кучето има повече забранени, отколкото разрешени неща. Да не говорим за нарушаването на природните навици на кучето( от рода на маркиране на територията.

Нямам нищо против отглеждането на животно  в помещение.
Просто ми е хипер неестествено. А според мен животното (визирам не само кучета а всякакви животни) се чувства добре когато живее в среда по-близка до естествената му.
User's Signature

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни