Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?
Публикувано: 19 August 2008 - 07:05 PM

Публикувано: 20 August 2008 - 10:30 AM
аз и в двор,и в апартамент съм гледала кучета.и още гледам ;D и пак ще гледам ;) моят хабитат обаче типично в мой стил се цепи от стандартната представа за човешко-кучешка обител,и на пук на всичко и всички аз се изнасям в гората и там ще си живея ;D кучовците ми са там от много време,имат си къща само за тях,имат си цяла борова гора+разни там поляни да тичат и в кратките периоди в които някои от тях са идвали в града,хич не им беше много добре :- не че имаха нещо против да заменят колибката за дивана,но разходките в града не им допадаха,някои така и не свикнаха с градките кучета и хората :- всъщност,точно тези кучета смятам да продължавам да държа максимално далеч от чужди хора,защото и малкото им срещи с представители на хуманоидната раса (извън семейството) не са им били приятни :( като ги гледам обаче хич нестрадат от това ;D само на Рита май и липсва вниманието на хората което обираше по улиците като беше млада,но май на последните градски разходки и беше по-тъжно да гледа жално по минувачите които не и обръщаха никакво внимание защо с напредване възрастта все по-малко и се радват :- сега си се излежава и варгаля на сянка,тича си с унучтата ;D абе кучешки живот ;D а и дори най-върлите граждани биха признали че на 13 кучета няма да им е добре в апартамент,или къща в града ;) някак неудобно идва и с разходките,и с шума ;D защото дори само едно да се обади и става мааааайко мила ;D
абе като цяло всичко зависи от вида и броя на кучетата,както и от възможностите на стопанина ;) всъщност май повече от броя на кучетата,защото развъдник с 20 йоркита примерно също е добре да има двор ;D добре обезопасен и потдържан,естествено ;)
Публикувано: 20 August 2008 - 02:05 PM
Според мен A.belov искаше да каже, че кучето не трябва да се страхува от стопанина си. Не рябва да е под напрежение всеки момент да му бъде правена забележка или да му се повишава тон. Правилно си ме разбрала:)
Публикувано на: Август 19, 2008, 05:59:20 pmПубликувана от: lonesome
Независимо дали кучето живее на двора или вкъщи, то непременно трябва да знае, че Вие сте шефа. То възприема семейството като негова глутница. Ако сте шеф, значи сте по - високо в йерархията, а ако сте приятел - тогава сте по - ниско в йерархията и то командва Вас, а не Вие него (което на мен ми се е случвало и е много неприятно, особено ако кучето е по - едро).
ИНтересно защо то неме вазприема като "шеф",И за 3 год с него още несе е слу4вало то да КОМАНДВА..
Публикувана от: didkata_s
Според мен A.belov искаше да каже, че кучето не трябва да се страхува от стопанина си. А Тук тя се изрази правилно защото с времето се наложи тка 4е тряше да по4нем да използваме каишката смисал тряше да стои вързано когато в нас имаше хора или когато отивахме някаде и там имаше разни животни тои трябваше да стои вързан защото ги напада..И когато виждаше как бащами или някои др от семеиството взима каишката то просто се паникиосваше и испадаше в шок тои просто запо4на с времето да се страхува от тях защото те искаха то4но това даже и на мен ми натякваха "тои трябва да се страхува от нас да ни възприеме като неговови ГОСПОДАРИ" и какво стана сега ве4е дори не дава някои от тях даже да го докоснат?А мен когато ме види да взимам каишката просто сяда и ме гледа просто знае 4е аз за разлика по някои пат от тях няма да го удрям или крещя.Сега виждаш ли 4е дори и да неси негов "шеф",а само стига да се разбирате и оби4ате то те слуша за ВСИ4КО..
Публикувано: 20 August 2008 - 02:55 PM
Публикувано: 20 August 2008 - 05:59 PM

Публикувано: 20 August 2008 - 11:05 PM
че родителите Ви се опитват да подчинят кучето с каишката.
Не несе опитват да го под4инят с каишката просто се налагаше да стои вързан за известно време..Но не това 4е стоеше вързан го плашеше а това по на4ина по които се даржаха смисъл те на всяка цена искаха то да е както тука didkata_s се изрази "робот" смисъл да изпалнява както ти каза "безпрекословно командите"
didkata_s:
'а баш....
а такова куче н е екуче
това е жива играчка
която прави или не прави това
което и кажеш'
това е робот
няма смелост да направи нищо без думата на стопанина
което е жалко'
и според мен е така..
Публикувано: 21 August 2008 - 01:21 PM
"Затова стигам до извода, че неизпълнението или изпълнението на една команда не решава дали ще живееш в хармония с кучето. Те могат да ми помогнат само в някой ситуации, да ме улеснят, но не и да ме накарат да се чувствам добре с кучето."
Публикувано: 21 August 2008 - 01:39 PM
re:
Цитат
Re:мола ЗА ПОМОщ!
« Отговор #5 -: Август 06, 2008, 06:37:38 pm »
--------------------------------------------------------------------------------
а нз аз за това питам вас ина4е ваможно ли е да го оби4авам на 3 год? от скоро по4нах да го у4а на някои неща.Даи лапа дясна лява .. седни,ела тук,стои ? вазможно ли е да нау4и и др команди ?
[край на цитата]
Я, та вие май нещо си противоречите, а? Щом мислите, че няма нужда от команди защо искате да го научите? И като кучето ви знае, че вие сте водача как тогава неможе да го спрете?
Спора е безумен, още повече вашата теза. Коя е всъщност тя? Започвам да се чудя, дали просто не си чешеш езика. Какво се опитавш да кажеш толкова, което не е обсъждано другаде? Влез, прочети други теми, разрови се тук там, информирай се и тогава започни да спориш. Кажи де, кажи го кратко и ясно, какво искаш да ни кажеш, в какво искаш да ни убедиш?
Публикувано: 21 August 2008 - 07:11 PM
"Затова стигам до извода, че неизпълнението или изпълнението на една команда не решава дали ще живееш в хармония с кучето. Те могат да ми помогнат само в някой ситуации, да ме улеснят, но не и да ме накарат да се чувствам добре с кучето."
е тва 4е да знае командите нее наи важно, а това което си написала.
Публикувано: 21 August 2008 - 07:46 PM
не измествайте темата на.....темата ;D
Цитат
леле от къде намери смелост да кажеш как си гледаш кутретата ;)
рискуваш да получиш упреци за "тираничното" си отношение :-
ами ако изядат отровна гъба :'(
а ако си боцнат дупето у някоя борова игличка :o
ами ако има бойни катерички.....от ония дето много ревностно вардят територията си и не дават никой друг да им я препикава :meche:
ти си кучемразееец
ууу тираниин
убийте го с доматиии
:yahoo: :yahoo: :yahoo:
а сега сериозно
написаното от теб във връзка с отглеждането на кутретата ..... нямаш идея как ме израдва

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!
Публикувано: 23 August 2008 - 11:56 AM
та на темата:
абе за бойните катерици не знам,ама какви кокошки имаааа :rolleyes: гледат кучето нагло и изобщо не се трогват ;D а кравите-те нямат равни ;D само телетата обръщат внимание на кучовците,дето до коляното им сигат едвам ;D иначе аз съм си привърженик на тезата че кучето и стопанина му,ако са заедно и си имат уважението и разбирателството навсякаде могат да се гледат добре :blink: щото има хора и хора-аз моите ги пускам да тичат свободно,синджира са го забравили как изглежда а повода го виждат само да ми виси на врата за всеки случей,а на едни съседи с по-голям двор от нашия,ловджийските кучета седят вързани на няма и 2м синджир и имат варели вместо колибки :huh: при това кучетата си личи че животните са породисти,хубави ловни кучета,ама от както са повечко не съм ги виждала пуснати :'(
ениуей,взех да се отклонявам нещо от темата тий че прекратявам :blink: поздрави от глутницата ;)
Публикувано: 27 August 2008 - 11:46 AM
П.П
нека не забравяме,че има хора,които просто трябва да се съобразяват я с родители,я със съпрузи относно мястото за спане на кучо,но това не променя факта,че те ще са готови да дарят цялата си душа и любов за своя малък приятел-кучо ;D

Публикувано: 27 August 2008 - 05:19 PM
Публикувано: 27 August 2008 - 11:59 PM
Публикувано: 28 August 2008 - 07:27 AM
Цитат
plam4eto 93 щом си решила да си вземеш животинче ок,но трябва да си наясно,че изисква много ама много грижи.за това в колко да го изкарваш сутрин зависи от теб,ти си тази,която ще му изгради режим.при нас тава е 6 сутринта,в почивните дни малко по-касничко.за космите-да ще има,което е нормално ( както на теб ти падат косми от главата независимо,че се сресваш,така е и при тях ).за голдъните има специална секция най-добре е да прочетеш там,но по мое наблюдение са изключително красиви и енергични,т.е искат разходки ( като всяко куче де ).а относно апартамента-всяко животно може да се гледа там,но трябва да си много наясно за отговорностите,които ще поемеш.родителите ти като не искат как ще си го вземеш?всмисъл да не те накарат да го махнеш след 1-те от многото белички,а повярвай те ще са доста ;D