Dog.bg Форуми : Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

#161 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 September 2008 - 06:23 PM

да си дойдем на темата
Току що...ама прясно-прясно чух по новитине на БТВ - нов закон, според който за да се гледа куче в апартамент трябва изрично съгласие на съседите!!
Не разбрах дали става въпрос за 100% от живущите в блока.

Незнам кой съфорумец беше писал в тази тема, че неговите съседи нямали нищо против кучето (на въпросния потребител). Нямат против 2-3....
но това, че някой не е казал, че има против, изобщо не значи, че е съгласен.

А когато си в къща никой съсед неможе да ти каже нищо.
Може да предяви някакви претенции, ако кучо му е направило беля някаква.
Но и това рядко се случва, защото, пак казвам, тук всеки двор е с куче.
И ако днес се заядеш със съседа, че кучето е минало от някъде и е изпогазило магданоза....утре ще се заядат и с теб..
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#162 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2008 - 07:08 PM

Да дидка така е.
Но една държава и конкретно България не се състои основно от къщи и вили.
ВСЕКИ би искал да разполага със своя земя, своя къща, свой двор, но повечето хора живеят( живеем) в градове, големи и малки, градове.
Какво предлагаш да сторим всички ние, родени в град, живеещи и работещи в града си, които искаме и имаме куче/та?
Да дойдем да живеем във вашата къща и двор?
Нека бъдем реалисти поне от време на време ;)
Поздрав!

#163 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 September 2008 - 07:16 PM

http://dog.bg/forum/...ic,17806.0.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#164 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2008 - 09:40 PM

Цитат

Zdraveyte, mn iskam da si vzema ku4e, no na6te ne iskat. Zatova bihte li mi kazali v kolko 4asa trqbva da go razhojdam sutrin (po tamno?), navsqkade li 6te ima kosmi(dori ako go sresvam redovno?) i samo da pitam ima li nqkakvi nedostataci v gledaneto na golden retriver v apartamen(okolo 100kv.m e doma mi)
Пламчето, прегледах ти постовете и останах с лошо впечатление. :angry:Първо искаш акита, после голдън, после хъски, е какво по дяволите искаш, че и под двеста лева... :- :huh:

#165 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2008 - 09:46 AM

Цитат

ВСЕКИ би искал да разполага със своя земя, своя къща, свой двор, но повечето хора живеят( живеем) в градове, големи и малки, градове.

Ама напълно съм съгласна.
Ние не говорим за това кой къде живее - в къща, апартамент, палатка и т.н.

Говорим за това, че на мен ми се отказа куче за осиновяване, защото ще живее на двор.

Защото щяло да бъде зле гледано и  т.н.
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#166 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2008 - 10:19 AM

Цитат

Ама напълно съм съгласна.
Ние не говорим за това кой къде живее - в къща, апартамент, палатка и т.н.

Говорим за това, че на мен ми се отказа куче за осиновяване, защото ще живее на двор.

Защото щяло да бъде зле гледано и  т.н.

Айде стига вече го дъвкала това. Разбира се, че който предлага куче за осиновяване има право да избира условията, при които да го даде. И аз съм осиновявала куче, и към мен е имало условия и съм искала кучето достатъчно, че да ги изпълня. Също така имам и къща с двор, и апартамент, и на палатка ходя - ако съм в къщата - кучето е с мен, ако съм в двора - също, в апартамента - ясно, и като сме на палатка - спи в палатката. Та проблема явно не е в условията, с които разполага човек, а в отношението му към кучето. Има значение и самото куче разбира се - различните кучета имат различни нужди. Надявам се да го разбереш вече. А за това какво движение се осигурява на кучетата в апартамент - може да видиш в галерията ми.
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#167 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2008 - 12:40 PM

insomnia  нямам желание да ти гледам галерията
сама казваш - 

Цитат

Та проблема явно не е в условията, с които разполага човек, а в отношението му към кучето.

Именно - отношението.....

ти знаеш ли какво ще ми е отношението към кучето, след като дори не ми даде възможност да се видя с него и да видиш ТИ дали то ще ме хареса или не
видяла ли си как си гледам моите кучета
знаеш ли в какви условия живеят
усетила ли си колко ги обичам (според теб  - мразя, щом са на двор)

НЕ СИ !!!!

и щом  "проблема явно  не е в условията", защо твоя отказ беше продиктуван именно от условията.... защо не се поинтересува и от "отношението към кучето"???

това е все едно да ти откажат назначение на работа без работодателя да ти е прочел CV-то, защото си с дълга черна коса, а не с къса червена, само защото работодателят е решил, че тия - с късите червени коси  работят повече....

Тъц Тъц Тъц :huh:
User's Signature

#168 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2008 - 12:46 PM

:huh: Бре докога ще търпим истерици във форума? Едно и също плямпа женицата, явно голяма й е мъката. Инсомния, ти ни го докара на главата с твоя отказ да й дадеш кучето.  ;D :P ще ти тежи на съвестта, ей!  ;D
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 29 September 2008 - 12:56 PM

Има пресонална анти-тема в За сайта, темата е анти-Бижу. Друга такава няма нужда да има.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#170 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2008 - 04:15 PM

Като се заговорихте за дворове и връзла,и аз да се изкажа.Баща ми живее в къща с двор и гледа 3 кучета без абсолютно никакви вериги,синджири и сухи  крайчета хляб ;D А вечер две от тях задължително се прибират да спят в хола.Третото просто си дойде само преди година в двора,баща ми го гледа и него.Обаче тъй като кучето го е страх да се доближава и да влиза вътре да спи няма кака да я накара,че панически бяга.Тя сама си избра да ходи в постройка до къщата,където е достатъчно топло за нея през зимата.Та на мен като ми кажат куче в двор абсолютно не си представям хляб и вериги(знам че го има,не казвам че всички са така)!!!
User's Signature

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни