Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?
Публикувано: 28 September 2008 - 06:23 PM
Току що...ама прясно-прясно чух по новитине на БТВ - нов закон, според който за да се гледа куче в апартамент трябва изрично съгласие на съседите!!
Не разбрах дали става въпрос за 100% от живущите в блока.
Незнам кой съфорумец беше писал в тази тема, че неговите съседи нямали нищо против кучето (на въпросния потребител). Нямат против 2-3....
но това, че някой не е казал, че има против, изобщо не значи, че е съгласен.
А когато си в къща никой съсед неможе да ти каже нищо.
Може да предяви някакви претенции, ако кучо му е направило беля някаква.
Но и това рядко се случва, защото, пак казвам, тук всеки двор е с куче.
И ако днес се заядеш със съседа, че кучето е минало от някъде и е изпогазило магданоза....утре ще се заядат и с теб..

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!
Публикувано: 28 September 2008 - 07:08 PM
Но една държава и конкретно България не се състои основно от къщи и вили.
ВСЕКИ би искал да разполага със своя земя, своя къща, свой двор, но повечето хора живеят( живеем) в градове, големи и малки, градове.
Какво предлагаш да сторим всички ние, родени в град, живеещи и работещи в града си, които искаме и имаме куче/та?
Да дойдем да живеем във вашата къща и двор?
Нека бъдем реалисти поне от време на време ;)
Поздрав!
Публикувано: 28 September 2008 - 07:16 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 September 2008 - 09:40 PM
Цитат
Публикувано: 29 September 2008 - 09:46 AM
Цитат
Ама напълно съм съгласна.
Ние не говорим за това кой къде живее - в къща, апартамент, палатка и т.н.
Говорим за това, че на мен ми се отказа куче за осиновяване, защото ще живее на двор.
Защото щяло да бъде зле гледано и т.н.

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!
Публикувано: 29 September 2008 - 10:19 AM
Цитат
Ние не говорим за това кой къде живее - в къща, апартамент, палатка и т.н.
Говорим за това, че на мен ми се отказа куче за осиновяване, защото ще живее на двор.
Защото щяло да бъде зле гледано и т.н.
Айде стига вече го дъвкала това. Разбира се, че който предлага куче за осиновяване има право да избира условията, при които да го даде. И аз съм осиновявала куче, и към мен е имало условия и съм искала кучето достатъчно, че да ги изпълня. Също така имам и къща с двор, и апартамент, и на палатка ходя - ако съм в къщата - кучето е с мен, ако съм в двора - също, в апартамента - ясно, и като сме на палатка - спи в палатката. Та проблема явно не е в условията, с които разполага човек, а в отношението му към кучето. Има значение и самото куче разбира се - различните кучета имат различни нужди. Надявам се да го разбереш вече. А за това какво движение се осигурява на кучетата в апартамент - може да видиш в галерията ми.

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 29 September 2008 - 12:40 PM
сама казваш -
Цитат
Именно - отношението.....
ти знаеш ли какво ще ми е отношението към кучето, след като дори не ми даде възможност да се видя с него и да видиш ТИ дали то ще ме хареса или не
видяла ли си как си гледам моите кучета
знаеш ли в какви условия живеят
усетила ли си колко ги обичам (според теб - мразя, щом са на двор)
НЕ СИ !!!!
и щом "проблема явно не е в условията", защо твоя отказ беше продиктуван именно от условията.... защо не се поинтересува и от "отношението към кучето"???
това е все едно да ти откажат назначение на работа без работодателя да ти е прочел CV-то, защото си с дълга черна коса, а не с къса червена, само защото работодателят е решил, че тия - с късите червени коси работят повече....
Тъц Тъц Тъц :huh:

Публикувано: 29 September 2008 - 12:46 PM
Публикувано: 29 September 2008 - 12:56 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 November 2008 - 04:15 PM