Dog.bg Форуми : Поощрителни методи на обучение. Мотивация

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Поощрителни методи на обучение. Мотивация Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:08886080270
Публикувано: 25 July 2008 - 08:09 PM

отговор

Имах проблем с Махараджа, той плащил девойки. Той скачал като индианец около тях, с викове, ръмжение и страшни мацуни. Какво аз правих? Честно казано, виках Фу! Не! Спри веднага! и се смеях  ;D Всички моите жестове бяха одобрение за кучето. Като си вспомня как той скачеше малка пухкава топка гибрид от  :viking:  и от :meche: , доста трудно да не  ^_^
От "официална" страна правих всичко возможно да спирам кучето, от "виждана от куче" аз го подкрепях, той вижда този НЕ! ФУ!СПРИ! , като Давай! Браво! Още!Супер!. Трябваще да пороботим и над него и над себеси.

Един ден аз бях в пицерия. Чакам поръчка. Влизат 2 майки с 2 малки 7-8 г дъщери. Празнуват нещо. Една девойка, приближи до пещ, къде то имало подготвена пица (още студена сурова, само поръсена с кашкавал) и с такава мила "мацунка" взе кашкавал от там. Майка та й направи забележда, само че нейното лице казваше "моята сладка палъвница, обичам теб така". Девойка със сладка усмивчица идва към мама. Друга девойка също идва към тази пица, за да вземе кашкавал, докато готвач не види. Не е много хубово нали? Майката гледа на нея и тя пред очи- краде кашкавал(не много разбирасе, само за шега), майка също е усмихната  :wub: Не прави така!... те са седнали най накрая, и какво става ?.... първа девойка пък идва към готвача за да направи "беля", само че сега майката й казва НЕ! :angry: Девойка направо побъркана, преди беше "Супер!" сега "НЕ!" .

Един ден расхождах своето куче, и то било нападнато от друго куче. Защитих своето с маневр, и другото куче ухапи моята блуза. Намерих стопанката веднага, казах какво стана. Тя съжелява, няма нищо, за първ път и гали своето куче. Куче е нервно и тя го прави по спокоен с галенето. След това, минава човек и кучето скоче на него, стопанката справих със своето куче и продолжава да го гали! Направих забелжка. В същият ден този куче нападнало полицай. Хубово че куче не разбрало че може да хапе хора.Чист късмет. Куче от този вид подкрепление "галене" разбра че скачене на хора е нещо кое очаква от него стопанката. С куче всичко станало ОК! само глоба за стопанка+ расподки само в намордник и на каишка.

А сега, вопрос! можеби съзнателно ние не искаме да имаме агресивно куче, но може би ние ги правими така, без да се замислим?
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#102 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 09:09 PM

извинявайте , че се връщам малко назад в темата .... имам лабрадор на 2год.и 3месеца. За цялото това време прекарано заедно аз не можах да открия нещо което да използвам за награда , нещо което да му харесва (освен лакомство). То не бяха хиляди играчки , пискащи , шаваши , какви ли не....не ги поглежда. Правя се на маймуна.... не става. Инак благодарение на училището на Галя научи много команди и  е наистина е изключително  послушен (за някои е направо куче мечта ) .Обаче на мен  проблема ми е , че това куче не изразява никакви емоции - винаги е прекалено спокоен , чак флегматичен. Иска ми се ей така като другите кучета - да изкарам играчка или да направя нещо та да заподскача от радост....явно с него не става. Та разреждам лека полека лакомството като награда , ама сърце не ми дава да го лиша от единственото му удоволствие и в крайна сметка единственото нещо което използвам за да зарадвам кучето си. Та - някакви идеи , как да го накарам да живне поне малко...Нещо различно с което да му привлека вниманието?
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

Никога не обяснявай. Пред приятели не се налага, а враговете няма да повярват!

#103 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 July 2008 - 03:22 PM

Мария76,
пробвам да разбера проблем, и имам вопроси
1-той харесва лакомство и защо да ти искаш да го отнемеш?
2-емоции, обикновено куче - е огледало на своят стопанин, нервният стопанин-нервно куче, може би ти спокойна, и имаш спокойно куче.

С играчки и аз имах проблеми, моето куче доста така капризно относно играчки. Сега има най накрая любима играчка и играе с ней 1 път седмично 5 минутки. След това й слага и не пипа. Може би ти не намерила още та! супер играчка, пробвай да идваш в зоомагазин и показваш всички кои там има, ако куче прояви някой интерес- помирише, погледне- пробвай да й купиш. Показваш играчка- даваш лакомство, така куче ще реши че играчка предвещава нещо цено за нея. Продолжаваш- держиш играчка, куче помирисало играчка- даваш лакомство, и така бавничко към куче вземе играчка- награда, донесе-награда. И ще стане.

И за да светнат очи на куче трябва да то вижда някаква цел на своето действие.То какво прави твоето куче трябва да е важно(цено) за теб. Искрене!
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#104 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 04:09 PM

Цитат

Показваш играчка- даваш лакомство, така куче ще реши че играчка предвещава нещо цено за нея. Продолжаваш- держиш играчка, куче помирисало играчка- даваш лакомство, и така бавничко към куче вземе играчка- награда, донесе-награда. И ще стане.

ама така интереса към играчката (ще пробвам и това  разбира се )няма ли да се превърне в нещо като команда ?  По този начин заучихме всичките команди ,естествено без Галя никога нямаше да се справя  ;)  И все пак колкото повече расте  по- флегматичен става . Понякога го гледам и ми изглежда един тъжен , като че ли нещо му липсва :'(  Дори като види ново куче  дърпа към него докато не го подуши .... и до там , после се отдръпва и толкова . МОже би пък просто да имам много спокойно куче .
А колкото до лакомствата иска ми се съвсем да ги махна щото не може да не си чувала реплики от рода на :" и аз да имам кренвиш в джоба и мойто куче ще прави всичко...." А всъщност като почнахме уроците, Галя помни, направо плюеше лакомството и изобщо не ми обръщаше внимание ...ама иди го  обяснявай . Не ,че без саламче не изпълнява , напротив , ама на мен ми се иска да го награждавам. Все си викам -сега няма да му дам нищо - ама като го видя колко е прилежен и без да искам пак си го награждавам.
User's Signature

Незнанието и невежеството не ме оправдават, че години наред крещях "браво" за неща които не разбирах...

#105 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 July 2008 - 04:14 PM

Мария76, сега съм малко заета за по голям отговор. Вспомних за едно много важно- а ти проверила здраве на своето куче? може да има някаква болест? Газове в стомаха, проблем с ритм на сердце? нещо което не са страшно, но причинява дискомфорт на кучето ти? и провери тегло на твоето куче при ветеренаря, ако куче наддебелее губи интерес към света! Може би трябва да смениш храна. Аз смених и поведение на куче станало по добре!
User's Signature

Качена снимка
училище

#106 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 04:20 PM

Наистина има кожни проблеми . Екземи  които ,според лекарите , били обичайни при повечето лабрадори. Колко му е  от това да е такъв "спокоен". Забелязала съм само , че като го водя да плува  и дори след като го изкъпя , за малко става игрив. Тази година ще ходи на море , та ще видя там как ще е.
User's Signature

#107 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 August 2008 - 02:58 PM

Поощрителни методи на обучиние.Агресия и доминантно поведение
Вращамся към начало на тази темата. Какво общо има поощрение и доминатно поведение? Много.
Как да направим кучето деспот
Искате да вземете кученце. Пристигате на там от къде го вземете (разъвъдник, собственик на куче, ....) и О! един дребъсък бяга към вас, гледа на ви, привлича вашете внимание към себе  :wub: Сладуран! Вие казвате това е любов от първ поглед. Но това беще избор, при това 1 битка коя спечели куче. Куче избра вас, а не ви него. Вие сте съгласили с негов избор. След това тази мила мацунка още към края на седмица ще има всички права на Водача на глутница - да спи къде то поиска, да еде каквото поиска... И стопанин със своите милувки, усмивки ще поощрава това поведение. Това не е много страшно, доста кучета са истински крали в своето семейство и това на никой не пречи, ако 3 кг пеки влачи зад себе стопанин 180см височина и яде из негова чиния. По лошо става кога човек взима куче за охрана, нещо като ротвейлер, НОК...., дори мелез. Какво точно е страшно?  Този човек иска да негово куче хапе. Да го защищава. Това тънок психологически момент. Тук човек вътре себе иска куче да хапе. И във всяка една ситуация кога негово куче напада някого (дори и него) той го поощрява, не със думи, а със своите жестове, интонация, мимика. Куче не разбира какво точно му казват "целуни" или "ухапи", но разбира язик на тялото.
Една добра душа реши да помогне на човек с хъски. Тази позната доближи до човека, за да поздрави и тук имало една котка. Тази добра душа веднага пробва да провокира чуждо куче за да подгони котката, с цел!... така куче ще стане агресивно и знае как да хапе! ще пази своята стопанка  :mazohist:
Единствено кое ще научи този куче е да гони котките, и така има ловен инстинкт.
Хора доста често правят такива грешки, има и такива кои сами излизат в рол на фигурант . Има доста глупости. За кучета е доста трудно с такива стопани, от една страна те искат аз да пазя, да хапя, от друга -да не пипам гости. При това кога куче проявлава признаки на агресия, такъв стопанин се радва и куче го види! и кога напада за да направи какво искат от него, получава шамар  :rolleyes: Защото не разбира тънкости на човешко поведение. Единствено кое разбира куче, аз направих всичко както трябва, а ти- стопанин, кой дори не е Водач, нарушаваш правила! Трябва да теб накажа! И така куче напада своят стопанин серьезно. Без шеги.
Моето куче пази мен, дори кога аз не искам  :yahoo: има и такива.  :huh:

Понякога е много по важно да се разбе какво става във глава на стопанина, от колкото на куче. Куче не греши, прави само това кое позволяват на него и това кое искат от него.
User's Signature

Качена снимка
училище

#108 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 August 2008 - 03:37 PM

Поощрителни методи на обучиние.Агресия и доминантно поведение
Преди ние видяли как с поощрения да направим от куче деспот. А сега друга страна на медала, как да направим от деспот куче.
Първо трябва да разберете кой приема решения. Водач приема решенията. Не трябва да ставане в открит конфликт с кучето. Найдобри промяни идват бавно и незабелязано. Ако куче вече е утвердило във позиция АЗ Водач, той ще се бори за тази позиция, със своите кучешки методи. Но, ние можем да го надхитрим ;)
Упражнение ОЧИ (в кликер дресура 6-7стр), много важно, куче трябва да погледне във ваши очи преди яденето. Така да знае от къде идва храна. Щом иска храна- гледа на вас. При това вие не ставате плячка или автомат за хранене, вие трябва да решавате кога спрете тази игра. Куче иска да излезе през врата не отваряйте докато куче не погледне на вас. Дори кучето да си мисли че той сега ви командва, вие правите голяма крачка напред -всяки един член от глутница преди да направи нещо гледа на водача за да получи дозволение
Така ваше куче вече бавно смества от Аз водач, правя какво аз искам, до когато Аз искам нещо трябва да го поискам от теб.
Обща дресировка. Кога вие започвате да обучавате ваше куче на Седни, Легни.. той се учи да се подчинява на вашата воля. Дори той да мисли аз сега сядам той ми дава хапка, така негова доминантност става вашият съюзник в обучението. Той иска да ви подчини(за да получи награда), но за да ви подчини трябва да се испълни ваша команда  ;)

Имам доминатно куче, и порода сама по себе много домимантна, и баща на моето куче, и баба са доминатни. Родна сестра ухапе съдия в ринга, а беще ангелче :wub: При това порода независима и умна. Кога разбрах че имам доминантно куче не знаех какво да правя! Притисках към пода,...правих всички стандартни процедури....Седни,Легни след това...с резултат- ти тук покрищи още малко , а аз поспя. Резултат беше нула! Ти искаш нещо от мен? Идвай и направи! Аз почакам. Бях отчаена!
Сега, той гледа в моите очи, щастлив- иска нещо от мен аз правя! И така целата расходка или игра, аз раздавам на него награди- щом той поиска! Преди да направи нещо гледа на мен, какво аз мисля за това и дали това нещо е хубово за него. Той трябва да се сети какво  води до моето "правилно" поведение  :blink: И така знае и испълнява над 50 команди. Той си мисли че управлява мен, а на практика?
User's Signature

Качена снимка
училище

#109 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 September 2008 - 12:28 PM

Говорих  с едни познати относно тази тема, и по чудо в история има пример на "отнемане на исканато". Един крал в 16в в Европа имал жена и съветник. Крал не харесвал поведение на своята жена, и съветник дал съвет : крал да лишава своята жена всеко нещо желано, кога жена не прави не направи това кое искал той. И така стъпка по стъпка кралица се оказала в една сива килия с една рокля и само една слугиня. Най накрая кралица започнала да прави това кое иска крал. И така ние говорили за тази тема, дали този метод е ефиктивен, аз не можех да повярвам, че отнемане на желано може да доведе до желано поведение и попитах:
- А какво стана след с тази кралица?
- Нищо, след 2 години тя се самоуби.
:'(
User's Signature

Качена снимка
училище

#110 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 19 November 2008 - 01:19 PM

Здравейте! Искам да споделя с вас опита си в обучението на моето куче.
Отначало много много не се обучавахме- само на игра, мислех си айде още малко да порасне, че да почнем сериозно да се учим. А кучката изведнъж стана на седем месеца и и пораснаха сума ти рога, почна да прави каквото си иска. Решихме, че ще се водим на училище.
Записахме се на една група, която тренира зад сити центъра,( НЕ Е СИРИУС ) и се почна.
Методите бяха предимно насилствени- накарай я, натисни я, викай и, карай се, дърпай, бесней.. и тн. Първата седмица кучето ходеше като посрано насам натам, но слушкаше. Втората започна да се опъва, а на третата вече стана неконтролируема и навън и вкъщи, без значение дали и викам или се моля , и тн.
За наше щастие срещнахме авторитетна личност от дресьорите в бг( ОТ СИРИУС), и тази личност ми нахвърли няколко идеи как да започна с кучето и какво да го правя. ключовия момент беше в положителната мотивация. С добро, саламчета и сякакви други такива вкусотии, кучето ми се преобрази точно за три дена..
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#111 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 November 2008 - 11:13 AM

Кликер обучение на агънце.  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#112 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 November 2008 - 11:25 AM

;D Голям кеф!
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#113 Потребителят е офлайн   ganani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 04:47 PM

Много е поучително , по същия начин се обучават и кучета.
User's Signature

Да ме опази Господ от приятелите ми, а от враговете си сам ще се пазя.

#114 Потребителят е офлайн   Rita98 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 November 2008 - 07:09 PM

Страхотно е, а виждайки аджилити уредите на заден план, очаквам и втора част. ;D

#115 Потребителят е офлайн   xristo Икона

Публикувано: 28 November 2008 - 01:02 PM

zdraveite,az sam obikolil po4ti cqla BALGARIQ i kato trenior i voda4 na ku4etata priznavam  edinstvenno GALIA KONZOVA,nagledal sam se na biene i darpane,premqtaniq i razni gluposti,taka ku4e nese y4i,vseki stana naposledak goliam maistor i razbira4,GALIA  znae kakvo imam predvid,interesno 6te mi e da vidq i vas drygite maistori-y4iteli na ku4etata,daite da se razberem da se stre6tnem nqkade v PLOVDIV pak da vidim koi i kak y4i ku4etata,koi ima nay4eni negovi ku4eta,kak rabotqt ku4etata sas stopanina si,sajeliavam no mislq 4e samo GALQ 6te se predstavi na nivo,ne iskam da zasegna nikoi no ot tova koeto sam vijdal-pak kazvam,obikolil sam po4ti cqla BALGARIQ,edinstveno klub SIRIYS i GALQ mi palnqt sarceto,drygite sa samozvanci i se mislqt za nqkkavi maistori ;D ;D ;D,takiva xora kat GALQ  se sre6tat mnogo rqdko,tq znae kak da oby4ava ku4etata s poo6trenie,i az mislq 4e tova e ideqta da znae ku4eto 4e sled kato izpalni pravilno addenata komanda 6te ima lakomstvo,da ima stimol da izpalnqva,a v posledstvie na oby4enieto 6te se radva samo na pogalvane i obi4 na stopanina si,moga da kaja samo evalla na GALQ,ne iskam da zasegna nikoi ottyka no deistvitelnostta e takava,GALQ e 4ovek koito na parvo mqsto obi4a ku4etata i nese interesyva samo materialno ot tqx,ako me razbirate za kakvo govorq,pove4eto xora sam sigyren 4e izob6to ne sa naqsno s rodosloviqta,s izbora na ku4e i taka natatak no kakto i da e,evalla na taq jena,pojelavam i samo yspexi zanapred i sam sigyren 4e 6te gi postigne :->),yspex GALE,jelaq ti vsi4ko nai dobro,a na prolet jivot i zdrave az 6te im pokaja za kakvo stava vapros tyk na maistorite-ti gi znae6 koi sa ;D,maistorite na ku4etata ;D

#116 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 November 2008 - 01:11 PM

Щеше да ми е интересно ... ако можех да го прочета.  :(
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#117 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 05:03 PM

Цитат

zdraveite,az sam obikolil po4ti cqla BALGARIQ i kato trenior i voda4 na ku4etata priznavam  edinstvenno GALIA KONZOVA,nagledal sam se na biene i darpane,premqtaniq i razni gluposti,taka ku4e nese y4i,vseki stana naposledak goliam maistor i razbira4,GALIA  znae kakvo imam predvid,interesno 6te mi e da vidq i vas drygite maistori-y4iteli na ku4etata,daite da se razberem da se stre6tnem nqkade v PLOVDIV pak da vidim koi i kak y4i ku4etata,koi ima nay4eni negovi ku4eta,kak rabotqt ku4etata sas stopanina si,sajeliavam no mislq 4e samo GALQ 6te se predstavi na nivo,ne iskam da zasegna nikoi no ot tova koeto sam vijdal-pak kazvam,obikolil sam po4ti cqla BALGARIQ,edinstveno klub SIRIYS i GALQ mi palnqt sarceto,drygite sa samozvanci i se mislqt za nqkkavi maistori  ,takiva xora kat GALQ  se sre6tat mnogo rqdko,tq znae kak da oby4ava ku4etata s poo6trenie,i az mislq 4e tova e ideqta da znae ku4eto 4e sled kato izpalni pravilno addenata komanda 6te ima lakomstvo,da ima stimol da izpalnqva,a v posledstvie na oby4enieto 6te se radva samo na pogalvane i obi4 na stopanina si,moga da kaja samo evalla na GALQ,ne iskam da zasegna nikoi ottyka no deistvitelnostta e takava,GALQ e 4ovek koito na parvo mqsto obi4a ku4etata i nese interesyva samo materialno ot tqx,ako me razbirate za kakvo govorq,pove4eto xora sam sigyren 4e izob6to ne sa naqsno s rodosloviqta,s izbora na ku4e i taka natatak no kakto i da e,evalla na taq jena,pojelavam i samo yspexi zanapred i sam sigyren 4e 6te gi postigne ,yspex GALE,jelaq ti vsi4ko nai dobro,a na prolet jivot i zdrave az 6te im pokaja za kakvo stava vapros tyk na maistorite-ti gi znae6 koi sa ,maistorite na ku4etata

И аз съм  на същото мнение.  :->) :->) :->) :->)
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 November 2008 - 05:20 PM

Значи, да разбираме, че без никого да обиждате, правичката да си кажете - всички без двама са шменти-капели, нищо не разбират, само пари гепят, пък кучета много мразят?
Евала на вашите фаворити, добре е да споделите доволството си.
Обаче за останалото: Не са коректни такива изказвания, дами и господа.

#119 Потребителят е офлайн   Мария 76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 06:07 PM

Е , стига , де! Предполагам разбирате , за какво става дума . Малко е в страни от темата , но и аз съм попадала на странни личности ,направо "дресьори" като за цирка. Признавам не познавам АБСОЛЮТНО всички в тази област .  Поправям се - повечето които съм виждала са далееееч от представите ми за треньори. Може пък моите представи да са изкревени. Само да споделя една история която ми разказа една приятелка . По време на обучението на куче водач на слепи или по-точно докато разучавали маршрута по който ще работи , кучето не погледнало светофара (животинчето търсело и се оглеждало по-долу , защото идвало от ГЕР. а там имало светлини и по-ниско) за този пропуск било набито с края на повода - колкото сили имал инструктора. Човека бил немец. Еми и паднал от космоса да е.....за мен е по-добре нещата да стават по-бавно - но сигурно и за по-дълго време..... от колкото бой , бой - за 10 мин. кучето ще схване ....ами след седмица , месец , пак ли по същия начин?  Извинявам се , че бях малко досадна  с моите писания , ама дано сте разбрали какво искам да кажа .
User's Signature

#120 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 28 November 2008 - 06:31 PM

mil,съгласна съм,нито е мястото,нито начинапо който xristo e изказал мнение.Лошото е,че не зависи от мен.Добре е мод да изтрие последните няколко мнения,включително и моето.
User's Signature

Качена снимка

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни