Цитат
бушката е права, че кучетата си прояват характерчета "изцяло" в "дома си" а не в клетка, НО в масовият случай става въпрос за нюанси и допълнителни черти, НЕ за 180 градусова промяна.
пешо НЕ Е агресивен към хора.
моля не слагайте етикети на неща, за които не сте сигурни, а в случая и не сте прави. правете разлика между "изпуснато" и доминатно агресивно животно. пешо не е доминантно агресивен, не е и побъркан, просто му трябваше от ден първи структура и дисциплина, както писах и молех.
Верно е ,че съм с температура в момента ,та първо си викам- да не ми се привижда..Не било .
1.Питър НЕ Е агресивен към хора.Колкото и да е различна средата хотел/дом .
2.НАША е грешката ,че поверихме куче в ръцете на неопитни хора- нещо, което винаги и ми е било водещо в търсенето на стопани ,и не само за пит кучета .Подведохме се от многото месеци престой на кучето, когато то не е проявявало грам агресия ,нито признаци ,че би могло .Даже повече- нито грам доминатност.
Имах един такъв грозен случай преди време - дадох един пит изваден от изолатора ,на момиче от Ст.Загора ,пишеше тук с ник Карелка .Имаше женски пит на около година -две.Пишеше смислени неща за възпитание за отглеждане.Въпреки всичко я карах да обмисли -това е възрастно куче, гледано не се знае как ,с изграден характер и подчертах, че Е доминатно (но не агресивно).Тя обаче казваше, че ще положи вс усилия .Кучето при мен и Бианко беше ОК - опита да се поналожи в началото, но получи в отговор равно и твърдо държание .Всеки ден ми казваше тя как всичко е наред .Докато един ден не ми препратиха един пост на госпожицата в един форум на биткаджии ,че Джо бил звяр и трябвало да се евтаназира- и вместо това го пратили на некаква вила на синжир ,и понякога му носили храна.Не ми го върнаха ,въпреки уговорката.Не ми отговориха и какво, и защо е накарало това куче да стане "звяр".
Хубавото в случая с Питър е, че кучето се връща тук .Хората не са справили с него и си го признават.Че този случай трябва бъде добра "обеца на ухото" и на задомяващи и на осиновители.