Dog.bg Форуми : Един питбул плаче за дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Един питбул плаче за дом

#341 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 January 2009 - 12:11 PM

Цитат

Цитат

Истината е че никой от вас не знае нищо за Пит.
Да в Клиниката е бил ангелче и тук в началото беше такъв ... но след като се отпусна показа истинското си аз,а то не е толкова мило и добро куче колкото изглежда.

Не разбирам обаче защо за да намерите извинение за себе си и това,че осиновявнето беше неуспешно, описахте това куче като един звяр? Ако някой чете темата отзад напред ще се чуди,кой за кое куче пише.
Айде сега след тая "приятна" реклама,която му направихте да пожелаем на хората,които наистина им пука за това куче да му намерят нов дом.
Мисля,че по-коректнo щеше да бъде само това

Цитат

Ние с този проблем не можем да се справим.
,[i]което определено е вярно и което само означава,че това не са били хората на Питър.Не става дума за сърдене .И в края на краищата важно е кучето ,а не хората, а с направената му реклама направо ....!

Много се извинявам,но за мен кучето съвсем НЕ е по-важно от хората и тяхната сигурност.
Лесно е да се пише отстрани,на всеки които се съмнявам му отпращам лична покана да дойде и да поживее с него и след това да дава компетентни мнения.
Относно "рекламата" на кучето!Мисля че това са неща които трябва да се знаят за да се ибегне поредно неуспешно задомяване.

#342 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 January 2009 - 12:46 PM

Цитат

Относно "рекламата" на кучето!Мисля че това са неща които трябва да се знаят за да се ибегне поредно неуспешно задомяване.

Аз съм съгласна с това. Гледането на куче в клетка и после в домашни условия е много различно. Самите кучета се държат и реагират различно. В тази връзка, това беше полезен опит - сега вече се знае как кучето се държи в дом.
Другото много важно е:

Цитат

Да го кажем така - от първия си ден едните просто са го приели мило, но твърдо на определена позиция (йерархично). Другите просто мило, но не достатъчно категорично къде му е мястото и от там на татък той просто си е воювал, за това което е възприел като свое.
Просто хората не са подготвени да поставят едно подобно куче на мястото му. Можем само да гадаем и да се надяваме, че като се намери такъв човек, то и поведението на кучето ще е друго. Просто е нужен човек с опит.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#343 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 12:49 PM

Цитат

Цитат

Аз съм съгласна с това. Гледането на куче в клетка и после в домашни условия е много различно. Самите кучета се държат и реагират различно. В тази връзка, това беше полезен опит - сега вече се знае как кучето се държи в дом.
Другото много важно е:

Цитат

Да го кажем така - от първия си ден едните просто са го приели мило, но твърдо на определена позиция (йерархично). Другите просто мило, но не достатъчно категорично къде му е мястото и от там на татък той просто си е воювал, за това което е възприел като свое.
Просто хората не са подготвени да поставят едно подобно куче на мястото му. Можем само да гадаем и да се надяваме, че като се намери такъв човек, то и поведението на кучето ще е друго. Просто е нужен човек с опит.

Напълно съм съгласна с теб!

#344 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 12:56 PM

Моля ви, нека не обобобщаваме по инерция!  :o Точно в този случай, не съм съгласна, че осиновителите постъпват супер безотговорно. Все пак не става дума за наяден телефон или пантофи! Дори ми се струва, че те доста изчакаха, но явно не могат да живеят с агресивно/доминантно куче. За съжаление кучето не беше стояло в приемен дом, иначе най- вероятно щеше да се разбере за проблема и евентуално да се работи по въпроса.

Съгласна съм, че това поведение не трябва да бъде скривано от бъдещите му стопани! Изключително важно е и двете страни да бъдат отговорни!

#345 Потребителят е офлайн   r.a.d.o.s.t.i.n.a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 01:30 PM

и аз  съм съгласна с вас    може би  наистина кучето ако беше в приемен дом  щеше  да    се види всичко което ние ви казваме  важно е  кучето да си намери подходящите стопани това е

#346 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 January 2009 - 02:05 PM

аз мик почвам да не разбирам нещо-къде съм слагала кучето над сигурността на хората. питах ли питах, обаждах ли се-обаждах се, писах ли -писах, е не мога да дойда да живея в ст.загора по обясними причини. поради това при пръв ясен сигнал за невъзможност да се съжителства с пешо питах дали да го взема. благодаря искренно на радостина, че се отнесе отговорно и както се бяхме разбрали. тя постъпва правилно и отговорно. с пешката ще се справим, ще го "рехабилитираме", ще намерим дом и за него  :blink:

#347 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 02:16 PM

Цитат

аз мик почвам да не разбирам нещо-къде съм слагала кучето над сигурността на хората. питах ли питах, обаждах ли се-обаждах се, писах ли -писах, е не мога да дойда да живея в ст.загора по обясними причини. поради това при пръв ясен сигнал за невъзможност да се съжителства с пешо питах дали да го взема. благодаря искренно на радостина, че се отнесе отговорно и както се бяхме разбрали. тя постъпва правилно и отговорно. с пешката ще се справим, ще го "рехабилитираме", ще намерим дом и за него  :blink:

Съобщението което съм написалал по-горе не бе насочено към теб.
Ти постъпваш повече от коректно и аз съм ти благодарна за разбирането и желанието да помогнеш.
Просто не успяха да се сработят и това е....жалко но факт.

#348 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 04:37 PM

Цитат

с пешката ще се справим, ще го "рехабилитираме", ще намерим дом и за него 

Ей това е най-важното!Сърдечно го пожелавам и съм убедена,че това ще се случи. Както в такива случаи казвам не заради ,а въпреки. На хората,които ще продължат да се грижат все така всеотдайно за него в София и на Питър :palec:
Това неуспешно осиновяване може би си има и добра страна,изводите от случилото се и заради другите такива като него ,които все още чакат. Всъщност 2 хубави неща са- едно същество истински ще се зарадва на завръщането му. ;) :drugarche:

#349 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 06:42 PM

Съществата които ще се зарадват са две а всъщност така като се замисля са повече ,но ти си права едно единствено  четирикрако същество ще се зарадва най много, всички ние останалите  двукраки сме повече натъжени  от колкото радостни но за съжаление така стоят нещата.
Въздържам се от коментари отностно цялата ситуация. Надявам се искрено Питър да има по голям късмет тази година и да бъде успешно задомен,защото всички знаем какъв стрес е за кучето едно такова преживяване-имам предвид местене от място на място а и на неговата преклона възраст  :kisel:
Чуствам се адски кофти че освен разходки и лакомства не мога да му дам и осигуря нищо повече :'(
Ама той няма да се сърди,и без това вече е свикнал.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   bis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 07:19 PM

А бившите собственици на Питър могат да дадат дом на някое друго кученце, с по-спокоен нрав... :blink:

#351 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 09:22 PM

Не се ли замисляте, че нервността на това куче изхожда от честата смяна на дома и обстаановката? Бил е изритан и е живял уличен живот, след това е намерил спокойствие в клиниката и се е почувствал добре, но идва нов обрат - ново семейство и нов дом, всичко това въздейства малко или много на психиката на това куче. Привързва се към нещо и някой, след това се разделя с него и отива на ново място. Все пак не е малко кученце, което иска да бъде гушкано и мачкано и всеки, който му дарява любов и внимание е добре дошъл. Мнителен е и сигурно има защо. Защо опреквате хората, които с цялото си желание му дадоха дом? Не са се справили, но това не значи, че не са се опитали многократно. Дано кучето намери спокойствие и уют, защото това е от което се нуждае истински.
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#352 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2009 - 09:21 AM

понеже ще помоля да преместят темата обратно в търсещи дом, искам да изясним нещо, което е ВАЖНО.
бушката е права, че кучетата си прояват характерчета "изцяло" в "дома си" а не в клетка, НО в масовият случай става въпрос за нюанси и допълнителни черти, НЕ за 180 градусова промяна.
в случая "пешо" става въпрос за следното и много бих искала да помислите, защото много се изприказва и бъдещите четци ще останат с впечатление, че давам див бенгалски тигър или "агресивен питбул".
пешо НЕ Е агресивен към хора. това, което се е случило е следното: дядката се озовава в топъл дом, където едно мило и неопитно, НО много добронамерено момиче започва да го обгрижва. обгрижва го до степен, че от ден първи за дядо няма нищо, ама НИЩО забранено, обгрижва го до степен, че в състояние да се лиши от удобство за да го има пешо. пешо с три думи is number one. пешо е шеф и се разпорежда. вярвайте, говорих много с девойката, нещата са прости-първи на вратата, първи на кревата, дай да ям щото ти ядеш, дай я тая манджа бе! не даваш е ми тогава ще ти пикая в коридора... и т.н.
ако беше агресивен в смисъла, който влага Mik никакъв стол нямаше да я опази  B) просто ме боли, че се слагат определения и етикети на неща, които не са такива. ако беше агресивен в този смисъл, нямаше да може да живее в малък апартамент и да посреща гости и да няма жертви. под жертви разбирам не дай Боже ухапани, а не  "ми аз като тръгна да го свалям от кревата ми ръмжи и показва зъб" щеше да има "ми аз като посегна и ме захапва" - за справка ничката и потребител street_force.
моля не слагайте етикети на неща, за които не сте сигурни, а в случая и не сте прави. правете разлика между "изпуснато" и доминатно агресивно животно. пешо не е доминантно агресивен, не е и побъркан, просто му трябваше от ден първи структура и дисциплина, както писах и молех.
хайде да му е на късмет на дядо, моля мода да премести темата обратно в търсят дом. :blink:

#353 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2009 - 12:13 PM

Цитат

бушката е права, че кучетата си прояват характерчета "изцяло" в "дома си" а не в клетка, НО в масовият случай става въпрос за нюанси и допълнителни черти, НЕ за 180 градусова промяна.

пешо НЕ Е агресивен към хора.

моля не слагайте етикети на неща, за които не сте сигурни, а в случая и не сте прави. правете разлика между "изпуснато" и доминатно агресивно животно. пешо не е доминантно агресивен, не е и побъркан, просто му трябваше от ден първи структура и дисциплина, както писах и молех.
Верно е ,че съм с температура в момента ,та първо си викам- да не ми се привижда..Не било .
1.Питър НЕ Е  агресивен към хора.Колкото и да е различна средата  хотел/дом .
2.НАША  е грешката ,че поверихме куче в ръцете на неопитни хора- нещо, което винаги и ми е било водещо в търсенето на стопани ,и не само за пит кучета .Подведохме се от многото месеци престой на кучето, когато то не е проявявало грам агресия ,нито признаци ,че би могло .Даже повече- нито грам доминатност.
Имах  един такъв грозен случай преди време - дадох един пит изваден от изолатора ,на момиче от Ст.Загора ,пишеше тук с ник  Карелка .Имаше женски пит на около година -две.Пишеше смислени неща за възпитание за отглеждане.Въпреки всичко я карах да обмисли -това е възрастно куче, гледано не се знае как ,с изграден характер и подчертах, че Е доминатно (но не агресивно).Тя обаче казваше, че ще положи вс усилия .Кучето при мен и Бианко беше ОК - опита да се поналожи в началото, но получи в отговор равно и твърдо държание .Всеки ден ми казваше тя  как всичко е наред .Докато един ден не ми препратиха един пост на госпожицата в един форум на биткаджии ,че Джо бил звяр и трябвало да се евтаназира- и вместо това го пратили на некаква вила на синжир ,и понякога му носили храна.Не ми го върнаха ,въпреки уговорката.Не ми отговориха и какво, и защо е накарало това куче да стане "звяр".

Хубавото в случая с Питър е, че кучето се връща тук .Хората не са справили с него и си го признават.Че този случай трябва  бъде добра "обеца на ухото" и на задомяващи и на осиновители.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#354 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 01:07 PM

[table][tr][td]А бившите собственици на Питър могат да дадат дом на някое друго кученце, с по-спокоен нрав...  [/table]
Това си го помислих и аз  :blink:

#355 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2009 - 09:23 PM

Добрият стар  Питър си е вече тук.Да му пожелаем нов късмет! :blink:
User's Signature

#356 Потребителят е офлайн   r.a.d.o.s.t.i.n.a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2009 - 09:35 PM

Как е Пит  след пътя ?

#357 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 January 2009 - 09:41 PM

о, Пит е пак софиянец!!! Добре дошъл и повече късмет през Новата година!  :blink: Не разбирате ли,че момчето иска да си остане наш съгражданин? И да си бъде близо до Лорчето, да й мляска по някоя и друга целувчица  :blink:

#358 Потребителят е офлайн   r.a.d.o.s.t.i.n.a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2009 - 09:44 PM

Радвам се че е добре  пожелавам му да си намери най-добрите стопани  който заслужава  :wub:    КЪСМЕТ МОМЧЕТО МИ !!! :'(

#359 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 January 2009 - 11:21 PM

Цитат

И да си бъде близо до Лорчето, да й мляска по някоя и друга целувчица  :blink:

Това пък е друга тема- стиснете палци  утре Лора да  осъмне в нов дом :blink:
Радостина, Питър е добре.
User's Signature

#360 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 January 2009 - 11:54 AM

добре е шушона. днес се разходихме, потичахме-пешето тича в нещо като "бебешки"галоп, лорката ни разцелува и се прибрахме, че ни беше студено и ни замръзваха лапките.  фоторепортаж от събитието очаквайте довечера.:blink:

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни