Dog.bg Форуми : Един питбул плаче за дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Един питбул плаче за дом

#321 Потребителят е офлайн   r.a.d.o.s.t.i.n.a Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 December 2008 - 08:34 PM

Благодаря   :blink:     сега  искам да кажа няколко неща за Пит-Ники, незнам но от няколко дена той  се държи с нас  все едно  е  живял  от  години  и тук , но и прекалява  и то много . Сега  ще ви напиша няколко  случея :   1.когато посягам и го хвана за  каишката и  искам да го мръдна от дивана    понеже искаме да седнем да обядваме и  той  посягва да ме хапе. 2.Най-учудващото е , че в събота тои  започна да си играе като малко кученце  с мен    точно  все едно беше на  1 годинка   и Миленка беше там  и тя започна да си играе  с него   но го  подразни малко   и той  скочи да я хапе  и незнам как но тя реагира  да сложи стола пред  него и той захапа стола.  3. Приятелят ми имаше малко работа на вън  и го взе с него и го върза до  на половин метар и  кучето  както си стояло започнало да го лае  злобно. Незнам какв му става на Пит но определено  ме е страх  вече от него,    той е непредсказуем    и на секундата му се променя поведението и мислите
в един момент ме познава  и се радва а  в друг   все едно сме чужди
А неискам да ни наръфа това куче    станал е  съвсем друг   

#322 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 December 2008 - 09:07 PM

Според мен май се е главозамаял от вниманието към него и е взел да го раздава шеф. Всичко може да се оправи и да си живеете хармонично, само че трябва да му покажете твърдо къде му е мястото.

Например като се почне с храненето. Само в определено време и никакви компромиси. Докато вие ядете, той в никакъв случай не бива да получава нищо. Когато му давате неговата храна, да не яде преди вие да му позволите. За дивана - в началото опитвай да го примамваш да слезе с някое дребно лакомство. Слезе ли той - хвалиш го, но ти си сядаш на мястото и не мърдаш. 

Стискам палци да се справите с този период.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#323 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 22 December 2008 - 09:28 PM

И аз мисля, че търси своето място в йерархията. А и все пак е възрастен. Много ми е познато подобно поведение: Пред вид живота му в последно време, той просто си търси спокойствието. На ваше място бих го оставила на " мира" , като го игнорирам винаги, когато не искам да е около мен. Не посягайте рязко към него с ръце- не се знае какво му се е случвало, докато е бил на улицата.
Много се надявам, да не се откажете от него!

#324 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 December 2008 - 11:54 AM

и wind и tochtsa са прави. много се е разпуснал, аз преди време писах, че трябва да се налага дисциплина от ден първи. той си мисли, че е шефа и е естествено, ако му пречите или искате от него нещо, което той не иска да свърши да реагира. моля започнете -все още не е късно с ясни правила, които не се нарушават: часове за хранене, места за лежане и т.н. корекция при всяка ама всяка грешка от негова страна, ясно и категорично. никакво просене никакво досаждане не бива да се толерира, ако наруши правило в момента му изразете недоволството си - с "не" или "ей ти лошо момче" изберете си фраза и наказание -да си иде на креватчето, но не на канапето или където той там си реши- да отиде където вие сте го изпратили и да поседи там 5-10 минути докато му "размине". не му позволявайте да "му мине номера" по никакъв начин. не е нужно да сте лоши, необходимо е да бъдете последователни в нещата, които искате от него. ако си позволи да посяга като го сваляш от дивана, свали го категорично и го изпрати наказан или просто сядайки го изблъскай с дупе- без да го натискаш просто все едно, че дивана си е твой и той трябва да отстъпи, не му говори като правиш това, ако пак се натисне избутваш с крак и -"наказан" на постелката си. той не е станал друг и не мисля, че би наръфал който и да е -все пак последните 6 месеца от живота си е живял все с хора и никого не е наръфал..

#325 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2008 - 11:59 AM

Цитат

3. Приятелят ми имаше малко работа на вън  и го взе с него и го върза до  на половин метар и  кучето  както си стояло започнало да го лае  злобно.

Лора когато я връзвам да я снимам реагира по същият начин предполагам, че се страхуват да не бъдат изоставени отново
Аз вече не си позволявам да я връзвам за снимка или колко то успея толкова снимам или не

#326 Потребителят е офлайн   Andgi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 December 2008 - 09:23 PM

Как е деди Ники-Питър?
Моля ви пуснете нови снимчици ако не ви затруднявам,следях историята от разстояние и след като се намери дом за деденцето толкова се зарадвах и си върнах вярата в хората :blink:
Дано в новият дом на Ники всичко да е наред ;) А ако случайно се опитва да ви се качи на главата-идеалното средство за приземяване на земята е вестникът сгънат като на фуния и с леко потупване по дупето ще го изгоните от дивана-него не го боли от удара с вестника а от самия шум!

#327 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2009 - 12:25 AM

Какво става с Питър -как я карате заедно??
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#328 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2009 - 10:09 AM

утре най-вероятно морски черешки ще докарат пешката обратно. ще живее пак в син кръст. и отново започваме - търсим стопани. търсим стопани на възрастно куче, което много обича да лежи по леглата, не му е кеф да слиза от там и скимучи, когато го оставиш в другата стая. за сметка на това външният вид сме го подобрили много  ;)

#329 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 07 January 2009 - 10:18 AM

Изключително неприятна история. Нима не можаха да преценят възможностите си преди да кандидатстват? Това е живо същество, не е плюшена играчка!
Надявам се да се намерят по-достойни осиновители за това куче, то ги заслужава .

#330 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 07 January 2009 - 10:26 AM

Много неприятно и огромен стрес за Питър  :(
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#331 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 10:26 AM

Още след това изявление

Цитат

А неискам да ни наръфа това куче    станал е  съвсем друг 
[i]беше ясно какво ще се случи,преди 2 дни коментирах точно това осиновяване с един потребител и се чудех кога точно ще прочетем...
Според мен в този раздел напоследък попадат доста теми, чиито "щастлив" край се оказва обратно в подфорум Без дом.
Жалко за всички,но най-вече за кучето :(

#332 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2009 - 10:28 AM

е каквото станало, станало. радвам се, че имаме добра комуникация със сегашните хора на пешо и това  ни позволява да реагираме навреме и да оправим колкото можем работата.

ах да, забравих да кажа пешо дотолкова не иска да си дава кревата (канапето) че си изразява вебално и физиономически несъгласието (разбирай: сумти, ръмжи и се пъне), а като го смъкнеш и накажеш за поведението му - ти се изпикава - хак да ти е!

та който иска такова другарче моля, нареждайте се  ;)

#333 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 07 January 2009 - 10:35 AM

Не е бил това човекът за Питър. Стискам му палци за нов дом и собствено креватче(канапе).

#334 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 10:40 AM

Здравей Абена,

проблема не е в това че кучето постоянно си върши нещата вкъщи,проблема е че той има ясно изразена агресия към хора...когато нещо което не му харесва да прави ... като да се отмести и да направи място на дивана или когато някой посегне да му сложе повод за да го разходи и леко го подръпне за да тръгне той реагира светкавично и напада.
Чист късмет е че не е ухапал до сега никого.
Аз не се страхувам от кучето и въпреки това ме нападна ... успях в бързината да хвана един стол и да го сложа пред себе си... Пит захапа стола и по типично питбулски започна да го тръска и да го "убива".
В последно време дори когато го галяме просто се обръща и се опитва да захапе галещата го ръка.
Мисля че който и да го вземе трябва да знае това и действително да е човек с опит в отглеждането на Питбули за да се справи с тези проблеми.
Истината е че ние не знаем той какъв живот е водил преди да го намерите и не се знае дали не е бил малтретиран от хора и за това сега да се държи така.
Имахме желание огромно,но не се получи ... всички са тъжни защото свикнахме с Пит и неговото мърморене.
Когато стопаните му си бяха извън града кучето по цял тичаше по двора и се чувстваше добре...мисля си че трябва да му търсите дом с къща и двор.
Явно че в апартамент на тясно той се изнервя и търси спокойствие като тази негова нервност се изразява в агресия към ХОРА!

Надявам се всичко да се нареди по най-добрият начин за Пит!

#335 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 10:46 AM

Цитат

Изключително неприятна история. Нима не можаха да преценят възможностите си преди да кандидатстват? Това е живо същество, не е плюшена играчка!
Надявам се да се намерят по-достойни осиновители за това куче, то ги заслужава .

Нека те помоля само да НЕ коментираш кой колко е достоен и колко не е!!!
Приемам го твърде лично и ставам нападателна!

Направих което е по силите ми Пит да има дом,проблема не е в стопаните,а в кучето което не веднъж прояви агресия и напада хора.
Истината е че никой от вас не знае нищо за Пит.
Да в Клиниката е бил ангелче и тук в началото беше такъв ... но след като се отпусна показа истинското си аз,а то не е толкова мило и добро куче колкото изглежда.
Понякога просто върви из апартамента с наструхнала козина и гледа всички изпод вежди ...
Не мисля че за кучето не се е направило достатъчно за да се чувства комфортно.
Да,стопаните му изпитват СТРАХ от него,но този страх не е случаен и без причина.
Кучето нападна и мен,напада и тях няколко пъти.
Ние с този проблем не можем да се справим.
За жалост се оказа че в Стара Загора няма опитни треньори на кучета които са работили с тази порода и могат да ни помогнат.
:(

#336 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2009 - 11:29 AM

към всички; моля да запазим добър тон- в случая никого не виня, поне аз де...относно агресия питовска, пешовска и възпитание темата е дълга. просто не съм срещала такова куче (пит), което така успешно месеци наред да се "прикрива" и изведнъж опа  :o (за други породи незнам-нямам опит). не съм и намекнала, че не е направено каквото и да е било. просто в случая ме интересува добруването на кучето. ще направя каквото мога да го подсигуря. ще чакам радостина да се обади за да се разберем за утре как да вземат пешо, защото ако не стане утре аз ще мога чак след 2 седмици.

#337 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 11:32 AM

Зная че е трудно да се повярва че Пит прави такива нещо,дори с Радост говорехме да те поканим за няколко дена в Стара Загора за да поживееш с него и да видиш какъв точно е проблемът.
Това предложение остава в сила и сега,ако имаш време и желание заповядай и дано намерим заедно решение на проблема.

#338 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2009 - 11:41 AM

Жалко за дядото, но едва ли става дума за прикриване и откриване. В интерес на истината това са умни кучета и реагират по позволения им начин.
Да го кажем така - от първия си ден едните просто са го приели мило, но твърдо на определена позиция (йерархично). Другите просто мило, но не достатъчно категорично къде му е мястото и от там на татък той просто си е воювал, за това което е възприел като свое.
Колкото и човеколюбиви да са питовете, безразборното развъждане и околната среда им влиаят достатъчно, за да буди доминантността им не съмо и винаги към себеподобни, но и към хората, за съжаление. Просто всеки осиновител трябва да е наясно, че кучето не е човек, не е дете, не е играчка. В тази връзка клипчетата на Сизър Милан са много хубави! Показат как човек може да се справи с много трудности в общуването си със своето животно.
Не се сърдете едни на други, просто дано скоро дядото си намери хората!
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#339 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2009 - 11:52 AM

Цитат

Истината е че никой от вас не знае нищо за Пит.
Да в Клиниката е бил ангелче и тук в началото беше такъв ... но след като се отпусна показа истинското си аз,а то не е толкова мило и добро куче колкото изглежда.

Не разбирам обаче защо за да намерите извинение за себе си и това,че осиновявнето беше неуспешно, описахте това куче като един звяр? Ако някой чете темата отзад напред ще се чуди,кой за кое куче пише.
Айде сега след тая "приятна" реклама,която му направихте да пожелаем на хората,които наистина им пука за това куче да му намерят нов дом.
Мисля,че по-коректнo щеше да бъде само това

Цитат

Ние с този проблем не можем да се справим.
,[i]което определено е вярно и което само означава,че това не са били хората на Питър.Не става дума за сърдене .И в края на краищата важно е кучето ,а не хората, а с направената му реклама направо ....!

#340 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 January 2009 - 11:57 AM

Цитат

Зная че е трудно да се повярва че Пит прави такива нещо,дори с Радост говорехме да те поканим за няколко дена в Стара Загора за да поживееш с него и да видиш какъв точно е проблемът.
Това предложение остава в сила и сега,ако имаш време и желание заповядай и дано намерим заедно решение на проблема.

мислила съм го това, ако бяхте в софия щях отдавна да съм дошла, за жалост не ми е възможно. fireogi  е права пит е приел, че всички в къщата са по-нисши в иерархията от него, това довежда до следното: всички трябва да правят каквото той иска, ако не го правят следва наказание - ръмжене и опит за захапване. в син кръст е знаел, че мястото му в йерархията не позволява да има каквито и да било претенции и се е съобразявал с това. в случая всички имаме късмет, че дядката не е по рождение водач и агресивно доминантен, тогава щеше да бъде страшно. и пак казвам не обвинявам никого и не търся ничия вина, моля разберете ме правилно.

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни