"Връзка без обвързване" (без повод/каишка)
Публикувано: 02 December 2008 - 11:29 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 06 December 2008 - 11:57 PM
Публикувано: 08 December 2008 - 09:25 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 13 February 2009 - 11:47 PM
http://video.mail.ru...collie/1/6.html
Публикувано: 20 March 2009 - 11:02 PM

Публикувано: 21 March 2009 - 12:06 AM
Заменете патиците с Вашите дразнители и вижте как работят хората. Направете си сметка дали и Вие сте работили по този начин.За да се стигне до такъв интерес обаче има много работа по определена методика.Добре е да прочетете за работа с мотивиращи техники.
Публикувано: 26 March 2009 - 05:33 PM
Цитат

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 27 March 2009 - 08:36 AM

Публикувано: 08 April 2009 - 01:37 PM
Това е първото ми куче вече е на 1 година и 6 месеца НОК изпълнява команди като седни легни стой,тоест стои на място докато не го повикам проблема е че от известно време стана агресивен към себеподобни грешката най вероятно е в мен но не зная как да процедирам нищо не помага или аз не правя нещата както трябва.Искам като види куче което търчи озъбено към него да го игнорира това май е най добрия вариянт същото да се случва и когато види друго куче което просто се разхожда в близост не към всички реагира по този начин с някои се понася тоест не ги закача все едно не са там а други иска да захапе само по стойката и погледа познавам как да се преборя с това?
Направих и домашното задание на apso да го пусна и да го наблюдавам първото което прави е да отиде да свърши работа до някое дърво после започва да души насам натам след което ме гледа и стои на едно място сякаш очаква да му кажа какво да прави като го викна идва но не сяда до мен просто се затичва застава пред мен и обръща дупе друг път пък като го викна идва и сяда пред мен и ме гледа в очите не знам може да е нормално надявам се да е.Не ме изпуска от поглед ако аз мръдна нанякъде и той дотичва гледа да е наблизо нооо види ли друго куче става ужас първо стойка като тигър веднага го хващам знам какво ще последва може и това да е грешно но знам че ще налети на другото куче а не искам да става така опитах и да е пуснат да видя да не би като е вързан само да става така но уви не е много дълъг пост стана за което се извинявам и моля ако някой знае какво бих могла да направя за да не се получава това нека да каже.
Благодаря
Публикувано: 08 April 2009 - 07:07 PM
Saphire, в Apr 8 2009, 02:37 PM, написа:
А никога ли не си пускала кучето си да играе с други кучета? Ако не си, грешка голяма. Трябвало е да го социализираш. Хубаво е че те следи и слуша, но не е нормално да се зъби на всяко куче. Може да го научиш да ги игнорира, имаш добра база за работа с него-във форума е писано доста за възпитанието и обучението, а ако не си сигурна, винаги може да се обърнеш към треньор за помощ.

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 08 April 2009 - 10:05 PM
Публикувано: 09 April 2009 - 09:13 AM
Saphire, в Apr 8 2009, 08:05 PM, написа:
Това е нормално за породата.
Saphire, в Apr 8 2009, 11:37 AM, написа:
Това няма да стане. Най-малкото трудно ще игнорира друго куче, което се навре отгоре му. Имате 2 варианта: или го водите само на повод, или го научавате да стой при Вас, когато го извикате и го правите всеки път, когато срещнете друго куче.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 09 April 2009 - 09:03 PM
Galiadogs, в Mar 20 2009, 11:06 PM, написа:
Заменете патиците с Вашите дразнители и вижте как работят хората. Направете си сметка дали и Вие сте работили по този начин.За да се стигне до такъв интерес обаче има много работа по определена методика.Добре е да прочетете за работа с мотивиращи техники.
Saphire Споко! кучето ти не е агресивно, хванало лош навик. Навик може да се промени, ако куче по время на расходка е заето с теб- как ще оберне вниманието си на друго нещо( боклук, патици, други кучета,коли, котки....)?
Не познавам куче кое би умряло от това че играело само и само със своят стопанин. Но познавам доста хора, които загубили своите кучета за това че те са гонили с другите кучета, играели сами, яли от земя, гонили котки и коли.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 30 July 2009 - 08:30 AM
След 2 седмици ще започна да извеждам кученцето си и много се чудя дали при първите разходки трябва да е само на повод? Споделете своя опит, моля ви, защото честно казано, малко ме е страх да го пускам без повод в началото..
До вчера дори се притеснявах дали ме чува изобщо като и викам по име, а какво остава, когато излезем навън и тя хукне нанякъде:))
Публикувано: 30 July 2009 - 09:47 AM
Публикувано: 30 July 2009 - 11:26 AM
Напълно съм съгласна -аз ползвам 10 м. за поляната и къс за разходка

Публикувано: 30 July 2009 - 01:14 PM
Освен това - вероятността да бягате по-бързо от него е много голяма. По-добре бягайте сега (ако се наложи, дано да не става), защото в бъдеще нямате шанс.
И непременно започвайте да тренирате - викайте го през определено време и го награждавайте както прецените за добре (храна/игра/думи и т.н.)
Успех!
Публикувано: 30 July 2009 - 02:59 PM
Социализирах кучето си от 46 дневна възраст и като дойде време да я пускам тя си беше спокойна и си гонеше разни торбички и листа които вятъра духаше и хич не и пукаше къде съм -просто си и беше кеф .Това че имам повод в ръцете си само ми помага да има контрол тя да е в безопасност а нейната свобода постепенно ще стане по-голяма от 10 м. повод!
Публикувано: 30 August 2009 - 03:42 PM

Поздрави...

ето снимка от вчера когато беше пуснат ...и като дойде хъскито веднага се залепи за него..добре че го хванах....не се вижда много добре но все пак.. :
П.П моето кученце е онова малко и черно..
Публикувано: 31 August 2009 - 02:22 PM
кучето ти навлиза в тинейджерска възраст за това опитва да доминира за да "немери" своят статут.
Това че опитва да доминира над други кучета без да "попита" теб означава че вие двамата не са наясно кой е "господарят в къщи". Трябва да поработите над вашата връзка.

училище