Dog.bg Форуми : "Връзка без обвързване" (без повод/каишка)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Връзка без обвързване" (без повод/каишка) Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:08886080270
Публикувано: 02 December 2008 - 11:29 PM

Едно мен учудва хора си мислят че са интересни, важни, интелигенти и поумни от останали живи същества, а на практика не са по интересни за едно куче от малко котенце (да не вспоменаваме това кое те успяват да намерят по время на расдодките)
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#102 Потребителят е офлайн   la_la Икона

Публикувано: 06 December 2008 - 11:57 PM

Здравейте. :blink: От скоро се престраших да пускам моя мъник без каишка навън.Първият път ме беше страх,че в мига,в който му махна каишката ще избяга яко дим и после-върви го гони,брат,но за щастие нямаме такива проблеми.Не се отдалечава много от мен и идва когато го викам по име.Но когато му махна каишката да видите само какво тичане пада...Ах,свобода,свобода...

#103 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 December 2008 - 09:25 PM

Предполагам,че твоят мъник е на 4-5месеца?Първите му самостоятелни стъпки е нормално да са плахи.По нататък ще стане по-смел,и няма да се връща веднага,особено ако има нещо интересно/а,колко такива неща имаа/.Просто,наблегни на основните команди,особено тези,с повикването.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#104 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 February 2009 - 11:47 PM

Ето как е решен проблема на кучето да гони патици-активно внимание и занимание от страна на неговата стопанка.Нейната цел е сто процента да е със своето куче,а не просто да се разходи из парка.Тя гради връзката с кучето си.
http://video.mail.ru...collie/1/6.html
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   helios_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Кучета,коне,езда,рисуване,книги,фотография :)

Публикувано: 20 March 2009 - 11:02 PM

Вичките съвети са много полезни ^_^ Но не намерих информация за нашия проблем :ca_003: Кучето ми е кокер шпаньол на 2 год и сме го учили на много команди като тук,редом и др. и когато е без повод ги изпълнява,ОСВЕН ако не види друго куче(без значение дали е улично или не).Види ли го веднага хуква към него и въобще не чува какво викам :cd_045: Няма интерес само към улични кучета,които вече познава и не им обръща внимание. Ще се опитам да го научиа да изпълнява командата Тук още по-добре,но не знам какво друго да направя :zz_187:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 21 March 2009 - 12:06 AM

Mного интересно как хората търсят конкретен отговор,а той е пред тях.
Заменете патиците с Вашите дразнители и вижте как работят хората. Направете си сметка дали и Вие сте работили по този начин.За да се стигне до такъв интерес обаче има много работа по определена методика.Добре е да прочетете за работа с мотивиращи техники.
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 March 2009 - 05:33 PM

Ха-ха, чудих се, къде да ви го пусна - за много теми става и е свежо. Ето ви друг вид "контрол":

Цитат

Пускал го е да се разхожда сам и разбрах, че го е следял с бинокъл къде отива...

User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#108 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 March 2009 - 08:36 AM

Преди имах кокер,но тогава живеехме в др.комплекс и около нас имаше толкова полянки,че моето куче не знаеше що е това каишка,винаги беше пусната.Сега обаче живеем на друго място,тук е лудница,само улици с постоянно движение по тях и аз не смея да пускам кучето си без каишка,при най-малко невнимание ще е блъсната милата.Иначе и аз съм против разходките с каишка,винаги съм ги маразила, сега сме само с каишка :cc_012:

#109 Потребителят е офлайн   Saphire Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2009 - 01:37 PM

Здравейте на всички изчетох всичко във форума и ми се изясниха много неща надявам се да не е късно да поправя грешките които съм направила в отношението си към кучо.
Това е първото ми куче вече е на 1 година и 6 месеца НОК изпълнява команди като седни легни стой,тоест стои на място докато не го повикам проблема е че от известно време стана агресивен към себеподобни грешката най вероятно е в мен но не зная как да процедирам нищо не помага или аз не правя нещата както трябва.Искам като види куче което търчи озъбено към него да го игнорира това май е най добрия вариянт същото да се случва и когато види друго куче което просто се разхожда в близост не към всички реагира по този начин с някои се понася тоест не ги закача все едно не са там а други иска да захапе само по стойката и погледа познавам как да се преборя с това?
Направих и домашното задание на apso да го пусна и да го наблюдавам първото което прави е да отиде да свърши работа до някое дърво после започва да души насам натам след което ме гледа и стои на едно място сякаш очаква да му кажа какво да прави като го викна идва но не сяда до мен просто се затичва застава пред мен и обръща дупе друг път пък като го викна идва и сяда пред мен и ме гледа в очите не знам може да е нормално надявам се да е.Не ме изпуска от поглед ако аз мръдна нанякъде и той дотичва гледа да е наблизо нооо види ли друго куче става ужас първо стойка като тигър веднага го хващам знам какво ще последва може и това да е грешно но знам че ще налети на другото куче а не искам да става така опитах и да е пуснат да видя да не би като е вързан само да става така но уви не е много дълъг пост стана за което се извинявам и моля ако някой знае какво бих могла да направя за да не се получава това нека да каже.
Благодаря
User's Signature

Качена снимка

#110 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 07:07 PM

Показване на мнениетоSaphire, в Apr 8 2009, 02:37 PM, написа:

Здравейте на всички изчетох всичко във форума и ми се изясниха много неща надявам се да не е късно да поправя грешките които съм направила в отношението си към кучо...

А никога ли не си пускала кучето си да играе с други кучета? Ако не си, грешка голяма. Трябвало е да го социализираш. Хубаво е че те следи и слуша, но не е нормално да се зъби на всяко куче. Може да го научиш да ги игнорира, имаш добра база за работа с него-във форума е писано доста за възпитанието и обучението, а ако не си сигурна, винаги може да се обърнеш към треньор за помощ.
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#111 Потребителят е офлайн   Saphire Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2009 - 10:05 PM

Здравей пускала съм го много пъти но той просто не проявяваше особен интерес предпочиташе да играе с играчка с мен или отделно дори когато се заговарях с някой от собствениците той пак не играеше с кучетата ами лягаше някъде наблизо и си дъвчеше играчката не позволяваше обаче друго куче да му я вземе не се зъбеше а се оттегляше с играчката в уста.Това като по малък сега е по сложно с разходките става все по трудно защото улични кучета има много и разбира се пазят територията си налитат а той се зъби съответно по голямата част се обръщат и си тръгват но се получава така че и на домашните настръхва като ги види пак казвам не на всички кучета например малки бебета ги пази гледа да не ги настъпи и е много внимателен щях да си помисля че нещо психически не е в ред ако беше се озъбил и на бебетата:) с женски се разбира така да се каже но мъжките са ужас и с едно две които познава от малък тях не закача просто все едно не са там
User's Signature

Качена снимка

#112 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 April 2009 - 09:13 AM

Показване на мнениетоSaphire, в Apr 8 2009, 08:05 PM, написа:

Здравей пускала съм го много пъти но той просто не проявяваше особен интерес предпочиташе да играе с играчка с мен или отделно дори когато се заговарях с някой от собствениците той пак не играеше с кучетата ами лягаше някъде наблизо и си дъвчеше играчката

Това е нормално за породата.

Показване на мнениетоSaphire, в Apr 8 2009, 11:37 AM, написа:

Искам като види куче което търчи озъбено към него да го игнорира това май е най добрия вариянт

Това няма да стане. Най-малкото трудно ще игнорира друго куче, което се навре отгоре му. Имате 2 варианта: или го водите само на повод, или го научавате да стой при Вас, когато го извикате и го правите всеки път, когато срещнете друго куче.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#113 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 April 2009 - 09:03 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в Mar 20 2009, 11:06 PM, написа:

Mного интересно как хората търсят конкретен отговор,а той е пред тях.
Заменете патиците с Вашите дразнители и вижте как работят хората. Направете си сметка дали и Вие сте работили по този начин.За да се стигне до такъв интерес обаче има много работа по определена методика.Добре е да прочетете за работа с мотивиращи техники
.

Saphire Споко! кучето ти не е агресивно, хванало лош навик. Навик може да се промени, ако куче по время на расходка е заето с теб- как ще оберне вниманието си на друго нещо( боклук, патици, други кучета,коли, котки....)?
Не познавам куче кое би умряло от това че играело само и само със своят стопанин. Но познавам доста хора, които загубили своите кучета за това че те са гонили с другите кучета, играели сами, яли от земя, гонили котки и коли.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#114 Потребителят е офлайн   BESSA Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 08:30 AM

Здравейте, не успях да намеря отговор на въпроса си из съществуващите теми, извинявам се, ако съм "недовидяла":)
След 2 седмици ще започна да извеждам кученцето си и много се чудя дали при първите разходки трябва да е само на повод? Споделете своя опит, моля ви, защото честно казано, малко ме е страх да го пускам без повод в началото..
До вчера дори се притеснявах дали ме чува изобщо като и викам по име, а какво остава, когато излезем навън и тя хукне нанякъде:))

#115 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 July 2009 - 09:47 AM

Ако не сте на заградено място, първите разходки - на повод, особено за кученце, което не е "залепено" за вас. Може да си вземете допълнителен повод с дължина 5м, за да му позволите да разучава - това ще ви даде и контрол при нежелано поведение, например честото проучване на терена лапайки камъчета, буклуци и т.н
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#116 Потребителят е офлайн   xrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 11:26 AM

Цитат(twoofo @ Jul 30 2009, 10:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако не сте на заградено място, първите разходки - на повод, особено за кученце, което не е "залепено" за вас. Може да си вземете допълнителен повод с дължина 5м, за да му позволите да разучава - това ще ви даде и контрол при нежелано поведение, например честото проучване на терена лапайки камъчета, буклуци и т.н

Напълно съм съгласна -аз ползвам 10 м. за поляната и къс за разходка Прикачена снимка

#117 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 01:14 PM

Аз пък съм на мнение, че тъкмо първите разходки трябва да са свободни. Така или иначе кучето ще е уплашено и ще бъде близо до вас. То ще е уплашено, а вие допълнително ще усложнявате ситуацията с каишка и повод - неща непонятни до сега. Не казвам да се разхождате свободно навсякъде, но в парка или мястото за разходка - свободно.
Освен това - вероятността да бягате по-бързо от него е много голяма. По-добре бягайте сега (ако се наложи, дано да не става), защото в бъдеще нямате шанс.

И непременно започвайте да тренирате - викайте го през определено време и го награждавайте както прецените за добре (храна/игра/думи и т.н.)

Успех!

#118 Потребителят е офлайн   xrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 02:59 PM

Аз пък съм на мнение че зависи и от характера на куч и да ли преди това е имало соц. контакти с външната среда и т.н.
Социализирах кучето си от 46 дневна възраст и като дойде време да я пускам тя си беше спокойна и си гонеше разни торбички и листа които вятъра духаше и хич не и пукаше къде съм -просто си и беше кеф .Това че имам повод в ръцете си само ми помага да има контрол тя да е в безопасност а нейната свобода постепенно ще стане по-голяма от 10 м. повод!

#119 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2009 - 03:42 PM

здравейте..наистина полезна информация.... :e_085: аз имам Френски булдог който на 6-ти Септември ще стане на 6 месеца....пускала съм го без повод , но на места където няма кучета.....и така вчера бяхме на среща с още френски булдоци...и реших да го пусна...като го пуснах той обикаляше предимно около нас....но щом дойде едно хъски...веднага му се промени поведението..добре че го хванах на време....незнам защо но с малките кученца се държи добре..но щом види някое куче от по-големите породи полудява....отива да му се перчи и лае....та незнам как да го науча да свиква с всякакви кучета...че така като го пускам ще вземе да види някое голямо куче да бяга и няма хващане.... ba_025.gif а инъче го разхождам с повод...а когато имам възможност го пускам ... be_107.gif ще се радвам някой да коментира проблемът ми... dog.gif
Поздрави... re_037.gif
ето снимка от вчера когато беше пуснат ...и като дойде хъскито веднага се залепи за него..добре че го хванах....не се вижда много добре но все пак.. :
П.П моето кученце е онова малко и черно..

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#120 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 31 August 2009 - 02:22 PM

magiz
кучето ти навлиза в тинейджерска възраст за това опитва да доминира за да "немери" своят статут.
Това че опитва да доминира над други кучета без да "попита" теб означава че вие двамата не са наясно кой е "господарят в къщи". Трябва да поработите над вашата връзка.
User's Signature

Качена снимка
училище

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни