Dog.bg Форуми : "Връзка без обвързване" (без повод/каишка)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"Връзка без обвързване" (без повод/каишка) Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2009 - 09:31 PM

благодаря за съвета... ae_085.gif според мен вече той е разбрал кой е господарят в къщи......като му се скарам слуша и друг-път не прави така.... но щом види голямо куче..не ме чува какво му говоря....и защото той повече е с повод..и като почне да лае голямо куче му казвам НЕ и дърпа рязко повода...той сппира...но докато не види ново голямо куче..и така.. ae_085.gif ще се оправи..сигурно му трябва време да се осъзнае..че големите кучета не са заплаха за него.. smile.gif
благодаря все пак.. rc_036.gif

#122 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 10:27 AM

И още един проблемен булдог. Нашия Спайк се разхожда по цял ден свободен на двора. В чадната част на двора, до клетките със заици имаме дворно куче, вързано. По принцип нямат проблеми двете кучета, когато ние сме в къщата те изобщо нямат никакъв контакт и никой не проявява интерес към другия. Обаче точно когато някой от семейството тръгне към въпросната част на двора двамата се забелязват, започват да се лаят и явно не особено умния ми булдог отива и започва да се бие с вързаното куче. Същото се случва когато отидем да храним зайците. Спайк цял ден седи да зяпа на клетките, само като се появи човек се сеща да се бие. И продължава да го прави всеки път когато има човек, независимо, че абсолютно всеки път се прибира набит. Първо от кучето, после и от мен. В началото мислех, че е защото и двамата са мъжкари, а и не се познават. После започнах да си мисля напълно абсурдни неща. Дори обмислях дали не се е депресирал нещо и не е решил да си слага край на живота. ab_041.gif След последната битка вчера ни липсва парченце кожа на гърба, но установих, че (не съм сигурна, че го обяснявам правилно) никой не се опитва да премахне другия. Просто си се ежат такива и си се хапят. Следите от хапано винаги са по задната част на врата или бутчетата. И никой не души другия. Дали пък нямам куче мазохист? Сега сериозно, омръзна ми да ги разтървавам постоянно. Ако някой може да ми обясни какво всъщност се случва и как аз трябва да реагирам ще съм му много благодарна.
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 01 September 2009 - 11:35 AM

lonesome в Пловдив има страхотна тренер Галя(кучешко училище Дея), помоли нея за да ти помогне.
ПРАВИЛО: Кога има тренер на близо най добре се пита тренер.

п.с.
отговарене на постове по интернет ми прилича за тренинг за шоу "ясновидци" ab_041.gif
Има общи правила и ситуации, но в товечето случаи по добре се "вижда" на место.
Решение на някоя една проблема не отменя обучение на кучето.
Обучение на кучето е решение да нямаш проблеми.

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#124 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 01 September 2009 - 11:43 AM

Цитат(magiz @ Aug 31 2009, 08:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
благодаря за съвета... ae_085.gif според мен вече той е разбрал кой е господарят в къщи......като му се скарам слуша и друг-път не прави така.... но щом види голямо куче..не ме чува какво му говоря....и защото той повече е с повод..и като почне да лае голямо куче му казвам НЕ и дърпа рязко повода...той сппира...но докато не види ново голямо куче..и така.. ae_085.gif ще се оправи..сигурно му трябва време да се осъзнае..че големите кучета не са заплаха за него.. smile.gif
благодаря все пак.. rc_036.gif

Хриси е от Варна може да ти помогне http://forum.dog.bg/xrisi-m101576.html

Но дърпането не решава проблема. Тази тема е започната защото дърпането не помага. Намери своята връзка с куче, такава за да куче гледа само на теб, а не търси някого кой е по-интересен от теб.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#125 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2009 - 02:45 PM

ам съседът ми е тренер... но незнам..той казва да го срещам по често с кучета..и така.. ae_085.gif благодаря ви.. rc_036.gif

#126 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 July 2011 - 05:22 PM

само да си припомним старите теми
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 July 2011 - 06:10 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 12 July 2008 - 06:20 PM, написа:

Apso иска да каже,че маха повода когато обучава кучето.Така не би се изкушила да го коригира в процес на обучение.Послушанието на така обучавано куче коренно се различава от послушанието на кучета обучавани с корекция.А и не се проявяват такива прояви на агресия/като описания случаи на Parco/Липсва конфликт водач-куче.
Ъ? може ли пак да го кажеш това, моля те.
Поводът е причина за агресия ??
Или за конфликт "водач-куче"??
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#128 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 July 2011 - 07:40 PM

Не,дълго е за обяснение.Мога да ти го покажа като се видим.Цитирала съм определен случай ,а не казвам,че повода води до агресия .
пп.Коментирала съм обучението съвсем в началото,когато показваме на кучето какво искаме от него.
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2011 - 10:10 PM

Здравейте,много хубава тема.Отскоро почнах да я следя.Имам куче на 1 година.От малък го пускам на една полянка в парка и там си играе с другите.Но по принцип на разходките сме вързани(за съжаление).Няколко пъти съм го пускала свободно.Много искам да го пусна и да си върви свободно,на каишката не се дърпа.Изпълнява команди като седни,стой,тук я отработваме.Но главния проблем идва от това, че мен ме е страх да не хукне на някъде.Моля за помощ,ако някой е бил на моето място,да сподели,да помогне с каквото може.Ще съм благодарна на всички отзовали се.
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 02:52 PM

Показване на мнениетоDiDemon_96, в 18 July 2011 - 08:10 PM, написа:

Здравейте,много хубава тема.Отскоро почнах да я следя.Имам куче на 1 година.От малък го пускам на една полянка в парка и там си играе с другите.Но по принцип на разходките сме вързани(за съжаление).Няколко пъти съм го пускала свободно.Много искам да го пусна и да си върви свободно,на каишката не се дърпа.Изпълнява команди като седни,стой,тук я отработваме.Но главния проблем идва от това, че мен ме е страх да не хукне на някъде.Моля за помощ,ако някой е бил на моето място,да сподели,да помогне с каквото може.Ще съм благодарна на всички отзовали се.

Да ти кажа мен също ме е страх да пускам моето хъски да тича свободно, но го правя....постоянно. Просто се дистанцирам от мисълта, че може да избяга, да ми врътне някой номер, което се случва понякога. Имам чувството, че когато кучето усети, че му имаш доверие, някак то започва, как да го кажа...да слуша малко или много. Както Сизър Милан казва - не трябва да показваш, че си притеснен или те е страх. Направи така - преди да го пуснеш да тича свободно първо обиколете на повод парка или там където го пускаш, като ти му определяш границите, в които той може да ходи. Направете го няколко пъти, няколко дни. Второ - намери си още едно куче за компания, което да слуша стопанина си :ab_041: И трето - пускай :) Ако кучето ти е от по-игривите, както моя, мисля, че няма да имаш проблем, ако другото куче слуша. Твоето постоянно ще се върти около другото. Викай го от време навреме, като викаш и другото куче. Така, когато непознатото куче тръгне към теб, твоето ще го последва. Давай наградки, нещо безумно вкусно и изкушаващо. Аз давам свински череб дроб :r_181: Когато видиш, че твоето куче загубва интерес към другото куче, и започва да души наоколо да се разхожда без така да се каже "да те следи", викни го, покажи му наградката, ако не идва започни да тичаш леко в обратна посока с весел тон. Най-важното ПРЕСТРАШИ СЕ! :ae_085: не казвам, че няма да го гониш някой път.....Просто да кажем в началото го пускай на заградено, и го викай от време на време, за да се научи. Ох, много локуми разтегнах! Успех :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#131 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2011 - 03:04 PM

Благодаря много за отговора.Ще трябва да се престраша.Няма друг начин.Пожелайте ми успех.:(
User's Signature

Качена снимка

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни