Консервите - защо?
Публикувано: 15 August 2008 - 03:33 PM
Публикувано: 15 August 2008 - 04:34 PM
Цитат
Колко мислите, че е % вода в суровото телешко месо например ?
-средно около 70-80 %
Не че сьм почитател на храненето с консерви , но посоката в която сте тръгнали да мислите не е много правилна ...
В повечето натурални продукти % сьдьржание на вода си е високо . Няма как и в консервите да не е така , все пак не са суха храна . Друг е въпроса до колко са качествени !
Публикувано: 15 August 2008 - 06:05 PM
Цитат
Ужас! ами нищо чудно .
Обикновено не купувам консерви, по-някога купувам, кога путувам, няма храна за куче, няма колбас, кренвирш.... само тогава. Станало 1 път.
Един път, кога аз бях на път, трябваше да купя някаква храна за куче. Педигри има на всякъде, може би и на Северният полюс и на Луна. Погледнах- има само консерви от Педигри, но реших да проверя имали кренвирши... и О! чудо! :yahoo: Колбас! "Студентски", цена два пъти по малка от консерви Педигри, а съставки са по добри! Стават за хора. Дори намерих спецален колбас за домашни любимци с 3 пъти по низка цена от консерви. Състав на "студентки" - 50% зернени храни (пшеничен грис, и още нещо), птиче месо, и дори витамини! И аз сега мисля защо Педегри е по-скъпо?
А колко скандали беще около тези консерви! Мама мия! :rolleyes: Колко отровени кучета, котките! Едно моето животинче умря след консерва Вискас. Моята мъка е само една капка, в съща година един целият клуб купи тези консерви за всички своите члени и всички! ВСИЧКИ!!! умрели. Над 100 персийски котки :'(
Сега подреждам кучешка храна по този начин:
-Суха кучешка храна (холистик)
-суха кучешка храна(така наричен премиум клас Роял Канин,Пурина, Хилс, Ямс)
-Готвена храна (ако има возможност за термична домашна обработка) цаца+ориз също е добра, пелмени, пиле+нещо(ориз, овес, зелечуци)
- Сготвено нещо за хора от ресторант, кафе, -кюфтета, кренвирш, пържана цаца, люто пиле на грил,консервирана храна за хора
-Педегри(суха)+ витамини задължително
- консерва, само кога няма никакво друго, и едно кратно. По добре никога.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 15 August 2008 - 09:05 PM
Правя го за да разнообразя, иначе много му омръзват гранулите.А ако му сложа отгоре нещо върху тях ще изяде "това нещо" и ще остави хранулите. ;D

http://park4pets.com/eson/es510x90.swf
Публикувано: 18 August 2008 - 01:29 PM
Аз моя пухчо го храня с пилешки шийки,фенери, свински уши, пастети, рибка. Всичко е готвено. ;)
Публикувано: 18 August 2008 - 03:32 PM
Цитат
Може ли да споменете марки? За котки става въпрос. Аз се опитвам да разнообразявам сухото хранене на котките ми с мокри пастети и хапки. Големи консерви не купувам. Прави ми впечатление, че малките консервичките на Гимпет са сякаш с истинско месо и риба в тях. Или поне така изглежда. И никакъв сос. Както и тези на Хепи Кет. Улучила ли съм качествена мокра храна или отново всичко е заблуждаващо?

Публикувано: 18 August 2008 - 05:37 PM
"4% пилешко месо,4% агнешко месо, 4% прясно месо"
Помолих хора от щанда да ми преведат на някой разбираем язик какво е това "прясно месо", нищо не идвало на ум, освен че другите съставки не са прясни :rolleyes:
След преброих цената на кг и като винаги кренвирши е 2 пъти по ефтини ;)
да не говорим за варена цаца с ориз, хев ефтино-хем по здравословно ;)

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 18 August 2008 - 11:48 PM
Цитат
Марки - ОК:
За кучета: Карно (Анимонда), Белкандо и малко по-слаби Бътчърс , д-р Алдер
За котки: Иамс, Карни и Рафин (Анимонда), Леонардо, и по-слаби Броконис, Алдер,
И НИЩО от Супермарткет или бакалия. Внимателно прочетете състава.
Публикувано: 25 August 2008 - 05:00 PM
отностно експеримента с консервата-еми то така става и с редица човешки храни,аз се чудя как ги ядем тия неща и още сме живи :huh: бай дъ уей Apso,сега зимата като дойде остави за 10-15миноже и повечко,но за толкова започва горе-долу да личи резултата) един кремвирш на слънчева светлина (до прозореца примерно) и виж какво ще стане ;D експеримент 2-остави кремвирш в хладилника за ден-2 след покумпака-наблюдават се мн интересни неща :rolleyes: сорка че поизмествам темата :izcherven:
Публикувано: 09 September 2008 - 07:12 AM
Публикувано: 09 September 2008 - 08:36 AM
Цитат
и аз имах такъв проблем преди-не искаше да яде роял канин-а и за това започнах да смесвам гранулите с пилешки бульон, с телешки бульон, след това с мляко, после ги давам сухи...и така, разнообразие да има. И сега си ги хапва без проблем :blink:
п.с. май се отклонихме от темата...за което съжалявам
Относно консервите-и аз така реших да разнообразя храната на кучо, дадох му консерва с цели мръвки-хапна я, но след малко я върна :rolleyes:
и реших да не му давам повече от този вид...Когато имам време минавам през един специализиран магазин и му взимам на роял канин-от тях съм доволна, нямам никакви проблеми

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 19 March 2009 - 06:22 PM
Apso, в Aug 18 2008, 04:37 PM, написа:
Помолих хора от щанда да ми преведат на някой разбираем язик какво е това "прясно месо", нищо не идвало на ум, освен че другите съставки не са прясни

Да попитам значи като кремвиршите са по-евтини да почнем с тях .Само, че какъв е процента на месо в тях .Хранете се вие с тях ,но недаваи на кучето подобни боклуци

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ
Публикувано: 30 March 2009 - 01:33 AM
Джуди, в Mar 19 2009, 05:22 PM, написа:
Apso, в Aug 18 2008, 04:37 PM, написа:
Помолих хора от щанда да ми преведат на някой разбираем язик какво е това "прясно месо", нищо не идвало на ум, освен че другите съставки не са прясни

Да попитам значи като кремвиршите са по-евтини да почнем с тях .Само, че какъв е процента на месо в тях .Хранете се вие с тях ,но недаваи на кучето подобни боклуци
Ставаше въпрос за нещо, което се ползва в краен случай. И да, по-добре кренвирши, или друга храна годна за човешка консумация, отколкото нещо от ранга на Педигри.
Публикувано: 30 March 2009 - 07:59 AM
Джуди, в Mar 19 2009, 05:22 PM, написа:
Браво Джуди, страхотен съвет!! Невероятна логика.Значи ние хората да се храним с боклуци,но на кучето да не ги даваме.Значи човешкия организъм според теб е "по-корав", и не го бърка да се храни с некачествена храна. Такава простотия изтърси,че се чудя какво да ти кажа.Ако си мислиш че хранителната стойност на кренвиршите е по ниска от тази на повечето кучешки храни,си в голяма заблуда.Ако някога отидеш във фабрика за кучешка храна,ще си промениш мнението веднага. Не че аз съм ходил,но съм черпил информация от първа ръка,от човек който доста години е работил като международен шофьор и е карал ежедневно суровини за голяма част от фабриките в Европа.Няма да казвам за какво става въпрос,защото търговците на кучешки храни ще ме анатемосат.Това да вярваш че месото което се продава за хора е по некачествено от това в която и да е кучешка храна е наивно и несеризно.Та мисълта ми беше че не може да пренебрегваш себе си(в случая с некач.храна),за сметка на кучето.Трябва де се търси баланса в нещата,нищо крайно не хубаво.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 30 March 2009 - 01:05 PM

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !
Публикувано: 30 March 2009 - 04:53 PM
navar, в Mar 30 2009, 02:58 PM, написа:
Ами честно казано Тори даже незнае какво е консерва

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !