Dog.bg Форуми : Консервите - защо?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Консервите - защо? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2008 - 03:13 PM

Абе знае ли някой със сигурност какво точно има, та дори и да са 300 лв. грамажа :)  :rolleyes:

#22 Потребителят е офлайн   tedinceto_96 Икона

• *Фен*
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 03:33 PM

Аз лично си предпочитам гранулките или домашноприготвена храна.

#23 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 04:34 PM

Цитат

Лично аз от една продавачка научих че консервите са 80% вода ,но незнам доколко е вярно. :huh:

Колко мислите, че е % вода в суровото телешко месо например ?
-средно около 70-80 %

Не че сьм почитател на храненето с консерви , но посоката в която сте тръгнали да мислите не е много правилна ...
В повечето натурални продукти % сьдьржание на вода си е високо . Няма как и в консервите да не е така , все пак не са суха храна . Друг е въпроса до колко са качествени !
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 15 August 2008 - 06:05 PM

Цитат

А, той не е толкова сложен... а резултата беше, че се получи тъмна, мътна водица без нищо вътре. Смятай какви са били "хапките" месо...

Ужас! ами нищо чудно .
Обикновено не купувам консерви, по-някога купувам, кога путувам, няма храна за куче, няма колбас, кренвирш.... само тогава. Станало 1 път.
Един път, кога аз бях на път, трябваше да купя някаква храна за куче. Педигри има на всякъде, може би и на Северният полюс и на Луна. Погледнах- има само консерви от Педигри, но реших да проверя имали кренвирши... и О! чудо! :yahoo: Колбас! "Студентски", цена два пъти по малка от консерви Педигри, а съставки са по добри! Стават за хора. Дори намерих спецален колбас за домашни любимци с 3 пъти по низка цена от консерви. Състав на "студентки" - 50% зернени храни (пшеничен грис, и още нещо), птиче месо, и дори витамини! И аз сега мисля защо Педегри е по-скъпо?

А колко скандали беще около тези консерви! Мама мия! :rolleyes: Колко отровени кучета, котките! Едно моето животинче умря след консерва Вискас. Моята мъка е само една капка, в съща година един целият клуб купи тези консерви за всички своите члени и всички! ВСИЧКИ!!! умрели. Над 100 персийски котки  :'(

Сега подреждам кучешка храна по този начин:
-Суха кучешка храна (холистик)
-суха кучешка храна(така наричен премиум клас Роял Канин,Пурина, Хилс, Ямс)
-Готвена храна (ако има возможност за термична домашна обработка) цаца+ориз също е  добра, пелмени, пиле+нещо(ориз, овес, зелечуци)
- Сготвено нещо за хора от ресторант, кафе, -кюфтета, кренвирш, пържана цаца, люто пиле на грил,консервирана храна за хора
-Педегри(суха)+ витамини задължително
- консерва, само кога няма никакво друго, и едно кратно. По добре никога.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#25 Потребителят е офлайн   iliyana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 06:48 PM

Никакви консерви! Гранулирана храна и домашно приготвена. Щом готвя за трима мъже има и за едно куче. Обожава пиле с ориз и моркови.

#26 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 09:05 PM

Незнам, може би наистина консервите не са най-доброто решение.На Парис един-два пъти му взимам в месеца консерва на -Педигри или Хилс.За Педигри-...незнам но за Хилс съм сигурна, че е качествена а и все пак е 5лв.

Правя го за да разнообразя, иначе много му омръзват гранулите.А ако му сложа отгоре нещо върху тях ще изяде "това нещо" и ще остави хранулите. ;D
User's Signature

Качена снимка
  http://park4pets.com/eson/es510x90.swf

#27 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 10:48 PM

Цитат

Правя го за да разнообразя
Ето това е смисълът на консервата. Макар, че разнообразието може да дойде с малко месце, с нещо сготвено специално за кучо или недай Боже с некое ако... :P
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   ivadesko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 01:29 PM

И аз да се изкажа. Моя не обича консерви - бяхме на почивка и му взех  на моя Ричко консерви. Милия два дни само сух хляб набиваше, накрая си хапна малко от консервата и...... имаше кръв в изпражненията. След като го заведох на тичанка при ветеринаря той ме успокои,че понякога в консервите слагат не това което е писано и съответно има и такива нежелани реакции.
Аз моя пухчо го храня с пилешки шийки,фенери, свински уши, пастети, рибка. Всичко е готвено. ;)
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 August 2008 - 03:32 PM

Цитат

Е има и някои висококачествени марки. Консерви с над 80% месо. Ама те са скъпи. Иначе са добра храна като разнообразие. (и като основна, ако можете да си го позволите).

Може ли да споменете марки? За котки става въпрос. Аз се опитвам да разнообразявам сухото хранене на котките ми с мокри пастети и хапки. Големи консерви не купувам. Прави ми впечатление, че малките консервичките на Гимпет са сякаш с истинско месо и риба в тях. Или поне така изглежда. И никакъв сос. Както и тези на Хепи Кет. Улучила ли съм качествена мокра храна или отново всичко е заблуждаващо?
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 18 August 2008 - 05:37 PM

Днес в супермаркета погледнах съставки на тези пликчета-консерви, за вискас мога да кажа едно във съставки не намерих нищо (нищо кое става за ядене), а пакетчета Педигри за порастнали (адълт) кучета е СУПЕР! цитирам:
"4% пилешко месо,4% агнешко месо, 4% прясно месо"
Помолих хора от щанда да ми преведат на някой разбираем язик какво е това "прясно месо", нищо не идвало на ум, освен че другите съставки не са прясни  :rolleyes:
След преброих цената на кг и като винаги кренвирши е 2 пъти по ефтини  ;)
да не говорим за варена цаца с ориз, хев ефтино-хем по здравословно ;)
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#31 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 11:48 PM

Цитат

Помолих хора от щанда да ми преведат на някой разбираем язик какво е това "прясно месо",
Що тормозиш хората?
Марки - ОК:
За кучета: Карно (Анимонда), Белкандо и малко по-слаби Бътчърс , д-р Алдер
За котки: Иамс, Карни и Рафин (Анимонда), Леонардо, и по-слаби Броконис, Алдер,

И НИЩО от Супермарткет или бакалия. Внимателно прочетете състава.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   shidzune-sama Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 August 2008 - 05:00 PM

вий ми разбихте тука фантазиите на пух и прах ;D моите така или иначе консерви ядат в мн мн краен случей,просто с гранули ни излиза по-изгодно,а както гледам и по-правилно :blink:
отностно експеримента с консервата-еми то така става и с редица човешки храни,аз се чудя как ги ядем тия неща и още сме живи :huh: бай дъ уей Apso,сега зимата като дойде остави за 10-15миноже и повечко,но за толкова започва горе-долу да личи резултата) един кремвирш на слънчева светлина (до прозореца примерно) и виж какво ще стане ;D експеримент 2-остави кремвирш в хладилника за ден-2 след покумпака-наблюдават се мн интересни неща :rolleyes: сорка че поизмествам темата  :izcherven:

#33 Потребителят е офлайн   elin4o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 07:12 AM

мойто куче също има проблем с яденето на суха храна и за тва започнах да му давам консерви обаче ми казаха че не са полезни и отново минах на суха храна но той не ще д я яде кято му я сипя хапва 2 пъти и я оставя яде я само когато огладнее за да яде гранули те трябва да са роял канин които са много качествени но да давам всеки ден 9 лв за едно кило гранули.......не ми се дават и за тва го храня с фрискас и редигрий  :blink:ама кажете някъв на4ин да се научи да си яде сухата храна

#34 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 08:36 AM

Цитат

ама кажете някъв на4ин да се научи да си яде сухата храна

и аз имах такъв проблем преди-не искаше да яде роял канин-а и за това започнах да смесвам гранулите с пилешки бульон, с телешки бульон, след това с мляко, после ги давам сухи...и така, разнообразие да има. И сега си ги хапва без проблем  :blink:
п.с. май се отклонихме от темата...за което съжалявам
Относно консервите-и аз така реших да разнообразя храната на кучо, дадох му консерва с цели мръвки-хапна я, но след малко я върна  :rolleyes:
и реших да не му давам повече от този вид...Когато имам време минавам през един специализиран магазин и му взимам на роял канин-от тях съм доволна, нямам никакви проблеми
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#35 Потребителят е офлайн   Джуди Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 March 2009 - 06:22 PM

Показване на мнениетоApso, в Aug 18 2008, 04:37 PM, написа:

Днес в супермаркета погледнах съставки на тези пликчета-консерви, за вискас мога да кажа едно във съставки не намерих нищо (нищо кое става за ядене), а пакетчета Педигри за порастнали (адълт) кучета е СУПЕР! цитирам:
Помолих хора от щанда да ми преведат на някой разбираем язик какво е това "прясно месо", нищо не идвало на ум, освен че другите съставки не са прясни  :rolleyes:

Да попитам значи като кремвиршите са по-евтини да почнем с тях .Само, че какъв е процента на месо в тях .Хранете се вие с тях ,но недаваи на кучето подобни боклуци
User's Signature

Ако обичаш едно цвете, което съществува само в един екземпляр сред милионите и милиони звезди, стига ти да погледнеш звездите, за да бъдеш щастлив... Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.Ще се грижиш ли за мен..страх ме е...маничка съм а мама я няма ". Смешно е, но и аз не вярвах че един поглед на едно такова малко животно може да породи такива безкрайни емоции . ДЖУДИ

#36 Потребителят е офлайн   azzzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2009 - 01:33 AM

Показване на мнениетоДжуди, в Mar 19 2009, 05:22 PM, написа:

Показване на мнениетоApso, в Aug 18 2008, 04:37 PM, написа:

Да попитам значи като кремвиршите са по-евтини да почнем с тях .Само, че какъв е процента на месо в тях .Хранете се вие с тях ,но недаваи на кучето подобни боклуци

Ставаше въпрос за нещо, което се ползва в краен случай. И да, по-добре кренвирши, или друга храна годна за човешка консумация, отколкото нещо от ранга на Педигри.

#37 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 07:59 AM

Показване на мнениетоДжуди, в Mar 19 2009, 05:22 PM, написа:

Хранете се вие с тях ,но недаваи на кучето подобни боклуци

Браво Джуди, страхотен съвет!! Невероятна логика.Значи ние хората да се храним с боклуци,но на кучето да не ги даваме.Значи човешкия организъм според теб е "по-корав", и не го бърка да се храни с некачествена храна. Такава простотия изтърси,че се чудя какво да ти кажа.Ако си мислиш че хранителната стойност на кренвиршите е по ниска от тази на повечето кучешки храни,си в голяма заблуда.Ако някога отидеш във фабрика за кучешка храна,ще си промениш мнението веднага. Не че аз съм ходил,но съм черпил информация от първа ръка,от човек който доста години е работил като международен шофьор и е карал ежедневно суровини за голяма част от фабриките в Европа.Няма да казвам за какво става въпрос,защото търговците на кучешки храни ще ме анатемосат.Това да вярваш че месото което се продава за хора е по некачествено от това в която и да е кучешка храна е наивно и несеризно.Та мисълта ми беше че не може да пренебрегваш себе си(в случая с некач.храна),за сметка на кучето.Трябва де се търси баланса в нещата,нищо крайно не хубаво.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#38 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 01:05 PM

Може ли да ми кажете онлайн магазин от който мога да си поръчам качествени консерви ? Консервеите на Хилс и Belcando май са най-хубавите на български пазар или се лъжа ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#39 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 04:53 PM

Показване на мнениетоnavar, в Mar 30 2009, 02:58 PM, написа:

Бен,аз да попитам за къв чеп са ти консерви?? като на цената на килограм добра консерва купуваш килограм чисто месо,или две три кила субпродукти..

Ами честно казано Тори даже незнае какво е консерва :ab_041: Знам наистина че хубавите консерви ти излизат все едно купуваш 1 или даже 2 кг месо,ама исках да разбере и тя Що е хубава консерва ! :aa_002: Но вече освен гранулките и Sa-37 давам и по 200-300 гр месце да напълнее ! :zz_227:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#40 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2009 - 09:29 PM

Бен, освен тези добра е и Карно. Ама верно си е лукс...
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни