Dog.bg Форуми : Консервите - защо?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Консервите - защо? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 July 2008 - 10:28 PM

С тази тема "сам си прерязвам гърлото" но съм морално задължен да я повдигна.
Оказва се, че много кучета и котки се хранят с т.нар. мокра храна, т.е. консерви (по маркетингови данни на .... - 50% от продажбите на храни). Причините за това са няколко: Кучетата и котките ги харесват, стопаните си мислят, че това е по-натурална храна, не е "гадната суха храна, която прави камъни", мислим си като икономисваме, като ги разбъркваме с хляб и водичка.
Всичко това не е вярно!!! Нека си позволя да обясня как се правят консервите: Българските консерви са общо два типа - от мръвки или мляно и на хапки. В първия случай като суровина се влагат някакви субпродукти, каквито се намерят, във втория Витабел или нещо подобно. И двете са неприложими за нормално хранене.
Вносни: Известните "на хапки" с цена между 3 и 4 лева са много предпочитан вариант. А какво представляват. Каква е разликата между суха храна "Дарлинг" и същата консерва? НИКАКВА! Прословутите хапки са суха храна, накисната във вода. Тоест плащаме около 10 пъти повече за вода и ламринена кутия. Е има и някои висококачествени марки. Консерви с над 80% месо. Ама те са скъпи. Иначе са добра храна като разнообразие. (и като основна, ако можете да си го позволите).
Ще се радвам на отзиви по темата. На въпроси и критики.
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 11 July 2008 - 10:34 PM

Предварително се извинявам за лиричното отклонение...
Владо, помниш ли голямата консерва на Педигри и реакцията й на котлона?

Аз имам малък, скромен опит с куче с проблемен стомах и организъм като цяло. В началото, когато я намерихме ядеше консерви. Скъпи, евтини, в зависимост от близоста на заплатата. Имаше проблеми със стомаха, нещо от сорта на алергична реакция. При преминаването на суха храна премиум тези проблеми изчезнаха. Това е моят опит. Скромен.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 10:39 PM

Цитат

Помня, ама нарочно не го разказах...
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 11 July 2008 - 10:48 PM

Да го разкажа аз, да не те обвинят в нещо? Защото и аз направих същото с една подобна консерва след теб. Резултата беше - течен.
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 July 2008 - 11:15 PM

Моето куче като ми го дадоха ми казаха, че не ядяло гранули, а само консерви и аз в началото си давах такова, защото не разбирах нищо от кучета. От всички консерви, които е яла при мен (а тя е яла и кучешки и котешки, и на хапки и такива, дето са на каша) най - много се нахвърляше на една консерва за сърдечна недостатъчност на Роял Канин. Не се престраших да я опитам (защото ми се е случило да и пробвам пастета  ;D), ама и на мен ми миришеш вкусно, на дробче. Доколкото разбрах консервите на Роял Канин били само за болни кучета, поне така ми казаха тук, пък и на мен ми се видя прекалено скъпо да давам през ден по 6 лв за консерва и минах на гранули. Защо все пак не изброите няколко вида консерви, които са качествени?
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2008 - 08:08 PM

Ами значи аз доколкото разбирам, след като една консерва от среден клас от 3-4 лв. съдържа същите съставки каквито ги има и във сухата храна по никакъв начин тя не може да навреди на кучето, а вече ценовия проблем е друго нещо, той се отразява на нашия джоб.
Консерванти има и в двете, аз затова купувам по малко за да не се разваля и гранясва храната, дори пресипвам в пластмасова купичка вече отворената консерва.
Според мен е добре да се разнообразява сухата с мека, мисля че и те имат нужда да поглъщат отвреме на време по-различа консистенция, и разнообразяването се състои по-скоро в това, а не в състава. Разбирасе че колкото по-скъпа е храната толкова по-качествена е тя.

#7 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2008 - 08:21 PM

Във вашия случай храните със сносна консерва, която, доколкото знам ползвате за овкусяване. А определено сухата храна с която храните не е със същото качество на консервата (много по-добра е :) ). А ако искаме друга консистенция - лесна работа - намокряне.
Друго исках да кажа, много хора дават маса пари за консерви, а премиум храните им се виждат скъпи.
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2008 - 08:42 PM

Според мен няма смисъл да се купуват, консерви от нисък клас, да не изброявам кои са. Пробвахме с една такава и то кучето направо си ни показа, просто не искаше и да я близне, а консервата изглеждаше много добре, уж със чисто месо в нея, направо с цели мръвки.
Ако може човек да си го позволи е хубаво да се разнообразява, иначе наистина по-си струва да си купиш суха храна отколкото мека, по-евтино излиза, а качеството е същото (зависи разбирасе от консервата). :blink:

#9 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 09:54 AM

напоследък Киара твърдо отказва да яде само гранули и затова и ги смесвам с някаква консерва(най-често Дарлинг)така смесени си ги хапва!например днеска сутринта и дадох само гранули и тя ме погледна само дето не ме и излая......
затова попринцип гледам да не е само гранулирана храна а да е смесена с нещо друго!!това добър вариант ли е??

#10 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2008 - 09:59 AM

Не е добър вариант.
Разликата в консервантите при сухи храни и консерви е от земята до небето.
Ако искаш да овкусяваш (на мен също ми се налага) вари месце и го давай с бульона.

#11 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 10:08 AM

и така правя но има случаи в които пак не го иска!!или обира само месото и оставя гранулите!!пък и аз гледам това нали да не е редовно със консервите(именно заради консервантите)затова по някои път ако остане нещо от нас пак и го смесвам знам че не е особено полезно(заради подправките) но иначе пък не ще въобще да яде!!!какво ли не съм я правила и гладна съм я държала и уж нали скъпа храна (роял канин)и пак не ще!!случва се отвреме на мреме да и готва пил.месо с ориз ама вече издръжката и става много скъпа,затова гледам да и меся гранулите общо взето с каквото има!!нямам избор просто другия вариант е да я оставя гладна,което просто няма да стане........

#12 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 10:12 AM

а между другото един познат с немска овчарка има същия проблем(отказва гранулите)и каза че и купувал по една консерва копърка и и ги заливал и тя си ги изяждала с голям апетит!!нз това вариант ли е??не съм пробвала заради подправките които слагат ама то дали ще е домашно нещо останало от нас или това май няма голяма разлика??

#13 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2008 - 10:14 AM

Гледайте етикетите. Ако нещо съдържа много Е-та, значи не е добро за ядене.
Кучетата много обичат риба, тя е полезна за тях. Но защо да е консервирана?

#14 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 15 August 2008 - 11:03 AM

яами тогава варена цаца оферта ли е?
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#15 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 11:16 AM

значи е вариант за копърката!!дори и консервирана??

#16 Потребителят е офлайн   Rita98 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2008 - 11:31 AM

Предишното ми куче обожаваше варена цаца със съвсем малко ориз, тогава даже вета ни го беше дал като идея защото рибата е много богата на фосфор(трябва обаче добре да се изкисне преди готвене, че обикновено е солена). Обаче миризмата е направо убииствена за хора :Бляк!:, а и куч какъв дъх вади после. Консерви много отдавна въобще не купувам. Преди години имах много неприятна случка, отивахме на палатка и на задната седалка порядъчно заредено с консерви за куч, половин час след сато тръгнахме те гръмнаха :o, оставаха им около 6 мес. срок на годност, миришеха не на мърша а и аз не знам на какво, ужас. От тогава съм силно предубедена, още повече, че самите консерви не бяха евтини, дали е бил сменен срока на годност, дали са неправилно съхранявани или от калпава пратка не знам, но ако не бяха гръмнали и й ги бях дала не ми се мисли, най-малкото с копривен обрив щяхме да се разминем.

#17 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 15 August 2008 - 02:17 PM

Цитат

Цитат

Помня, ама нарочно не го разказах...

Аз не знам за този експеремент  :'( може и на ЛС
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#18 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 15 August 2008 - 02:20 PM

А, той не е толкова сложен... а резултата беше, че се получи тъмна, мътна водица без нищо вътре. Смятай какви са били "хапките" месо...
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 02:30 PM

Аз купувам на кучето си 1 път в месеца консерви;D колкото да не яде само гранулки и бульон с хляб,постоянно;) Иначе консервата като я отворих имаше месо и моркови и нашите викат е ми то това като за хора  ;D

#20 Потребителят е офлайн   dardaron Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2008 - 02:35 PM

Лично аз от една продавачка научих че консервите са 80% вода ,но незнам доколко е вярно. :huh:
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни