Консервите - защо?
Публикувано: 11 July 2008 - 10:28 PM
Оказва се, че много кучета и котки се хранят с т.нар. мокра храна, т.е. консерви (по маркетингови данни на .... - 50% от продажбите на храни). Причините за това са няколко: Кучетата и котките ги харесват, стопаните си мислят, че това е по-натурална храна, не е "гадната суха храна, която прави камъни", мислим си като икономисваме, като ги разбъркваме с хляб и водичка.
Всичко това не е вярно!!! Нека си позволя да обясня как се правят консервите: Българските консерви са общо два типа - от мръвки или мляно и на хапки. В първия случай като суровина се влагат някакви субпродукти, каквито се намерят, във втория Витабел или нещо подобно. И двете са неприложими за нормално хранене.
Вносни: Известните "на хапки" с цена между 3 и 4 лева са много предпочитан вариант. А какво представляват. Каква е разликата между суха храна "Дарлинг" и същата консерва? НИКАКВА! Прословутите хапки са суха храна, накисната във вода. Тоест плащаме около 10 пъти повече за вода и ламринена кутия. Е има и някои висококачествени марки. Консерви с над 80% месо. Ама те са скъпи. Иначе са добра храна като разнообразие. (и като основна, ако можете да си го позволите).
Ще се радвам на отзиви по темата. На въпроси и критики.
Публикувано: 11 July 2008 - 10:34 PM
Владо, помниш ли голямата консерва на Педигри и реакцията й на котлона?
Аз имам малък, скромен опит с куче с проблемен стомах и организъм като цяло. В началото, когато я намерихме ядеше консерви. Скъпи, евтини, в зависимост от близоста на заплатата. Имаше проблеми със стомаха, нещо от сорта на алергична реакция. При преминаването на суха храна премиум тези проблеми изчезнаха. Това е моят опит. Скромен.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 11 July 2008 - 11:15 PM

Публикувано: 13 July 2008 - 08:08 PM
Консерванти има и в двете, аз затова купувам по малко за да не се разваля и гранясва храната, дори пресипвам в пластмасова купичка вече отворената консерва.
Според мен е добре да се разнообразява сухата с мека, мисля че и те имат нужда да поглъщат отвреме на време по-различа консистенция, и разнообразяването се състои по-скоро в това, а не в състава. Разбирасе че колкото по-скъпа е храната толкова по-качествена е тя.
Публикувано: 13 July 2008 - 08:21 PM
Друго исках да кажа, много хора дават маса пари за консерви, а премиум храните им се виждат скъпи.
Публикувано: 13 July 2008 - 08:42 PM
Ако може човек да си го позволи е хубаво да се разнообразява, иначе наистина по-си струва да си купиш суха храна отколкото мека, по-евтино излиза, а качеството е същото (зависи разбирасе от консервата). :blink:
Публикувано: 15 August 2008 - 09:54 AM
затова попринцип гледам да не е само гранулирана храна а да е смесена с нещо друго!!това добър вариант ли е??
Публикувано: 15 August 2008 - 10:08 AM
Публикувано: 15 August 2008 - 10:12 AM
Публикувано: 15 August 2008 - 11:31 AM
Публикувано: 15 August 2008 - 02:17 PM
Цитат
Цитат
Помня, ама нарочно не го разказах...
Аз не знам за този експеремент :'( може и на ЛС

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище