Да прочетеш всичко писано във форума ;)
Най-вече :
Указател 1
Указател 2
Ваксините , но ваксините ще ти ги разясни ветеринарът. Само да ти кажа, че според мен и много хора: извеждаш кучето като му бият 3-тата ваксина и 10 дена след това - тогава да е 1-вото извеждане ;) Някой ветеринари и хора казват, че е след 2-рото, но най-логично и правилно звучи - 10 дена след 3-тата ;)
Обезпаразитяване , Обезпаразитяване ще ти го разясни ветеринарът пак, трябва няколко пъти вътрешно и да следиш за глисти, за да знае вет-а ти дали трябва пак и външно.
И няколко съвета, че за повече нямам време : въоръжи се с много търпение, не го бий много(само когато прави бели и то лекичко с вестниче или нещо друго, ама много леко, че да не го наплашиш), прочети
Указател 2 , за да разбереш как да го обучиш, в раздела " Къщата на кучето " имаше една тема, в която беше проследено обучението на малкото кученце. Купи си и някоя друга книжка също ;) И го учи - с много наградки !!! Купи ми много играчки, за да си играе и да си чеше зъбките и не се притеснявай, ако те гризе: сърбят го зъбите, но не му давай да прекалява ! Покажи му кой е водача на глутницата(семейството ти) ! И пак ти казвам: всичко се постига с много търпение, търпение и повторения на всичко научено и което го учите сега ;) На 2 месеца, вече трябва малко по-малко да започнеш обучението му, като най-важното къде да пишка. Ако можеш му осигури много вестници и го слагай на вестник да пишка и го хвали ;) След време като започнеш да го извеждаш : пак на вестника вкъщи, но като си върши работите навън : ХВАЛИШ и награди даваш !!! След време ще разбере, че трябва само на вън да пишка, моето куче е на година и 2-3 месеца, Боксер, но вече не ходи вкъщи ;) Абе прочети хубаво форума, има много интересни неща и ако нещо не си разбрал : питаш ! Но най-важното прегледай всички теми, които те интересуват и ги гледай постоянно ;) Не слушай много хората, ако ти казват : учи се с шамари или учи се с любов, или учи се с пренебрегване ;) Куче се учи, ако ти го искаш, не си нервен, имаш награди, търпение и много повторения, всичко се учи ;) А и внимавай с какво го храниш, това също го има във форума, дори, ако кученцето е по-капризно пише какво може да му готвиш ;) УСПЕХ, чакаме снимки, дано съм ти бил полезен !