Санбернар
Публикувано: 07 May 2007 - 02:17 PM
Публикувано: 08 May 2007 - 12:23 PM
Васко, ако изчетеш предоставеното от Хинко и си намериш едно мече мисля че няма какво повече да желаеш освен късмет.
Свалям шапка на такива като Хинко cheers
Публикувано: 08 May 2007 - 12:39 PM
Публикувано: 08 May 2007 - 02:59 PM
Цитат
За съжаление не бива да пускам Сибин за поколение освен за "помиярстване" - има здравословен проблем, който не е желателно да предаде на потомството си, а няма как да се контролира. При Имур има подобна дилема от друго естество - в окраската на муцуната. Може да дава потомство, но трябва да се избягва или поне да се селекционерат бебетата при раждането, което малцина биха направили. l) (Защо - виж подробно в "Стандарт"-Козина-Маркиране)
Но човека решава сам за кучето си! b) При мъжките кучета е без значение липсата на секс през живота им (така поне си мислим ние, хората b) ), докато за женските е зле - не роди ли поне веднъж до 5-6 години, след това се превръща по характер в свадливата човешка "стара мома"... c)
За настроение - прибавил съм няколко кучо-котешки мелодии за теглене в "Картинки и музика" в сайта. Дърпайте на воля... bravoS
Публикувано: 08 May 2007 - 03:09 PM
*това не е опит за заяждане
Моите уважения за това, че дори при рядка у нас порода като санбернара изключвате от разплод неподходящите за това кучета. 1super
Публикувано: 08 May 2007 - 09:11 PM
Хинко ти си човека,който трябва да им ги обясни тези неща,това е лично мойто мнение,иначе в най скоро време в БГ няма да има санбернари.

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 08 May 2007 - 09:52 PM

Публикувано: 08 May 2007 - 09:58 PM
Публикувано: 08 May 2007 - 10:23 PM
за съжаление много валеше и нямах възможност да снимам l)

Публикувано: 08 May 2007 - 10:32 PM
Цитат
за съжаление много валеше и нямах възможност да снимам l)
Е,щом е бил там,значи има доказани документи. big_duel

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 08 May 2007 - 10:34 PM
той си чест посетител на изложби,аз го знам поне от 2005г

Публикувано: 09 May 2007 - 09:19 AM
Понеже този човек съм аз,ще попитам така:ако кучето ви живее свободно на достатъчно голяма и открита площ и никога не е връзвано,ако не сте намерили подходящ мъжки от същата порода и това куче в един момент е забременяло от от съседския прекрасен,ваксиниран и ЗДРАВ!!! мъжки какво бихте направили???Вие сигурно бихте убили гадните мелези ,които нямат "ламинирано родословие" и "експортно педигрии" ,че тези кучета не стават за изложби!!!ОООО,УЖАСССС bl) Е,аз ги дадох на хора които обичат ЖИВОТНИТЕ,а не породите.....
Публикувано: 09 May 2007 - 09:46 AM
Цитат
Аз твърдя, че има истински бернари и у нас!!! И го доказвам - вижте сайта!!! А кой е по-, по-, най- решават съдиите на ринга - не е моя работа и не желая да сравнявам!
Явно някои хора ме разбраха погрешно. Известни са психичните проблеми след 5-6-7 година на женско куче, което не е отгледало потомство, но това не е причина или повод за безконтролно развъждане, особено за бернара. И без това броят на кучетата, наричани с това име у нас, е огромен - всеки си има свой "стандарт", а той е само един в света (англичаните не ги броя - те са нещо отделно и над...)! b)
"Манията" по бернара води до увеличено търсене, защото бебето-бернар е мечтата на човек за жива кукла, но това не е кукла, а живо същество, нуждаещо се от грижи не по-малко от човешкото бебе. Отглеждането му като Първо куче у дома е все едно да караш курс за любител-шофьор с ТИР. Хората не са запознати с огромните проблеми в отглеждането му до 1 година, за да израстне здраво и читаво куче. Затова не съветвам никого това да е първата му порода - много е трудно! Всеки стопанин ще ви го потвърди!
Ако държите точно на него и искате някакви гаранции, когато го взимате, независимо от къде - никой не може да ви ги даде! В родословието са записани само имена на предците, но не и кой какъв проблем е имал през живота си - това знаят само стопаните им. Единствено можете сами да си помогнете със стриктно спазване на външните белези по стандарта - точка по точка! Друг начин няма!
Всяко куче има право на живот с изключение на агресивните към хората - това е световната практика. Никой не може да забрани никому да си запложда кучката - това решават двамата стопани (и кучетата, де!). Но да се смесва "родословно" куче с "неизвестнопородно" е в разрез с принципите за запазването на чистотата на породата. За съжаление нямаме закон като в повечето страни от ЕС, по който всеки да носи отговорност (особено финансова) за потомството на кучето си. Затова засега всеки решава за себе си!
Публикувано: 09 May 2007 - 10:05 AM
Публикувано: 09 May 2007 - 11:21 AM
Цитат
Тук съм съгласен с теб, защото едно куче дори и да не е породисто това не означава , че едва ли не си извършил престъпление... все едно ако маиками е българка а баща ми италианец и кво ... няма да мога да се показвам пред хора ... хахаха r)