Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#321 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 May 2007 - 11:46 AM

wink Хайде да не обръщаме нещата пак в породисти срещу безпородни! Неминуемо човек, който обича животните ги обича без значение на порода. Това не е в разрез с виждането, че за развъждане трябва да има селекция, а безпородните у нас са почти респективно потенциални бездомни. За мен също има интересни породи, независимо от това, че моето куче е безпородно и е било отписано, с дата за евтаназия и цялата романтика на изолаторите. Не мисля, че е правилно да се създава живот, които в един момент от живота си, или от живота на неговите потомци се оказва без покрив и на волята на съдбата. Тук не иде реч дали безпородните или чистопородните заслужават различни неща - а за това, че кученца с неравен шанс в живота се въдят съвсем умишлено и безотговорно и много от тях са обречени на нелека съдба.
Да те е грижа за кучето като цяло включва и понятието да се уважават породите, плод на многогодишен труд и целенасоченият стремеж към здрави животни с добър старт в живота.

Хайде сега по темата за санбернарите, че много се отплеснахме.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#322 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2007 - 02:36 PM

Абе хора, Тихомир не отрича че иска да си оплоди кучката с чист санбернар но просто за сега не си е намерил. Все пак те не се прескачат по улицата. Напълно нормално е кучката да се разгони и да привлича други кучета. Какво да прави човека в такъв период ? Просто той си признава- имам малки кутрета мелез и толкоз. Тук ми се иска да си помагаме в такива моменти а не да се търсят само кусури. Ще ми бъде интересно и ще следя когато Тихомир пусне "търся мъжкар че кучката ми се разгони" кой от всички разбирачи ще му помогне на момента. Досега само Хинко му даде отговор. Или тук ще си пишем "групата на гледачите" срещу "групата на разбирачите"

#323 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 02:48 PM

Просто смесвате нещата,едно е да обичаш дадено животно, друго е да се прави кинология.Това е най лесното оправдание,ама изпуснах го и то стана белята,а какво става ,ако няма кой да ги вземе,увеличаваме уличната популация??!!След това някой друг бил виновен за безпризорните кучета. a)
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#324 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 03:00 PM

Aз лично писах в отговор на Васко7, не знам кой е Тихомир и не знам кой го е нападал wink
User's Signature

Качена снимка

#325 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2007 - 04:21 PM

никой не го е нападал,просто дадох най близкия пример как не трябва да се прави развъждане,нищо повече.Тук по мое скромно мнение няма хора,които да не обичат животните.Въпроса е принципен за развъждането,а всеки е свободен да гледа каквото куче си пожелае.Сами определяте и критикувате кое куче е с породни белези и кое не,а в същото време нямате нищо против съседското развъждане!!!!!!!Ей това не го разбирам....
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#326 Потребителят е офлайн   dontihon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 08:32 PM

Безпризорно куче аз няма да оставя.?Щом кучката ми е родила нечистокръвни си поемам отговорността за тяхната съдба.Всички кучета съм дал на ХОРА С КЪЩИ И ДВОРОВЕ!!! Задължително на такива и няма да питам колко от собствениците на големи кучета им осигуряват подобни условия и дали,когато продавате чистокръвни кученца се интересувате от това къде и как ще ги гледат.И понеже едното така и не си намери подходящ стопанин, сега си имам две!!хайде стига по тази тема,тук се говори за санбернари.
п.с. Тихомир това съм аз

#327 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2007 - 10:12 PM

Та хайде наистина по темата вече. cl)
User's Signature

Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2007 - 09:24 AM

Цитат

Да те е грижа за кучето като цяло включва и понятието да се уважават породите, плод на многогодишен труд и целенасоченият стремеж към здрави животни с добър старт в живота.

Ясно, кратко и точно!
Възрастните хора си взимат дребни животинки без претенции към породата за другарче У ДОМА, докато голямите породи се взимат САМО от млади хора повече за демонстрация или защото им е харесало бебето-бернар като жива кукла и в този момент не мислят колко голямо ще порасне това куче, ще могат ли да го възпитат и ще могат ли да носят отговорност за него. s)
Кинология и просто разплождане са различни неща - едното цели затвърждаване на качествата на породата, докато другото е прозаичния живот. Съжалявам, но съм против заплождане на случайна кучка само защото не желая да прочета или чуя "Санбернар ухапа...!!!" без значение човек или куче, защото това е невъзможно!!! Истинският бернар не може да хапе - може да хване, но не може да стисне или да разкъсва - той нито е злобен, нито е ловец!

#329 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2007 - 12:58 PM

абсолютно съм съгласна,не трябва да се опитваме да обърнем природата на кучето и да го правим примерно пазач(това е само пример) и съм напълно съгласна,че преди да си вземем едра порода куче трябва да попрочетем и поразпитаме за характер и необходими грижи. super best
User's Signature

#330 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 10 May 2007 - 08:30 PM

така си е.. ми че аз както съм на 16 години и искам да си взема бернарче ми чето си ми е жива подготовка за един ден като се оженя и стана татко ;)) книжка съм си взел за жалост нямаше специализирана за породата но взех специализирана за обучение на кучета да се надяваме че ще ми помогне . ;) а тези които знаят много и полезни неща нека споделят тук че да ни облекчат финансовите разходи за изгризани чехли и главоболието.. макар че си заслужават тези неща да ги жертвам за 1 прекрасно куче като бернара ;) Незнам за другите , но моето лично мнение 3те кучета които наи-много ми харесват на външен вид са 1-бернар 2-нюф 3-хъски .. ама немога и 3те да взема така че само първото в класацията ми ;) хаха c) d) ;) n) cl)

#331 Потребителят е офлайн   Рамона Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животните; кучета - немски овчарки... : )

Публикувано: 12 May 2007 - 05:03 PM

Здравейте ето малко инфо за

Санбернар

Няма по-тежко куче от санбернара,който може да достигне 91 кг.Това е работна порода,отначало използвана за теглене на каручки,но най-известна със спасяването на хора, изгубени сред алпийските снегове.

Откъде произлиза:
Появил се е в Швийцария и произлиза от кучета,донесени от римляните преди 2000 години.

Отличителни белези:

Размер
Висок е повече от 61 см.

Окраска
Обикновено е в бяло и кафяво или в кафяво и кафеникавожълто.

Поведени
Кротко,интелигентно куче; лесно се поддава на оручение.

И още
Името му идва от подслон за пътници в Швейцарските Алпи.Монасите там са го използвали като куче спасител.

Находка
Санбернарът има отличмо обоняние и чуство за ориентация,които му помагат да намира затрупани под снега хора.

Силният му врат и мускулестите крака го правят много добър в тегленето на каручки.

Надявам да съм помогнала 1super
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#332 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 13 May 2007 - 08:39 PM

това за обонянието няма да го казвам на нашите, че ще го карат да ми търси бележника като не им го давам d) bl) да се надяваме да си взема де.. вторник може да ходя до търново да гледам едни малки .. нямат родословие, но мене ме интересуват повече белезите на породата.Все пак искам Санбернар не заради някаква хартийка, а заради самото куче... стискайте ми палци ;) хахах чакам някои друг да пише по темата, че да прочета нещо интересно.. уроците кат не чета това поне ;) cl) 1super cheers

#333 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2007 - 08:44 PM

как ще определиш дали отговаря на белезите на породата като е още малко?за това си трябва опитно око,недей да пренебрегваш с лека ръка родословието,това е само съвет.
User's Signature

#334 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2007 - 09:05 PM

Цитат

...вторник може да ходя до търново да гледам едни малки .. нямат родословие, но мене ме интересуват повече белезите на породата.Все пак искам Санбернар не заради някаква хартийка, а заради самото куче...

Братленце, само като съвет! Гледай си засега уроците и не се напъвай. Ако е читаво кучето, няма как да е без родословие и да не му се знае потеклото. Иначе ще докопаш някакъв качамак от българко овчарско с шар-планинец плюс каракачанско и т.н... Пък може и нещо дакелско и пинчерово да има... b)
Уважавам желанието ти да търсиш маляк специално заради породата, а не заради тапията, но мерак е едно, а възможностите за отглеждането му са съвсем друго нещо. Все пак си ученик още, а тази животинка иска здрава мъжка ръка и ПОНЕ малко опит, за да стане каквото трябва. Вече го казвах - все едно искаш да караш курс за любител-шофьор с ТИР!
Има поне 10 белега на породата, които трябва да знаеш наизуст и ако само ЕДИН не отговаря - бягай бързо... l)

#335 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 13 May 2007 - 09:19 PM

Хинко знам, но с мен ще има човек който 9 години е гледал чистокръвна женска бернарка и даже има награда от състезание!Много ясно, че сам няма да се наема да ходя!Виж ся знам, че трудно се гледа ама имам желание и това си е.Упорито куче съм!Все пак преди сме имали доста кучета: нечистокръвна немска овчарка, 2 дратхара, и още някво беше, но не го помня.Вярно татко се грижеше повече за тях аз малко ги помня, но сега и книга съм купил и чета!Пък и кучето по характер прилича точно на мене!Голямо, яко и яде по много!Човекът ми каза че единият родител май само имал родословие, а другия неможал да му вземе ли непомня точно!Затова искам да отида с опитен човек.Чакам го да ми прати в момента снимка на едно от малките.На 38 дена са в момента.Като ми я прати веднага ще ви я постна и вие да си кажете мнението като опитни хора!Взех си някаква книга на Жан Дюел ли нещо такова за обучение на кучето!Книгата има и Европейска награда по етология май за 2005 година или несъм сигорен.Информация за книгата можете да видите тук: http://www.book.stor...hoel-dioas.html
Ако на някого му е позната да поства мнение.Дори и да не вие позната книгата пак си кажете мненито, ако искате де!Аде толкоз от мене.Сега чакам снимките и се надявам вторник като ида да ми харесат кученцата!Стискайте палци пък каквото стане!Дано имам късмет! c) d) ;) nok oo BEER bgflag

#336 Потребителят е офлайн   myki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2007 - 09:48 PM

Цитат

и още някво беше, но не го помня.Вярно татко се грижеше повече за тях аз малко ги помня, но сега и книга съм купил и чета!Пък и кучето по характер прилича точно на мене!Голямо, яко и яде по много!Човекът ми каза че единият родител май само имал родословие, а другия неможал да му вземе ли непомня точно!

bl) bl) ....Васко....помисли

#337 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 13 May 2007 - 09:53 PM

Ето снимките: http://bernard.dir.b.../t5_2288115.jpg , http://bernard.dir.b.../t5_2288110.jpg , Дайте си мнението за майката и за малкото.Майката наистина неми прилича изцяло на Бернар особенно за кафявото до скакателната става.. Всъщност незнам тя ли е майката, но предполагам в смисъл щот кой друг куч да е до малките освен майката му.Малкото сякаш мяза бернар ма вие кажете то от тази му снимка може само стопа да се види има ли го няма ли го.Аз немога да преценя кажете ми моля ви.То имало 4-6 малки нз колко точно ама май там някъде ся дане ви лъжа.Само 1 женско.Било имало май и за гърция запазено незнам.Ае стига съм ви лъгал, че може и да бъркам някъде.Все пак кажете ми какво мислите!;) Ще очаквам мненията ви! ;)

#338 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 13 May 2007 - 10:14 PM

Цитат

Цитат

и още някво беше, но не го помня.Вярно татко се грижеше повече за тях аз малко ги помня, но сега и книга съм купил и чета!Пък и кучето по характер прилича точно на мене!Голямо, яко и яде по много!Човекът ми каза че единият родител май само имал родословие, а другия неможал да му вземе ли непомня точно!

bl) bl) ....Васко....помисли

Абе мене неми пука, че иска много грижи.Искам само да е чистопороден! :) Дори и да няма родословие, което да го доказва!

Ако родословието имаш предвид или колко е чистопородно кучето това да може и така да е.Все пак и само за разходката да ида до Велко Търново неме бърка! :) Любезен човека ама колко кучето е чистокръвно се съмнявам! :)

#339 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2007 - 10:21 PM

Хинко ще ти каже най точно макар по снимка да е много трудно,а и те никак не са добри(снимките),но огледай и други кучила,сравни,виж има по сайтовете на големите развъдници бебета-санбернарчета,прочети хубаво стандарта на породата,щом толкова искаш не се хвърляй на първото ти предложено кучило.
User's Signature

#340 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 May 2007 - 09:59 AM

така си е.. стандарта долу-горе си го знам вече , но я даи линк с снимки на бебета малко ;) d)

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни