Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#741 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 August 2007 - 02:32 PM

Цитат

Цитат

Цитат

http://hinko.org/ber...dogs/Rafael.php
Хинко, на това родословно кученце защо му я няма непрекъснатата кафява мантия, за която постоянно говориш?

Ами някой ще трябва да си измие очите, преди да пише! Ако погледнеш предната страница в сайта, все още НЯМА ДАННИ за родословието на Рафаел - чака се от Унгария. Това е по информация от собствениците - не аз издавам родословията! И ако поместя негови снимки от преди седмица - надали изобщо можеш да го причислиш към някоя порода - към 5-6 месец са безобразно грозни кучища, преди да им се оформи главата и тялото... b)
"Кафява мантия" означава, че може да има по-голями или по-малки бяли петна върху кафявия гръб, но не те да са преобладаващи - в противен случай ще говорим за "бяла мантия" с кафяви петна, а това вече е друго нещо!
Пък погледнете снимките от света - 99% са с ИЗЦЯЛО КАФЯВ ГРЪБ! Това е първото нещо, което се набива в очи при сравняване със сторожевиците. И не забравяйте, че англичаните си имат свой собствен стандарт за породата, различен от този на FIC - повече отива към лабрадор и мастиф... l)

Габи вече е на 3 месеца и малко отгоре... на 8 май е родена.Значи според теб вече не е добре да махаме 5-тия пръст щом не сме го махнали досега или ... ? :)

Според мен е добре да се махне когато и да е.
И да, операцията е козметична, попитах няколко ветеринярни доктори.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#742 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 11 August 2007 - 04:10 PM

Ето ни и нас отпреди малко... ;)
Качена снимка

#743 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2007 - 05:22 PM

Коментарите за петия пръст са рядки защото в развъдниците имат тази грижа и стопанина дори не може да забележи мястото, където е бил, ако не се вгледа. Махането му е задължително, независимо от закъснението - колкото по-късно, толкова е по-тежко за животинката като "жизнен опит" - намразва докторите... b)
По отношение на храната - давайте му всичко, което му харесва, та ако ще да е обелки от тиквички или кори от диня. Все пак са естествени витамини, а не хапчета... Но още не съм чул за случай, при който мляко по някакъв начин да е вредно - това би преобърнало медицината наопаки! И описаните по-горе количества храна за кученце на 3-4 месеца ми се струват невероятни. Вярно, че са рекордьори по наддаване - до 300 грама на ден (повече от прасе или теле!), но все пак консултирайте се с лекар - множко е и може да доведе до "прелитане" на храната през чревния тракт, без да се усвоява от организма (при хората му викаме "фабрика за л...а"). b)
И внимателно с калция - необходимите дози са многократно по-голями от тези за останалите кучета, но е рискова преценката - може да му се спре растежа при предозиране. Помага достъп до някоя стена с обикновена варовикова мазилка - ако я лиже, значи увеличавате дозата, ако спре - намалявате я. Просто и ефикасно!

#744 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2007 - 05:42 PM

Да, млякото е вредно за всякакви породи кучета. Ако си хранил кучетата си с мляко, би забелязал, че от него получават разстройство. Особено ако млякото е в голями количества.
За калциите.. Калциите са една от причините, поради които аз много държа бебетата да се хранят с кучешка храна от най-висок клас, защото там има всичко необходимо и не се налага да се дават каквито и да е добавки. Е, сега не съм много сигурна за бернара, те все пак са доста голями, но все пак мисля, че това важи и за тях. Хинко, поправи ме ако греша.
Освен това- коричка хляб е полезна, както и сухарче, ноо не повече. А за възрастни кучета съм чела, че изобщо не е хубаво да се дава хляб (да, да знам, че вашето е бебе).
Бтв Моето иска да яде котки, какво да му дам ли? Не може така, просто да се храни с каквото му е вкусно!
User's Signature

#745 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2007 - 09:50 AM

Цитат

ми по 4 пути си го храна на ден като постепенно му увеличавам храната
в момента му давам по 4 кофички кисело мляко,4 пилешки фенера,300 грама бебешки гранули,и 1 хляб.и е вечно гладен.

Не разбирам много от породата, но мисля, че това количество е огромно.

На подрастващото куче би трябвало да се дава КАЧEСТВЕНА храна (независимо дали е пинчер или санбернар), а всичко останало - като добавки или наградки.

Киселото мляко не е забранено, но за какво са му 4 кофички, че и 1 хляб r)

За храненето има специална тема, информирайте се:
тук

Прочетете и абзаца за вредата от прехранването.
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#746 Потребителят е офлайн   m_a_r_t_i_n Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 August 2007 - 01:24 PM

skaipa mi m_a_r_t_i_n89

#747 Потребителят е офлайн   liter bebe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2007 - 10:20 PM

Цитат

Ам спрямо снимката която качи най-напред и следващите... каква е разликата във времето, защото на първата кучето ми се вижда по-пълно ... може и да се лъжа, затова ви питам ... ? :) Иначе е голям сладур bgflag bgflag bgflag

ами първата снимка е от преди 2 години r) и е правена то4но по средата на зимата,а следващите съм ги правила преди няколко дена,но е лято и понеже и двамата с акитата живеят навънка сега са с къса лятна козина,а и в добавка непрекъснато се движат и да наистина е по-слаби4ък,аз бих казала по-скоро атлети4ен b) ,а и сним4ицата най-горе е правена от фотограф,който знае как да изтъкне ка4ествата на ку4ето,мойте са някакви такива недоизпипани и определено не могат да го покажат в най-добрата му светлина :)
User's Signature

Bianko....Bruno....Blue.....My love!

#748 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 13 August 2007 - 05:00 PM

Цитат

Цитат

Ам спрямо снимката която качи най-напред и следващите... каква е разликата във времето, защото на първата кучето ми се вижда по-пълно ... може и да се лъжа, затова ви питам ... ? :) Иначе е голям сладур  bgflag  bgflag  bgflag

ами първата снимка е от преди 2 години r) и е правена то4но по средата на зимата,а следващите съм ги правила преди няколко дена,но е лято и понеже и двамата с акитата живеят навънка сега са с къса лятна козина,а и в добавка непрекъснато се движат и да наистина е по-слаби4ък,аз бих казала по-скоро атлети4ен b) ,а и сним4ицата най-горе е правена от фотограф,който знае как да изтъкне ка4ествата на ку4ето,мойте са някакви такива недоизпипани и определено не могат да го покажат в най-добрата му светлина :)

Ем значи правилно съм познал 1super Ами сега долу-горе колко е килца... ? :)

#749 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2007 - 11:13 AM

Васко,при тази порода както при нюфитата половия деморфизъм е силно изразен,съвсем нормално е братчето на Габи да е по едро от нея и така ще е занапред.По същия начин,ако отвориш снимките в нашия форум ще видиш Елеганца колко е по малка от братчетата си.Габи е прекрасна,компактна,има страхотно красива глава,дай боже да е жива и здрава ще видиш какво куче ще порастне.Не ги сравнявай двете те ще се развиват по различен начин.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#750 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2007 - 12:29 PM

Цитат

Васко,при тази порода както при нюфитата половия деморфизъм е силно изразен,съвсем нормално е братчето на Габи да е по едро от нея и така ще е занапред.По същия начин,ако отвориш снимките в нашия форум ще видиш Елеганца колко е по малка от братчетата си.Габи е прекрасна,компактна,има страхотно красива глава,дай боже да е жива и здрава ще видиш какво куче ще порастне.Не ги сравнявай двете те ще се развиват по различен начин.

Ем така си е.Ама подозирам, че и двете ще станат мечки.Просто това братче е адски едро или Габи и тя е адски едра искам да кажа, че другите 2 братчета бяха големи колкото Габи.... ;) Шантава му работа....нека си растат мечоците bgflag bravoS bgflag

#751 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2007 - 01:38 PM

Ето малко снимки от преди малко след обяд: 1super

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#752 Потребителят е офлайн   liter bebe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 02:19 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ам спрямо снимката която качи най-напред и следващите... каква е разликата във времето, защото на първата кучето ми се вижда по-пълно ... може и да се лъжа, затова ви питам ... ? :) Иначе е голям сладур  bgflag  bgflag  bgflag

някъде 75-80 не съм го мерила скоро,доста по-слаб е отколкото швейцарските санбернари,но те се гледат затворени и само ги хранят l) ,а моя не спира да се движи с др ми ку4е са като изтребители по цял ден b)
User's Signature

Bianko....Bruno....Blue.....My love!

#753 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 02:35 PM

браво, аз мисля, че е добре теглото на кучето да се потдържа така = )
User's Signature

#754 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2007 - 05:11 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

някъде 75-80 не съм го мерила скоро,доста по-слаб е отколкото швейцарските санбернари,но те се гледат затворени и само ги хранят l) ,а моя не спира да се движи с др ми ку4е са като изтребители по цял ден b)

Еми какво да се прави моята на двора е с едно голямо коли и яг териер както се вижда....колито хич не му пука не му се занимава с тях, но те са нахални и така.Иначе си поиграват със териера де, но все пак си показва основното в породата именно мързела...хехехе след разходка съм най-щаслив, а и не само аз, защото като е уморена и лежи, а иначе неможем да мръднем без нейният надзор ;) Вчера като беше замъкнала едната чехла на майка и аз и дадох чехлата тя пак я захапа и направо при майка отиде и и я даде... незнам как стана bgflag bgflag bgflag

#755 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2007 - 04:27 AM

Айде бре фенове на породата къде се загубихте омръзна ми сам да си пиша и без това и сам си говоря по цял ден като няма какво да правя.
*Няма какво да правя ако съм си вкъщи(буквално), но излезна ли навънка куджовете работа ми намират колкото си искаш апък и на мен ми харесва да си играя с тях ама не точно както те си го мислят, защото нямам 3 ръце да ги галя всичките едновременно, а и сега когато котката се завърна на двора... bgflag bgflag bgflag

#756 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 19 August 2007 - 06:24 PM

Тука позата не е много добра.Тъкмо си спяха сладко, а аз рекох да ги заснема, но много бързо и лесно се събуждат... ;)
Качена снимка
Сега малко ретро:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
ЕДИТ: На последната снимка са 2 от братчетата на Габи на 38 дена!Голямото е Бетовен, а за другото нямам информация за момента! :) bgflag bgflag bgflag

#757 Потребителят е офлайн   silviq petrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2007 - 01:37 PM

Нека всеки по-опитен да опише най-нужните неща за изхранването на един Бернар било то малък или голям.И кажете задължително ли е всеки ден менюто му да съдържа месо?Колко пъти на ден трябва да се храни и какви количества?Моля ви,който знае нека каже,защото мисля да се взема санбернар?
User's Signature

На кучето не му трябват скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. То не се интересува дали си богат или беден, хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде неговото. За колко хора можете да кажете това? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате специални? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате изключителни?

#758 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2007 - 01:46 PM

Всяко куче се нуждае от качествени гранули или балансирана готвена храна.
Кучето е хишник, да, месото му е необходимо.
Гранулирана храна- около 1 кг на ден. А готвена.. не зная за готвената.
Мисля, че всякакви меса са позволени, трябва да се смесват със зеленчуци и може с ориз. Ако предпочетете натуралната храна, то хубаво е на кучето да се дават допълнителни хубави витамини.
До като бебето стане на 3 месеца се храни 4-5 пъти дневно.
С времето порциите се увеличават а храненията намаляват, до като се стигне до едно хранене (или две при вашата порода) на ден, което съдържа цялото количество храна.
Цялата статия за храненето можете да прочетете в раздела КЪЩАТА НА КУЧЕТО. Има тема ХРАНЕНЕ НА КУЧЕТО с автор Vabank. Много добре е написано и е много полезна.
User's Signature

#759 Потребителят е офлайн   silviq petrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2007 - 02:12 PM

shemet,много благодаря!
User's Signature

На кучето не му трябват скъпи коли, големи къщи или дизайнерски дрехи. То не се интересува дали си богат или беден, хитър или прост, умен или глупав. Дай му сърцето си и то ще ти даде неговото. За колко хора можете да кажете това? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате специални? Колко хора могат да Ви накарат да се чувствате изключителни?

#760 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 20 August 2007 - 03:59 PM

Цитат

Всяко куче се нуждае от качествени гранули или балансирана готвена храна.
Кучето е хишник, да, месото му е необходимо.
Гранулирана храна- около 1 кг на ден. А готвена.. не зная за готвената.
Мисля, че всякакви меса са позволени, трябва да се смесват със зеленчуци и може с ориз. Ако предпочетете натуралната храна, то хубаво е на кучето да се дават допълнителни хубави витамини.
До като бебето стане на 3 месеца се храни 4-5 пъти дневно.
С времето порциите се увеличават а храненията намаляват, до като се стигне до едно хранене (или две при вашата порода) на ден, което съдържа цялото количество храна.
Цялата статия за храненето можете да прочетете в раздела КЪЩАТА НА КУЧЕТО. Има тема ХРАНЕНЕ НА КУЧЕТО с автор Vabank. Много добре е написано и е много полезна.

Браво!Добра лекция изнесе!Аз се радвам сега за 2 неща, че някой най-после писа в темата, защото ми омръзна сам да си пиша 1super и защото има още някой който е решил да си купува кученце! :)

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни