Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#881 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 10 October 2007 - 07:14 AM

Ето ни и нас от преди малко в леко необичайна ситуация  :drugarche: ...тоест то на яденето няма нищо необичайно просто днес така се получи и си хапнахме сладко сладко от шкафчето направо! :)

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Как мислите дали е пораснала.Сигорно щом лапата и скоро май ще е по-голяма от ръката ми  :- :angry: :wub:
Айде и чакам други мечоци да се публикуват тука.Няма сам да си пиша :yahoo: :sos: :o ;)

#882 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2007 - 09:43 AM

Васко според мен много е пораснала сладураната,оообаачее според теб тази синичката паничка не й ли е вече малка ;D ;)
User's Signature

Качена снимка

#883 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 10 October 2007 - 11:04 AM

kunigan има истина в тези думи  :o Скоро май наистина ще се сменя ами...какво да я правя...напалних сутрената една ката към 800-1000млл до горе с храна.Ами то сиг 70%, че и нагоре бяха само за Габи...Ами расте си.Довечера ще сложа още снимки...До нас има вторични където изкупуват хартия и одеве като я извеждах я притеглих на техният кантар и показа 34 някъде...за което съм напълно склонен да вярвам, че е толкова...  ;D B)

#884 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2007 - 05:39 PM

това момче има страхотна глава

Ch Sandcreek Beau Jay V Mont D'or

Прикачени файлове

User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#885 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2007 - 05:49 PM

а това е Бен,мой любимец :wub:

American/Canadian  Ch Trusts Gentle Ben V Slaton

TOP WINNING ST. BERNARD IN THE HISTORY OF THE BREED.

81 All-Breed Best In Show Wins
1 Best Veteran In Show
40 Best In Specialty Wins (including National Specialty Winner,
and 3 National Award of Merits)
# 1 St. Bernard All-Breed 1998
# 1 St. Bernard All-Systems 1999 - 2000 -2001 - 2002 - 2003
# 6 All-Breed for 2000
# 10 All-Breed for 2001
* Westminster Best of Breed Winner 6 years in a row.

Прикачени файлове

User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#886 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 11 October 2007 - 02:44 AM

Благодаря за снимките...ако има още давай ги  ;D B)

#887 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 11 October 2007 - 07:20 AM

Ето от вчера сутрената снимките.Добарах се до апарата и на радвайте се....хехее  :yahoo: :blink: ;)

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#888 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 08:39 AM

Васко, абе вие много сме пораснали  :yahoo: Колко месеца стана Габи?
User's Signature

Качена снимка

#889 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 11 October 2007 - 10:09 AM

Ами на 5 месеца е вече.На 8 май родена...сякаш вчера я взехме  :P :blink: ;D

#890 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 04:06 PM

Не станаха ли малко множко снимките на кучета извън породата в този форум?! То и снимките на бернарите са кът (като изключим копираните от някои чужди сайтове, а и между тях има доста с "търговска цел" и нестандартна окраска)... Сигурно затова тук изобщо не се коментира стандарта на породата, а и в двата сайта на Васко не се и обелва дума за него. За мен причината е ясна, пък и други може да се досещат...  ;D
Васко, Васко, докога ще се самозаблуждаваш (че и другите форумци), че "Мерцедес" може да се купи за 100 лева?! Каквито и емблеми да му слагаш - все ще си остане "Трабант"!  :rolleyes:

#891 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 04:10 PM

:oЕ недейте и тук да създавате кавга,на кое куче тук не му е стандартна окраската.Като искаш ти пусни стандарта на породата,да видим кое не отговаря.Ти явно разбираш повече,покажи хубави снимки :blink:

#892 Потребителят е офлайн   shlimuff Икона

Публикувано: 15 October 2007 - 06:31 PM

Не знам Хинко но изказването ти за мен е меко казано неприемливо.Аз искам да попитам кой идиот в България би дал 2000 евро за куче освен ако е хипер богаташ.Значи в България няма федерация за тази порода кучета ами дайте да направим. Вместо да казваме кое куче не отговаря на породата и за да стане ясно на останалите в форума аз съм го казвал и преди за мен на 1 място е кучето.Принципно аз искам да си взема санбернарче и работя по този въпрос и го заявявам че ще си взема та дори и да няма родословие.

#893 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 07:29 PM

Ами нали точно това казвам - вместо да се шири фукнята "имам бернар" (както беше преди време манията с питбулите и сега е след "Бетовен"), да се направи клуб на тези кучета и ще се сложи точка на въпроса! Но колко са те?! За съжаление бернарите се броят на пръстите на ЕДНАТА ръка у нас и дори не се появяват на изложбите - собствениците им имат кучетата си за другари с тяхната пословична добрина, а не за мутренско парадиране... И не ги интересува дали някое е по-, по- най- от него! А сторожевиците вилнеят за тяхна сметка.
Но проблема е, че ИСТИНСКИТЕ кучета са скъпи в целия свят, а българина не може да преглътне една цена от 1,000 евро за куче! По нашите мерки това е "идиот", както го казваш! Е, приеми, че аз съм един от тези идиоти (а никак не съм "супер богаташ" - дори и кола нямам), но знам, че кучето ми е истинско - винаги мога да го докажа и то не с документите, а със самото куче - 100% отговаря на стандарта!!! Затова българина си купува "менте", нарича си го му се би искало и се фука с него - както и ти приемаш, че "може и без родословие"! Но и 1,000 пъти да кажеш, че един пинчер е коли, немска овчарка или сиамска котка - няма да стане! Има си стандарт, измислен доста преди нас и той казва кое какво е! :o
А колкото до съдийството (не бих искал да оплювам колегите - и аз съм бивш съдия на тази порода) първо бих попитал един оценител колко бернари на живо е видял през живота си... Обикновено цифрата е НУЛА!

#894 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2007 - 08:01 PM

Хинко първо да те поздравя. :yahoo:Много се радвам, че писа във форума.Относно 2-та ми сайта.Ами ако трябва да съм честен ги направих обаче малко ме мързи да се занимавам.Чесно казано от първият сайт и от секцията снимки в snimka.bg доста хора са ме питали и са се интересували от породата.shliumf май даже е един от тях.Ако имаш предвид колито и яг териера ами тях ги сложих просто така.Живеят на двора със Габи и не виждам какво лошо има.Относно "100-те лева".Аз не съм твърдял, че може за 100 лева да си купиш добро куче.Където се вика то може и да ти го подарят ама това е супер късмет.Истина е, че реално евтин Санбернар няма.Разправяш, че в България имало много малко истински Санбернари и такива неща.Ами да ти кажа прав си и за това и за сторожевиците.Поправи ме ако греша, но ми се стори, че и Габи имаше предвид.Кажи ако е така или съм се заблудил.Ами то ти викаш и да не обиждаш колегите.Според мене истината не е обида.Кой по-точно имаш предвид, че се фука със кучето си?Аз ли или пак се лъжа  ;)Ами верно е, че малко се водят по изложбите.Ще ти кажа в момента за колко истински Санбернара в България се сещам без да споменавам моето куче за да не излезе като реклама дето се вика.Ами аз си знам 5...за толкова се сещам в момента!Твоят,Чарли,Ванда и Артур заедно със Кармен.Добави още някой ако се сещаш!Ам и я отговори ми ако можеш на предните въпроси, че може и да се заблуждавам.Ами прав си и за търговията.Няма да споменавам имена.Ти ще се сетиш!Имаше хора които писаха преди време във форума само, защото имаха да продават...и то какво продаваха... :blink: Айде Хинко и чакам малко снимки на Сибин(дано не бъркам името), че направо ми омръзна да пишем тука във форума аз и още 1-2... :-

ЕДИТ: Хинко нека вкарам един голям едит!Относно парите- 1000 евро викаш, че в бг манталитета ни е да кажем, че само идиот би ги дал за куче!Ами прав си обаче аз лично и 5 000 евро бих дал стига да ги имам!Искам да кажа, че предпочитам качеството да е насреща.Макар, че в случая за по-малко пари пак взех нещо доста качествено.Айе не издържах да не се изфукам хехе  :P Пускай снимки на твоя, че вече сам ще почна да си пиша от "ПРЕКАЛЕНАТА" активност по темата  ;D

Хинко Ами да те запитам ти твоят красавец защо не го водиш по изложби или просто не съм ви срещал?!:)

#895 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2007 - 08:05 PM

Ми Хинко пусни да ти видим санбернара да видим 100%тното куче и какъв е стандарта :blink:

#896 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2007 - 08:21 PM

Keri14 http://hinko.org/ber..._dogs/Sibin.php Ето тука може да го видиш.Мен лично кучето много ме радва.Също така се сетих още нещо да питам Хинко за неговото куче.Ще ми бъде интересно да споделиш размерите му(холка,кг и т.н.)Също така и държанието.Примерно как се държи като види котка и нещо такова.Спомням си преди време беше разправял за някви хъскита,вълчици кво що било дето дразнела твоят мечок, а той нищо не и правел! :) Ами айде да се изхваля и аз.Относно съдийстването в Стара Загора като имаше състезание и докато единия съдия си почиваше ние нали сме нахални го извикахме и го питахме какво мисли за Габи.Единственият минус беше, че имала проблем с краката.За това съм много благодарен на bonboni, че ми препоръча лекарства.Другите му думи за Габи бяха, че има страхотна окраска, прекрасна глава, супер визия и някакви такива.Майката и таткото на Габи също бяха на изложбата.На отценителните листове при майката пишеше обаче много добър, защото тя има проблеми с краката.Ама при Чарли всичко беше "Ексълънт"  B) Как да не се изхваля.Дано не го възприемете по отрицателният начин! :yahoo:

Хинко прав си за създаването на клуб по породата.Аз също съм бил мераклия за такова нещо, но възраста ме спира.Едва на 16 съм и съм леко малък да се занимавам с такива работи.Желание не ми липсва!Ама нямам опит в регистрирането на такива клубове пък и все пак като ученик време също.Стига да  има други желаещи обаче с удоволствие бих помогнал с каквото мога! :->)

#897 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 10:49 AM

Привет, форумци! :blink:
Рядко се обаждам, защото знам доста, а нашенеца не обича някой да знае повече от него, та затова - да не "разлайвам" излишно кучетата... ;D
Поред: Обичам всички кучета (а и те мен...) и нямам нищо против никое, но не обичам да казват на лъжицата, че е вилица! Васко, Габи освен че е без доказан произход (т.е. липсва родословие), има някои белези в оцветяването, които не ми дават основание да я причисля към "чистите бернари". Вече ти го казвах и не искам да го повтарям, както и че не желая да оценявам кучета - кое е по-... И една лична молба - форума е за бернари, а не за всички видове и породи кучета и други животни, т.е. снимки на други породи и всякакви други животинки не са желателни, освен ако случайно не са попаднали в кадъра, но дори и тогава можеш да го кадрираш - не е сложно. За "семейните фотографии" си имаш два сайта - качвай си ги там!
Клуб на любителите на бернара ме накара да правя още през 1987г покойната Божана Димитрова, но егото в българина е прекалено голямо и в клубовете собствениците се джафкат повече от кучетата си - безсмислено е!
Моят куч не съм го мерил след първата му година - не отглеждам прасе за "Родопа"! Сега е между 70 и 80 кг - това не ме интересува! Важна е кондицията и пропорциите! Снимките му са показани на неговата страница в сайта ми за бернарите. Относно поведението му - ако видиш свободно бернар по улиците, значи е той, а аз си вървя с ръце в джобовете! Каишката е за наказание, защото знае да си пази свободата - не пресича сам, не гони котките, не се закача с хората (освен ако някой не го погали - тогава няма отърване). Това става, като го опазиш от "лош човек" - опазил съм го от ритане, блъскане и т.н. обиди от страна на хората и затова ги приема като "част от глутницата". Не го разхождам из града - ако искаш да го видиш, всеки ден сутрин и вечер минавам пред главния вход на Семинарията.
Относно сумите - всеки би искал да има къща на Канарските острови и "Бентли". Щом не може - ще се простира според чергата си! Но не и да се самозаблуждава (а и да агитира околните), че Суходолската локва е океан и колибката му е с течаща топла вода... Та и с кучетата е така - или е "истинско" или се нарича с точното му име, а не "нещо подобно"...
Лекарството за краката се нарича "движение на свобода", особено за подрастващите до 1г - пусни го на поляната да "дивее" по цял ден и ще има перфектни крака. Държането му в двора или разходката, особено на каишка, изобщо не може изобщо да се сравнява със свободното движение - като гледам нещастните живинки на повод ми е мъчно, но стопаните им като не са ги възпитавали когато трябва?! А оттам идват рахита, дисплазията, сърцето и всички други болестни проблеми - лекарствата не са панацея. Толкоз за сега! ;D

#898 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 11:04 AM

Ех Хинко както винаги абсолютно кратък ясен и точен,абсолютно съм съгласна с теб.Жалко че скоро не съм минавала през горичката където се разхождате и аз да се порадвам на един истински бернар :P
Кери14 Хико наистина има един от малкото чистокръвни бернари у нас и аз съм имала честта да го видя на живо :yahoo: така че,аз съм сигурна че Хинко не е искал да обиди никой,просто това което казва си е чистата истина....
Представете си някой човек отвори този форум и търси инфо точно за тази порода,на какво ще попадне?! на всичко друго но не и на бернари,дори няколко страници по напред се продаваха кученца бернар...които обаче мен лично по ми приличаха на сторожевци...без да се обиждат стопаните им ;)
User's Signature

Качена снимка

#899 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2007 - 11:10 AM

Хинко нямам нищо против свободното разхождане.Ама сме Българи.Чудиш се какво искам да ти кажа ли.Ами Габи е още на 5 месеца.Най-вероятно от колите няма да може да се пази.Говоря ти примерно за на улицата.Има всякакви *диоти дето карат като ненормални и всякакви такива дето ще искат да направят някоя мизерия.Има в град-а 1-2 места където мисля, че мога да я пусна свободно и трябва да пробвам скоро.Аз също не съм привърженик на каишките.Много хора ми викат да ги вържа в двора ама не искам!Дори получих предложение за наморник на разходка да не ядяла боклуци на улицата.Все пак предпочитам да я дърпам и да и казвам не! :angry:Относно размерите попитах те просто така от интерес!Ами надали ще те видя, защото не съм от София или където живееш там, но все пак би било хубаво.Немисля, че примерно като съм снимал и другите кучета с Габи да речем пречи нещо.Нестига, че пишеме няколко човека ми и да си играя снимки да редактирам...поне да си беше форум с едно 10-20 юзъра да пишат по темата тогаа и снимки за лична карта щях да и направя.Хинко ти викаш, че си го възпитал ама що не кажеш какъв беше като малък.Просто ми е интересно как се е държал така да се каже докато го възпитаваш!Верно ако има клуб на породата ще има и много дразги ама нали ще го има клуб-а.Това е по-важното!Все пак се радвам, че се завърна да пишеш!Да не ти пука за хорското мнение да ти кажа аз.Имам предвид, че щом разговора е в нормален тон без обиди и т.н. и ти казваш истината който иска да се обижда!Аз лично обичам споровете ;)Аз не искам бентли и хотели.Искам вила в планината за Габи...несъм много нахален нали... :rolleyes:Казах ти какво каза международен съдия за нея...  :->)Айде със здраве и вземи отговаряй пак по ред ама не изпълни последната точка...Не качи още снимки на твоето куче  ;) ...Все пак незнам защо беше останал с убеждението, че аз съм един от тези които са казали, че може за 100 лева да се купи Санбернар.Никога не съм казвал това освен ако не съм бил пиян.Пък ти пиян не си ме виждал.Яя кажи и тука.Малко те разсипах с въпроси ама като си се наел да пишеш тука така ще да е хехе  :blink: ;) :yahoo:

Хинко само да вметна, че това относно скакателната става за отсветката което ми беше казал.Ми виждал съм на снимка друго куче със кажи речи същата и имаше над 20 титли...някакви все известни.Ако намеря снимката ще я постна с удоволствие, защото кучето наистина беше много яко! :->)

Хинко тъй като викаш, че добре си го възпитал...Ам аз и без това съм нахален пък и нямам какво друго да правя  ;D Яя дай пример.Имам предвид по какъв метод примерно си го възпитавал и т.н....Ее не всичко щото сигорно и време ще ти липсва ехехе  ;D

#900 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 11:28 AM

Да,да kunigan спокойно,аз знам,че Хинко не е искал да обиди никой и не го е направил.Аз се разбрах с него,нищо друго не исках освен да му видя сладурите,защото тази порода е прекрасна и наистина ще е хубаво да са чисти бернарите,а не всеки да казва това е бернар.Лично аз съм попадала на такъв случай,имаме два санбернара в блока,и двата са с коренно различни окраски,едното е мъжко и е на 5 години,а другото е на 5 месеца.Бебето много ми харесва и според мен отговаря да стандарта.Но ще пусна снимки и много ще се радвам да чуя мнението на Хинко :blink:

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни