Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#901 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 16 October 2007 - 11:40 AM

Keri14 аз пък много ще се радвам да пуснеш снимки  :yahoo: ;)

#902 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 11:43 AM

Ще пусна,днес като ходя на поляната и ако е там сладураната ще я снимам :Pпоздрави на всички

#903 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2007 - 11:51 AM

Keri14 айде и на тебе...ако можеш заснеми и това куче с нестандартната окраска.Просто да го има.Ако мислиш, че не трябва да се пуска във форума ми го прати на мейл или нещо такова.Просто за сравнение.В Н.З. видях един мелез м/у Санбернар и Каракачанка ама да ме извините ако говоря самонадеяно сигорно и каракачанката му с извинение е била толкова.Двете породи са едри и неможе една крастоска м/у тях да е толкова малка.Имам предвид, че кучето за което ви говоря е мъжко и е на 2 години, а Габи на 5 месеца е голяма колкото него.Да не говорим за братчето на Габи дето вече е 50 кила.То направо чисто и просто си е магаре.... :yahoo:Айде и си чакаме снимките :)

#904 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 11:58 AM

:blink:Няма как да го заснема,защото вече живея в другата част на квартала,а бебето мога защото се виждаме почти всеки ден на поляната.Незнам точно дали е с нестандартна окраска,знам само,че като ги сравнявам,са много различни,иначе не е смесица,няма родословие,но казват,че е чисто ;)но ще пусна снимки на Арлина-бебето :wub:

#905 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2007 - 12:10 PM

ЛоЛ...за пръв път чувам името Арлина...много ме израдва...айде чакам си снимките... ;)

#906 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 12:46 PM

Исках да попитам колко горе долу трябва да яде един санбернар на възраст 5 месеца,тя Арлина на ден яде най-малко 1кг

#907 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2007 - 01:16 PM

Ами зависи.Моята и тя на 5 месеца ам чесно казано не и смятам точно храната обаче е под 1кг...над 400грама е със сигорност ... може би по 500-600 знам ли...ама 1кило май множко ми се вижда :) Все пак важното е да е жива и здрава :)

#908 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 01:18 PM

:blink:Ооо и твоето ли е на 5 месеца,пусни още снимки да я видя :P

#909 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2007 - 01:45 PM

Ами виж последните страници.От тогава нови нямам.Като направя ще сложа!Мерси! :)Ами тя вече е малко над 5 месеца, защото е родена на 8 май  :yahoo:

#910 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2007 - 06:58 PM

Хинко,бащата и майката на Габи ги съди небезизвестния съдия Istvan Nagy (HU) ,каза много добри думи и за двете кучета,не е казал,че имат проблем с окраската,а майката на Габи е с големи петна по гърба.Кучетата са с прекрасни глави,много хубави ъгли и за ъглите на Габи не съм съгласна с теб,много добро заъгляване има,няма нищо общо със строжевая.Майката на Габи е с родословие,ще се запишат бебетата на нейно име и ще имат бели родословия,бащата е имал родословие,но човека го е спасил като го е взел и не му е било до родословието на кучето(класата си личи,за това могат да се правят експертни оценки).Това,което Васко дава на Габи не е лекарство,просто му казах да не дава калций,да разхожда Габи на по твърда повърхност и взе добавка за укрепване на ставите на Канина.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#911 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 October 2007 - 07:04 PM

bonboni мерси  ;) :->) Ами то верно е добавка ама леко го пообърках.М/у другото много се радвам, че постепенно става все по-послушна.Одеве на разходка един човек си изтарва кученцето ама то каква порода беше незнам ама май нямаше 3 кила.Та това пале бяга около Габи и я ръмжи та даже се мъчеше да я хапи.Наща седнала на задни лапи и въобще не и пука.Само да можех да я науча на малко уважение към котките.Все се дърпа като види котка.Пък погалиш ли я по корема твоя е хехехе  :yahoo:

#912 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 10:26 AM

Цитат

...бащата и майката на Габи ги съди небезизвестния съдия Istvan Nagy (HU) ,каза много добри думи и за двете кучета,не е казал,че имат проблем с окраската,а майката на Габи е с големи петна по гърба.

В предишен постинг след снимките на родителите на Габи писах, че нямам забележки по отношение на бащата, въпреки че е без родословие (как се издават вече мъдрувахме по въпроса), но имам сериозни съмнения относно майката и самата Габи - това е мое лично мнение и ангажира само мен. А че породата се "осъвременява" (т.е. вече се допускат много и различни отклонения за "нормални", за да не се "затрие" като порода) - така е по целия свят, за съжаление. В течение съм... Един ден може да дочакаме и бернари с черна глава и/или лилав език.  ;D
Калция може да се намали (имах постинг по този въпрос, а и в сайта съм го описал подробно), но не бива да се спира поне до 1-1,5 години - тялото и костите растат дори до 4-годишна възраст и им е нужен. Въпроса е в дозата - предозирането води до бързо "вкостяване" и спиране на растежа, а рахита не е никак "красив" при едрите породи.
Разходката по твърда повърхност е добра единствено за равномерното изтриване на ноктите, но на подрастващите им е нужно тичане на свобода и игра със себеподобни (т.нар. "социализиране"), а не просто развеждане на каишка. Само така се поддържат правилни кондиция, телосложение и отношение към останалите кучета! :blink:

#913 Потребителят е офлайн   teri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 01:01 PM

ето я и моята Анди

Прикачени файлове

• Прикачен файл  andi.JPG (30.4K)
    Брой сваляния: 130

#914 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2007 - 01:36 PM

Искате ли да сложа снимки на един мъжки санбернар арис на 8 месеца много слаб ми се вижда а жие можете да ми кажете добре ли върви той не е мое куче на една прятелка.
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#915 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 17 October 2007 - 01:51 PM

buch слагай ;)

#916 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2007 - 02:19 PM

Ще ги пусна малко по късно защото ше трябва да го снимам.Ако искате бебешки снимки мога еи сега да покажа
http://dog.bg/forum/...c,7174.285.html
тук има негови снимки някъде до към 25 стр
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#917 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2007 - 04:54 PM

Цитат

В предишен постинг след снимките на родителите на Габи писах, че нямам забележки по отношение на бащата, въпреки че е без родословие (как се издават вече мъдрувахме по въпроса), но имам сериозни съмнения относно майката и самата Габи - това е мое лично мнение и ангажира само мен. А че породата се "осъвременява" (т.е. вече се допускат много и различни отклонения за "нормални", за да не се "затрие" като порода) - така е по целия свят, за съжаление. В течение съм... Един ден може да дочакаме и бернари с черна глава и/или лилав език.  ;D
Калция може да се намали (имах постинг по този въпрос, а и в сайта съм го описал подробно), но не бива да се спира поне до 1-1,5 години - тялото и костите растат дори до 4-годишна възраст и им е нужен. Въпроса е в дозата - предозирането води до бързо "вкостяване" и спиране на растежа, а рахита не е никак "красив" при едрите породи.
Разходката по твърда повърхност е добра единствено за равномерното изтриване на ноктите, но на подрастващите им е нужно тичане на свобода и игра със себеподобни (т.нар. "социализиране"), а не просто развеждане на каишка. Само така се поддържат правилни кондиция, телосложение и отношение към останалите кучета! :blink:

Мойте уважения към теб,но според мен имаш вече малко остарели виждания и начини на гледане на куче от едрите породи.Точно заради дозировката на калция се предпочита да се дава качествена храна без допълнително калций,понеже при едрите породи е доста труден да го дозираш правилно.Разходките по твърда повърхност освен,че изтриват ноктите оказват влияние върху оформянето на ставите и заздравяването на мускулатурата и лапите.Социализирането пък е нещо съвсем отделно,което при Габи не липсва-живее с още две кучета.
Кое те притеснява при майката на Габи?Тя е с доказан произход.
User's Signature

#918 Потребителят е офлайн   ArvenLorien Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 06:18 PM

Някой ако може да ка4и снимки на строжевици,за да видим на какво оприли4ават  накои от санбернарите? във форума.
Благодаря!

#919 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2007 - 10:15 PM

Московска стражевая

Прикачени файлове

• Прикачен файл  16c[1].jpg (69.27K)
    Брой сваляния: 261
  • Прикачен файл  138[1].jpg (28.21K)
    Брой сваляния: 280
  • Прикачен файл  d5[1].jpg (17.59K)
    Брой сваляния: 252

User's Signature

#920 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 17 October 2007 - 10:16 PM

ArvenLorien разгледай породите във форума.Там има за стражевите тема.Ами да кажем на кратко.Стражевата става с размерите и окраската на бернара и злобата на кавказеца.Нещо като 3те хикса от кеча.Церебрален убиец  :yahoo:...До колкото знам при тях опашката е като на кавказеца подвита към гърба...още имат по-остри муцуни...точно немога да го кажа...ако избараш стандарта ще е най-добре ;)

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни