в."24 часа" - "Най-злобното куче - дакелът", 13.07.08 г.
Публикувано: 29 July 2008 - 10:28 AM
Публикувано: 08 August 2008 - 11:07 AM
Цитат
и още
Цитат
Цитат
Май май -всички собственици и сблъсквали се с породата доказаха че тия от вестника са прави :)
Но сега сериозно - истината както и други споменаха се крие в обучението - собствениците на дребни кучета в най-честия случай - нищо не разбират и не ги интересува!Резултата - техния дакел /6 годишен - крайно невъзпитан и пуснат свободно ,се хвърля неистово върху моето 9 месечно немско догче,което от ужас го захапва за крака и побягва с писъци,като почти ме събаря дърпайки се от повода!И после по форумите -"злобен дог почти разкъса дакелче!"
ОБУЧАВАЙТЕ КУЧЕТАТА СИ!!! НЕЗАВИСИМО КОЛКО СА ЕДРИ!!!
Поздрави на всички които са го направили :)

Geenie Goldfire Liberte
Публикувано: 08 August 2008 - 04:14 PM
Така че-стопаните са виновни, не кучета.
:wub:

Публикувано: 24 August 2008 - 10:22 PM
абе от обучението си е всичко,то не може кучето просто ей така да напедне някого :- или ако някой непознат досадник вземе да го дразни,всяко куче ще предопреди,а ако мн му досаждат може и да охапе ;D па после като стане белята-то кучето виновно,щото аз го дърпах за ушите пък то ме ухапа ;D
Публикувано: 25 August 2008 - 05:46 PM
Публикувано: 16 November 2008 - 11:53 PM
Публикувано: 01 December 2008 - 12:02 PM
Но мога да кажа, че с големите породи доста по-бързо се сприятеляваме.. имаме си едно безпородно, голямо куче, домашно в съседния блок и е голяма радост като се видят.. С Питбулът на приятеля ми пък съвсем нямаме притеснения.. той я пази като малко бебе и едвам я докосва с огромната си лапа.. доста внимателно животно е.. И в интерес на истината, моят звяр го бута с лапичка, но не така мило.. 2 кг е, но се има за 22 :) И по улицата ни лаят само такива като нас, джобни размери.. :(
И бившата ни Питбулка имаше огромно сърце, страхотно куче, видеше ли човек, можеше да го убие.. от близане..
Публикувано: 02 December 2008 - 03:01 AM
сега....нека не си кривим душата.Малките породи по принцип са доста по-Шумни,защото им е начин на защита.Нормално е предвид размерите :blink: .Често това води до по-скорошна агресивност.Аз никога не съм живяла без куче...имало е и малки и големи,като повечето са били немски овчарки,но сме гледали,както казах и малки породи.Често пъти малките са по-склонни към агресивност.Не казвам,че масово са агресивни,но е по-често срещано по моите наблюдения.Познавам хора,които гледат добермани и такива,които гледат малки породи....ами разликата в агресивността е голяма,но обяснима :blink: Говорим за склонността към агресия,а не за частни прояви.Искам да поясня,че става дума за стопани,които СЕ ГРИЖАТ за кучетата и ВЪЗПИТАНИЕТО им ,а не за хора,които подценяват кучето,защото е 5 кила ;) Никое куче не трябва да се подценява заради размери.Агресията може да е не само към хора.
Аз лично не съм почитател на породите като питбул,бултериер....това са породи,които целенасочено са ориентирани към битки,ОБАЧЕ не мога да не отбележа,че за тази порода, е изключително рядко срещано да нападне човек,по простата причина,че те са кротки към хора и доста по-агресивни към животни/говорим за нормално гледани животни, разбира се,а не за такива,които са поущрявани да нападат.../.
Последното ме връща на мисълта,която някой по-горе спомена и именно, "Няма лоши кучета,а лоши стопани"!
Желанието ми не е да провокирам някого,а просто да изкажа мнение ,базирано на доста наблюдения и опит,че малките породи е нормално да бъдат по-склонни към агресивност,най-вече заради защита,размери и несигурност.
Все пак това не ги прави лоши кучета ,или най-агресивните!
Публикувано: 02 December 2008 - 07:38 AM
Публикувано: 02 December 2008 - 02:12 PM
Лелелее това скача като заек :o С тея малки крачета как ги прави тези скокове :rolleyes:
Беше такава сладурана,така се гушкаше и лигавеше.
Пак там(в същият Ловеч) си имаме един куч(женски) Манчестерски Териер.
Малка е на ръст,не е агресивна.Лае единствено по роми и пияници.Обаче имаме проблем с големите кучета-хвърля им се и започва да ги лае и хапе.Това е ставало само с питове и немска овчарка .Мисли си,че е колкото тях :huh: Според мен е защитна реакция :angry:
Другото,което е правила,то е малко срамно,ама съм я засичала,че е готова да се увъргаля в акото на по-големи от нея животни.Казвам животни защото се е случвало с кравешки акота :izcherven: Не знам,ама според мен иска да се почувства и тя толкова голяма.От там и идва това нещо с лаенето и нахвърлянето.Не че са злобни животните,те просто се защитават.

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 02 December 2008 - 02:50 PM
Публикувано: 02 December 2008 - 02:59 PM
Публикувано: 02 December 2008 - 04:04 PM
Цитат
За това не съм се сещала :huh:
Че моето е ловно няма спор.
Ти това с въргалянето го остави,ами идва да се похвали пред всички кви ги е свършила,така се фръцка все едно е спечелила 1-во място в състезание :->)

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 02 December 2008 - 06:49 PM
Цитат
Цитат
За това не съм се сещала :huh:
Че моето е ловно няма спор.
Ти това с въргалянето го остави,ами идва да се похвали пред всички кви ги е свършила,така се фръцка все едно е спечелила 1-во място в състезание :->)
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: