Dog.bg Форуми : Зоомагазини, зооборси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Зоомагазини, зооборси

#21 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 July 2005 - 03:28 PM

имам вратички - точно 5 на брой, обаче мечтая за "волиери" (благодаря, че намери точната дума!), но... явно в някой друг живот...
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#22 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 03:48 PM

Фантик,за да не разводниавам темата-само 6те ти отговориа за последно:
котките ми 6те са пове4е от една и затова поставих вапроса за мин.броика!
За клетките-категори4но против,за волиерите-категори4но ЗА!!!...Двете ми персиики в БГ излизаха на двора именно в такава волиера и биаха безумно 6тастливи...Виждали ли сте котка,на коиато и "опа6ката и се радва",размахва врах4ето и като 6тастливо ку4е...и погла6та жадно с о4и света наоколо,с тcиалото си са6тество се радва на саприкосновението с ван6нииа свиат!!!Да,аз сам 6тастлива,4е мога да осигуриа такива условииа на мин.10 котки(едва ли 6те са пове4е ниакога!)и моите котки са 6тастливи 4ленове на моето семеиство!!!
Затова ,както казах-4овек триабва да помисли дали има вазможност и едва тогава да предприема на4инанииа!
User's Signature

"Pravia,kakvoto triabva-da stava,kakvoto 6te!"(L.N.TOLSTOI)

#23 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 04:04 PM

И понеже темата е за зооборсите и зоомагазините(и за конкретнииа слу4аи с ку4ентсето):
-са4увствам искрено
-но в са6тото време се питам ниаколко не6та:За6то(тази жена) си е купила животно именно от зоомагазин-не знае ли ,не мисли ли,не видиа ли ,не претсени ли...?И ако това ку4ентсе не бе6е умриало...тогава какво следва?
-ниама6е да иа има тази тема,ниама6е да го има това мнение и 6те6е да впи6е името си кам далгииа списак на онези,които 4рез парите си поо6триават бизнеса именно на тези зоомагазини и зооборси!!!...
И все пак си мислиа,4е Фантик е прав(за сажаление)-става вапрос наи-вероиатно за пари...там продават по-евтинко!Маи балгаринат мисли основно за това?!И о6те не6то--когато си купува6 животно от зоомагазин или зооборса,не само,4е не може да ти гарантират КА4ЕСТВО!Те не могат да ти гарантират не6то много по-важно: живота и ЗДРАВЕТО на животното!!!
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 06:15 PM

И аз си задавам постоянно много подобни въпроси:
- защо фелиноложката/киноложка култура на българина е толкова ниска? (явно е въздействието на фактора "икономически контекст", но не е само това);
- какви са тези хора, които снабдяват тези зоомагазини и зооборси с животни (освен ниска култура и морал и други проблеми имат);
- че винаги при сходен и подобен случай трябва да се вдига шум;
- че липсва законодателство;
- че болшинство хора са тотално безотговорни към живите същества;
- че е още по-страшно когато хора, които нямат нужното макар и минимално образование се занимават с подобна дейност;
- че за жалост тези зоомагазини и зооборси не разбират, че биха имали възможност да се "сработят" с доказани развъдници, но те няма да го направят, защото водещо при тях е печалбата, каквато и да е печалба, на всяка цена печалба, дори с непозволени средства, с куп лъжи и заблуди, често за сметка на живота на невинни същества.
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#25 Потребителят е офлайн   tsveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 07:13 PM

И да пита6-отговор ниама...Всеки го намира според собствената си култура и савест!
И ако може да споделиа не6ти4ко и от деиствителността тук(за да не си мислите,4е само в БГ е така!):6те дам конкретен пример с т.нар."домове за осиновиаване на животни"-кадето,ако до 2 седнитси животното не се продаде(т.е.не баде осиновено)-се умартвиава сас спетсиална инжектсииа!!!Така е и в зоомагазините!Те затова и американтсите се надпреварват да купуват,"осиновиаваики"-и бизнеса с тези домове и магазини е един от протсафтиава6тите!...
И-за каква хуманност говорим,за каква и каде?!
п.с.когато стана развад4ик и наи-калпавото си животно не бих оставила в магазин да се продава-които го иска,от дома ми 6те си го вземе!Yona-за какво "сработване"говори6!?
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2005 - 08:21 PM

не знам, сигурно фантазии някакви, вероятно трудноосъществими, но се опасявам, че не става за споделяне във форум, всякакви хора минават през форумите... някой ден може би.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2005 - 09:13 PM

Цитат

За6то(тази жена) си е купила животно именно от зоомагазин-не знае ли ,не мисли ли,не видиа ли ,не претсени ли...?И ако това ку4ентсе не бе6е умриало...тогава какво следва?
-ниама6е да иа има тази тема,ниама6е да го има това мнение и 6те6е да впи6е името си кам далгииа списак на онези,които 4рез парите си поо6триават бизнеса именно на тези зоомагазини и зооборси!!!...

аз също съм от тези хора между другото. не крия че Сара съм я купил от зоомагазин. мога да кажа и двете основни причини за това-финансовата (разбира се), макар тя да не е била водеща понеже тогава бях събрал и бях готов да дам голяма сума пари за котка, и втората-липсата на информация. аз търсих много развъдници в София (понеже нямам взможност да си докарам коте от друг град, а и не ми харесваха котетата които виждах по сайтовете до които се домогвах), но не намирах. чак след като си дадох парите и Сара беше вече факт (нито за секунда не съжалявам че съм взел НЕЯ!) открих Транкфилина и Старнайт. тогава обаче вече нямах нито парите на куп за подобно коте, нито възможността да осигуря подобен живот на още едно коте. така че проблемът е доста по сложен и решението не е да се каже твърдо НЕ на зоомагазините и зооборсите, а трябва много PR (извинявам се за чуждицата но много точно описва това което липсва на феринологията у нас) и по нормални цени. не искам пак да се зачеква темата за ценообразуването, но просто цени над 300 лева за нашия стандарт ми се струват прекалени.

#28 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2005 - 10:18 PM

Цитат

... и по нормални цени. не искам пак да се зачеква темата за ценообразуването, но просто цени над 300 лева за нашия стандарт ми се струват прекалени.

Извинявай, ама да те попитам...
Ти колко лева/евро/долара даде за Сара на зоомагазина? /ако не е тайна, де.../ r)
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#29 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 05:31 AM

Радвам се да те видя, манус!

Цитат

...просто цени над 300 лева за нашия стандарт ми се струват прекалени.

Неразумно и необмислено. Това означава, че фелинологията в БГ ще работи с възможно най-ниската класа котки, с най-слаб фенотип (дали пък правилно се изразих bl) ), несъответстващи на стандарта, с дефекти...
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 06:49 AM

и аз се радвам да ви видя отново след толкова време Йона r) c)

а сега по същество-ако в САЩ можеш да си купиш шоу коте за 1000долара което е много по-малко от месечната заплата, то тук под 500 лева което е около две средни работни заплати е практически невъзможно. знам колко струва месечната издръжка на котка, дори без допълнителните разходи по изложбите, знам че е необходимо закупуването на скъпи експортни жимотни за освежаване на линиите и работа с породата. точно за това казах че ми е ясно защо е така както е в момента, но пък и вие се съгласете с мен че съотнесено към дохода на хората цените са мноооооооого високи.

skogkatt_bg-тайна е всъщност l) кажи защо те интересува и може да я разкрия, но просто никой от семейството ми не знае колко пари точно съм дал за Сара. те знаят че съм дал 150 лева и ми казаха че съм ненормален да дам пари за котка. ами ако знаеха действителната сума bl) l) c)

#31 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 09:00 AM

Цитат

... което е много по-малко от месечната заплата, то тук под 500 лева, което е около две средни работни заплати е практически невъзможно. знам колко струва месечната издръжка на котка, дори без допълнителните разходи по изложбите, знам че е необходимо закупуването на скъпи експортни животни за освежаване на линиите и работа с породата.
...съотнесено към дохода на хората цените са мноооооооого високи.

b)

Открай време е всеизвестна истина, че гледането на домашен любимец е "спорт" за аристократи (едно време), а сега - все още за хора с възможности (финансови, преди всичко). Пари трябват за да се осигури на любимеца най-добрата балансирана, качествена храна, свежи продукти, витамини и .... знаеш всичко, което е необходимо.
Убедена съм, че никой развъдчик не опира дулото на пистолета в слепоочието на "несъстоятелния" кандидат и да го заставя да си вземе животно на тази цена. Затова има и чистопордни и не толкова, и обикновени домашни котки - за всекиго според възможните му... Освен това, нека не забравяме, че качеството има цена !!! А българинът е все по-склонен да не се съобразява с това... ако мине номерът му, де!

Цените изобщо не са високи, шоу класа Британец в Европа е от 1000 евро нататък, а тук - цената е съобразена с икономическата конюнктура (а и няма как другояче). Обаче - криворазбрана философия, Х иска най- най- най... за 100 - 150 лева. Е, няма как да стане !

c)
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 10:39 AM

ми ок. да не е шоу коте за 150 лева, но да може да се вземе родословно коте за толкова. ако стане така броя на неродословните котки ще намалее драстично за отрицателно време. никой няма да иска да си вземе неродословно коте на цената на родословно (дори пет клас), нито всевъзможните развъждачи ще имат кяр от продаването на котета за по 50 лв. така естествено ще се намали и ткърсенето и предлагането на мелези за чистопородни животни. знам че 150 лева като цена не покриват нищо от разходите за отглеждането на едно коте (май само храната на майката по време на бременността ще излезне толкова), но едно коте от котило не мисля че е проблем да се продаде на тази цена, особено ако качеството му също не е на ниво

#33 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 11:34 AM

Всяко коте доколкото са известни неговите родители и има данни за тях трябвада бъде давано/продавано с родословие (ако не с Риексно родословие).
Дори е пет-клас не може да бъде на цена 50 лева!
Търсенето и предлагането на котета под нормалната цена за породата ще се прекрати едва когато има достатъчна фелиноложка и изобщо култура на българина!
Нормално е в едно котило не всички родени котета да са с клас шоу/бред, и съответно те трябва да бъдат с различна цена!
Това, че някой оставя котета за продажба в даден зоомагазин не е гаранция нито за класа на продаваното животно, нито за здравословното му състояние - изобщо - не е гаранция ЗА НИЩО ! Какво имам предвид - развъдчикът (в случай, че ставапдума за такъв) когато предлага котето дап се продава чрез зоомагазина - е длъжен да посочи класа (пет/шоу/ред) за който то се продава. Обаче, кой гарантира, че собственикът на магазина се съобразява с това - НИКОЙ ! И това е така защото собственикът на зоомагадина разчита, че кандидът-купувач е НУЛА по разбиране от какъв слас е котето и е естество той да му го представи като СУПЕР качество и да поиска баснословната цена за коте от шоу класа, което често няма нищо общо с истината!!!
Пак ще напомня - има разлика от зоомагазин до зоомагазин, но преобладат .... познайте кои?!
Затова - призовавам хората, проявяващи интерес да придобият коте от дадена порода или клас - да търсят само от развъдници ! Всичко друго, в това число и цена е 99 % от случаите чиста лъжа и измама!
Това бе днес от мен!
c)
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 11:48 AM

не съм ли права ?
Кажете къде греша ?
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 11:56 AM

явно не сме се разбрали bl) ясно ми е че не може да се очаква зоомагазините да се саморегулират. все пак те са търговци и не работат с породата за да имат интерес от спазването на категорийте на котетата които продават. затова е важно ако някой ще продава родословни котета това да са развъдниците. а за да може повече хора да се сдобият с такива те да се продават на достъпни цени (разбира се остава условието дома в който ще попадне котето да бъде подходящ). и понеже безплатен обяд няма и е невъзможно развъдчиците да се товарят с големите разходи по развъдната и изложбената си дейност пък да продават евтино, то от десет котета годишно (примерно) да продават две (пак примерно) на "промоция" на хора които могат да осигурят грижи за това коте, но не могат да извадят голяма сума пари накуп. дано успях да поясня какво имам пред вид. иначе и на мен ми е ясно че това е една от многото ми неосъществими мечти. предполагам ме разбираш-и ти имаш такива r) , но това не пречи да споделяме и дискутираме c)

#36 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 12:14 PM

Цитат

явно не сме се разбрали bl)  ясно ми е че не може да се очаква зоомагазините да се саморегулират. все пак те са търговци и не работат с породата за да имат интерес от спазването на категорийте на котетата които продават. затова е важно ако някой ще продава родословни котета това да са развъдниците. а за да може повече хора да се сдобият с такива те да се продават на достъпни цени (разбира се остава условието дома в който ще попадне котето да бъде подходящ). и понеже безплатен обяд няма и е невъзможно развъдчиците да се товарят с големите разходи по развъдната и изложбената си дейност пък да продават евтино, то от десет котета годишно (примерно) да продават две (пак примерно) на "промоция" на хора които могат да осигурят грижи за това коте, но не могат да извадят голяма сума пари накуп. дано успях да поясня какво имам пред вид. иначе и на мен ми е ясно че това е една от многото ми неосъществими мечти. предполагам ме разбираш-и ти имаш такива r) , но това не пречи да споделяме и дискутираме c)

имам - да ! Но не крия, че имам (за разлика от други - не визирам никого конкретно, но съм сигурна, че ги има! А-а-а-а! и не ме принуждавайте, да ви цитирам поименно!!!).
Да, имам, един мой любим приятел - т.н. от мен персийска британка - това е литъл Бенджамин, обаче, надежда възродиха в мен съдиите на ФИФе, че той изобщо не е извън стандарта, а напротив - в рамките на стандарта, т.н. ню модъл Бритиш, така че не е съвсем да е нещо, което го няма !!!
Напротив, много добре сме се разбрали, но сме си говорили по различни теми. Зоомагазините, с изключение на БУКВАЛНО ЕДИНИЦИ!! - не могат, нито очакваме от тях да се регулират!! къде ти... те изобщо даже не разбират за какво говорим в момента!!!
Промоция се продава, когато развъдчикът е осигурил поне минимално продаване на визираните като собено важни котета, другите - да, защо да не ги предложи на преференциални цени, ако те отговорят на условията за това и особено ако кандидат -купувачите могат да го убедят, че ще бъдат истински "родители"!!
c)
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 03:35 PM

Цитат

skogkatt_bg-тайна е всъщност l) кажи защо те интересува и може да я разкрия, но просто никой от семейството ми не знае колко пари точно съм дал за Сара. те знаят че съм дал 150 лева и ми казаха че съм ненормален да дам пари за котка. ами ако знаеха действителната сума bl) l) c)

манус,
мисля, че е ясно защо питам... поради пледоарията ти да не се дават повече от 150 лв. за коте... Исках да знам ти колко си дал за коте (с недоказан произход при това)... (предполагам, че вашите не четат този форум или поне не ти знаят ника;))
щото...хем `не искаше` да зачекваш темата, ама...всъщност точно това целеше..., защото ти е пределно ясно, че това е ключов въпрос за разпространението на всички чистокръвни и родословни животни в бг... и няма начин да няма съответните реакции...
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 03:48 PM

Цитат

от десет котета годишно (примерно) да продават две (пак примерно) на "промоция" на хора, които могат да осигурят грижи за това коте, но не могат да извадят голяма сума пари накуп.

нали за това са форумите? - за дискутиране!:)
манус,
ти защо мислиш, че няма `промоции`? всеки развъдчик има правото да подари, да продаде с намаление или дори на лизинг - всичко това се случва по света - мога да те уверя, че се случва и в бг! (друг е въпросът по какви причини - било да го прави само за приятели и познати, било го прави, поради слабата покупателна способност на българина... - но това няма особено значение!) Истината е, че се случва и никой няма право до пита развъдчика `защо го направи за него, а за мен не иска?` - това е право на развъдчика (стига да е убеден, че на новото място котето ще получи необходимата грижа!)
що се отнася до зоомагазините и борсите - ФИФе изрично! забранява! продажба на котета в магазините за регистрираните към нея развъдници, защото се счита за `нехуманно` (може би по-точно би било `нефелинно`;)) отношение към животното, което има нужда от пространство и ласки и игра! Никаде обаче не е забранено (и това се прави често по света!) в зоомагазините и борсите да се оставят рекламни съобщения от развъдчиците за налични котета!!! срещу договорката за % от цената!!! само че на нашите това не би им харесало особенно, защото обикновено печалбата им не е 10% , а от 100 до 400%!!!
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 04:11 PM

Манус! пусни си постинга - последния -пак тук!
толкоз съм бърза, че го затрих !

надали ще бъде същия но съвсем на кратко и с по малко заяждане беше следното l) -никога не съм казвал че за коте не бива да се дават повече от 150 лева. аз съм дал повече и не съжалявам. казвам че за да се популяризират нещата трябва да има "промоции". така повече хора ще могат да имат родословно коте. нали всички за това си мечтаем-повече родословни котки. не всяка дългокосместа да е персийка, или всяка синя британка bl) и тези промоции ще направят неизгодно продаването и плоденето на неродословни котки. когато човек знае че може да си намери и нещо по евтино (или на същата цена), пък и с родословие, дори да рябва да чака много за това, пак ще го предпочете. а покрай хората търсещи евтиното все ще изникват и хора които биха дали повече и беха работили с породата (независимо коя). говоря за РЕКЛАМА. това е

останалото си цитирала в долния постинг

#40 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2005 - 05:44 PM

кой е виновен за това...

и аз това питам - кой е виновен за горното положение ??

да ме прощава Йона, но по форумите съм срещал хора които много искат бритиш но и идея си нямат за породата, да не говорим за развъдници в България....

Йона те прощава, обаче не вижда защо тя да е виновна, че хората нямат представа от породата Бритиш... и тя самата се е наслушала на въпроси от рода "Защо котето е сиво, а говорите за синьо...? котетата Бритиш с дълга козина ли са ??? и още колко ли други въпроси, които показват, че въпросният Х и капка идея си няма какво търси или какво би искал да търси...

защо няма реклама?
Някои правим каквото можем, рекламата иска пари, непрекъснато от своя ли джоб да ги вадя ??? та те станаха повече от 2000 лв, не съжалявам за това, но защо трябва да мъкна всичко други на моя гръб ???
Ето, вече има и форум за Бритишите, скоро ще е активен и сайта, непрекъснато пускам обяви, дори и само за да подържам интереса, макар, че в момента нямам свобидни котета... какво още да направя, според теб ??? c)
User's Signature

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни