Ние с Вики бяхме на изложбата на 30-31 в панаира- БРКС .
На 30 съботата имаше прекрасни кучета,котки,змии,фретки,гълъби,папагали...
Имаше много интересни състезания- за най-лакомо куче и много други.Ии имаше модно ревю и Вики беше една от участничките.Избраха я,облекоха я и после ни подариха дрешката :lol:
Вики за първи път я водя на такива места и беше доста стресната,но това не и пречеше да ме олигави цялата :lol:
Днес пак бяхме на изложба.Този път се записахме за участие,защото исках да видя какво ще кажат за Вики и дали ще и открият някакви проблеми.
Беше доста притеснена и на мен ми беше за първи път да водя куче на изложба и да го вкарам в ринга и въобще не съм гледала как ходят,но се представихме блестящо на ринга.Както си и мислях и откриха проблем с движението на задния ляв крайник.Предните били идеални,но на задните имало проблем и сега ще трябва да направя ренгенова снимка и да видя какъв е проблема.Надявам се да не е голям и да няма проблеми след години.
Скара ми се за НЕ копираната опашка

Казах му,че има закон който го забранява и той каза,че важало само за копирането на уши.Казах му,че в другите държави и не само родословните английски кокери родени при издаването на закона са с дълги опашки и му казах да провери...
Е за него това са глупости и не мога да повярвам,че един съдия може да е толкова...
Зъбите казаха,че са отлични,което ме зарадва.
Отгоре на листчето което ни дадоха пише Експер и после е задраскано

което ме довежда на мисълта,че не си разбира от работата иначе в началото пише" ТИпичен представител на породата".И дадоха оценка Добър.Направи ми впечатление,че първо са написали Много добър и после е задраскано на Добър

.
--------------------------------
Ноо после дойде веселата част.Вики участваше с една моя приятелка в "Най-лакомо куче" и
замалко да победи.Беше победена от една прекраснааа акита

.Получихме купичка.
--------------------------------
После аз участвах в "Млад водач на куче от 12 до 18 години".Имаше 6 участника.Караха ни да водим кучето в буквата "Т" и ни предопредиха,че не трябва да закриваме кучето и то винаги трябва да бъде между мен и съдията.Доста хора направиха грешка,но аз мисля,че не я допуснах и ми ракопляскаха

На финала останахме аз и едно друго момиче с голдънче.Казаха да си разменим кучетата и да минем с тях по буквата Г.
Голдънчето доста дърпаше направо щях да падна

но успях да направя правилно задачата.
Момичето което взе Вики допусна една малка грешчица.
Ии нас ни сложиха на 1 място и получихме купа-"Победител млад хендлер" и малко гранулки
Доволна съм много.Вики започна да свиква да е сред много кучета и хора и се забавлявахме доста.