Dog.bg Форуми : Кучето ми не иска да идва при команда

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми не иска да идва при команда Оцени темата: ***** 1 Гласове

#41 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2006 - 02:23 PM

Захари ирландски сетер ли е?

#42 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 April 2006 - 02:29 PM

Цитат

Ама като му омръзне тая работа с тренировката (за не пове4е от 5 мин.) ............
щото като му е писнало ве4е той се дърпа, аз коригирам през 10 кра4ки, и кефа от разходката тотално се изпарява.

Ох, stoyka, някъде грешиш. Тренировките не са самоцел, да направиш 5 минути едни и същи неща и айде, готови сме, свърши учението за днес. Нали трябва да напредваме? Да въвеждаме дразнители, после задържане, после команди от разстояние... Идване на повод, идване на дълъг повод, идване от легни или седни, та чак тогава идване от далеч ...
Кой е казал, че е лесно? Как така ще му писне и ще забрави, че е имало такава команда редом? Не знам, наистина не знам за начин, който да ти помогне сега веднага да може да идва кучето и да изпълнява каквото му кажеш. Те и обучените престават да изпълняват като видят, че ето, сега изучихме се и спираме да изискваме дисциплина ... Да, сетерите не са от най-лесните за обучение, но са си кучета.

#43 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2006 - 03:19 PM

Цитат

Захари ирландски сетер ли е?

Захари е на аватара на 2 м ...миш маш е той...мама чау тате НОК

а това е Лъки

Insult: размераааа!!! n)

Прикачени файлове

User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#44 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2006 - 10:28 AM

Ех, че сладур е този Лъки бе, да ви е жив и здрав.

А пък за тренировките- де да знам, не казвам 4е никакъв напредък няма, ама не мога да кажа 4е лесно, бързо и трайно нау4ава вси4ко.
Едно, 4е аз наистина така процедирам- отиваме на поляната, пиш...друга работа, после малко бягане - игра, (ако това го няма, не можеш да го накараш да ти сяда, каквото ще да става), и после по мойте мерилики "тренировката". То не е кой знае какво 5-6- пъти седни, 5-6- пъти тук, 2-3- пъти легни. И после "ред", ама трудна работа, то е едно дърпане, едно бутане...не е истина.
И после какво- пак малко дълъг повод за дивеене. Не играем с другите ку4етата, щото нали сме уж куци...:)
та така, цялата работа за около 40-50 минути.
И така си тъп4ем на едно и също място май.??????

#45 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2006 - 10:39 AM

извинете за снимката s) ...следващия път просто ще помоля някой защото явно не мога да се справя сама

Стойка,

Лъки го няма отдавна, но спомена си остана. Знам, че с него ми беше най-трудно за командите.То тая дебела ирландска глава не увира лесно. По погледа му виждаш, че всичко разбира , но прави просто това което си е наумил.

Със Зак все още се учим да идваме при повикване, но най се получава , когато го разходя 20 мин на повод и като му мине първата енергия започва да се заслушва ( разбира се ако не види приятелче и не драсне). Днес сутринта се лепна за една НОК и след като го виках, просто се обърнах и си тръгнах. Не беше на повод и вървейки си мислех " край...упущих кучето"...ама то взе че стана. На втората мин ме беше настигнал. Не знам дали е правилно и ако не е някой да ми каже къде греща моля.
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#46 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2006 - 10:44 AM

Цитат

- Никога не го наказвай, когато е дошло! И не му говори с лош тон, бъди актьор! Колкото и да те е разигравал преди това, похвали го. Ако си вбесен, подай команда седни, ходи го пребий, или пък търчи като маратонец да го хванеш ... но дойде ли, само мед от устата и ръцете ти!
- Не го викай, ако вероятността да изпълни е малка!
- Не тичай след него, напротив, като не идва, обърни му гръб и с твърда крачка се отдалечавай, без да се оглеждаш.
- Понякога го викай за награда или лакомство, след което го пусни да играе пак.
- Щом дойде, не го пускай без освобождаваща команда от типа на "играй".
- Не го викай повече от 5-6 пъти на разходка. По-добре 1 изпълнение, но правилно.
По-късно работете по начина, описан тук (гледай втората статия, ако не знаеш руски, ще го преведа):
Отработка на команда "тук"

Не четете ли първите страници на темата?

#47 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2006 - 10:49 AM

четем Mil...точно това правя, но не всеки път се получава. Това не значи разбира се, че ще се откажа
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2006 - 11:03 AM

Предполагам, че основната грешка, която се допуска, е нетърпението. Искаме сега, веднага кучето да идва, независимо при какви обстоятелства. Повтаряме "тук" до безкрай, при което тази команда губи смисъл за кучето и така го научаваме, че преспокойно може да не идва. Наказваме го когато най-накрая дойде. Наблюдавам всеки ден как някое куче търчи, а стопанинът търчи след него, викайки тук тук без никакъв резултат и накрая като кучето все пак дойде се започва "къде ходиш ти бе, простак, аз какво ти казвам, я сядай тук, сега ще видиш ти". На някои хора се опитвам да ги обяснявам тези неща, но те се обиждат или най-малкото не им обръщат внимание.
Не казвам, че вие постъпвате така, но внимавайте с тези неща.

Аз също имам един проблем, никой не е робот. В парка, където се разхождаме, има някаква загубена къща, в двора са приютили няколко бездомни. Единият от тях е много серт и с моя имат стара вражда. Ако моят реши, хуква към къщата, двамата започват ритуален лай със зъбене (вече не се бият, в началото го правеха), вдигат шум до бога. Вариантите ми са 3:
1. Наблюдавам моето куче. Щом видя, че впери поглед в тази посока и се натегне като пружина, го разсейвам с нещо или подавам забранителна команда. Предотвратявам ситуацията.
2. Ако вече хукне е абсолютно безмислено, даже вредно да го викам. Вторият ми вариант е - отивам там, подавам команда легни и тогава му се карам. Опасното, обаче е, че врагът неведнъж се възползва и се прибираме с рани.
3. Зарязвам го и се отдалечавам. Няма начин да не доприпка.

Когато се занимавахме сериозно и ежедневно с обучение, идваше по команда и при положение 2. Значи сме се върнали назад и си отчитам и моята грешка.
Освен това в тази ситуация идваше по моя команда, но не и по команда на мъжа ми. Защото именно аз се занимавах с обучение и корекции, а при мъжа ми чудесно си знаеше, че има луфтове.

#49 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2006 - 11:16 AM

няма никакво място за обида! щом човек не знае нещо най-нормалното е да попита хора, които знаят, но и съответно да слуша , а не като получи съвет да започне да упорства " абе разбирате ли може и така да е ама моя пес е по - особен"! Аз лично мислч, че както хората са строго индивидуални така и кучетата и не може да се разсъждава " ама предното ми куче не правеше това".Аз например забелязвам, че Зак сам се научи преди да излезем и след като се приберем да седне за да му сваля или съответно сложа повода. Да съм го казала само 1-2 и то при първите разходки. Е с другите не беше така, но това мисля е нормално.

Аз имам един друг въпрос. Той е много общителен и с дом и с улични кучета без подбор на порода и големина. Аз го пускам спокойно да се приближи и да контактуват, въпреки че отвътре си ми играе. НИКОГА не сме имали проблем дори с кучета пазачи за които ми казват " внимавай той не понася кучета". Има обаче един двор където държат една кавказка и тя като ни види почва да се мята по вратата ще я изкърти с пантите. Първия път Зак се уплащи ( 3 м) , но аз продължих да минавам оттам при разходки и да се старая да не обръщаме никакво внимание. сега изобщо не реагира на кавказеца освен да го изгледа страно. Та въпроса ми е....ако се случи някога да го оставя ли да се доближи до него или не?! ;)
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   kaizer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 02:11 AM

вашите кучета като набарат пръчка при команда "ела" идват ли ? моя се заиграва и никога не идва трябва да взема друга пръчка че да го подканя.
User's Signature

Качена снимка[br][br][br]http://www.petitiono...ed.cgi?bulgaria - за нашите медици...

#51 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 10:17 AM

Цитат

вашите кучета като набарат пръчка при команда "ела" идват ли ? моя се заиграва и никога не идва трябва да взема друга пръчка че да го подканя.

Да, идват. Идват винаги когато ги повикаш, защото така са научени.

#52 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 10:45 AM

Моето Зиа например идва при команда ,но не винаги!когато гони пръчки винаги идва а все още е на 4,5месеца!!! bravoS но когато види хора в далечината откача-първо ги лае,след това бяга при тях и започва да се мята от радост-и наи накрая се усеща да се върне при мен!!!! NNN много се ядосвам значи!!!!ама нали идва като я викам!!! bravoS b)

#53 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 10:55 AM

Като започне лаенето веднага дай забранителна команда и веднага след това го извикай (ако разбира се си сигурен, че ще дойде), ако не си, ще трябва да поработиш на дълго въже (10-15 метра)

#54 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 10:59 AM

ами тя понякога дори и не иска да доиде!!!тичка си и така.......забранителната команда каква трябва да бъде?защото аз и креща само не,не,не!през зъби разбира се!

#55 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 12:03 PM

При нас словесните команди не вършат работа, но когато му свирна по моя си начин, веднага се затичва към мен. Ако думите не вършат работа, пробвайте със специфичен звук - опитвайте различни неща("кучешка" или обикновена свирка, свирене с уста, пляскане с ръце...) и все едно от тях ще проработи.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 12:15 PM

благодаря,ще опитам и по този начин но няма ли да е лошо?нали кучето трябва да си знае името?защото нали знаете човек които обича кучета как им вика?и ако и аз така й викам няма ли да привикне и няма ли да ходи при всеки които я извика?и случаино да знаете къде се продават кучешки свирки?аз съм от бургас и приблизително цената им!ще съм благодарен при бърз отговор! bravoS b)

#57 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 January 2007 - 12:30 PM

b) Много е сладка gulev_1991, но тя е още мъничка. Всички тия неща, които ги прави са абсолютно нормални, но с времето и при твоето упорство, тя ще се промени. Сетерите са доста своенравни. Макар и най-меки като характер английските сетери все пак са си от същото семейство и имат същите особености. Мои приятели имат ирландка, която сега макар и на 7 години, като й се размърда гюлето, тръгва да пътешества. Обикновено, ходи на гости при майка си, която живее наблизо, но ... комшиите са наясно с тези нейни "привички" и я прибират ако няма кой да я посрещне.
Доколкото разбрах, твоята Зиа е на около 5 месеца. Тя си е дете. Хубаво е човек да работи още от самото начало по възпитанието на кучето, но максимализма не е най-добрата позиция wink . Това е като при хората - по-добре тинейджър-клоун отколкото възрастен с детинско поведение.
Въздишаш дълбоко и продължаваш с повторенията, без особени очаквания. 1super Така с времето нещата ще заемат правилните места, защото явно се занимаваш с нея.
И не се притеснявай, тя прави разлика между твоя тембър и този на другите хора. Няма как да се обърка. Когато порасне може и да се обръща към тези, които биха я повикали, може дори да отиде да ги подуши, но никога няма да сбърка твоя глас.
П.П. - иди в някой детски магазин, обикновено продават гумени играчки с много писклива и силна свирка, вземи една от тях. Вършат същата работа.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#58 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 12:48 PM

DessyD мъничка е още 4,5месеца,но вече знае да сяда по команда,да идва при мен но по някои път и други неща!притеснява ме единствено добротата но ще изпробвам всички съвети та да видим какво ще стане!все пак благодаря за съвета!Предполагам вие си имате куче и е добре да получавам мнения от хора които имат опит като вас и мн. други!
Благодаря! bravoS l) b)

#59 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 01:00 PM

Първо пробвай да свириш с уста, измисли си някакъв твой си начин, да не е нещо популярно. Моето куче също е още бебе на 5 месеца, но вече е заучило сигнала и когато му свирна идва, а на "свирнята" на приятеля ми, не. Затова не се притеснявай, ако други хора я викат по какъвто и да е начин.
Виж какво ще работи при теб и с повече постоянство кучи ще се научи.

Едно уточнение - името не е команда, с него можеш да привлечеш вниманието на кучето и тогава да му подадеш командата - в твоя случай :"Зиа, тук!" или "Зиа, ...свириш!".

И един съвет - за основна дресировка на кучето, още от ранна възраст, прочети линковете в подписа на mil, от нея ще научиш много неща!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   gulev_1991 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2007 - 01:07 PM

mmouse това на снимката ли е кучето ти?много е яко!ами тя моята уж изпълнява ама днес като отида след малко на стадиона ще пробвам новите препоръки!благодаря! bravoS b)знае също да ходи на повод ''В крак"!

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни