Митове за хъскито
Публикувано: 30 September 2009 - 10:20 PM
по темата
- Добър ден. Внимавайте с кучето си.
-Моля?
-Не го карайте в парка, като порасне. Не щем вълци около децата ни.
-Ми ок дражте си децата на страна от вълчето ми :)

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 02 October 2009 - 09:42 PM
И на мен са ми казвали, при това много хора, че чистокръвните хъскита са с едно синьо и с едно зелено или кафяво-черно око. Честно казано малко странно ми се струва. Винаги съм си мислела, че истинските хъскита имат две сини очи.

Публикувано: 12 October 2009 - 07:46 PM
Като го нацелува следващия път ... ама я остави хубаво да нацелува кучето и кажи след тва, че има много яки глисти и покажи пърста си :) хахахха ... и че кучето ти обича да си ближи задника :).
Публикувано: 14 October 2009 - 12:20 AM
Като го нацелува следващия път ... ама я остави хубаво да нацелува кучето и кажи след тва, че има много яки глисти и покажи пърста си :) хахахха ... и че кучето ти обича да си ближи задника :).
Хахахах . . . може и така да направя! Да й е за урок! хахахахаха
Публикувано: 14 October 2009 - 01:53 AM

Публикувано: 17 October 2009 - 06:15 PM
"Предимства: Здраво, издръжливо, привързано мило с децата и общително. Куче за всяко време, което в Русия и Аляска служи за впряг на шейни. Много бързо и силно при сравнително малкото си телесно тегло. Добър пазач.
Един недостатък: Тъй като за него йерархията е много важна, при среща с други кучета може да влиза в борба за надмощие."
Интересно ми е да разбера,подчертаните неща верни ли са?
Публикувано: 17 October 2009 - 06:31 PM
"Предимства: Здраво, издръжливо, привързано мило с децата и общително. Куче за всяко време, което в Русия и Аляска служи за впряг на шейни. Много бързо и силно при сравнително малкото си телесно тегло. Добър пазач.
Един недостатък: Тъй като за него йерархията е много важна, при среща с други кучета може да влиза в борба за надмощие."
Интересно ми е да разбера,подчертаните неща верни ли са?
Никога не сам срещал такова Хъски.

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 17 October 2009 - 06:45 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 17 October 2009 - 06:56 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 17 October 2009 - 07:01 PM
Публикувано: 17 October 2009 - 07:08 PM
Публикувано: 19 November 2009 - 03:08 PM
Често се разхождаме с едно синеоко, черно бяло куче, малко по-дребно от маламут, за което стопанката му ревностно отстоява позицията, че е хъски, защото е докарано от Аляска. Кучето е чудесно, но няма стойка, структура, козина, размери или пропорции, които да са в стандарта за хъски.
Интересно твърдение , което чувам от същата жена, е че доказателство за неговата чистокръвност е поведението му сред други кучета - изявявал се като водач, а в Аляска най - едрите кучета ставали водачи.
За съжаление познавам няколко собственици на хъскита, които се поддават на тези критики от 'познавачи' и дават на кучетата си химия и стероиди, от което вече се получават 'мутации'.
Твърдение, с което срещам затруднения е това за лошия нрав и злоба на хъскитата. Моето куче проявява агресия единствено към котки, и то след като пострада от един звяр, който и раздра муцунката.
Но дори снощи една жена с булонка ни обвини в агресия и каза, че 'вълкът е нападнал', а 'вълкът' път на мравката прави.
Публикувано: 19 November 2009 - 04:39 PM
Мутациите принципно не се получават от хранене. Мутациите са генетични изменения - още се наричат грешки при презаписването на наследствената иформация. Химически вещества, радиация или някакви вируси също могат да бъдат причина за мутация, но мутацията е заложена в кода на нуклеиновите киселини, които носят генетичната информация. А самите гени на едно животно не се променят по време на неговия живот.
Интересно твърдение , което чувам от същата жена, е че доказателство за неговата чистокръвност е поведението му сред други кучета - изявявал се като водач, а в Аляска най - едрите кучета ставали водачи.
В този форум не в една и не в две теми е обяснявано много пъти, че чистопородността може да бъда доказана само с легитимно родословие. В противен случай, аз не зная точно каква кръв тече във вените на моето куче. Няма как да зная това поколения на ред, дори някой да ме е уверявал, дори да съм виждала майката и бащата, това не доказва нищо. А това до колко едно куче отговаря на определените стандарти, се определя не от хората по градинките, а от хора експерти, които имат нужните знания, опит и имат право да дават подобни заключения. Двете неща - произход и качества, могат и да се разминават. И ако едно хъски с доказан произход има отклонения от стандарта, това не го прави "нехъски". И също така ако едно куче е без доказан произход, но отговаря в голяма степен на стандарта, това все още не го прави хъски.
А като стана дума за котки - агресията и ловните инстинкти са различни неща.

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 November 2009 - 06:39 PM

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!
Публикувано: 19 November 2009 - 06:53 PM
Грешката ми е, че не поставих думата в кавички. Употребих нея, защото няколко поста по - нагоре тя е използвана за окачествяване на цвета и/или размерите на куче от незапознат с породата човек (а нали за това иде реч в темата) , но явно иронията е била прекалено тънка.
Тъй като в темата дотук са обсъждани погрешни твърдения и представи за породата, в поста си аз говоря за няколко нелепи такива :
1.Не всяко куче докарано от Аляска е хъски.
2.Не всяко синеоко, черно бяло куче е хъски.
3.Не всяко куче, което проявява черти, типични за породата е хъски
4.Не всяко куче, което принадлежи към породата притежава съответните посочени черти на характера.
Вероятно и тук не съм се изразила ясно, тъй като говоря за синеоко черно бяло куче, за което мога да твърдя, че не е хъски, дори от позицията на прост 'неексперт' :) Ето снимка на куче, съвсем подобно на това, с което се разхождаме.

В случая не става въпрос за ловен инстинкт, а за агресия, която се е развила след конкретна ситуация, тъй като кучето е живяло с котка от малко и не налиташе преди момента на въпросния инцидент.
Публикувано: 19 November 2009 - 09:34 PM

За пазач - радва се на всички, които дойдат на гости.
Агресия - няма, но наистина винаги е нащрек - като се разминаваме с разни мъжкари обикновено моя настръхва, но си подминава без да се опитва да скача или лае по чужди кучета. Друг става обаче като някой се опита да му скочи ...

За котките - побърква се като види котка

JulyVell's Johnnie Walker - Red Label Owner