Митове за хъскито
Публикувано: 08 September 2008 - 03:19 PM
Публикувано: 08 September 2008 - 03:57 PM
или са на мода и гледат една от друга ;D
и за Анук - като разберат , че е на 4г казват - ма тя е много дребна
може пък наистина да е дребна и без това беше изтърсачето,
отделно супер злояда - явно аз и давам лош пример
:blink:
Публикувано: 08 September 2008 - 06:27 PM
Минаваме покрай едни жени с кучета (безпородни, среден размер.. малко по-малки от Прешъс) и една от тях става бързо от пейката, хваща си кучето и започва да му говори "Спокойно миличко, спокойно". При което аз веднага казах, че Прешъс не е лоша и се разбира много добре с всички породи кучета, а тя отговаря "Не е вярно, ти не знаеш, те хъскитата без да ръмжат и лаят хвърлят се и захапват за врата, ще те изненада някой ден", аз отговорих, че такова нещо няма и, че който и го е казал си няма и идея от хъскита и тя ми отговори, че това го пишело в книга.., че се хвърляли едва ли не на всичко, което мърда. :o Просто казах, че не е вярно и си заминах.. какво ли още ще измислят, не знам.. :(
Публикувано: 08 September 2008 - 08:48 PM
Публикувано: 10 September 2008 - 11:18 AM
един "разбирач" ми вика, че кучето ми не е добре защото косъма й не е дълъг :o На истинското хъски козината трябвало да бъде дълга за да му топли през зимата в снеговете на Северния полюс :huh: Аз му казах, че това е извън стандарта на породата, но той убедително ме атакуваше с някакви измислени безпочвени факти, че накрая замалко да му повярвам :samoubiec:
Простотийооооо, простотийо ходиш по хората! Туй е най-тежката болест! :sos:

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 10 September 2008 - 11:30 AM
Цитат
ОПРЕДЕЛЕНО!
Публикувано: 10 September 2008 - 11:31 AM
;D ;D ;D
а така , а на мен разбирачи ми обясняват как Анук - Е това е истинско хъски с дълга козина
да му топли, а не онези дето ги разхождат почти без козина.
И аз обяснявам как това е извън стандарта на породата и ако е с дълга козина тя ще замръзва и е по-лошо за кучето и как Анук не е с родословие и не се знае какви са дядовците и бабите
но не
- Не, бе не това си е истинско хъски нали го виждам
е на морето ми казаха, че това е Коли :rolleyes:
Публикувано: 10 September 2008 - 12:37 PM
Аз много се дразня,когато се разхождаме и постоянно се намира някоя откачена майка или баба си дръпне детето/внучето с думите:"Внимавай,виж колко свирепо те гледа!" :angry:Как разбра,че Хели гледа лошо и иска да захапе детето???Това се случва много често и при възрастни хора,които бягат от нас като от прокажени.Аз пък нали съм гадна ;D и редовно ги стряскам като се доближавам с Хели до тях ;DКошмар са тези махленски разбирачи :sos:
Публикувано: 10 September 2008 - 12:41 PM
Ейй, голяма идиотщина ни е налегнала нас българите, съвсем сме изперкали, че сме и злооообни, ужас :- :samoubiec:
Публикувано: 10 September 2008 - 01:16 PM
Случвало ми се е да разхождам кучето на приятел, сибирско хъски на 2-3 години, бялото преобладаваше в окраската му. И всеки, който ме срещне, ми казва - "Ама това куче много старо! Как може да го разхождате, то си е за убиване, не да се мъчи. Вижте го как едвам едвам стъпва и не може да ви насмогне." а куч в това време се заглежда по разни боклуци и аз го дръпвам лекичко... Без коментар просто :huh:
Публикувано: 10 September 2008 - 01:52 PM
Публикувано: 10 September 2008 - 02:04 PM
Весело беше, всички споделиха че постоянно ги бъркали с лайки, канадски вълци(?!), постоянно спирали да обясняват как хъскито не може да не е със сини очи, накрая от толкова оплаквания разбрах, че едно от хъскитата е полубрат на Джек:)
Една ме жена ме спира и почва да обяснява какъв е хубав Джек и накрая заявява "Ама той не е чисто хъски, нали? Нещо муцуната му не е толкова дълга,ама тя и опашката му не е като геврек, прилича ми повече на самоед"
Публикувано: 10 September 2008 - 02:24 PM
Последно един човек се взира в Парис съсредоточено и вече като стигнахме до него ми вика " И кво е то туй ся ?". Казах му, че е куче, и той "Ама не е хъски нали, то е някакъв мелез аз го познах" и сам почна да си обяснява какво точно е моето куче ...
Освен че на цвят не го докарва Парис, е и много дребна/кльощава, късокосместа ( към плешива), защото " И аз имам същото ама на 4м. и е ейййй такова" ( и показват малко над коляното ми, където вече отиват над 60-70см)
Пък за интелекта им - или са най-умните кучета ( ще ме гледа на старини :yahoo:) или пък най-тъпите.
Публикувано: 10 September 2008 - 02:24 PM
Цитат
Е браво забрави че трябва да е черно бяло :rolleyes: :mazohist: :samoubiec:
Ужас големи "разбирачи" са някои! :-
Публикувано: 10 September 2008 - 02:39 PM
И аз какво да отговоря невежата и прецених,че няма смисъл във вет. клиника да се разправяме за глупости ;D
shrekky,благодаря,че ме подсети.:huh:Забравих най-важното-черния цвят ;D
Публикувано: 10 September 2008 - 02:42 PM
Публикувано: 10 September 2008 - 02:45 PM
Публикувано: 11 September 2008 - 07:58 AM
А за козината -напоследък в нашия квартал се навъдиха (произхода е от едно място -съседи с кучка) "хъскита", които имат толкова къса козина, че могат да конкурират далматинец и никакъв подкосъм. Това също е залитане и е извън стандарта.