komanda:Glas
Публикувано: 27 July 2008 - 03:52 PM
Единият начин е да му покажеш лакомство,но да не му го даваш.Когато почне да скимти и лае като ти се моли да му го дадеш, тогава команда глас и награда.
Потърси във форума мисля, че има и други варианти.
Другият начин е да го издебнеш в ситуация в която лае и тогава команда глас+награда. :palec:
Потърси във форума мисля, че има и други варианти.
Другият начин е да го издебнеш в ситуация в която лае и тогава команда глас+награда. :palec:
Публикувано: 08 August 2008 - 08:04 AM
виж сега - то е като да не пращаш децата на училище, защото плачат!!! доброто възпитание е в основата на кучешката самоувереност и щастие

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 08 August 2008 - 08:16 AM
а иначе - може да ми се смеете, но аз лаех и виех с моето куче в началото. тя почваше да ми подражава.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 08 August 2008 - 11:26 AM
Начините са много и различни.Просто трябва да разбереш какво мотивира кучето ти да лае и да се възползваш от това.Или другия варянт е ти да го принудиш да лае.Това може да стане с лакомство както вече е написано,може и с любимата играчка.Просто го наблюдавай и провокирай.Винаги го поущрявай при изпълнение и ще стане много лесно.УСПЕХ
Публикувано: 09 August 2008 - 05:54 PM
Аз реших да науча Рея да лае по команда и само извадих лакомство,казах и "дай глас" и тя започна да лае.Но тя попринцип обича да лае,така,че схвана веднага какво искам от нея.
Вие може да използвате момент,когато кучето лае,да му дадете командата и след това веднага лакомството. :blink:
Вие може да използвате момент,когато кучето лае,да му дадете командата и след това веднага лакомството. :blink:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 10 August 2008 - 12:06 AM
Присъединявам се към горните мнения.
Трябва да използваме момента, в който то е готово да залае и само, подаваме командата, малко преди, дори понякога се получава едновременно с лаенето, после лакомство и похвала. И търпение.
Първото ми куче се научи, когато лаеше при вида на повода за разходка. Другото го издебнах, като ми се сърдеше, че не му давам да ръфа и дърпа ръкавицата, с която играехме. Рита, която осиновихме вече 8 годишна, по принцип обожава да лае, така че с нея проблема ми е по-скоро обратния, да я накарам да спре по команда (но пък благодарение на нейния лай тази година за пръв път черешата пред къщата ни остана с череши и аз се отказах да я отучвам да лае). Последният ни юнак (вече почти 6 месечен), беше малко по-инат. Въпреки че другите двама лаеха по команда от двете му страни и получаваха съответно лакомства (като демонстрация какво трябва да прави), той само гледаше тъжно и недоумяваше защо и той не получава лакомство. Накрая веднъж, подканяйки ме да играем, излая, аз го похвалих и така разбра. Даже мина и без лакомства при тази команда. Чака игра като награда.
Трябва да използваме момента, в който то е готово да залае и само, подаваме командата, малко преди, дори понякога се получава едновременно с лаенето, после лакомство и похвала. И търпение.
Първото ми куче се научи, когато лаеше при вида на повода за разходка. Другото го издебнах, като ми се сърдеше, че не му давам да ръфа и дърпа ръкавицата, с която играехме. Рита, която осиновихме вече 8 годишна, по принцип обожава да лае, така че с нея проблема ми е по-скоро обратния, да я накарам да спре по команда (но пък благодарение на нейния лай тази година за пръв път черешата пред къщата ни остана с череши и аз се отказах да я отучвам да лае). Последният ни юнак (вече почти 6 месечен), беше малко по-инат. Въпреки че другите двама лаеха по команда от двете му страни и получаваха съответно лакомства (като демонстрация какво трябва да прави), той само гледаше тъжно и недоумяваше защо и той не получава лакомство. Накрая веднъж, подканяйки ме да играем, излая, аз го похвалих и така разбра. Даже мина и без лакомства при тази команда. Чака игра като награда.
Публикувано: 11 August 2008 - 09:51 PM
и моя тка :>кво да го правя нз като му КАЖА "ДРЪЖ" и то по4ва да Лае само 4е с едно малко изклу4ение ОПИТВА СЕ ДА УХАПЕ някои или да го Гони и да го Хване,а ина4е нз как да му кажа ГЛАС и да лае само без да се опитва да УХАПЕ ДА ГОНИ ИЛИ ДА Хване някои:>
Публикувано: 24 August 2008 - 10:28 PM
Цитат
Ох, моя голдън Брайтли е много търпелив. :huh: Опитвах с лакомства, с играчки и нищо. :huh: Стояли сме в продължение на цели 5 минути - само маха с опашка, гледка си играчицата или бисквитката и чака мълчаливо. ;D
Публикувано: 30 August 2008 - 08:06 PM
Напоследък кучето много лае себеподобните си, а пък преди и гък не издаваше :rolleyes: Започвам да я уча на глас по команда, ама нещо не ми е удобно някой да си разхожда кучето, тя да започне да лае и да викам "Глас!" ;DХората кой знае какво ще си помислят-"Гледай я тая как си озлобява кучето" ;D

Страница 1 от 1