Немски дог
Публикувано: 25 September 2006 - 04:43 PM
Ако искате здраво куче, вземете го от развъдник. Обадете се в Клуба - вижте телефоните долу. Цените на договете, произвеждани в Клуба са съобразени с възможностите на българина. И не са "убийствени" l) в никакъв случай.
Може би имате предвид цените на договете от чужбина? Те наистина са високи, защото хората работят в евро и стандартът им е много по-висок от нашия.
Относно родословието:
"аз не искам кой знае какво родословие" - не знам какво точно имате пред вид - кучето или има, или няма родословие !! l) Всички, кучета произведени от Клуба имат родословия (Клубът е национален, официално регистриран към БРФК и само той може да издава родословия)
Не препоръчвам купуване на куче, каквато и да е порода, от случайни хора !! Изпатилите вече са достатъчно. s)
Секретар съм на Клуба, телефоните долу са на Председателя, а не мои.
Публикувано: 25 September 2006 - 05:03 PM
Благодаря за информацията и съжалявам за объркването
аз съм отглеждал боксер и пит и сигурно мога да се справя и с Дог, но никога не съм имал такова грамадно куче, а при тях нещата са малко по-различни...
изглеждат ми мощни и крехки едновременно, дали прощават дребните грешки на неопитния стопанин, аз сега примерно се чудя как да го накарам да стои мирен след ядене b)
би ли разказала за първия ти дог? - какви очаквания е оправдал, какви - не, имало ли е сериозни аматьорски грешки, които си допуснала
Icydora,
всяко нещо си има цена и ние определяме каква да е тя
ако искаш истински дог е най - разумно и правилно да се обърнеш към съответния клуб и там ще те насочат
а разбира се че може да вземеш и догоподобно без документи
но разликата в двете кучета ще бъде огромна
Публикувано: 25 September 2006 - 05:54 PM
Дали прощават дребните грешки на неопитния стопанин? Да !! Те всичко прощават...номерът е дали ние ще си простим грешките, които сме направили - отговорността е изцяло наша.
Има и нещо друго - понякога нещата просто се случват - не всичко можеш да предвидиш.
Относно това как да го накараш да стои мирен след ядене - това не е трудно, защото, повечето кучета бързо се научават да спят след ядене - това е естествения ритъм на живота им. Постига се лесно, когато след ядене успокоиш дога с галене, без игра, след 10 минути е готов за сън. l) Звучи смешно, но действа, а успокоява и човешките нерви - процесът е двустранен. w)
Щом си имал боксер и пит, ще се справиш и с дог според мене. Те са много спокойни и уравновесени по характер. Искат толкова здрава ръка, колкото и пита. Важно е да живеят в спокойна обстановка, без много стрес - тоест много нервен стопанин не е подходящ за тях. l)
Публикувано: 25 September 2006 - 06:04 PM
Прикачени файлове
-
PHOTO23_18A.JPG (55.1K)
Брой сваляния: 37
Публикувано: 25 September 2006 - 06:15 PM
Публикувано: 25 September 2006 - 06:22 PM
стискам палци да се оправи кучето, не губи надежда
Дали условията са ми подходящи за Дог?
Това надолу съм го писал аз,когато се колебаех за породата
Здравейте,
сега и аз да си кажа изискванията за бъдещото ми куче, пък вие да ми предложите подходяща порода:
искам едро и силно куче, което да може да ме защити в случай на нужда и да има охранителни качества, но да не лае за щяло и нещяло, да може да живее целогодишно на двора (живея в южна България и зимата не е много студена)
а кучето вече има чакаща го чудесна двойно изолирана колиба с инсталирана кварцова лампа за отопление а също и волиера 20 кв.м където кучето да стои когато няма никой вкъщи и през ноща, а през останалото време ще си тича свободно из двора
а и да се спогажда с други кучета - няма нищо по-красиво от две играещи си и боричкащи се кучета а и ще трябва да дели квартира с тази красавица на снимката, т.е. трябва ми мъжко куче
моля ви помогнете ми да си намеря най-подходящата порода
благодаря предварително и чакам с нетърпение предложения
п.п. от по-"сериозните"породи съм отглеждал боксер и пит
Прикачени файлове
-
______.jpg (42.57K)
Брой сваляния: 43
Публикувано: 25 September 2006 - 06:32 PM
Много по-добро куче за тебе би било - кавказка овчарка или българско овчарско куче - чудесни пазачи са и по-добре се приспособяват към условията навън b)
Ако държиш да си вземеш дог, ще трябва да преосмислиш ситуацията с гледането и да го вземеш у дома - за това си напълно прав - прекалено крехки са за живот на двора.
Публикувано: 25 September 2006 - 08:57 PM
Лелеле, колко го обичах това куче !! w)
Публикувано: 25 September 2006 - 11:14 PM
Цитат
Благодаря!! Преди си мислех ,че две различни очи са извън стандарта за повечето породи ( така бях чела някъде) , а сега вече виждам доста такива кучета по изложби. Това може ли да носи по- малко точки при оценяването?
Публикувано: 26 September 2006 - 04:08 PM
Наясно съм и с глупавия риск от това да вземеш животно с не чак толкова известен проиход т.е. догоподобно, ирландския ми сетер е взет от доказал се развъдничар и то по тази причина.
А бихте ли ми казали каква е действителната цена на един немски дог.
Благодаря Ви все пак за отделеното внимание!
Публикувано: 26 September 2006 - 05:00 PM
Прикачени файлове
-
jasinte_benarsen.jpg (69.9K)
Брой сваляния: 43
Публикувано: 26 September 2006 - 05:59 PM
Цитат
Много по-добро куче за тебе би било - кавказка овчарка или българско овчарско куче - чудесни пазачи са и по-добре се приспособяват към условията навън
Ако държиш да си вземеш дог, ще трябва да преосмислиш ситуацията с гледането и да го вземеш у дома - за това си напълно прав - прекалено крехки са за живот на двора.
Ама искааам Дог w)
В сравнение с тях всички останали породи много ми бледнеят
Всъщност няма проблем да живее в къщата, ама си мислех, че къща с градина е мечта за всяко куче за негово добро е да си има повече простор - да си тича из двора когато си иска, ама явно като застудее ще се наложи да го прибирам вътре(дали много се лигавят и хъркат), предполагам че са кротки вътре - не мога да си представя такова магаре ако се развилнее докато ме няма, какви ще са пораженията
а с жегите предполагам,че пак имат проблеми
преди няколко страници бяха поместени снимки на развъдник за догове и там ми направи впечатление че ги отглеждат във волиери на открито и нещо като къщички оборудвани с перални и чешми - ама това може да им е лятната резиденция
Публикувано: 26 September 2006 - 09:22 PM
Тумор значи рак - причините за рака са различни - главно химизацията на живота ни и замърсяването, но в никакъв случай не това, че не е раждала.
Да се твърдят такива неща е признак на невежество !! ( не обвинявам тебе, знам, че сигурно така са ти казали). От рак умират толкова много хора и животни в световен мащаб - така, че вината не е твоя !!
Дано все пак кучето се оправи - стискам ти палци !! Не унивай !!
Публикувано: 26 September 2006 - 10:27 PM
Публикувано: 27 September 2006 - 08:49 AM
Естествено, не е възможно която и да е късокосместа порода да се гледа целогодишно навън, но е невъзможно и 10-15 кучета да си държиш вътре в къщата, поради което развъдниците са му намерили средния вариант - част от самата къща е за кучетата...
НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО такова нещо да се направи и за едно куче - трябва ти само удобна постройка в двора, където да се прокара отопление и да се оборудва удобно меко място за лежане и т.н., но е, меко казано, без смисъл - въпреки всичко кучето си иска контакта с човека... и като е едно (или са две) не е проблем да си спести човекът излишните усилия и да го гледа вътре в дома си.

Публикувано: 27 September 2006 - 02:22 PM