Немски дог
Публикувано: 08 January 2006 - 03:39 PM

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 09 January 2006 - 08:40 PM
Да...беше повече от прекрасен w) w) w)
Аз съм неговата...не мога да кажа собственичка...защото , вчера, когато си отиде, разбрах , че не съм...Бяхме заедно седем години и половина и всяка минута от тях беше щастлива !!
Благодаря ти, миличък, за тези години щастие. Ти винаги ще бъдеш с мене. Обичам те w) w) w)
Тичкай на воля по зелените полета, където и да са.... angelpik
Публикувано: 09 January 2006 - 10:09 PM
С голяма мъка в сърцето ти пиша, че вашият баща вече го няма...Сигурно вече си прочела...Все се надявах да не стане...толкова много го пазих... /превъртане на стомаха-не издържа след операцията.../
За всички, които четат редовно темата, искам да поясня , че нашият Adrian T v. Wiederholz , който си отиде вчера, е син на Unsogno Indios Dell'Armida /има негова снимка няколко страници по-назад/ и баща на много прекрасни догове в България- като Evrota Benarsen dribble , Иван Асен ...а като гледам някои от снимките на български догове тук...виждам неговите черти... l) . Това е голяма утеха за мене !! Все пак остави прекрасни деца w) w) w)
Не мога да ви опиша колко е тежко...домът ни е пуст и празен, но все още не съм готова за друго куче s)
Когато успея да си сглобя душата отново ще имам пак Немски дог- разбира се от Адриановите деца w) w) w)
Няма по-прекрасно нещо на света от това да си "собственост" на Немски дог l) l) ...това е моята характеристика за породата-гледам догове вече 19 години ...
Наистина живеят кратко в сравнение с други породи...но ЖИВОТЪТ край тях е...ееееех какъв ЖИВОТ !! dribble Не бих сменила породата за нищо на света...Това е ЛЮБОВ завинаги... w) w) w)
Публикувано: 09 January 2006 - 10:59 PM
Занапред мисля да пиша тук и да помогна на devilin , която даде началния тласък.
super best
Между другото , ако доги, за който пишете тук, е син на Иван Асен Бенарсен / това сигурно ли е ?? /...това значи , че е внук на моя Адриан s) s) s)
Публикувано: 09 January 2006 - 11:07 PM
Мойте съболеzнования zа Доги,сигурна съм че е бил голям човек.
За жалост много от договете си отиват по точно тоzи нелеп начин,но ти не тъжи,zащото си била притежание на ДОГ.
Следях преди години раzвитието на Договете в Бг и zная,че твоят има много първи места.
Сигурна съм обаче,че не това те е карало да го обичаш.
Желая ти в най~скоро време да си имаш Дог zа другар в добро и zло.
Не унивай nok
Публикувано: 10 January 2006 - 01:50 AM
Нямах тази снимка... w) s)
Публикувано: 11 January 2006 - 06:08 PM
Моите най-искренни съболезнования за едно от най-прекрасните кучета които пзнавах! Аз и моето семейство сме много разстроени от загубата на Адриан , тъй като имахме честа да познаваме това невероятно куче и да притежаваме неговия син! Плаках и беше много мъчно като разбрах новината но вярвам че той е някъде там горе и маха с опашка в благодарност на силната лжубов скоято го дари през целия му съзнателен живот!
Във всяко едно дете на Адриан живее част от него и това трябва да ти даде сили да вървиш напред! angelpik
Публикувано: 11 January 2006 - 07:30 PM
Публикувано: 11 January 2006 - 10:27 PM
А той наистина беше ГОЛЯМ ЧОВЕК w) w) w) с невероятно силно духовно присъствие и излъчване !! Много е приятно да го "виждам" чрез неговите деца и внучета l) ...много са сладки милинките d) d) d) Evrota е много хубав w) - да ти е жив и здрав !! super super worthy worthy
Публикувано: 11 January 2006 - 10:44 PM
Ето го нашият баща и дядо в цялата му прелест....Unsogno Indios Dell' Armida w)

Публикувано: 13 January 2006 - 09:46 PM
А забеляза ли кого е сложила Даниела на хоумпейджа си до HARPYJE ? w) w)
Публикувано: 14 January 2006 - 03:11 PM
angelpik angelpik angelpik angelpik
devilin, можеш ли да изровиш нещо- дали германците имат някакви нови статии по въпроса за подуването на стомаха- с или без превъртане ?? Какво препоръчват за предпазване?? Всичко, което изрових в чешки и руски сайтове и форуми е старо- ИМАМ го и го ЗНАМ от много години- още , когато Денджър се подуваше. Потресена съм от факта , че вече 4 години няма нищо ново....а кучетата превъртат стомаси и умират a) a) Ако нямаш време просто сложи тук линк или ми напиши как е терминът на немски- ще търся на гугъла...
Хора, знам ,уж, как да си предпазя кучето...знам всички препоръки, смея да кажа , че го бях обучила да живее по безопасен начин и да се пази...но ТОВА пак се случи...тоест съветите за предпазване при мене не свършиха работа...
Публикувано: 14 January 2006 - 03:24 PM
Първото което намерих са основмите неща - хранете кучето си Ъ-ч пъти на ден по възможност със суха храна , след ядене да му се усигори спокойствие и никакво физическо натоварване- това са нещакоито всеки от нас ( притежател на тази порода и запознат с податливостта на кучетата към превъртане на стомаха) ТРЯБВА да знае.
Продължавам да търся по-подробна информация....